ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Απάντηση
tsitsios
Full Member

Re: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

Δημοσίευση από tsitsios »

Sergios έγραψε:Καλημέρα παιδιά εγώ την Κυριακή 3 φάσσες η μια χαμένη και μια τζίκλα επελλάναν τα πουλιά η γκίνια που το καλοκαιρινό κυνήγι φάσσας δεν έχει τελιωμό....έθελα να ξέρω ποιος έβαλε κοριό στο αυτοκίνητο μου και ήρτε στο ίδιο ακριβώς κομμάτι που κυνηγήσαμε ο Τσίτσιος :D αστιευόμενος πάντα υπάρχουν άτομα που χαίρεσαι να κυνηγάς μαζί τους....αυτό ηταν το ωραίο της ημέρας οτι συνεργαστήκαμε....ήταν και άρρωστος ο καημένος να μας πει αν είναι καλύτερα....επεράσαμε καλά επίαμε ήρταμε όλα μια χαρά οι άλλοι 2 κουμπάροι μου ηταν πιό τυχεροί επιασαν 22 φάσσες μαζί....ο τροχός θα γυρίσει....εκαταλάβαν οτι κρατώ FAIR και εν κοντεύκουν τα γέριμα?
Μια χαρά περάσαμε και το χάρηκα παρόλη την αρρώστια μου. Στις μέρες μας είναι σπάνιο να γνωρίζεις και να κυνηγάς μαζί με ανθρώπους σωστούς.

Σέργιε μου εγώ λόγο της αρρώστιας έχασα την σημερινή εξόρμηση. Ελπίζω μέχρι την Κυριακή να είμαι καλά αν και θα πρέπει να κυνηγήσω το πολύ μέχρι τις 10 λόγο υποχρεώσεων.

Σου εύχομαι τα καλυτέρα για σήμερα και για όλες τις υπόλοιπες εξορμήσεις. που θα πάει θα σκάση η γκίνια σου…αλλιώς βάφτηστο FAIR και κάμετο BERETTA :P
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Επιστρεφοντας στην μια το μεσημερι απο τις επταμιση ακαπνος αφου μια μαλαη που δουλεψα με προλαβαν αλλοι βρίσκω τον γερμανο που ενοικιάζει διπλα μου να ψαχνει τον σκυλο του.
μιλαμε στα αγγλικά. ...του λεω οτι ημουν κυνηγι κ μου λεει.
αι χοουπ γιου χαβεντ χιτ ενιθινγκ.
και του λεεω κατα λεξη

Αι χαβεντ....το σσιστο που σε φκαλε :lol:
και φευγει χαμογελωντας ο οι-κωλο-γος :lol:

Στο σημειο του ξτυπηματος βρηκα μια ρεμινκτον νίτρο πράσινη κ μια διαφανες που εγραφε α.ο ταππα 38 γρ.
Κ ποξω είχε τον λαγο
ξερει την κανενας?
αρκετα πέρδικια σημερα στους γκρεμους που τα χαιρετουσα μονο.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Δημήτρη περαστικά λεβέντη μου!! Ευτυχώς από ότι λες είναι ελαφρύς ο τραυματισμός. Γρήγορη ανάρρωση φίλε!

Χρύσανθε καλά να του κάμεις φίλε μου. Την άλλη φορά πε του τζιαί που μένα.. :lol:
Άβαταρ μέλους
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

MARIOSE έγραψε:Δημήτρη περαστικά λεβέντη μου!! Ευτυχώς από ότι λες είναι ελαφρύς ο τραυματισμός. Γρήγορη ανάρρωση φίλε!

Χρύσανθε καλά να του κάμεις φίλε μου. Την άλλη φορά πε του τζιαί που μένα.. :lol:
Ευχαριστώ Μάριε μου.
Τι έκαμες σήμερα εσύ;
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Dimitris έγραψε:
MARIOSE έγραψε:Δημήτρη περαστικά λεβέντη μου!! Ευτυχώς από ότι λες είναι ελαφρύς ο τραυματισμός. Γρήγορη ανάρρωση φίλε!

Ευχαριστώ Μάριε μου.
Τι έκαμες σήμερα εσύ;
Φίλε εταίσαν μας την οι φάσσες... :lol:
Πήγα σε άλλη περιοχή σήμερα αλλά πολύ λίγες οι φάσσες + το ότι ήταν καθηγήτριες :mrgreen: Εκαταφέραμε να πιάσουμε 1 η ώρα 3 το απόγευμα τζιαί που τη χαρά μας εφύαμεν ολόισια :lol:

Την Κυριακή με υγεία πάλε φίλε αν και εν είμαι αισιόδοξος :)
Άβαταρ μέλους
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Ποτέ δεν ξέρειεσ τι θα σου ξημερώσει, μπορει να περιμενεις ότι θα πιάσεις κ να μεν κινηθεί φύλλο, μπορεί και να πάεις κ να κάμεις party. ονλυ δε γουντ πιντζεονς κνοους 8-)
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Dimitris έγραψε:Ποτέ δεν ξέρειεσ τι θα σου ξημερώσει, μπορει να περιμενεις ότι θα πιάσεις κ να μεν κινηθεί φύλλο, μπορεί και να πάεις κ να κάμεις party. ονλυ δε γουντ πιντζεονς κνοους 8-)
:lol: :lol: σωστός φίλε! 8-)
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Σήμερινή εξόρμηση στο συνηθισμένο μου τοπούι, ο καιρός έλεγε ότι θα υπάρχει δυνατός αέρας, πράγμα που επαληθεύτηκε. 4-5-6 μποφόρς όλη μέρα. Ήταν ακόμη σκοτεινά που έπιασα το χωματόδρομο για να πάω στο σημείο που σταματώ, σαν προχωρώ βλέπω ένα φαναρούι να μου φέγγει δίπλα από ένα σταματημένο αυτοκίνητο.

Αστυνομία για έλεγχο, κανένα πρόβλημα. Μου ζητούν την άδεια, με ρωτούν εάν είναι πίσω το όπλο μου και τα συνηθισμένα, σημειώνουν τον αριθμό και μου λένε στο καλό. Με τον αέρα να φυσά όπως τον πελλό λαλεί μου τζιαι ο άνθρωπος δύσκολη η μέρα σας σήμερα.

Σήμερα θύμιζε πάντως τελευταία Τετάρτη και όχι πρώτη. Άκρα του τάφου σιωπή δεν περίγραφε την κατάσταση, ελάχιστοι οι κυνηγοί, τουλάχιστον στη περιοχή που ήμουν εγώ. Εκεί που ενόμιζα θα ήταν πανικός, ούτε αυτοκίνητο δεν κινείτο. Παρκάρω το αυτοκίνητο, πιάνω τα μπιχλιμπίδια μου και πάω στο ποστούι μου και περιμένω να ξημερώσει για να ξεκινήσω το περπατητό.

Παρθενική εξόρμηση του FAIR σήμερα καθώς εφοήθηκα λίγο να το πάρω την Κυριακή λόγω της πολυκοσμίας μήπως και μου το σκαγιάσουν (ξέρει ο Σέργιος σε τι αναφέρομαι).

Ο αέρας βουζουνόπελλος δεν βοηθούσε καθόλου την κατάσταση. Ξεκίνησε δειλά δειλά να ξημερώνει και ακούω τα πρώτα κακαρίσματα. Μετά το πετσόκομμα της Κυριακής δύσκολο πλέον να συναντήσουμε περδίκια της κλούβας και έτσι ανεβαίνει κατά πολύ ο δείκτης δυσκολίας.

Σαν εστέκουμουν, λίγο σκοτεινά ακόμα, ακούω πίσω μου το φτερό ενός περδικιού, γυρίζω και το βλέπω μόλις έκατσε πίσω μου. Απόσταση περίπου 30-35 μέτρα. Ο επιλογέας στο *2 και του ρίχνω, βλέπω ένα ττόζι να σηκώνεται και δεν βλέπω το περδίκι να πετά, ήμουν σίγουρος ότι το έπιασα. Ξεκινώ να πάω, κοιτάζω λίγο δεν το βρίσκω, λέω από μέσα μου επέτασε και δεν το εκατάλαβα; Σαν κοίταζα κάτω περνούν ακόμα 5-6 περδίκια από την ποταμοσιά, αλλά καθώς έβλεπα κάτω δεν πρόλαβα να τους ρίξω. Βρίσκω τελικά το περδίκι που έμεινε προύμουττα και το γκρίζο του χρώμα εκαμουφλάρισκε το στο λιγοστό φως.

Ξεκινήσαμε καλά λέω. Όταν λέμε όμως η καλή μέρα από το πρωί φένεται, καμμιά σχέση :lol: Περπατούσα μόνος μου εκεί που άκουγα ή έβλεπα πουλιά αλλά δεν μπορούσα να τους κοντέψω, ο αέρας συνέχεια δυσκόλευε την κατάσταση, και τα πουλιά, πολύ πιο καχύποπτα και επί το πλείστον άγρια πλέον, προσηκώνουνται που τα 3 μίλια.

Κατά τις 9 και κάτι έκαμα τη στάση μου για Κρουασάν (δεν είχε μηλόπιττες και το πλήρωσα :lol: ) και χάπι πριν να συνεχίσω το περπάτημα. Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν κάτσω να φάω κάτι πάντα κάτι θα ρέξει, εγώ όμως εξέχασα την κατάσταση πέρσι και είχα το βλέμμα μου χαμηλά μήπως και έρτει κανένα φάντομ. Τελιώνω το Κρουασάν και βλέπω μια σκιούα χαμέ να κινείται, γυρίζω την κκελούα μου τζιαι βλέπω μια φάσσα, μόλις με είχε προσπεράσει σε ύψος 20-25 μέτρων και συνέχιζε με τον αέρα να την πέρνει τζι δα.

Λαλώ επιάσαμεν τον πέρτικον τζιαι αλόπως τζίνο είναι.

Περπάτησα μέχρι περίπου τις 12, σήκωσα και αρκετές τζίκλες αλλά είπα να μην ρίξω σε κάποια μήπως και πετακτεί κανένα περτίτζι. Σε μια φάση βλέπω μια κοπή από περτίτζια να σηκώνουνται από την απαγορευμένη και να πηγαίνουν και να κάθονται στη ποταμοσιά. Μετά βλέπω ακόμα ένα περδίκι να έρχεται από την άλλη μεριά και να κάθεται μαζί με τα άλλα, και παρακολουθώ 2 να βουρούν κοντά σε μια ελιά και να κατεβαίνουν βουρητά μέσα στη ποταμοσιά.

Είχα το πλεονέκτημα επειδή εκεί που ήμουν είναι ισιοτόπι και μέχρι να πάω στη ποταμοσιά, όποια πουλιά είναι εκεί δεν μπορούν να με αντιληφθούν. Λαλώ άτε, να πάω ως τζιαμέ, να κάμω κανένα ξιουξιου φρρρρ μήπως και γελάσω κανενού. Πάω σιγά σιγά, χωρίς πολλές ελπίδες και στέκομαι στην άκρη. 3-4 δευτερόλεπτα μετά ακούω χόρτα να κατσιαρίζουν, κατάλαβα ότι είναι περδίκι και το βλέπω να πετάσσεται μπροστά μου, ακριβώς σαν να είχα σκύλο φέρμας, εφέρμαρα το εγώ χωρίς να το ξέρω :lol:

Αφήνω το να ξωμακρίσει λίγο διότι θα το έλυνα αν του έσυρνα που κοντά, σημαδιάζω καλά και με ψυχραιμία, μπαμ κάτω σέκκο. Δεν μου εγλίτωνε βασικά λόγω του ότι δεν εσιάσιαρα. Μου έρχεται στο μυαλό η λέξη υπομονή και ότι στο τέλος εδουλέψαν οι σκέψεις μου και οι ιδέες μου. :D

Ξεκινώ να πάω στο αυτοκίνητο με τον 2ο πέρτικο κρεμμασμένο να παέννει και να έρκεται, και οι δύο αρκοπέρτιτζοι του μισού κιλού. Το χαμόγελό μου ώς τα φκιά :D

Τζιαι όταν είναι ψηλά η ψυχολογία δεν χάνω, όπου τον γυρίσω το πουλί εν κάτω. Εκάμαν και το λάθος κάτι τρασιηλούες να σηκωστούν που μπροστά μου, σύρνω της τελευταίας που εσηκώστηκε, έτην τζιαι τζίνη κάτω. Το κερασάκι στη τούρτα. 3 φυσίγγια, 3 πουλιά. 100% επιτυχία, το FAIR+ΣΠΥΡΟΣ δεν συγχωρούν. :D

Αυτά για σήμερα από εμένα, το πρώτο περδίκι, το καθιστό με Victory 36gr #6, το δεύτερο και η τρασιηλούα με Gem 32gr #7.

http://s19.postimg.org/j56ohe72b/DSC00319.jpg

Την Κυριακή πάλε με υγεία.
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

Αλλαγη τοπιου σημερα...ηθελα υσηχιες εν ηθελα αλλους κοντα μου μετα την κυριακη...ηθελα αποτοξινωση...επετυχα το σε τουτο το θεμα :)....μονο θηραμα δεν ηβρα...πολυ λιγα πουλια το πρωι και αυτα ψηλομενα...μολις και καταφερα να δωκω τον παπαγαλο μεσα...υγεια
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
savvis25
Full Member

Δημοσίευση από savvis25 »

Καλησπέρα. Πλούσια σε γεγονότα η σημερινή εξόρμηση αν και διήρκεσε μόνο 4 ώρες(6.00-10.00)!
Έκαμνα σχέδια από την προηγούμενη μέρα ότι θα περπατούσαμε 3 άτομα(εγώ, ο αδελφός μου και ο κολλητός μου) αλλά τελικά εχάλασε μου τα ο bro που δε μπορούσε να περπατήσει πολύ (λόγος υγείας-όχι σοβαρός) και έτσι έμεινε με το father στο αυτοκίνητο και απλά άλλαζαν σημεία για να βρίσκονται μπροστά μας σε περίπτωση που σηκώσουμε κάτι.
Ξεκινούμε παγανιά σε μια πλαγιά απότομη. Στην κορυφή ο κολλητός και εγώ 60-70 μέτρα πιο κάτω(στα αριστερά του). Πάμε καμιά 300αριά μέτρα σηκώνονται 7-8 πέρδικες από αριστερά μου(κάτω) σε απόσταση 25 μέτρων περίπου ρίχνω 2 βολές χωρίς αποτέλεσμα λόγω αιφνιδιασμού και χαμηλής ορατότητας κάτω από τους πυκνούς πεύκους. Γεμίζω. Βλέπω το ανήφορο μπροστά μου και αμέσως κάνω τη σκέψη "Πολύ πιθανόν να έχει και άλλα πουλιά πίσω από το τουμπαρούι" και έτσι ανοίγω το βήμα μου... με το που "γύρνω"σηκώνεται με τρομερό φούρρισμα ένας λεβέντης αρσενικός πέρδικος Εικόνα
και τον κτυπώ με βολή στα 25-30 μέτρα με Baschierri&Pellagri Gigante 32gr felt no.7. Όντας γερό σκαρί έριξα και δεύτερη βολή αφού τον είδα να κτυπιέται κάτω και να προσπαθεί να κρυφτεί.
Συνεχίζουμε το περπάτημα για άλλη μια ώρα (περίπου 3 κμ) όπου κατέβασα και μια τσιχλα που ήρθε και με "καπέλιασε" και έτσι δεν άντεξα και τις έριξα.
Φτάνουμε κοντά στο αυτοκίνητο και βλέπω τον πατέρα μου να μας περιμένει ενώ ο αδελφός μου ήταν πιο κάτω μές τον ποταμό.
Ξαφνικά ακούω το σύντροφο που στεκόταν 20 μέτρα πίσω μου να φωνάζει "Έτον λαό".!
Ένας καθηγητής λαγός ανέβηκε από το δρόμο και έστριψε δεξιά(απομακρυνόταν από μας) με μικρά πηδηματάκια και σηκωμένα τα αυτία. Του έριξα 2 βολές (πλάτη στα 55μέτρα περίπου, μη με βρίσετε απλά έτσι λειτούργησε το ένστικτο εκείνη τη στιγμή) με 7αρι και 6άρι χωρίς αποτέλεσμα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι δεν το ξαναείδε κανένας μας να απομακρύνεται (ούτε ο συγκυνηγός που στεκόταν με το σκυλί του 20 μέτρα πίσω από εκεί που τον τουφέκισα, ούτε μια παρέα από τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα στον ποταμό).
Τελικά τον λαγό τον σήκωσε ο αδελφός μου ο οποίος δεν κατάφερε να του ρίξει!! Καθηγητής λέω σας!!
Τραγικό γεγονός ότι η παρέα που κινούνταν μέσα στον ποταμό μας φώναξε μετά από 1 λεπτό γτ ήθελαν φάρμακα για δηλητηρίαση(κάτι έφαγε η σκύλλα τους! :evil: :( )

Αλλαγή περιοχής. Άκόμα 1,5 ώρα περπάτημα σήκωσα ένα ζευγάρι περδίκια και πρόλαβα να ρίξω μια βολή πριν στρίψουν δεξιά και χαθούν πίσω από το βουνό, και ακόμα 1 μοναχικό που σηκώθηκε στα 30 μέτρα και πήγε "ανήφορο για να γλυτώσει από τη μια και μοναδική βολή που πρόλαβα να ρίξω.

Αυτό έιναι το κυνήγι του άγριου περδικιού. Κτυπάς ένα πουλί μετά από 3,5 ωρες κοπιαστικού περπατήματος και νοιώθεις πλήρης και πανευτυχής. Ουκ εν το πολλώ το ευ!
Κυριακή πάλι με το καλό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος savvis25 την 04 Νοέμ 2015, 21:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”