Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13
- kypros
Re: Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13
Φιλε ανταμς εχει καποια χρονια που λεω οτι η μανια που υπαρχει με το λαγοκυνηγι ειναι και η καταρα του ιδιου αυτου του θηραματος.
Εγω δεν ασχολουμαι με το λαγο και δεν με επιρεαζει ο πληθυσμος του αλλα το τι βλεπουν τα ματια μου με ολους αυτου που εμπλεκονται σε αυτο το θεατρο του παραλογου που λεγεται λαγοκυνξγι στη κυπρο ειναι αξιο μελαγχολιας.
Ολοχρονα καταπιεζουν το ζωο αυτο με καθε λογης μεσο, επιστρατευουν τα παντα προς το κυνξγι του και τους αντιπαλους τους κυνηγους για να ερχεται η σεζον και να κυνηγουν φαντασματα της δικης τους δημιουργιας.
Στο τοπο που κυνηγω πριν 3 κυριακες συκοσαν σε ενα αποτομο πλευρομα καποιοι 1 λαγο. Εκ τοτε δεν μπορει να κοντεψει ανθρωπος αφου το πλευρο ειναι καυελυμενο πρωι μεχρι βραδυ απο στρατιες διπλοκαμπινων που αναζητουν το δραστη...των μοικανων....
Εγω δεν ασχολουμαι με το λαγο και δεν με επιρεαζει ο πληθυσμος του αλλα το τι βλεπουν τα ματια μου με ολους αυτου που εμπλεκονται σε αυτο το θεατρο του παραλογου που λεγεται λαγοκυνξγι στη κυπρο ειναι αξιο μελαγχολιας.
Ολοχρονα καταπιεζουν το ζωο αυτο με καθε λογης μεσο, επιστρατευουν τα παντα προς το κυνξγι του και τους αντιπαλους τους κυνηγους για να ερχεται η σεζον και να κυνηγουν φαντασματα της δικης τους δημιουργιας.
Στο τοπο που κυνηγω πριν 3 κυριακες συκοσαν σε ενα αποτομο πλευρομα καποιοι 1 λαγο. Εκ τοτε δεν μπορει να κοντεψει ανθρωπος αφου το πλευρο ειναι καυελυμενο πρωι μεχρι βραδυ απο στρατιες διπλοκαμπινων που αναζητουν το δραστη...των μοικανων....
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- LOUIS SETTER
- Full Member
ΡΕ ΚΥΠΡΟ ΜΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΟΨΑΧΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.kypros έγραψε:Φιλε ανταμς εχει καποια χρονια που λεω οτι η μανια που υπαρχει με το λαγοκυνηγι ειναι και η καταρα του ιδιου αυτου του θηραματος.
ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΛΑΓΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ 1500 ΕΥΡΩ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ???? ΓΙΑ ΜΕΝΑ 15 ΛΑΟΙ ΕΝΕΙ. ΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΚΩ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ.
ΟΠΟΤΑΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ?????
ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΣΤΟΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΠΟΖΟΥΖΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ.
ΟΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.
