ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από Anthimos »

πανικος έγραψε:αλλα ορισμενες διασταυρωσεις ειναι επιτυχημενες οπως και αρκετες γεννες απο τα καλυτερα χαρτια καθαροαιμιας ειναι απλα ομορφα σκυλλακια τυπου γλαστρας !!Εδω δεν καταλαβα εγω τι θέλεις να πεις φίλε

ανθιμε μου τι δεν καταλαβες?οταν ειμαστε στρατο εβλεπες τοπρογραμα στον αντ1 3,2,1?ολες αυτες οι κολαρες που χορευαν ηταν γλαστρες απλα εκει και ο παρουσιαστης με τους καλεσμενους τα κεντρικα προσωπα :lol: με λιγα λογια ακομα και οι πιο καλες γεννες με τα χαρτια τους κτλ παλι μποροθν να βγαλουν πανεμορφα σκυλλακια που στο κυνηγι να μην ειναι καλα.απλα ορισμενες γεννες και πολλες φορες σκοπιμα απλα σου δινουν το σκυλλακι με αυτο το ωραιο ιστορικο που απλα οι γονεις ειχαν τα προσοντα στα χαρτια αλλα στο κυνηγι μηδεν.σιγουρα με το ιστορικο εισαι πιο σιγουρος για αυτο που αγοραζεις αλλα παλι απο την αλλη μπορει να παρεις μια ομορφη γλαστρα με τα χαρτια της :D

Φίλε

Ναι όλες οι φυλές εχουν ζωα " γλαστρες"
Αυτα συνηθως προερχονται απο γονεις που για χρόνια εκτρεφονται για την ομορφια τους
Καλιεργουνται χαρακτηριστικα οπως το χρωμα , τριχωμα, υψος και όχι τα κυνηγετικά προσοντα
Γι αυτο γραφω οτι ο καθε κυνηγος που αποφασιζει ν αγορασει ενα καθαροαιμο σκυλι (φερμας τουλαχιστον) ας ασχοληθει να ψαξει αν οι γονεις εχουν διακρισεις σε αγωνες/δοκιμασιες κυνηγετικες ΠΡΩΤΑ και μετα μορφολογιας. Η μορφολογια ειναι σημαντικη όμως συχνα τα πανεμορφα σκυλια των show εκτρεφονται και δινουν απογονους των show
Αν ασχοληθεις λίγο θα δεις οτι ακόμα και οι αγωνες μορφολογιας εχουν "κατηγορια εργασιας"
Εκει λαμβανουν μερος τα ζωα που εχουν χαρακτηριστει εργασιας, εχουν δηλαδη βιβλιαριο εργασιας απο τον αντιστοιχο κλαμπ της φυλης και εχουν παρει βαθμολογια σε καποιο αγωνα κυνηγετικων ικανοτητων
Στον αγωνα κυνηγετικων ικανοτητων η μινιμουμ προυπόθεση που αξιολογα ενας κριτης ειναι ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΥΝΗΓΑ να μην ειναι δηλαδη γλάστρα!!!
Στη Κυπρο υπάρχουν 4 ενεργα κλαμπς φυλών που διοργανωνουν αγώνες
Ο Ομιλος Αγγλικων δεικτων ( Ποιντερ - Σεττερ κλαμπ)
Ο ομιλος Γερμανικου κοντοτριχου δεικτη
Το Ντραχτχααρ Κλαμπ
ο ομιλος επανιελ μπρετον

Επιπλεον γνωριζω απο εγκυρες πηγες οτι ειναι σχεδο ετοιμοι

ο ομιλος καθαροαιμων ιχνηλατων Κυπρου
και ο ομιλος ελληνικου Ιχνηλατη

Συντομα θα ερθει ελληνας κριτης για να διοργανωσει τον πρωτο επισημο αγωνα ιχνηλατων και να κανει σεμιναριω για ιχνηλατες

Τωρα ρε φιλε αν ενας δεν ψαχνεται και παει και αγορασει τον γιο η την κορη των πρωταθλητων ομορφιας του κόσμου ειναι πολυ πιθανον να ειναι πανεμορφος και να μην κυνηγα

Αν ομως ασχοληθει και αγορασει απο ζευγαρωμα με γονεις με διακρισεις σε κυνηγετικους αγωνες και καποιες διακρισεις μορφολογιας τοτε οι πιθανοτητες το σκυλι να κυνηγα και να μην ειναι γλαστρα αυξανονται κατακόρυφα!!!

