ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από kyriakos304 »

dimitris savva έγραψε:
axerkwtis έγραψε:Ολα μια χαρα ναν καλα ο Δημητρης εχτος π λαους βλεπει κ τους κουφους χαμε..το ωραιο εδωσα τ το φουσιεκκι κ λαλω τ για να τον παιξεις στην μονη οπως ετυχε ξανα..τελικα επηε πας την φινα..εφκσλε με φωτο π την κρατω για να φανει το μεγεθος..1,5 μ περιπου ειχαμε εφτζιες..να μπει κ το βιντεο να δειτε

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ε καλα αφισμας να πνασουμε και λιο , τωρα εκατσα. εφιρτικες με την φωτογραφια που τον κρατας και κλονετουν μες τα χερια σου και εκαμνες χαρα. :lol: :lol: :lol: :lol: αρεσε σου α...???? :lol: :lol: :lol:
Φωτογραφία0619.jpg

Ε Μιχάλη μα εν ψιντρούα ρε τούτη...

Μασιαλλα του μωρού...

Μπράβο για τους υπόλοιπους για την κάρπωση..
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
tooulos96
Full Member

Δημοσίευση από tooulos96 »

Σήμερα σε μια παννιουα 1 ώρας έπιασα 1 περτικο τζε 3 τζικλες
Έκαμα άλλο 2 καλιτζια πας σε περτικους τζε ένα πας σε μια τσικλα
επερασαμε τζε σήμερα εφκαλαμεν το μεζέ :D

Εικόνα
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

Μπραβο στον Λευκιο και την ομαδα του! (ακομα υπαρχουν με λια νερουθκια βλαστουν , εσεις παιζετε τσικλες μες τον αυγουστο?) :D
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

κριμας την golden wing :oops:
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Ωραία θηράματα και περιγραφή Λευκιε
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Πολύ ωραία περιγραφή Λεύκιες μπράβο. ρε Μιχάλη πάλε εστάθηκες τυχερός!!!! Νομίζω υπάρχει μια παρεξήγηση και μια αχρείαστει κόντρα αναφορικά με το θέμα λαγού αλλά και περδικιών την οποία καλύτερα να διαλευκάνουμε . Παρατηρώ ότι δημιουργήθηκε μαι κόντρα αναφορικα΄εάν υπάρχουν ή άν δέν υπάρχουν λαγοί. το θέμα δέν είναι αυτό αλλά εάν μειώθηκαν ή όχι και εάν ναί τι κάνουμε για αυτό !!
1)Οι καταμετρήσεις της υπηρεσίας θήρας έδειξαν ότι εμειώθηκαν (δέν τους συμφέρει αλλα΄το είπαν)
2)Οι περισσότερες λαγοπαρέες είναι πολύ πίσω απο τα συνήθης αποτελαίσματα τους και οι περισσότερες κλιμακωτά τα τελευταία 3-4 χρόνια
3)Παρά τις δυσμαινείς καιρικές συνθήκες οι λίγες μαλαές που βρίσκουμε γενικα΄είναι μπρερδεμένες κατά την άποψη μου όχι μόνο επειδή είναι δύσκολος ο καιρός αλλα΄γιατί πρόκειται για λαγούς μεγάλους έμπειρους με καλούς αμυντικους μηχανισμούς οι οποίοι ξέρουν να δημιουργούν μεγάλο μπέρδεμα στα ίχνη τους.
4) Το ζητούμενο δέν είναι η κάρπωση ούτε η απόδειξη ότι όποιος΄παίζει λαούς έχει τους καλύτερους σκύλους και άρα υπάρχουν λαοί και δέν υπάρχει πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αύξηση στο θήραμα
5)Για να υπάρξει αύξηση στο θήραμα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση και σωστή αστυνόμευση
6)Για να γίνει σωστή διαχείριση και αστυνόμευση πρέπει να εμπλακούν όλοι οι αρμόδιοι και οι κυνηγοί
7)Πρέπει να παρθούν μέτρα για μείωση και περιορισμό της λαθροθηρίας, της αλεπούς, των ανεξέλεκτων και αδέσποτων σκυλιών
8)Πρέπει να εμπλουτιστούν οι βιοτόποι

Προσωπικά θυμάμαι ότι πρίν απο 10-12 χρόνια που οι καλές λαγοπαρέες 2-3 ατόμων με 1-3 σκυλιά σε κάθε εξόρμηση έπαιρναν 2-3 λαγούς. Οι περδικοπαρέες σε κάθε εξόρμηση έπαιρναν απο 2-3 περδίκια ενώ χτυπούσαν και 2-3 λαγούς κάθε χρονιά στην παγανια΄της πέρδικας. Χθές μιλόντας με κάποιο λαγοκυνηγό ο οποίος μου παραπονιόταν ότι η παρέα των 5 ατόμων με 7 σκύλους έπαιξαν μέχρι ΄σημερα 5 λαγούς και είναι πολύ ΄πίσω του είπα και εγώ ότι τα πράγματα είανι πολύ άσχημα με τον λαγό και ευτυχώ ςπου έχουμε και τα σκυλια΄φέρμας και παίζουμε κανένα περδίκι και ευχαριστιόμαστε κυνήγι. Τότε πολύ ψυχρά μου λεέι ' οϊ εγώ εν παίζω πέρτικους τωρά παίζω τους τον Αύγουστο στην φάσσα και με το αεροβόλο, τον Νιόβρη και Δεκέμβρη μόνο λαγό!'
Ένας άλλο γνωστός μου βρήκε σε μια πολύ γνωστή περιοχή για λαγό 2 σακούλια μαύρα με πετσιές των λαγών φρέσκες 2 βδομαδες πρίν την έναρξη του κυνηγίου! Είμαι σίγουρος ότι όλοι ακούσατε όλοι είδατε παρόμοιες περιπτώσεις. Τα προβλήαμτα πολλά τα οποία χρόνο με τον χρόνο μας πάνε πίσω. ΄Βρήκαμε δικαιολογία τον καιρό και την αρρώστεια. Εντάξυ ο καιρός είναι δύσκολος αλλά όχι σε σημείο να μην βλέπουμε ίχνη λαγών. όσο για την αρρώστεια εάν ο πλυθησμός του λαγού δέν μειωνόταν ή δέν έμενε σταθερός η αρρώστεια δέν θα επειρέαζε. Αν είχαμε ας πούμε αύξηση του λαγού 30% και ερχόταν ακι η αρρώστεια να φάει 30% τότε θα ήταν στα ίδια επίπεδα για να μειώνεται όμως σημείμαίνει ότι δέν αυξάνεται. Εάν πάλι λέω φέτος έπεσε ο λαγός στο 70% απο ότι πέρσι και δέν παρουμε μέτρα και εμφανιστεί και πάλι για 3 χρονια΄η αρρώστια που θα πάμε να σταθούμε του χρόνου!
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Φίλε Λεύκιε, εν με bazookas που πάτε κυνήγι; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Τι σου καμνει η βροχη...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

LEFKIOS έγραψε:Η κυνηγετική μας σήμερα εξόρμηση μας επιφύλαξε στιγμές ανεπανάληπτες. Μετά την βραδινή βροχή πιστεύαμε ότι σημερα θα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας και θα βρίσκαμε το πολυπόθητο λαγό. Ξεκινήσαμε οι τρεις φιλοι της παρεας εγώ , ο κουμπάρος μου ο Κουλης και ο Σταυρος. Στη πρωτη μια ωρα δεν βρήκαμε κάποια δυνατή μαλακή και κάπου απογοητευτήκαμε. Σε κάποια στιγμή ο αρχηγός της ομάδας μας είπε ότι τούτη η λαξια που βρισκόμαστε τώρα το λαο εν τω κάμνει εξικει.!! Σαν από θαύμα τα σκυλιά άρχισαν την μαλαή. Ο Κουλης αμέσως μας ειπε ότι εδάμε τούτος ρε κοπέλια προσέχετε. Εγω ημουν κατω ,ο Κουλης με τα σκυλιά στη μέση και ο Σταυρος ποιο πάνω. Η απόσταση μεταξύ μας ηταν 15-20μ. Σε καποια στιγμή, κατω από μια δόμη τα σκυλιά τον εντόπισαν και ο λαγός πετάχτηκε και επήρε πορεία πείσω μας. Εγώ δεν τον ειχα ξεκαθαρίσει οπτικά, σαν μια οπτασία ήταν , ένα τέλειο καμουφλάζ με τις ξησταρκές το χρώμα του τριχώματος του , τον πυροβόλησα στα 8-10μ χωρίς σίγουρη σκόπευση οπότε αστόχησα και στη συνέχεια του έριξα την δεύτερη στα 15μ πριν μπει μεσα στις πυκνές ξησταριες. Φαίνεται ότι η βολή ηταν χαμηλή και κτυπήθηκε κάτω χαμηλά στα πόδια.. Ο φίλος ο Κουλης δεν έριξε διότι μια στιγμή που τον ειδε ημουν εγώ στη ευθεία. Τρέξαμε στο σημείο που χάθηκε στις ξησταριες και ο Σταυρος ετρεξε και αυτός πεισω να τον προλάβει. Και πράγματι μετα από 3-4 δευτερόλεπτα ακούστηκε ενας πυροβολισμός. Ο λαγός κτυπήθηκε από απόσταση 5-6μ στο κεφαλι οπου διαλύθηκε. Φαίνεται ο λαγός ελαφρώς κτυπημένος δεν ανεπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ετσι τον πρόλαβε ο Σταυρος. Αφου διασκεδάσαμε την επιτυχία μας ειπαμε να συνεχίσουμε ακομη λίγο. Στη συνέχεια αποφασισαμε να ψηλώσουμε και να παρουμε την άλλη πλευρα του βουνου για να επιστρέψουμε πείσω. Αλλοστε καρπωθήκαμε το λαγό και είμαστε ευχαριστημένοι. Μετα από 30 λεπτά περιπου σε κατι σκαμματα πριν την κορυφή, σε ένα κουπωμα με 5-6 μοσφιλιες τα σκυλια εντόπισαν μια εντονη μαλαή. Αμέσως πήραμε τις θεσεις μας και περιμέναμε. Τα σκυλια πανω κατω στο ιδιο σημειο 50 τετραγωνικά μέτρα επήγενα τριφτοί. Να μην τα πολυλογώ είμαστε εκει σχεδον μια ωρα με το ρολοi¨. Μα είναι δυνατόν να δάμε ακόμα τουτος είπαμε…. Και φαπ επεταχτηκε ο άτιμος Από κοντά στο Κούλη και επηρε το ανήφορο προς το Σταυρο που ηταν στην πορεία του λαγου, εγώ ημουν ποιο ψηλά στα σκασματα οπου έλεγχα την περιοχή. Τοτε ο Κούλης τον αφησε να ανοίξει λίγο από τον σκύλο που τον ετρεξε από πείσω και του κόλλησε μια βολή που ηταν ουλη δική του, ο λαος εκανε τρεις τούμπες και το έπιασαν τα σκυλιά, Η χαρα μας απερίγραπτη. Από εκέινη την στιγμή πηραμε πορεία κατευθείαν στο αυτοκίνητο, Δεν υπήρχε λόγος να καρπωθούμε άλλο θήραμα, ειμαστε πλήρως ικανοποιημένοι, άλλωστε το κυνήγι για εμας είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και ετσι μόνο την βλέπουμε.…….Μακαρι να είμαστε πάντα υγιείς για να μπορούμε να περπατούμε ακόμη και αν δεν καρπωνόμαστε θήραμα.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΕΥΚΙΕ ΜΟΥ....ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ :P

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ..ΤΟ ΓΙΑΤΙ.. ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

spyrosspyrou851 έγραψε:Φίλε Λεύκιε, εν με bazookas που πάτε κυνήγι; :lol: :lol:
Φιλε spyrosspyrou851 ωραία η απορεία σου :D Σίγουρα ομως δεν κυνηγάμε με Μπαζουκας αλλα με κυνηγετικά. Απλως ο ενας λαγος κτυπηθηκε στο κεφαλι οπου το πολυ αιμα που εβγαλε και λιγο το παιχνιδι των σκυλων μαζι του αμεσως μετα τον πυροβολισμο ,τον εχουν κανει ολο αιματα. Επισης η φωτογραφιες ειναι μετα που τους καθαρισαμε τα εντοσθια και αφου τους βαλαμε λιγο θτουμπι μεσα στη κοιλια τους. ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”