Γιαννής - Αναγνώριση
- spyrosspyrou851
Γιαννής - Αναγνώριση
Καλησπέρα παιδιά, είχα μια συζήτηση με τον παπά μου τζαι θυμήθηκα που ήμουν πιο μικρός εκυνηγούσαμε ένα πουλί που το ελαλούσαν "Γιαννή". Αν θυμούμαι καλά ήταν άσπρο και σε στυλ πεζουνιού αλλά νομίζω λίγο πιο μεγάλο. Δεν είμαι σίγουρος τι πουλί είναι αλλά λαλεί μου ο πατέρας μου λαλούν το Γιαννή, εκατάλαβεν κανένας για τι πουλί μιλούμε; Ευχαριστώ.
-
- Full Member
Re: Γιαννής - Αναγνώριση
Ρε φιλε αν δεν καμνο λαθος νομιζω Γιαννηες εν οι 'Κολιοι'(εν ειμαι σιουρος ομως)
- spyrosspyrou851
Θυμούμαι είπε μου εν άσπροι, άρα μάλλον κάτι άλλο είναι.Omonoia99 έγραψε:Ρε φιλε αν δεν καμνο λαθος νομιζω Γιαννηες εν οι 'Κολιοι'(εν ειμαι σιουρος ομως)
- πανικος
φιλε μου ο γιαννης ειναι ασπρος απο κατω και μαυρος απο πανω.πανω στο κεφαλι εχει λιγα φτερα σηκωτα οπως τον πουπουξιο.ειναι πιο μικρος απο περιστερι παλια εγεμωναν τα σπερμενα οταν ειχε κακοκαιρια εδω και 10 χρονια σπανια τους βλεπεις φετος ειδα τρεις το νοεμβριο.το κυνηγι του απαγορευεται.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- spyrosspyrou851
Μιλούμε έχει πολλά χρόνια η κουβέντα, έβλεπε τα ο παπάς μου τζαι λαλεί μου εν Γιαννής σε περιοχές με σπερμένα που επηένναμεν στις τρασιήλες, ξέρεις την ονομασία του την κανονική ή επιστημονική; Ευχαριστώπανικος έγραψε:φιλε μου ο γιαννης ειναι ασπρος απο κατω και μαυρος απο πανω.πανω στο κεφαλι εχει λιγα φτερα σηκωτα οπως τον πουπουξιο.ειναι πιο μικρος απο περιστερι παλια εγεμωναν τα σπερμενα οταν ειχε κακοκαιρια εδω και 10 χρονια σπανια τους βλεπεις φετος ειδα τρεις το νοεμβριο.το κυνηγι του απαγορευεται.
- Anthimos
- Moderator
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- MARIOSE
Γιαννής ο πανκ δηλαδή...
Ευχαριστούμε Άνθιμε για τη φωτό! Τόσα χρόνια που ακούω τον παπά μου να λαλεί για γιαννήδες (κάποτε είδα αλλά από μακριά) και δεν ήξερα πως μοιάζει!

Ευχαριστούμε Άνθιμε για τη φωτό! Τόσα χρόνια που ακούω τον παπά μου να λαλεί για γιαννήδες (κάποτε είδα αλλά από μακριά) και δεν ήξερα πως μοιάζει!

-
- Full Member
Αυτό ίσως βοηθήσει.
- spyrosspyrou851
Ευχαριστώ παιδιά, θα ρωτήσω τον παπά μου αν εν τούτο που εννοεί.
- Koutsofteros
- Full Member
Ναι τούτος είναι που έβαλε ο Άνθιμος...100%
Είδα και εγώ 2-3 φορές φέτος μέσα στα σπαρμένα.. Τζαι εμείς Γιαννήν τον ξέρουμε.
Συνήθως εν σε μικρά κοπάδια 6-7-10 πουλιά..
Έχω και ένα βιβλίο με ούλλα τα πουλιά της Κύπρου και έχει τον μέσα σκίτσο, και με το "λαϊκό" του όνομα που είναι Γιαννής, θυμούμαι που το είδα, αλλά εν το έχω μαζί μου..εν Λεμεσό.
Είδα και εγώ 2-3 φορές φέτος μέσα στα σπαρμένα.. Τζαι εμείς Γιαννήν τον ξέρουμε.
Συνήθως εν σε μικρά κοπάδια 6-7-10 πουλιά..
Έχω και ένα βιβλίο με ούλλα τα πουλιά της Κύπρου και έχει τον μέσα σκίτσο, και με το "λαϊκό" του όνομα που είναι Γιαννής, θυμούμαι που το είδα, αλλά εν το έχω μαζί μου..εν Λεμεσό.
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "