Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13

Δημοσίευση από virtualgreek »

Anthimos έγραψε:Για ποια αρρωστια ακριβως μιλουμε :?: :shock:

Βρηκε κανένας απο εσας λαγο εξασθενημενο που αρρωστια ή επιάσαν του τα σκυλια η εστω βρηκατε μιαν ζαμπα του λαγου του αρρωστου φαγωμενη?? Αν ειχε ψευδοφυματιωση οι αλεπουδες που θα ετρωα τους λαγους εν θα εφκαλαν τζαι τουτες τουμπανο να ησυχασουμε !!!

Όντως, δεν σας κίνησε την περιέργεια να σκεφτείτε ότι μόνο ο λαγός προσβλήθηκε από αυτό το βακτήριο ?
Οι αλεπούδες και οι ποντίκες γιατί δεν επηρεάστηκαν ?

Και για να σας προλάβω, μιλάμε για βακτήριο και όχι ιό όπου το ανοσοποιητικό σύστημα το καταπολεμά.

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Εγώ προσωπικά είδα 10 λαγούς που περισυλλέγηκαν απο διάφορα χωριά σε επαρχίες Λεμεσού Λάρνακας και στάληκαν στο κρατικό χημείο. Φυσικά και πάλι η αρρώστια αυτή μπορεί να πλήξει το 30% του λαγού αν ήταν κανονικές οι συνθήκες και οι αναπαραγωγές όπως λέει ο Άνθιμος η αύξηση θα ισσοροπούσε με την αρρώστια και ο λαός θα ήταν στα ίδια επίπεδα. Για τα περδίκαι στις περιοχές που εξόρμησα ήταν κάπως ποιό αυξημένα απο πέρσι αλλά απο αναφορές που ακούω απο πολλούς φίλους σε πολλές περιοχές δέν υπήρχαν , φυσικά εδώ να πούμε ότι έγιναν ποιό λίγες απελευθερώσεις φέτος λόγω οικονομικής κρίσης και απο ότι μου είπαν αρκετοί πολλά παο τα πουλιά που απελευθερώθηκαν δέν άντεξαν μέχρι το κυνήγι!!
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

Για τον λαγό, στις περιοχές που πήγαινα για εκπαιδευτικά ήξερα ότι είχε 4-5 λαγούς. Δεν βρήκα ποτέ μου πεθαμένο λαγό. Έμαθα ότι τους έφαγαν την νύχτα. Εκτός αυτού η περιοχή έχει και αλεπούδες. Η μεγαλύτερη πληγή για τους λαγούς είναι οι αγροτικοί δρόμοι.
Για τα περδίκια, παρατήρησα ότι στις περιοχές που δεν έχει μάντρες ο αριθμός των περδικιών έμεινε σταθερός ενώ, εκεί που έχει μάντρες αυξήθηκαν τα κορακοειδή και τα περδίκια είναι άφαντα.
Η ξηρά έφτασε στην κατάσταση που έφτασε και η θάλασσα και θα λέμε στο τέλος ευτυχώς που υπάρχουν μεταναστευτικά θηράματα γενικά..
I believe half of what I see and nothing of what I hear
sotiris NIKOLAOU

Δημοσίευση από sotiris NIKOLAOU »

dimitris savva έγραψε:
VALENTINOS έγραψε:ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΑΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΥΡΙΣΚΑΜΕΝ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ ΟΤΑΝ ΕΝΕΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ . ΑΝ ΕΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΝ ΕΒΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΛΑΗ ΕΝ ΕΒΡΙΣΚΟΥΝ. ΑΝ ΕΙΧΕΝ ΛΑΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΡΟΛΑΟΥΑ ΤΟΥΣ. ΟΞΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΜΑΝ ΒΡΕΞΕΙ? ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΝΗΞΕΡΩ.
ΕΓΩ ΚΥΝΗΓΩ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ . ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ( ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΛΕ 4-5 ΛΑΓΟΥΣ) ΑΠΛΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.
ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΑ
φιλε dimitri πήραμε 5 εγώ με τον αδελφό μου φέτος
και αν ο νεοκλής δεν έκανε λάθη θα περνάμε που 5 ο καθένας
κτύπησε και ο νεοκλής ένα εκεί και παίχτηκα και πολύ λάγι "προσταμας" γιατί κάποιος μας καθυστέρησε
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Η αλεπού κατ'εμένα είναι ο 1ος παράγοντας και μετά η λαθροθηρία. Αν όχι έτσι σε ένα μεγάλο ποσοστό η αλεπού κάνει απίστευτη ζημιά. Δείτε αναφορές από άλλες χώρες όπου έγινε μείωση της αλεπού τι έγινε με τον λαγό, δείτε τι δίνεται στη Κρήτη που η λαθροθηρία οργιάζει αλλά δεν υπάρχει αλεπού και ο λαγός είναι σε πολύ καλούς αριθμούς.

Άνθιμε με τα εκπαιδευτικά έχεις δίκαιο και τους ιχνηλάτες, έχω ιχνηλάτη και κυνηγάμε με ιχνηλάτες. Κατ΄εμένα πρέπει να μειωθεί η νεκρή περίοδος Φεβ-Μαίος και να πούμε όλοι μας κανένα σκυλί στο βουνό αυτή τη περίοδο και να το εφαρμόσουμε. Από την άλλη ο πραγματικός ιδιοκτήτης ιχνηλατών είναι ένα άτομο πολύ συνειδητοποιημένο, νομοταγής, δεν κτυπά περδίκια και φάσσες, βοηθά το λαγό με σπορές και νερό στη νεκρή περίοδο και όχι μόνο, κάνει σωστή διαχείριση αφού κυνηγά με σχέδιο και επιλεκτικά, έχει τα ίδια δικά του σκυλιά για χρόνια. Το λέω αυτό γιατί (και όχι άδικα) πολλοί νομίζουν ότι όσοι κυνηγάνε λαγό είναι ταλιμπάν/κρεατοσυλέκτες. Μην μπερδεύεται τους πραγματικούς λαγοκυνηγούς με ιχνηλάτες με τις ορδές κυνηγών-σκύλων που βλέπεται στα βουνά να κλείνουν περιοχές και να κτυπάνε λαγούς ασύστολα.

Επίσης, πως να πείσεις τον απλό ευσυνείδητο ιδιοκτήτη ιχνηλατών να το πράξει αυτό όταν επιτρέπεις μετά των Ιούλη ανεξέλεγκτη εκπαίδευση κοπαδιών σκύλων καθημερινά. Οι λεγόμενοι έμποροι μασταρδοιχνήποιντερογκέκων που με την ανοχή του νόμου (καμία άδεια κυνηγιού για σκύλο, χωρίς περιορισμό αριθμός σκύλων στο κυνήγι) προκαλούν απίστευτη ζημιά και εξάπλωση ασθενειών. Πλέον ο απλός κυνηγός για να μπορέσει να εκπαιδεύσει κουτάβι ιχνηλάτη πρέπει ή να το πας σε εκπαιδευτή ή να παρανομήσεις δυστυχώς. Ποιους εξυπηρετούν όλα αυτά;

Ο λαγός όπως λένε οι παππούδες μας εν η φτήρα τη γης. Θεωρώ ότι αν γίνουν επιτέλους σωστές κινήσεις σε 2-3 χρόνια με ένα σωστό πλάνο διαχείρισης θα έχουμε θεαματική αύξηση του σε σχέση με τους σημερινούς πολύ μειωμένους αριθμούς. Ακόμη κάτι με το να δοθεί άδεια να κυνηγήσουμε την αλεπού δεν γίνεται σημαντική ζημιά. Από το τίποτα βέβαια κάτι είναι και αυτό. Για να καταπολεμηθεί θέλει κυρίως οργανωμένη εκστρατεία τη νύκτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εδώ θέλω την ΚΟΚ να δείξει την ισχύ της, και όχι όλα να κολλάνε στην επιτροπή περιβάλλοντος.

Καλημέρα
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Δημοσίευση από Koutsofteros »

Κυνηγώ αποκλειστικά περδίκια.
(Τους λαούς εν τους παίζω, να μεν τα φαράσω με την ττουφετσια :D )
Που την κάρπωση δεν έχω παράπονο(1η κότα, 2η 4), αλλά που τον αριθμό των πουλιών που είδα, ούτε πως ήταν πρώτη Τετάρτη προχτές. Σαν να ήταν μια εξόρμηση προς το μέσο της σεζόν.Φυσικά...που το μέσο, ως το τέλος, εν μικρή η διαφορά.
Περδίκια υπάρχουν, αλλά είναι δύσκολα τζαι θέλουν περπάτημα τζαι γνώση του τόπου.
Για καλό σκύλλο εν θα πω, γιατί κυνηγώ χωρίς σκύλο, σε γυμνά βουνά με λλίγη βλάστηση, και --χτύπα ξύλο-- περδίκια παίζω 25-30 το χρόνο.
Εκατάντησα, κάποια περδίκια που έπρεπε να πιάσω τζαι χάννω τα, να λέω "εν πειράζει, εν για να έβρω τζαι στην άλλη εξόρμηση"
Πάντως επιμένω, ότι εξακολουθεί να ισχύει το ότι ο συνδυασμός ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ + ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ, θα δώσει και φέτος θήραμα σε όσους ξέρουν τι γυρέφκουν....
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
sotiris NIKOLAOU

Δημοσίευση από sotiris NIKOLAOU »

κάτι που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αν δεν ξέρουνε η κτηνοτρόφοι που έχει λαγούς ποιος ξέρει ? όταν εγώ η ο αδελφός μου έχουμε το κοπάδι από τις 6 το πρωί μέχρι 11 το μεσημέρι έξω και μετά από τις 13:00 μέχρι την δύση του ηλιου και όταν καθημερινά κάνουμε τόσα χιλιόμετρα με τα πόδια μέσα στα χωράφια και τα βουνά γιατί το καλοκαίρι θα ταΐσεις τα πιο μακρινά που συνήθως είναι αλλα χωρια για να εξής το χειμώνα πιο κοντά στην περιοχή σου και στην φάρμα σου η καθημερινή επαφή με το θήραμα σου δίνη κάποια συμπεράσματα για το που και ποτε πρέπει να πας στην κάθε περιοχή και τι πρέπει να περιμένεις από κάθε περιοχή που πας
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΕΞΑ . ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ :lol: ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΕΠΕΞΑ 1,2.... ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ (Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ) ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΙΑΣΑΜΕ ..... ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ. :roll:
Άβαταρ μέλους
beretta682
Full Member

Δημοσίευση από beretta682 »

άρκησα λίο να τες βάλω αλλά εν πειράζει... κάλλιοαργά παρά ποττέ
2 όπλα: 1 φκιακουρής, 2 πέρτιτζιοι, 1 ορτύκι, 1 αρκοπέζουνο + αλλο 2 κουτσόφτεροι πέρτιτζοι που εν να τους έβρω ακόμα :D :D
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φιλικά,
Χρήστος
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

η πιο ωραία εξόρμηση γ`μένα φέτος μόλις ήρθα τώρα "απολογοσμος" 3 πέρδικες 1 φασσα 4 "τρυονοτσικλες" 1 τσίκλα 1 τρασιλα
EPANIEL POWER
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”