Εξ αλλου ρε φιλε με τα σκυλια να ξερεις οτι κι αν εχει προοπτικη να γινει ενα τεραστιο δεντρο αν τ αφησεις μες την γλαστρα και δεν ασχοληθεις να το καμεις δεντρο θα μεινει γλαστρα
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
andreas78

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από andreas78 »

Πανίκο μου,
Πιστεύω πως και εγω αλλά και ο Άνθιμος είμασταν αρκετά κατατοπιστικοί στις αναφορές μας και σε κανένα σημείο δεν μειώσαμε την αξία κάποιου κυνηγόσκυλου που προήλθε απο διασταυρώσεις και δουλεύει στο ανώτερο επίπεδο των δυνατοτήτων του, η ουσία είναι στην επανάλυψη της επιτυχίας και στην σταθεροποίηση των χαρακτηριστικών, είτε αφορούν εργασία, είτε αφορούν μορφολογία.
Έχω αρκετούς φίλους κτηνίατρους και μάλιστα 2-3 νεαρούς που ακόμα φοιτούν, σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ουγγαρία για διακοπές, όπου και φοιτούν δύο νεαροί φίλοι μου, σε συνάντηση που είχαμε για ξενάγηση και καφεδάκι ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση και μου τεκμηρίωσαν πως απο την πρώτη κιόλας διαστάυρωση δύο "καθαρόαιμων" σκύλων ασχέτως εργασιακού προτύπου, καταστρέφονται άμεσα το 90% των χαρακτηριστηκών τους στους απογόνους τους.....Ρώτα το και εσύ και θα επιβεβαιωθείς.!!!....τώρα άν κάποιοι συνάδελφοι κυνηγοί πιστεύουν πως η επιστημες όπως η γεννετική, βιολογία κ.α., ειναι κατώτερα των προσωπικών τους αντιλύψεων και απόψεων, εγώ απλά πάω πάσο..!!!!!
Για τις γλάστρες, θα ήταν παράλογο να πεί κάποιος πως δεν υπάρχουν σε όλες τις φυλές, είναι η παροιμία που λέει " εγώ στραώνω τζαι πουλώ.....εσύ άμπλεπε τζαι αγόραζε".
Για την επιλογή κουταβιού, δεν ειναι απαραίτητο οι γονείς να είναι αγωνομάχοι, υπάρχουν εξαιρετικά κυνηγόσκυλα που παρουσιάστηκαν σε αγώνες μόνο για το ΕΦΥΠ τους και αφήνουν εξαιρετικούς απογόνους, αυτοί οι γονείς βέβαια προέρχονται απο επιλεκτική εκτροφή αγωνομάχων.!!!!
Στην τελική τα αποτελέσματα σε πανευρωπαικούς αγώνες ινηλατων και σκύλων φέρμας, επιδεικνύουν την ποιότητα και την αξία..!!!
Άβαταρ μέλους
πανικος
Δημοσιεύσεις: 1681
Εγγραφή: 12 Οκτ 2010, 13:10

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από πανικος »

αρκετα κατατοπιστικοι ανθιμε και ανδρεα.ανδρεα μου καταλαμβαινω απολυτα τι θελεις να πεις απλα εκανα τις ερωτησεις για να θιξουμε αποριες που ο καθενας μπορει να εχει.απο τις απαντησεις σας κρατω αυτο που λες οτι μετα απο μια επιτυχια σε καποια διασταυρωση οτι στην γεννα αυτης της διασταυρωσης ειναι πολυ δυσκολο να κρατησουμε τα χαρακτηριστικα της πρωτης.αυτο δεν το ηξερα και ειναι πολυ βασικο να το ξερουν αυτοι που εχουν ημιαιμα σκυλια.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
andreas78

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από andreas78 »

Πανίκο,
Μήν ξεχνάς όμως ότι μέσω αυτής της πράξης, η πλειοψηφία και ΟΧΙ όλοι όσοι το πράττουν, έχουν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους, άρα εκ της πράξεως απορρέει και το θέμα κυνηγετική ηθική και αντίλυψη στο πώς βλέπει η πλειοψηφία αυτή την κυνηγετική πράξη σε συνεργασία με τον τετράποδο κυνηγετιθκό μας σύντροφο..!!!!!

* Ξέχασα να σχολιάσω το κόστος ενός καθαρόαιμου κυνηγετικού σκύλου, φίλε Πανίκο πραγματικά είναι πολύ πιο χαμηλό απο όσο πολλοί πιστεύουν...!!!!
Άβαταρ μέλους
andreasana210326
Δημοσιεύσεις: 996
Εγγραφή: 18 Σεπ 2012, 15:07
Τοποθεσία: ΛΕΜΕΣΟΣ

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από andreasana210326 »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

Νομιζω πρεπει να γραφτει ενα αρθρο και να δημοσιευτει στο επομενο περιοδικο του HUNT AND SHOOT για αυτο ακριβως το θεμα ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ OI ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝ8ΙΜΟΥ ΚΑ8ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ....με κυρια εμφαση τα πλεονεκτηματα επιλογης, αναπαραγωγης και κυνηγι με ΚΑ8ΑΡΟΑΙΜΑ ΣΚΥΛΛΙΑ....και μειονεκτηματα ημιαιμων χωρις ομως να καταδικαζουμε την επιλογη αυτη αφου ο καθε κυνηγος εχει το δικαιωμα να επιλεξει οτι 8ελει. Μια στηλη με θετικα και αρνητικα οσον αφορα καθαροαιμα vs ημιαιμα και με μια μικρη εισαγωγη περι κυνηγετικης παιδειας και προσανατολισμου θα ηταν πιστευω ιδανικο αρθρο.

Ας ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να μυησουμε αλλους κυνηγους προς τη καθαροαιμια και να αλλαξουμε γνωμη σε καποιους οι οποιοι εχουν ακομα τα κυνηγετικα πιστευω και τα δηθεν επιστημονικα μυαλα που προσωπικα μονο στη Κυπρο ακουσα.... οτι διασταυρωνοντας 10 ρατσες μιξ γκριλ ΜΠΟΡΕΙ να βγαλουν 1 στα 10 superdog χωρις ομως την επιτυχια μελλοντικης αναπαραγωγης και μεταδοσης κυνηγετικων χαρακτηριστικων.

Πριν να γινω μελος του περιοδικου κυνηγουσα και εγω με ημιαιμα...μεχρι που το φορουμ(σχολειο) με σωστα επιχειρηματα μου αλλαξε ιδεα.....τωρα προσπα8ω να πεισω και αλλους να κινουνται σε τετοιο επιπεδο....και ας μην ειναι αγωνιστικη κυνοφιλια αλλα τουλαχιστον να κυνηγουν με καθαροαιμα σκυλλια.

Δυσκολο να μεταπεισεις παλιους κυνηγους με ''ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ'' αλλα μια προσπαθεια ας την κανουμε....
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από Laurona »

ΝΑ Θεσω και γω καποια ερωτηματα, τα περισοτερα ως βαση για να το αναπτυξετε περισσοτερο γιατι ειναι ενα πολυ ομορφο θεμα.

1. Τα καθαροαιμα προεκυψαν απο διασταυρωσεις.Εδω και πολλα χρονια οπως λεει ο Ανθιμος εχουν σταθεροποιηθει.Ομως βλεπουμε την τελευταια 8 ετια ισως και λιγο περισσοτερο καθαροαιμα σκυλια να εχουν αλλαξει........κλασικο παραδειγμα...κουτρσχααρ να κυνηγουν σαν ποιντερ.......απο που προεκυψε αυτο.? Μηπως τελικα γινονται ακομη προσπαθειες βελτιωσης και διασταυωσεις?

2. Στην Ελλαδα ειδικοτερα στα βορεια υπαρχουν ανθρωποι, ειδικα λαγοκυνηγοι που υσποστηριζουν αλλα ειναι και κατι που φαινετε οτι διατηρουν εδω και χρονια τις ημιαιμες κυνηγετικες τους γραμμες.
Πως το καταφερνουν αυτο? Αφου οπως λετε αλλα και υποστηριζω σε ενα ημιαιμο στοχευμενη συνεχεια κατ επιλογη δεν μπορει να υπαρξει.

3. Γιατι επιτρεπετε σε καποιους ομιλους να κανουν ΑΚΙ με στημενα πουλια.....αλλα τα βαθμολογημενα σκυλια να εχουν την ιδια βαθμολογικη καταταξη με σκυλια αλλου ομιλου που προς τιμην του κανει αγωνες ΜΟΝΟ σε αγριο θηραμα? Εχουμετετοια στην Κυπρο....ομως ο νικητης ΑΚΙ στο πεντιγκρι......αναγραφετε και στον δυο σκυλων τα χαρτια.

3. Στο επομενο τευχος ισως να υπαρχει καποιο αρθρο για κυνηγι λαγου με σκυλια φερμας.Ενα ιδιορυθμο κυνηγι, ισως και καθαρα κυπριακο και αλλοπροσαλο αφου κανεις ενα κυνηγι με δυο εξ αντιθετου πορειας πραγματα.....κυνηγι λαγου με σκυλια φερμας......ειναι ομως ενα μαγευτικο και υπεροχο κυνηγι με φανατικους υποστηρικτες.

Ερωτω λοιπον πως καποιος μπορει να εχει ενα σκυλο ικανο ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ να κυνηγα αυτο το κυνηγι, χωρις ομως να εχει περασει και τα μισα τουχρονια διπλα απο εμπειρους κυνηγους πουτου εμαθαν τον τροπο.Καποιος που ξεκινα ΣΗΜΕΡΑ και θελει να κυνηγησει ετσι........χωρις ιχνηλατη....χωρις σκυλο φερμας που ψαχνει μονο αερα.......χωρις σκυλο φερμας που διατηρει τα στοιχεια της φυλης του που ζητουνται στους αγωνες....... με λιγα λογια ενασκυλο φερμας πουδεν θα ΄΄ντρεπετε΄΄ να βαλει ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ την μυτη κατω.

Δεν θελω να καταληξω στην υποστηριξη των ιμιαιαμων, θελω απλα απαντησεις που θα βοηθησουν να χαραξουμε τελικα μια πορεια.....του τι ζητω....και θελω......τουτι περνω.......τουτι αναμενω.......του τι μπορω να αλλαξω......και του τι τελικα εφτιαξα....αγοραζοντας ενα σκυλο ΚΑΘΑΡΟΜΑΙΜΟ.(ΣΤΟ ΙΜΙΑΙΜΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ .....συμβιβαζεσε με τα χαρακτηριστικα που εχεις και δινεις εμπειριες)
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από Anthimos »

Laurona έγραψε:ΝΑ Θεσω και γω καποια ερωτηματα, τα περισοτερα ως βαση για να το αναπτυξετε περισσοτερο γιατι ειναι ενα πολυ ομορφο θεμα.

1. Τα καθαροαιμα προεκυψαν απο διασταυρωσεις.Εδω και πολλα χρονια οπως λεει ο Ανθιμος εχουν σταθεροποιηθει.Ομως βλεπουμε την τελευταια 8 ετια ισως και λιγο περισσοτερο καθαροαιμα σκυλια να εχουν αλλαξει........κλασικο παραδειγμα...κουτρσχααρ να κυνηγουν σαν ποιντερ.......απο που προεκυψε αυτο.? Μηπως τελικα γινονται ακομη προσπαθειες βελτιωσης και διασταυωσεις?Φίλε στα κουρτσααρ υπάρχουν δυο σχολες . Απο την μια η Γερμανικη σχολη με τις δοκιμασιες της τα βαρια σκυλια τις μακρινές ιχνηλασιες κι απο την αλλη την Ιταλοσερβικη σχολη με γρηγορα σκυλια ψαξιμο της αναθυμιασης ψηλα . Ο λογος ειναι απλος ...ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ....Σε μια περδικα κι ενα φασιανο που ποδαρωνει δαιμονισμενα και εξαφανιζεται ενα σκυλι που ιχνηλατει ειναι σχεδον αχρηστο . Θ αργησει να ξεκαθαρισει κι αντι να μπλοκαρει φερμαροντας το πιο πιθανον θα διωξει κουτουλοντας το πουλι. Αυτο συμβαινει στον νοτο οπου τα θηραματα ειναι κυριως φτερωτα και μικρα πουλιά ... Η Γερμανικη σχολη θελει τον σκυλο να κυνηγα και να διαχειριζεται μεγαλα τριχωτα να βρισκει και να ιχνηλατα πληγωμενα θηραματα αρα η ιχνηλασια ειναι απαραιτητη ..Σε εμας εναποκειτε ΠΑΛΙ να ενημερωθουμε ν αποφασισουμε τι κυνηγαμε και ποια φυλή κι απο που μας κάνει.
2. Στην Ελλαδα ειδικοτερα στα βορεια υπαρχουν ανθρωποι, ειδικα λαγοκυνηγοι που υσποστηριζουν αλλα ειναι και κατι που φαινετε οτι διατηρουν εδω και χρονια τις ημιαιμες κυνηγετικες τους γραμμες.
Πως το καταφερνουν αυτο? Αφου οπως λετε αλλα και υποστηριζω σε ενα ημιαιμο στοχευμενη συνεχεια κατ επιλογη δεν μπορει να υπαρξει.

3. Γιατι επιτρεπετε σε καποιους ομιλους να κανουν ΑΚΙ με στημενα πουλια.....αλλα τα βαθμολογημενα σκυλια να εχουν την ιδια βαθμολογικη καταταξη με σκυλια αλλου ομιλου που προς τιμην του κανει αγωνες ΜΟΝΟ σε αγριο θηραμα? Εχουμετετοια στην Κυπρο....ομως ο νικητης ΑΚΙ στο πεντιγκρι......αναγραφετε και στον δυο σκυλων τα χαρτια. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ το στημενο για οποιοδηποτε αγωνα εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικαιο. Εξ οσων γνωριζω ομως εχει σταματησει απο ολους εδω και ενα χρόνο

3. Στο επομενο τευχος ισως να υπαρχει καποιο αρθρο για κυνηγι λαγου με σκυλια φερμας.Ενα ιδιορυθμο κυνηγι, ισως και καθαρα κυπριακο και αλλοπροσαλο αφου κανεις ενα κυνηγι με δυο εξ αντιθετου πορειας πραγματα.....κυνηγι λαγου με σκυλια φερμας......ειναι ομως ενα μαγευτικο και υπεροχο κυνηγι με φανατικους υποστηρικτες.

Ερωτω λοιπον πως καποιος μπορει να εχει ενα σκυλο ικανο ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ να κυνηγα αυτο το κυνηγι, χωρις ομως να εχει περασει και τα μισα τουχρονια διπλα απο εμπειρους κυνηγους πουτου εμαθαν τον τροπο.Καποιος που ξεκινα ΣΗΜΕΡΑ και θελει να κυνηγησει ετσι........χωρις ιχνηλατη....χωρις σκυλο φερμας που ψαχνει μονο αερα.......χωρις σκυλο φερμας που διατηρει τα στοιχεια της φυλης του που ζητουνται στους αγωνες....... με λιγα λογια ενασκυλο φερμας πουδεν θα ΄΄ντρεπετε΄΄ να βαλει ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ την μυτη κατω.Για να ξεκαθαρισουμε κατι . Φιλε ολα τα σκυλια ακομα και οι μεγαλοι αεροθηρες τριάλερ για να ξεκαθαρισουν ενα ιχνος λογω απνοιας η λογω μεγαλου ποδαρωματος του θηρματος θα βαλουν μυτη κατω . ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Μεγαλης Ερευνας κι Ερευνας Κυνηγιου απαγορευεται στις αγγλικες φυλες να ιχνηλατισουν ιχνος .Σε αλλους αγωνες οπως Πρακτικου κυνηγιου , Μπεκατσας , Βουνου γινετε ανεκτο. Ο λογος ειναι οτι εκτος του οτι μπορει να κουτουλησει θηραμα και να το διωξει αντι να το φερμαρει. Στα Ηπειρωτικα σκυλια φερμας προβλημα ειναι η ιχνηλασια επι μακρον . Διακιουτε και μαλιστα επιβαλεται σε καποιες φυλες η ιχνηλασια στους αγωνες και το κυνηγι

Δεν θελω να καταληξω στην υποστηριξη των ιμιαιαμων, θελω απλα απαντησεις που θα βοηθησουν να χαραξουμε τελικα μια πορεια.....του τι ζητω....και θελω......τουτι περνω.......τουτι αναμενω.......του τι μπορω να αλλαξω......και του τι τελικα εφτιαξα....αγοραζοντας ενα σκυλο ΚΑΘΑΡΟΜΑΙΜΟ.(ΣΤΟ ΙΜΙΑΙΜΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ .....συμβιβαζεσε με τα χαρακτηριστικα που εχεις και δινεις εμπειριες)
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
miky55
Δημοσιεύσεις: 1307
Εγγραφή: 18 Ιαν 2011, 21:05

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από miky55 »

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΗΝΗΓΟΥΝ ΣΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΣΟ ΤΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΓΑΛΩΝ.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΜΗΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΑ ,ΝΟΜΙΖΩ 800 ΜΕΤΡΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΚΠΕΔΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΠΕΔΕΥΤΟΥΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από Anthimos »

miky55 έγραψε:ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΗΝΗΓΟΥΝ ΣΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΣΟ ΤΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΓΑΛΩΝ.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΜΗΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΑ ,ΝΟΜΙΖΩ 800 ΜΕΤΡΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΚΠΕΔΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΠΕΔΕΥΤΟΥΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Κυριε Μιχάλη καλημέρα. Το πιο γρηγορο κουρτσχααρ οταν ερευνα παει στο 40% του ποιντερ οποταν ας μην κανουμε θέμα ταχυτητας

Εδω βλεπουμε το Ντερπυ ηπειρετικων φυλων . Εχει νεαρα σκυλια απ ολο το γκρουπ 7 (σκυλια φερμας)






Εδω ειναι το Ντερπυ( νεαρα ζωα) αγγλικων φυλων




Εδω ειναι τα προκριματικα μεγάλης ερευνας ποιντερ και σεττερ



Μπορουμε να δουμε ξεκαθαρα τις διαφορες των διαφορων φυλών σ αυτα τα βιντεο
Ειναι ξεκαθαρο οτι οι Αγγλικες φυλές οφειλουν να παρουν περισσοτερο τοπο και πιο γρηγορα απ οτι τα ηπειρωτικα
Αυτο δεν μειωνει καμια φυλη εναντι της αλλης ..ετσι δημιουργηθηκαν τα ζωα
Υπάρχουν ικανα σκυλια απο καθε ρατσα που με μερακι και δουλεια μπορουν να κανουν θαυματα
Εδω ειναι βιντεο με ΑΓΩΝΕΣ και τα σκυλια ειτε προοριζονται για αγωνες ειτε ειναι αγωνομαχοι (τριαλερ) Σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι στο κυνηγι θα ανοιξουν τοσο πολυ η θα τρεξουν τοσο γρηγορα.

Εδω βλεπουμε ενα εντυπωσιακο Γερμανικο ποιντερ που κανει παρακολουθηση και φερμαρει με την μυτη ψηλά (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!!)



Εδω ειναι μια δοκιμασια Γερμανικου τυπου HZP σε Ντρατχααρ ( η ιδια γινετε και σε κουρτσχααρ)



Βλεπουμε οτι το σκυλι κρατα το κεφαλι ψηλά κι ακομα και στην ιχνηλασια επαναφορα τριχωτου η ερευνα γινετε με ταχυτητα και χωρις να καθυστερα και να ειναι σχολαστικος στην ερευνα
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
andreas78

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από andreas78 »

Άψογη η παράθεση σου Άνθιμε,
Νομίζω παρακολουθώντας αυτά τα βίντεο, απο τα νεαρά ζώα μέχρι και τα σκυλιά βετεράνους είναι ξεκάθαρο στο πώς πρέπει να λειτουργούν βάση των εργασιακών τους στάνταρτ τα οποία είναι αυτά που θα επιφέρουν και το ανάλογο αποτέλεσμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ”