Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13

Δημοσίευση από kypros »

marinos.a έγραψε:Η δική μας σταθερή παρέα (Anthimos, marinos.a, kypros) κατάφερε με παρα πολλή κόπο να πάρει 11 περδίκια.
Τα πουλιά φαίνονται να ειναι όντως ποιο λιγα φέτος.
Αλλάξαμε 4-5 τοπους για να βρούμε αυτα τα πουλια και ελυσαν τα ποδια μας απο το ολοημερο περπάτημα
Εικόνα
Αγρια πουλια, 7,8 κοτσιαδες και 4 θυληκα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kypros την 08 Νοέμ 2012, 07:55, έχει επεξεργασθεί 9 φορές συνολικά.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
georgies
Full Member

Δημοσίευση από georgies »

Ένα περδίκι το πρωί μετά από ιχνηλασία και σήκωμα από το σκύλο έφυγε καλλικομένο γιατί δεν κατάφερα να μπω κοντά. Ευτυχώς εκόψαμε το παπαγάλο πάνω στο βούτημα του ήλιου με ακόμα μια ιχνηλασία σήκωμα και επαναφορά από το σκυλί μου. Τέτοιες στιγμές χαίρομαι να τις ζω ακόμα και αν δεν νιώθω τα πόδια μου τώρα από το περπάτημα. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Breda Pegaso την 30 Μάιος 2013, 16:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
marios10
Full Member

Δημοσίευση από marios10 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΠΕΛΙΑΑ ΜΜ ΕΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΖΙΡΙ Μ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕΝ ΛΙΓΟ ΘΗΡΑΜΑ ΕΠΑΙΞΕΝ 1 ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑ ΚΑΙ 2 ΠΕΡΔΙΚΑ ΛΑΟΝ ΟΥΤΕ ΙΔΕΝ ΜΠΡΟΣΤΑ Τ ΑΚΟΜΑ......ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΛΑΟΝ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ?????????
Τούτη τη λύτρωση ζει εκείνος που ζώνεται τα 'σιδερικά' και σέρνοντας πίσω του ένα σκύλο, ανηφορίζει για τα κυνηγοτόπια. Το κρέας τι το κάνει μπρος σε τούτη τη λύτρωση;
Λυτρώσου, λοιπόν και 'συ κι ακολούθησε το μονοπάτι που τόσοι πριν από σένα ακολουθησαν
chris197
Full Member

Δημοσίευση από chris197 »

οχι ι λαθροθηρια
andreas mouzouras
Full Member

Δημοσίευση από andreas mouzouras »

