Επίσης, 30 λαγοί είναι υπερβολικά πολλοί για μια παρέα 2-4 ατόμων, άσχετα αν είναι νόμιμοι. Μιλώ για άτομα που κυνηγάνε σωστά το λαγό και όχι κλείσιμο μιας περιοχής και πολλά άλλα ανορθόδοξα που γίνονται σήμερα όταν στόχος είναι μόνο η κάρπωση και η επίδειξη στο καφενέ. Κατ εμένα, αυτό είναι ανέφικτο (30 λαγοί) για το μέσο λαγοκυνηγό που δεν είναι όλη μέρα πάνω στα βουνά, δεν αλλάζει κάθε χρόνο σκυλιά (έχει τα δικά του) και δεν αγοράζει σκυλιά έτοιμα των 5000. Φέτος, 10 λαγοί για μια παρέα που κυνηγά αποκλειστικά λαγό και θα εξορμήσει 12 φορές (από τις 17) περίπου είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εκτός αν είμαι εγώ εκτός πραγματικότητας με τα κυνηγετικά βιώματα μου τα τελευταία χρόνια. Όταν παω για λαγό (2-4 άτομα), αν συνολικά ρίχνω 1 φορά στις 2 εξορμήσεις είμαι ο πιο ευτυχισμένος κυνηγός.....φέτος είμαι πάρα πολλή ευτυχισμένος δηλαδή με 2 βολές σε 3 εξορμήσεις. Αλλα και πέρσι που 3 φορές έριξα όλη τη σαιζόν πάλι ευχαριστημένος είμουνα.
Κανένας δεν είπε κάτι αρνητικό για τους συναδέλφους που κυνηγάνε με το παραδοσιακό κυπριακό τρόπο του μικτού κυνηγιού. Η επισήμανση είναι ότι όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το λαγοκυνήγι τότε ξεχνάς τα υπόλοιπα θηράματα. Αυτό λέμε και τίποτα άλλο. Όλοι μας από το μικτό κυνήγι ξεκινήσαμε όπως μας μάθανε οι πατεράδες μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να αναζητάμε και άλλες προκλήσεις.
Το να δείχνεις τι κτύπησες φίλε δεν σε κάνει καθόλου καλό κυνηγό. Αν θες το μοιράζεσαι, αν όχι, κράτα το για το εαυτό σου. Ναι και εμένα δεν μου άρεσαν ορισμένες φωτογραφίες φέτος αλλά δεν σημαίνει ότι όποιος βάζει αποτελέσματα το κάνει για να πείσει ότι είναι κυνηγός. Μερικές φορές έστω συμβαίνει και το αντίθετο όπως βλέπεις στο ανάλογο θέμα με τα αποτελέσματα

Το βράδυ πάλι.
Φιλικά