ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2015-2016

Απάντηση
MONO AU-79
Full Member

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2015-2016

Δημοσίευση από MONO AU-79 »

Μονο περπατητο και κανει να κανουμε και την γυμναστικη μας.
5 ΟΠΛΑ =65 Τζικλες
https://www.youtube.com/watch?v=VKPGcY0QlTw
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

Χθες ειδα αρκετα πουλια....λιγο ανακατεμενα περασματα και ψηλα.....αλλα δεν με ηθελε και πολυ η μερα γτ ημουν αρκετα ατυχος. Αρχισα καλα με 3 στα 3 στο ποφυσιμα. Μετα τις 8 αρχισε η πραγματικη κινηση...και αλλαξα ποστο 2 φορες αφου ειδα οτι περνουσαν πουλια απο ενα συγκριμμενο σημειο λιγο πιο κατω. Στο τελος περνουσαν απο το αρχικο μου ποστο :oops: :oops: :oops: ΕΣΠΑΣΑΝ ΛΙΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΜΩ 4-5 ΚΑΛΛΙΤΖΙΑ...αλλες 4-5 που δεν τις ειδα κ εφυγαν χωρις να ριξω και 3 χαμενες που δεν ειδα που επεσαν λογω ηλιου. Τελικο αποτελεσμα 8 στο χερι. Επρεπε να κρατουσα 15 τζικλες χθες για να ειμαι ευχαριστημενος. Υγεια......8α τις περιμενω πιο ηρεμος την Τεταρτη.

Παντως ακουγα γερο ποφυσιμα Χρυσανθε απο εκει που ημουν....προς ΠΡΑΣΤΙΟ -ΑΥΔΗΜΟΥ μεριες. Πρεπει να μπαιναν γενικα πουλια χθες στις γυρω περιοχες.
Άβαταρ μέλους
ChrisApostolou
Full Member

Δημοσίευση από ChrisApostolou »

Πολλα καλιτζια και εγω και ο συντροφος αλλα ετσι ειναι.... Μονο το Olympia skeet 32gr 9 εκανε θραφσεις....φτερα και πετσες!!!!!
31-01-2016_130153.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Ευχαριτώ κοπέλια , Χρύσανθε δικαιούτε και εκείνη να της μοιάζει ΛΙΟ ο ένας στον πρώτο έμεινε της ο κόπος :D ...καλά να είανι και αυτά είναι λεπτομέρειες. για εμάς δέν είναι φτερά και πέτσες αλλά πανιά τσε μωρομάντηλα :lol: φώτο δέν βάζω για ευνόειτους λόγους και επειδή δέν μου αρέσει να κοκορεύομαι :lol:
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Chris B725
Full Member

Δημοσίευση από Chris B725 »

Χαιρετώ την παρέα !!!

Απ'ότι βλέπω επεράσαμε ωραία αρκετοί εχτές !!! :D :D :D

Πολλά τα πουλιά χθές χαρήκαμε τουφεκιές !!! Πολλή περπάτημα για μένα από τις 11 και μετά αφού πρωί δεν εξύπνησα :lol: :lol: !!

Πρώτη φορά και με την κάμερα στο όπλο !! Το βάρος θέλει λίγο συνήθεια !!! Κατάφερα να πάρω κάποια πλάνα αλλά οι τουφεκιές είχαν πίσω το βουνό με αποτέλεσμα να μήν είναι καθαρά !!! Έπαιξα λίγο με το zoom την επόμενη φορά θα το κάνω edit καλύτερα ;) Δυστυχώς κάπου έκατσε και η μπαταρία και τις περισσότερες δεν τις έγραψα... :?

Τέλος πάντων, 14 πουλιά για εμένα (και 2 χαμένα, μάλλον κουτσόφτερα) και μισή τσέντα μανιτάρκα της αναθρίκας !!! Βασιλιάες :D :D :D !!!

Τετάρτη πάλι !!!

Βάρτε 1080p ;)

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
I`d rather be hunting !!!
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

Πρωινό στο γνωστό πόστο με την παρέα. .
Ήξερα απο την Τετάρτη οτι ακούστηκε ο τόπος και ο κόσμος θα ήταν περισσότερος απο τα πουλιά.. Παναύρι του κατακλυσμού.. Πρώτη γραμμή από την απαγορευμένη εμείς και πίσω μας και η κουτσή Μαρία. . Κυριολεκτικά όμως. Και όταν λέω πίσω μας εννοώ στα 20-50 μέτρα. Ξημερώνει και τα πουλιά άφαντα.. 2-3 ευκαιρίες που μου δωθήκαν εν εσήκωσα όπλο αφού όπου εγύριζες είχε πλάσμα. . Κατα τες 8 εξεκινήσαν τα πουλιά να κινούντε. Τα περισσότερα εμπαίναν ανάποδα στην αρχή (είμασταν τελευταίοι στη σειρά) και μετά ξεκίνησαν απο παντού. Εκέινοι που στέκονταν πίσω μου εσύρναν πάστα πουλιά που εμπέναν μπροστά απο μένα με αποτέλεσμα να ψηλώνουν ή να γυρίζουν πίσω. 7-8 μηχανούθκια να παίζουν στο διαπασό με αποτέλεσμα να σαντανώνουν τέλια τα πουλιά. Φωνές, καυγάδες ότι φανταστείτε.. Ως τες 8:30 άκαπνος με αποτέλεσμα να γινούν τα νεύρα μου βρουλιά. . Έκαμα την σκέψη να φύω αλλά λεω εν θα τους κάμω την χάρη να τους χαρίσω το πόστο. Πάω στο αυτοκίνητο βάλω το όπλο και πάω πίσω και κάθουμε στο πόστο μου και έκαμνα τον βουρκάτορα τους συντρόφους. Κατα τες 10 ησυχάσαν τα πράματα και έπιασα το όπλο. 6 πουλιά μέχρι τις 11:00 και έφυα. Μεν φανταστείτε όμως οτι οι άλλοι επέξαν πουλιά. 8-10 οι καλύτεροι..
Απλά μαθηματικά: Άλλες φορές ήμασταν 10-15 άτομα και πέζαμε απο 20-25 πουλιά. Εχτές χωρίς υπερβολή 80-100 άτομα απο 5-10 πουλιά.
Υγεία πάνω απο όλα. Το απόγευμα απόλαυσα ησυχία στο δειλινό. . Το κακό είναι οτι για την Κυριακή πρέπει να βρούμε άλλο τόπο γιατί τούτος εκάηκε.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Mετά από ένα μήνα σχεδόν αποχή από το κυνήγι , λόγο καλών :) γεγονότων ( αρκετή δουλειά στο γραφείο ) αλλά και άσχημων :cry: γεγονότων ( χαμός του κουνιάδου μου σε ηλικία 56χρονων ) επήγαμε στη ορινη Λάρνακας για τσικλες. Γενικά πουλιά είχε σήμερα και νομίζω ότι οι κυνηγοί ευχαριστήθηκαν τουφεκιές. Κατι το οποιο διαπίστωσα και φετος αλλά και τις τελευταίες χρονιες είναι ότι οι τσικλες συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά σε σχέση με πιο προηγουμενα χρονια. Δηλαδή είναι παρα πολύ καχύποπτες ,πολύ επιφυλακτικές , με τη παραμικρή κίνηση αλλάζουν αμέσως πορεία, κανουν βύθιση , έρχονται τριφτές που το έδαφος και γενικά είναι φοβισμένες. Θυμάμαι παλιά οι βασιλικές πορείες των πουλιων ηταν τοσό στρωτές που ενώ στεκόσουν ακάλυπτος επομιζες με την άνεση σου , έπαιζες την αν αστοχούσες αυτή συνέχιζε την πορεια της χωρις να αναπτύξει , χωρις να αλλάξει κατεύθυνση, και έπαιζες και την δεύτερη. Τωρα εισαι κρυμμένος , επομιζεις πολύ προσεκτικα και εντούτοις αμεσως αλλάζει πορεία, η κάνει βύθιση ,η στρέφεται πείσω. Φαίνεται ότι από τις χώρες που έρχονται πρέπει να τις κυνηγούν και εκει αρκετά τώρα , κάτι που πιστεύω ότι τα πιο παλιά χρονιά δεν γινόταν. Τελικά καταφερα να κρεμάσω 8 μια εχασα , αλλα επρεπε να παρω ακομη 2-3. Δοκιμασα ένα φυσίγγιο διασπορας το Τορδο της Λαμπρο (πρασινο) και πραγματι μου έδωσε 2-3 καλά σκοτωματα. Μετά που βγηκε ο ηλιος και υποχώρησε καπως η υγρασία το σουπερ σκητ της Ολυμπια ετσακιζε κόκκαλα.
Αριστε να χαίρεστε το νεογέννητο, :D παντα με υγεία :D
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

LEFKIOS έγραψε:Mετά από ένα μήνα σχεδόν αποχή από το κυνήγι , λόγο καλών :) γεγονότων ( αρκετή δουλειά στο γραφείο ) αλλά και άσχημων :cry: γεγονότων ( χαμός του κουνιάδου μου σε ηλικία 56χρονων ) επήγαμε στη ορινη Λάρνακας για τσικλες. Γενικά πουλιά είχε σήμερα και νομίζω ότι οι κυνηγοί ευχαριστήθηκαν τουφεκιές. Κατι το οποιο διαπίστωσα και φετος αλλά και τις τελευταίες χρονιες είναι ότι οι τσικλες συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά σε σχέση με πιο προηγουμενα χρονια. Δηλαδή είναι παρα πολύ καχύποπτες ,πολύ επιφυλακτικές , με τη παραμικρή κίνηση αλλάζουν αμέσως πορεία, κανουν βύθιση , έρχονται τριφτές που το έδαφος και γενικά είναι φοβισμένες. Θυμάμαι παλιά οι βασιλικές πορείες των πουλιων ηταν τοσό στρωτές που ενώ στεκόσουν ακάλυπτος επομιζες με την άνεση σου , έπαιζες την αν αστοχούσες αυτή συνέχιζε την πορεια της χωρις να αναπτύξει , χωρις να αλλάξει κατεύθυνση, και έπαιζες και την δεύτερη. Τωρα εισαι κρυμμένος , επομιζεις πολύ προσεκτικα και εντούτοις αμεσως αλλάζει πορεία, η κάνει βύθιση ,η στρέφεται πείσω. Φαίνεται ότι από τις χώρες που έρχονται πρέπει να τις κυνηγούν και εκει αρκετά τώρα , κάτι που πιστεύω ότι τα πιο παλιά χρονιά δεν γινόταν. Τελικά καταφερα να κρεμάσω 8 μια εχασα , αλλα επρεπε να παρω ακομη 2-3. Δοκιμασα ένα φυσίγγιο διασπορας το Τορδο της Λαμπρο (πρασινο) και πραγματι μου έδωσε 2-3 καλά σκοτωματα. Μετά που βγηκε ο ηλιος και υποχώρησε καπως η υγρασία το σουπερ σκητ της Ολυμπια ετσακιζε κόκκαλα.
Αριστε να χαίρεστε το νεογέννητο, :D παντα με υγεία :D
Olympia Super skeet εξαιρετικό φυσίγγιο. Ενα από τα πολύ λίγα φυσίγγια που χρησιμοποιώ εκτός ιδι0γόμωσης.
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

MONO AU-79 έγραψε:Θα μας πελανουν τουτες οι τσιχλες. ΤΟ πρωι σταμα εναμιση ωρα δεν ερειξα τουφεκια. Μετα περπατημα στην ιδια περιοχη παρα πολλα τα πουλια. Φοτο πως βαζουμε?
Φίλε μπορείς να βρεις κάτι εδώ => http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... ?f=4&t=490
MONO AU-79
Full Member

Δημοσίευση από MONO AU-79 »

Ok Ευχαρειστω φιλε να σε καλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”