ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013
- Γιατρός
- Full Member
-
- Full Member
Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14
Σήμερα πήγαμε για λαγό και πάλι είχαμε την τύχη σύμμαχο. Φτάσαμε στο καθορισμένο τόπο που αποφασίστηκε από την προηγούμενη μέρα και αρχίσαμε την παγανιά μας. Σε μια ωρα βρεθήκαμε με μια άλλη κυνηγοπαρέα στο ιδιο πλευρό του βουνού. Τότε αποφασίσαμε να παρουμε την επομενη πλαγιά για να μην ειμαστε δίπλα δίπλα. Σταυρώσαμε ένα χωματόδρομο και μπήκαμε στη πλαγια. Από το πρώτο λεπτό τα σκυλιά εντόπισαν μια έντονη μαλαή. Η αδρεναλίνη στα υψη, είμαστε σίγουροι από την συμπεριφορά των σκύλων ότι ο Φκιακας ο Μουστακαλής ηταν κοντα μας. Εγώ ανέβηκα μια δόμη για καλύτερο πεδίο , ο φιλος ο Κούλης στο μέσο και ο φίλος ο Σταύρος ποιο κάτω και λίγο μπροστά. Ειμαστε 20-25 μ ο ένας με το άλλο. Σε μια φαση ένα από τα σκυλιά ηρθε ακριβώς μπροστά μου, στο κρατόνι που έλεγχα και στη κυριολεξία εφκαλε τις ξυσταρκιές με την ερευνα του για να εντοπίσει το λαγό. Ειμουν σίγουρος ότι ηταν εκεί. Πάτησα σταθερά στο έδαφος, ψήλωσα λίγο τις καννες ,σαν να ημουν σε βατήρα σκοπευτηρίου. Ξαφνικά πετάχτηκε ο λαός ,σαν ΠΥΡΑΥΛΟΣ στη κυριολεξία ,έκανε ένα σάλτο 3-4 μ έκατσε στη ακρια του κρατονιού και κινήθηκε προς τα κάτω να πιάσει το δεύτερο κρατόνι. Ακριβώς εκεινη την στιγμή, επειδή ημουν πανέτοιμος, αποκτησα εγω το πλεονέκτημα και με μια αστραπιαία κίνηση- ενστικτώδη, εβαλα τις κάνες στη πορεία του λαγού και πάτησα την σκανδάλη. Ειδα το λαγό να σηκώνει το πείσω μέρος και να αναποδογυρίζεται. Η απόσταση ηταν γυρω στα 12-15 μ, το δε φυσίγγιο διασποράς που ειχα μέσα έκανε τέλεια την δουλεία του. Τα 29 σκαγια νο 5( τα μέτρησα στο καθάρισμα) που τον κτύπησαν δε έδωσαν κανένα περιθώριο. Η χαρά μας απερίγραπτη, οι αγκαλιές και τα μπράβο πανε και έρχονται. Με αυτό τον τρόπο εκδηλωνόμαστε κάθε φορα ου πέζουμε λαγό. Η ομαδικότητα της παρές μας είναι το ποιο σημαντικό πραγμα. Και πιστεψε τε φιλοι κάθε φορα που πιανουμε λαγό είναι πιο ξεχωριστεί από την προηγούμενη. Είναι αυτές οι στιγμες που μας οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίζουμε αυτό το σπορ σε κρυο, σε βροχή, σε ζεστη, σε κουραση……Να είμαστε καλά στη υγεία να περπατούμε τώρα που μπορούμε λεει και ο φίλος ο Σολων….Ετσι φέτος τα Χριστούγεννα που θα περιμένουμε να ψηθεί η σουβλα θα εχουμε μεζέ ..τα φλαγκουδκια του λαού……
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- mouzouris
- Full Member
- Επικοινωνία:
ΚΑΝΟΝΙΣΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πανικος Setter έγραψε:Λευκιε για ακόμα μια φορά απίθανη η ιστορία σου και συγχαρητήρια
στα δικά μου τώρα ....
εκαμα το λάθος και παρακάλεσα το γιατρό να μου μάθει πως να προκαλώ μετανάστευση θηράματος
τώρα τραβώ τα μαλλιά μου![]()
![]()

- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Ε ΠΑΝΙΚΟ ΜΟΥ...ΠΟΣΕΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΕΠΙΑΣΕΣ ΣΕ ΕΤΣΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟΠΟ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΚΑΛΕΣ?Πανικος Setter έγραψε:Λευκιε για ακόμα μια φορά απίθανη η ιστορία σου και συγχαρητήρια
στα δικά μου τώρα ....
εκαμα το λάθος και παρακάλεσα το γιατρό να μου μάθει πως να προκαλώ μετανάστευση θηράματος
τώρα τραβώ τα μαλλιά μου![]()
![]()
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟΠΟ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ..Ο..ΜΠΕΚΑΤΣΟΤΟΠΟΣ..Πανικος Setter έγραψε:Αυτό είναι το περίεργο φιλε Σόλωνα , επίτηδες και οι τρεις σκύλοι για να καλύψω όσο μεγαλύτερη έκταση μπορούσα γιατί είχα περιέργεια να δω τι παίζει στη περιοχή , μόνο 2-3ις λευκές φερμες , τίποτα άλλο
ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
- APOLLON_1
και εγώ πήγα υποτίθεται σε τόπο που πιάνει τες μπεκάτσες και αντί για αυτού βρήκα μονο τσίκλες τελικά πιστευω ότι δεν είναι στους παραδοσιακούς τόπους που ήταν άλλες χρονιες αν εξαιρέσω το τρόοδος που σήκωσα 7 σε μόλις 30 λεπτά αλλα την κηριακη δεν γινεται πρεπει να παιξουμε 

EPANIEL POWER
- Pathfinder
5 με 15 του Δεκεβρη λεγοταν απο τους παλιους σαν η περιοδος που κανει την αποδημια της η μπεκατσα.εχτες σε περιοχη που ηταν ολο μα ολο χωραφια με χορτουι σαν γηοεδα γκολφ βρηκαμε για πρωτη φορα 5 μπεκατσες.2 σηκωθηκαν απο κοντα μας μολις παρκαραμε.αλλες 3 σηκωθηκαν απο δομες 1 μετρου υψους στο περπατημα και αφου ειχαμε ριξει σε τζιηκλες την πρωτη η δευτερη χαρτουτσια.οπως που να ξεραν ποτα επρεπε να πετασουν.φυσικα εκαλλικωσαμε τες.την τριτη εσηκωστηκε απο μπροστα μου της εριξα γην πρωτη κ κρεμασε ποδια.δεν εριξα γην δευτερη γιατι μπηκε αναμεσα σε μενα κ τον συντροφο.αφου καθαρισε μακρυα την πηρε με 28γρ 12νο βικτορυ στα 35+ μετρα.υπεροχο πουλι για να κυνηγησεις.πανουργο!!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
-
- Full Member
Re:
Η μπεκατσα ειναι απο τα πιο εξυπνα πουλια αλλα τζε που τα πιο τζελεφα , 1-2 σκαγια να φαι μπορει να πεσειPathfinder έγραψε:5 με 15 του Δεκεβρη λεγοταν απο τους παλιους σαν η περιοδος που κανει την αποδημια της η μπεκατσα.εχτες σε περιοχη που ηταν ολο μα ολο χωραφια με χορτουι σαν γηοεδα γκολφ βρηκαμε για πρωτη φορα 5 μπεκατσες.2 σηκωθηκαν απο κοντα μας μολις παρκαραμε.
Πανικο μου εν δαμε οι μπεκατσουες , ειπα σου αλλα εν ακουεις....Πανικος Setter έγραψε:Αυτό είναι το περίεργο φιλε Σόλωνα , επίτηδες και οι τρεις σκύλοι για να καλύψω όσομεγαλύτερη έκταση μπορούσα γιατί είχα περιέργεια να δω τι παίζει στη περιοχή , μόνο 2-3ις λευκές φερμες , τίποτα άλλο

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- kyriakos304
Re: Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14
Ζηλεύκω σε κύριε Δημήτρη πιυ κυνηγάς έτσι τόπουςdimitris savva έγραψε:Πανικο μου εν δαμε οι μπεκατσουες , ειπα σου αλλα εν ακουεις....Πανικος Setter έγραψε:Αυτό είναι το περίεργο φιλε Σόλωνα , επίτηδες και οι τρεις σκύλοι για να καλύψω όσομεγαλύτερη έκταση μπορούσα γιατί είχα περιέργεια να δω τι παίζει στη περιοχή , μόνο 2-3ις λευκές φερμες , τίποτα άλλο
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….