κυνηγετικα οπλα
-
- Full Member
κυνηγετικα οπλα
σας ευχαριστω για τις πληροφοριες μου ειναι χρησιμες αν υπαρχει κατι παραπανω καλο θα ειναι
καλα κυνηγια
καλα κυνηγια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas p την 13 Νοέμ 2011, 12:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Re: κυνηγετικα οπλα
φίλε Κώστα καλοσώρισες , γράφε Ελληνικά σε παρακαλώcostas p έγραψε:kalispera sas kopelia tha ithela na mou dwsete kapoies plirofories gia to oplo pou agorasa prosfata einai ena
mst-108 ti fisiggia prepei na paizw se psiles thermokrasies,me ygrasia,me aera ktl elpizo na itan kali epilogi thanks
Προσέχουμε...για να έχουμε
- kypros
Μηπως εννοεις MTS 108 vostok το γνωστο mc 108 bell choke?costas p έγραψε:kalispera sas kopelia tha ithela na mou dwsete kapoies plirofories gia to oplo pou agorasa prosfata einai ena
mst-108 ti fisiggia prepei na paizw se psiles thermokrasies,me ygrasia,me aera ktl elpizo na itan kali epilogi thanks
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
ναι αυτο εινα το μοντελο εκανα λαθος γνωριζετε κατιkypros έγραψε:Μηπως εννοεις MTS 108 vostok το γνωστο mc 108 bell choke?costas p έγραψε:kalispera sas kopelia tha ithela na mou dwsete kapoies plirofories gia to oplo pou agorasa prosfata einai ena
- virtualgreek
- Moderator
Φίλε CostasP καλορίζικο το όπλο σου. Το MU108 το οποίο προφέρεται ΕΜ Τσέ 108 είναι ένα εξαιρετικό όπλο το οποίο θα σε αφήσει πολύ ευχαριστημένο στο κυνήγι.costas p έγραψε:kypros έγραψε:costas p έγραψε:kalispera sas kopelia tha ithela na mou dwsete kapoies plirofories gia to oplo pou agorasa prosfata einai ena
Το ίδιο όπλο έχουν και δύο συγγενείς μου. Ο ένας μάλιστα το έχει μέσα στα ναύλον του και το προσέχει σαν θυσαυρό. Πολύ δυσκολοεύρετα αυτά τα όπλα και εάν βρεις μεταχειρισμένο θα το βρεις από 3,500 μέχρι και 7,000 ευρώ. Λόγο του ότι η ζήτηση είναι αυξανόμενη, και η προσφορά είναι μειωμένη ο καθένας ότι τιμή θέλει βάζει στο όπλο του.
Για το όπλο σου βάλε γραμμάρια άφοβα. Οι συγγενείς μου αρέσκοντε σε Κυπριακά φυσίγγια 40 γρ. Νο.7 για πρώτο φυσίγγιο και Νο. 5 για δεύτερο.
Σε δοκιμαστικά τέστ που κάναμε μαζί τα όπλα αυτά έχουν την τάση να ανοίγουν τα σκάγια σε μέτριες αποστάσεις. Εξάλλου είναι και ο λόγος που πρωτοκυκλοφόρησαν. Κατασκευάστηκαν για την εθνική ομάδα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σάρωσαν τα μετάλια στο άθλημα του σκητ. Επίσης στο τεστ που κάναμε προσέξαμε ότι η ντουφεκιές είχαν μεγαλύτερη ουρά παρά τα συμβατικά όπλα. Αυτή σημαίνει ότι σε θήραμα που περνά πλάγια εν σχέση με την θέση σου, έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να το καρπωθείς εάν προσκοπεύσεις περισσότερο απ΄ότι χρειάζεται. Η μεγαλύτερη ουρά στην ντουφεκιά συγχωρεί τα λάθη της προσκόπευσης. Δηλαδή για χάρη παραδείγματος εάν χρειάζεται να προσκοπεύσεις 1 μέτρο μπροστά από τον στόχο και εσύ προσκοπεύσεις 1.5 μέτρο η ουρά της ντουφεκιάς θα σε καλύψει για το λάθος που έκανες.
Δυστηχώς για αυλούς και πιέσεις δεν έχω πληροφορίες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκευθείς ένα οπλουργό να σου μετρήσει τους αυλούς ή να μας ενημερώσει κάποιος συνάδελφος που το έχει ήδη κάνει.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- kypros
Φιλε virtualgreek θα συμφωνησω με σχεδον οσα ειπες. Ημουν και εγω κατοχος αυτου του οπλου το οποιο τωρα κυνηγα ενας καλος μου φιλος.
Στο μονο που νομιζω διαφωνω ειναι το θεμα της πιο μακριας δομης της ντουφεκιας. Εαν το οπλο ειανι bell chock εχω την εντυπωση οτιναυτο που κανει ειναι να μεταρρεπει την τουφεκκια απο μορφη κυλινδρου σε μορφη πιατου. Δηλαδη να καμνει το αντιθετο με αυτο που λες, να μεταφερει σκαγια μπροστα χρησιμοποιοντας την καμπανα η οποιοα γεμιζει με πιο πολλα σκαγια τα οποια βγαινουν κανοντας την τουφεκια να εχει μεγαλυτερη επιφανεια αλλα να ειναι πιο κοντη.
Με ποιο τροπο βρηκατε εσεις να ειναι πιο επιμικης.?
Μπορει να εχω λαθος εννοιτε
Στο μονο που νομιζω διαφωνω ειναι το θεμα της πιο μακριας δομης της ντουφεκιας. Εαν το οπλο ειανι bell chock εχω την εντυπωση οτιναυτο που κανει ειναι να μεταρρεπει την τουφεκκια απο μορφη κυλινδρου σε μορφη πιατου. Δηλαδη να καμνει το αντιθετο με αυτο που λες, να μεταφερει σκαγια μπροστα χρησιμοποιοντας την καμπανα η οποιοα γεμιζει με πιο πολλα σκαγια τα οποια βγαινουν κανοντας την τουφεκια να εχει μεγαλυτερη επιφανεια αλλα να ειναι πιο κοντη.
- LOUIS SETTER
- Full Member
ΩΣ ΧΡΟΝΙΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΕΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΡΟ , ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤA VOSTOK GUNS .
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
- virtualgreek
- Moderator
Φίλε Κύπρο μπορεί να κάναμε εμείς το λάθοςkypros έγραψε:Φιλε virtualgreek θα συμφωνησω με σχεδον οσα ειπες. Ημουν και εγω κατοχος αυτου του οπλου το οποιο τωρα κυνηγα ενας καλος μου φιλος.

Μετά από τις κλασσικές δοκιμές σε πίνακα, δοκιμάσαμε να κτυπίσουμε δίσκο λαγού από περιψωμένη γωνία. Δηλαδή ο δίσκος ήταν λίγα μέτρα πιο χαμηλά από εμάς σε απόσταση περίπου 25 μέτρων. Όλοι χρησιμοποιούσαμε τα ίδια σκοπευτικά φυσίγγια. Όταν ήρθε η σειρά του ξαδέλφου να κτυπήσει το δίσκο προσέξαμε ότι η ντουφεκιά του άπλωσε π.χ 1.5 μέτρο σε πλάτος και περίπου 8-10 μέτρα σε μήκος. Μας φάνηκε περίεργο. Οπόταν αρχίσαμε να κτυπάμε περισσότερα φυσίγγια για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Βάζαμε πιο ανοικτά τσοκάκια στην προσπάθεια μας να μιμηθούμε την ντουφεκιά του ξαδέλφου αλλά δεν τα καταφέραμε. Φταίει το φυσίγγιο ? Το τσοκ ? Δεν ξέρω. Τίποτα δεν αποκλείω.
Πολύ θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις επί του θέματος από άτομα που κατέχουν ή κατείχαν αυτό το όπλο.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- kypros
Ο κυριος λογος που εδωσα αυτο το οπλο ηταν η απουσια ejectors. Το θεωρουσα μεγαλο μειονεκτημα αν και στην πραγματικοτητα δεν ειναι. Επισης δυσκολευομουν να σκοπευσω με 26 3/4 ιντζες καννες που ειναι αυτα τα οπλα. Ομως ειναι εξεραιτικο για κοντινες βολες, ισως οτι καλυτερο υπαρχει στην παγκοσμια αγορα μιας και την συγκεκριμενη πατεντα δεν την εχει αντιγραψει με ακριβεια κανεις
Οσο για την ουρα των σκαγιων και το τεστ που κανατε δεν ειμαι σιγουρος εαν οπτικα στο χωμα μπορει καποιος να βγαλει συμπερασμαβγια την ατρακτο των σκαγιων. Μπορει η μεγαλυτερη δασπορα να δημιουργει και την εντυποση της ουρας. Νομιζω μονο με το τεστ με το αεροπλανο και το συρομενο στοχο θα μπορουσαμε να το δουμε με ακριβεια...θεωριτικα φυσικα
Οσο για την ουρα των σκαγιων και το τεστ που κανατε δεν ειμαι σιγουρος εαν οπτικα στο χωμα μπορει καποιος να βγαλει συμπερασμαβγια την ατρακτο των σκαγιων. Μπορει η μεγαλυτερη δασπορα να δημιουργει και την εντυποση της ουρας. Νομιζω μονο με το τεστ με το αεροπλανο και το συρομενο στοχο θα μπορουσαμε να το δουμε με ακριβεια...θεωριτικα φυσικα
- kypros
Παρεπιπτοντος να πουμε και ενα μεγαλο μειονεκτημα κατ εμενα του οπλου... Ειναι αχρομιωτο. Αν φαει νερα οσπου να ερτις σπιτι οι καννες μεσα εν κοκκινες. Μεγαλος μπελας το καθαρισμα του οπως επισης και της καμπανας