ΠΛΕΟΝ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
- kanaris
- Full Member
κι εγωφιλε κυπρο τα βλεπω πεσμενα ταα περδικια αριθμιτικα και επισης πολυ διαφορετικα απο αλλες χρονιες! δεν αλλαξα περιοχη, κυνηγω εκει που κυνηγουσα ανεκαθεν αλλα: ωρες-ωρες νομιζω οτι κυνηγω μπεκατσες αντι περδικια!!!(μην το παρετε της μετρητης- παρομοιωση ειναι). δηλαδη ειτε προσηκωνονται απο τεραστιες αποστάσεις 300 συν μετρα, ειτε κρυφουν και πρεπει να τα πατησεις επανελημμενα για να σηκωθουν, ειτε σηκωνονται και γυριζουν προς τον ηλιο η πισω απο ενα θαμνο μολις τον περασεις κλπ. τελικα μαλλον αναπτυσσουν αμυνες επιβιωσης... και ξερετε αυτο μπορει να μεταβληθει σε επικτιτο χαρακτηριστικο σε βαθος χρονου! εν τω μεταξυ οσους λαγους ειδα ζωντανα (εστω και στιγμιαιαkypros έγραψε:Παντος φιλε ο βασικος κανονας διαχειρισεις σε ολο το κοσμο ειναι οτι πρωτα καταμετρας τον πληθυσμο του θηραματος και μετα αποφασιζεις ποσο και αν πρεπει να κυνηγιθει το συγκεκριμενο θηραμα την συγκεκριμενη σεζον.Adams έγραψε:Δυστυχώς Σωτήρη μου έτσι έχουν τα πράγματα ! Είναι η φετινή κατάντια μας. Απλά διερωτουμε κατα πόσο παίζουμε φέτος πολύ τον μητρικό πληθυσμό των λαγων. Εννοώ ότι λόγο του ότι αυτοί που έμειναν πολύ δύσκολα τους βγάζει κανείς μήπως και είναι αυτοί που πάντα έμεναν και γεννοβολουσαν;
Αν θες ρην προσωπικη μου αποψη ο λαγος φετος δεν εχει τον απαιτουμενο πληθυσμο για να αποτελει θηραμα. Δεν θα σκοτωθουν ολοι οι λαγοι αλλα σιγουρα επιβαρεινει τους ειδη πιεσμενους πληθυσμους.
Επισης, ολοι φωναζαν οτι τα περδικια ειναι χιλιαδες φετος...προσωπικα διαφωνω οτι το περδικι εχει σημαντικη αυξηση οπως ελεγαν. Αν και σε θεμα καρπωσης δεν μππρω να πω οτι εχω παραπωνω εντουτις παρατηρω τα εξης.
1. Συναντω λιγοτερα πουλια απο περσυ
2. Χτυπω μονο αγρια πουλια γιατι δεν αφεθηκαν σωστα ουτε αρκετα περδικια απελευθερωσεις και αυτο με κανει να πιεζω συνεχως τα αγρια
3. Πολλα πουλια που εχουμε καρπωθει , παραπανω απο τα μισα,ειναι αγρια πουλια περισοτερο απο ενος χρονου. Αυτο σημαινει οτι η φετινη γεννοβολια δεν ηταν αρκετα ψηλη. Επρεπε τα φετινα πουλια να ειναι πολυ περισσοτερα.
4. Τα πουλια απελευθερωσεις αποτελουσαν ενα μερος της καρπωσης και ετσι δεν πιεζονταν τοσο τα αγρια πουλια στις αποκριμνες κορφες. Τωρα αναγκαστηκα παει μονο εκει ο κυμηγος.
Αλλο να χτυπησει μια παρεα 120 πουλια απο τις τρεισ τεσερισ περιοχες που κυνηγα και να ειναι ολα καθαρα αγριος πληθυσμος και αλλο τα μισα να ηταν της φετινης απελευθερωσης. Γιατι και εκεινα ενα μηνα μετα την εναρξη μια χαρα πουλακια ειναι...εγω παντως αμα πιασο τον κοτσια που το στομα του σκυλου μου νιωθω αναμηκατα συναισθηματα...

ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
- Anthimos
- Moderator
+1000LOUIS SETTER έγραψε:ΡΕ ΚΥΠΡΟ ΜΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΟΨΑΧΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.kypros έγραψε:Φιλε ανταμς εχει καποια χρονια που λεω οτι η μανια που υπαρχει με το λαγοκυνηγι ειναι και η καταρα του ιδιου αυτου του θηραματος.
ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΛΑΓΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ 1500 ΕΥΡΩ.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ???? ΓΙΑ ΜΕΝΑ 15 ΛΑΟΙ ΕΝΕΙ. ΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΚΩ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ.
ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΗΣΤΟΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΠΟΖΟΥΖΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ.
ΟΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- kypros
Την πολιτεια ομως την καμνουν οι πολιτες της φιλε.LOUIS SETTER έγραψε:ΡΕ ΚΥΠΡΟ ΜΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΟΨΑΧΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.kypros έγραψε:Φιλε ανταμς εχει καποια χρονια που λεω οτι η μανια που υπαρχει με το λαγοκυνηγι ειναι και η καταρα του ιδιου αυτου του θηραματος.
ΤΙΠΟΤΑ.
-
- Full Member
Ε συναδελφοι παρετατε παντα να χωριζεται την λεξη κυνηγος σε υποκατηγοριες περτικαρης,λααρης,τσικλαρης,φασσαρης κ.τ.λ και μετα να δινεται χαρακτηρισμους λααρης=τοππουζος, τσικλαρης-φασσαρης=κλεφτες των λααρηδων και των περτικαριων και παει λεγοντας.... ΚΥΝΗΓΟΣ υπαρχει ο σωστος ο νομοταγης και ο κλεφτης ο ατιμος κ.τ.λ
Παψεται παντα να περνεται την κουβεντα πως εσεις που κυνηγατε φτερωτο θηραμα η το αντιθετο ειστε οι σωστοι γιατι αν μιλησω και εγω για την κατηγορια "περτικαριες" ειδα πολλους που σηκωνουν το αλαι και μετα το κυνηγουν με το αυτοκινητο αμπα και περπατησουν (το παλληκαρισιο κυνηγι οπως λενε) η που τους παιζουν που το αυτοκινητο και αλλα πολλα...
Λοιπον στοχος μου δεν ειναι να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον εχουμε χειροτερα προβληματα που πρεπει να συζητησουμε και να λυσουμε αφου αγαπαμε τουντο αθλημα.
Γιαυτο κυνηγοι υπαρχουν και οι σωστοι υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν οι ατιμοι αφου τους ανεχομαστε.
Παψεται παντα να περνεται την κουβεντα πως εσεις που κυνηγατε φτερωτο θηραμα η το αντιθετο ειστε οι σωστοι γιατι αν μιλησω και εγω για την κατηγορια "περτικαριες" ειδα πολλους που σηκωνουν το αλαι και μετα το κυνηγουν με το αυτοκινητο αμπα και περπατησουν (το παλληκαρισιο κυνηγι οπως λενε) η που τους παιζουν που το αυτοκινητο και αλλα πολλα...
Λοιπον στοχος μου δεν ειναι να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον εχουμε χειροτερα προβληματα που πρεπει να συζητησουμε και να λυσουμε αφου αγαπαμε τουντο αθλημα.
Γιαυτο κυνηγοι υπαρχουν και οι σωστοι υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν οι ατιμοι αφου τους ανεχομαστε.
- lefteris
- Full Member
θελεις να πεις ετζιμηθικες την νυχτα?axerkwtis έγραψε:Μεγαλη γιορτη χτες..πολλα μεγαλη γιορτη.. του αγιου καλλικιου!!!επηαμε για μπεκατσες στο ξεκινημα ειδαμε τα σκυλλια να μας δειχνουν σημαδια λαγου και ειχαμε το νου μας και για κεινο το θηραμα..μετα απο λιγη ωρα ενω ο συντροφος ηταν στο πυκνο σηκωνει μπεκατσα και με δυσκολια παιζει απλα για να παιξει κ λεει μπεκατσα να την δουμε..εγω που πανω εβλεπα τα σκυλια που επελλαναν σε κατι σπαλαθους και επιασα θεση οταν θα τον επετασσαν..με την προσηλωση μου τζιαμε αργησα και δεν την ειδα την μπεκατσα που περνουσε μπροστα μου..μπαμ μπαμ παει...επηε κ ο λαος που μες το πυκνο..δεν εφκηκε ο πουστης μες το μονοπατι που τον εκαρτερουν και εφυε που πισω μου με καλυψη το πυκνο...προχωρουμε 150-200 μετρα σηκωνεται αλλη μπεκατσα μπροστα μου λιο πριν την κλειδωσουν τα σκυλια..ειχα αποσταη περιπου 5 μετρα μπαμ μπαμ παει παιζει και ο συντροφος απομακρυσμενη βολη τιποτε..τζιαμε εχασα τα δεν επιστευκα τι εγινε η μια σκυλλα επεμενε και φωναζω του συντροφου εχει και κατι αλλο δαμε..φερμα..ορτυκι μπαμ μπαμ μπροστα μου παλε τιποτε..παιζει ο σθντροφος πιανει το με την 2η αλλα ηταν ετσι η τοπογραφια στο τοπο που επεσε κουτσοφτερο που δεν το ηβραμε..εκοπηκαν τα πο8κια μας εν ειχαμε πλεων τοση ορεξη οσο πριν..προχωρησαμε την παγανια και σε μια φαση βλεπω στα αριστερα πανω σε ενα οχτο με πυκνο σπαλαθο μια σκια και εφανηκε μου λαος εσκεφτηκα να παιξω και ρωτω τον συντροφο ρε η μιτσια που ειναι και λεει μου πανω..ξεκινω να του πω πως εφανικε μου να ειδα λαο μεσα και ακοθεις την μιτσια λαξιες και να μουνταρισκει μες το πυκνο...εφυε μας και 2ος..
υπαρχουν και χειροτερα....ΕΜΕΙΣ!!!

-
- Full Member
AU-79 έγραψε:Ε συναδελφοι παρετατε παντα να χωριζεται την λεξη κυνηγος σε υποκατηγοριες περτικαρης,λααρης,τσικλαρης,φασσαρης κ.τ.λ και μετα να δινεται χαρακτηρισμους λααρης=τοππουζος, τσικλαρης-φασσαρης=κλεφτες των λααρηδων και των περτικαριων και παει λεγοντας.... ΚΥΝΗΓΟΣ υπαρχει ο σωστος ο νομοταγης και ο κλεφτης ο ατιμος κ.τ.λ
Σωστος 100%
- kypros
[quote="AU-79"]Ε συναδελφοι παρετατε παντα να χωριζεται την λεξη κυνηγος σε υποκατηγοριες περτικαρης,λααρης,τσικλαρης,φασσαρης κ.τ.λ και μετα να δινεται χαρακτηρισμους λααρης=τοππουζος, τσικλαρης-φασσαρης=κλεφτες των λααρηδων και των περτικαριων και παει λεγοντας.... ΚΥΝΗΓΟΣ υπαρχει ο σωστος ο νομοταγης και ο κλεφτης ο ατιμος κ.τ.λ
Γιαυτο κυνηγοι υπαρχουν και οι σωστοι υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν οι ατιμοι αφου τους ανεχομαστε.[/
quote]
Αντωνη εν και διαχωρισε κανενας τους κυνηγους. Ουτε εδιαφωνησαμε σε κατι. Ολοι το ιδιο πραμα λεμε. Απλα εγω ειπα οτι πιστευω οτι αυτη η μανια με το κυνηγι του λαγου, τα εκπαιδευτηκα, τις κοντρες, τις ψατζιες, την λαθροθηρια, το κυνηγι σκουπας κτλ εχουν επιβαρυνει πολυ το θηραμα αυτο.
Γιαυτο κυνηγοι υπαρχουν και οι σωστοι υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν οι ατιμοι αφου τους ανεχομαστε.[/
quote]
Αντωνη εν και διαχωρισε κανενας τους κυνηγους. Ουτε εδιαφωνησαμε σε κατι. Ολοι το ιδιο πραμα λεμε. Απλα εγω ειπα οτι πιστευω οτι αυτη η μανια με το κυνηγι του λαγου, τα εκπαιδευτηκα, τις κοντρες, τις ψατζιες, την λαθροθηρια, το κυνηγι σκουπας κτλ εχουν επιβαρυνει πολυ το θηραμα αυτο.
- Warrior
- Full Member
Ωραια μερα για μενα και το συντροφο χτες. Απο ενα περδικι και ενα λαγο τον οποιο σχεδον πατησα για να σηκωθει. Βιαστηκα κιολας γιατι δεν ειχα περιθωριο να τον αφησω να ξομακρυσει λλιον. Ευτυχως εστω και ενστικτωδως ειμουν πανω του και τελος καλο ολα καλα και για μας και για τον φκιακα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.