Μετα την ανταποκριση που ειχα απο Κυπρο απο τις 2 κυνηγετικες ομαδες που κυνηγουμε μαζι εμαθα οτι ειχαν αρκετα καλα αποτελεσματα μετα απο δυσκολες παγανιες και ιδιαιτερα οταν ησυχασαν οι κυνηγοτοποι απο τον πολυ κοσμο. Αυτο που τους εκανε ιδιαιτερη περιπτωση και στις 2 περιπτωσεις ειναι οτι ενα μεγαλο ποσοστο των κυνηγων ηταν ακροβολισμενοι μεσα στις ποταμοσιες και γυρω απο τις κλουβες και περιμεναν τους περτικαριες να ριψουν τα περτιτζια που τες μουττες. Οταν εθεσε το θεμα ο Σωτηρης πιστευα οτι υπερεβαλλε λιγο αφου στις περιοχες που κυνηγω το φαινομενο ηταν περιορισμενο αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι ειχε ΜΕΓΑΛΟ δικαιο αφου ολο και περισσοτεροι κυνηγοι αναζητουν την ευκολη καρπωση. Μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση τα λογια του πατερα μου "Εν γινεται να ειμαι 50 χρονων τζιαι να περπατω ουλλη μερα πας τες μουττες τζιαι να στεκουνται 15 μιτσοι πουκατω μου τζιαι να καρτερουν να σηκωσουμε περτιτζια να πεξουν".
Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον επειδή το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Χθές σε δύο περιοχές που πήγα μπορώ να πώ ότι βρήκα αρκετά άγρια περδίκια. Το πρωί δέν τα παίζαμε λόγω του σκύλου το απόγευμα πήρα ένα rookie μαζί μου να του ΄δείξω τι πάει να πεί περδικοκυνήγι. Ο νεαρός είναι ο ξάδελφος μου ο οποίος αγόρασε και το όπλο του φίλου του Χρήστου του καλαμαρά. Στην φώτο φοράει ακι το γιλέκο που του έδωσε ο χρήστος. Σηκώσαμε το απόγευμα 3 κοπάδια απο καμιά 20αρια΄πουλιά περίπου στο καθένα . Τα πουλιά δέν μας έβαζαν κοντά έφευγαν απο τα 100 + μέτρα. Ένα απο αυτά στάθηκε και ο ξάδελφος το έβαλε κάτω ως ανταμειβή για τις κακουχίες που πέρασε μαζί μου μέσα σε ρασχιά, κακοτοπιές και κρεμούς για 3 ώρες το απόγευμα. Το highlight της ημ΄'ερας όταν έμεναν περίπου 200 μέτρα για το αυτοκίνητο στις 5 παρά το απόγευμα οι σκύλοι έπιασαν μαλαή και κατάλαβα πάλι ότι είχαν περπατήσει πουλιά μπροστά μου . Ξαφνικά σηκώνεται ένας πέρτικος καμιά 60-70 μέτρα και κάμνει κάτω . Αφού λέω φτάσαμε στο αυτοκίνητο σχεδόν σύρτου την. Μπάμ μπάμ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΌ 20 ΜΈΤΡΑ ΑΠΟ ΠΆΝΩ ΜΟΥ ΦΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ ένα κοπάδι καμιά 20αριά εκάμαν κάτω.

Μια ανακοίνωση επειδη βλέπω ότι αρκετοί φίλοι΄βγάζουν ωραίες φωτογραφίες όποιος επιθυμεί μπορεί να μας τις στέλνει σε κανονικό μέγεθος όχι web στο info@dacor.com.cy για να φιλάσονται στο αρχείο μας και αν χρησιμοποιούνται στο περιοδικό σε διάφορα άρθρα. Ευχαριστώ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Σε συνέχεια της περιγραφής που έγραψε πιο πάνω ο admin αλλά και μερικοί άλλοι συνάδελφοι σε νωρίτερα μηνύματά τους, θα ήθελα να προσθέσω κάτι για την συμπεριφορά των άγριων περδικιών.

Είναι παρατηρημένο ότι τα άγρια περδίκια δεν σε αφήνουν τόσο εύκολα να τα πλησιάσεις. Παρατηρημένο είναι επίσης ότι το πέταγμα τους είναι από κορυφή σε κορυφή. Δεν πάνε κάτω για να κάνουν τα πανηγύρια τους οι κυνηγοί στο στάμα. Μετά από 1-2 πετάγματα κουράζονται και σε συνδυασμό με τις αυξημένες πλέον θερμοκρασίες, τότε αρχίζουν τα πετάγματα προς τα κάτω. Και να προσθέσω ότι εάν το κοπάδι ντουφεκιστεί από μακρινή απόσταση και διασπαστεί, τότε τα άγρια περδίκια κρύβονται πλέον και ούτε να τα πατήσεις δεν σηκώνονται.

Οπόταν οι πραγματικοί κυνηγοί της πέρδικας θα απολαύσουν ωραίο κυνήγι φέτος και οι κυνηγοί του στάματος θα υποστούν την τιμωρία της παρακολούθησης ή την απόλαυση του κοτόπουλου.

Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Γιατρός

Δημοσίευση από Γιατρός »

Οι κυνηγοί που κυνηγάνε ένα ελάφι για 3 ημέρες=72 ώρες για μία βολή δεν είναι παλαβοί
Αυτό είναι το κυνήγι ,κυνηγάς κάτι και την δυσκολία να το βρεις και να το πάρεις
Άσχετο ; μπορεί ...
Μπράβο σας παιδιά και ενάντια στο τατσιζιλίκι του κυνηγού χαίρομαι με την χαρά σας 8-)
tzikloktonos
Full Member

Δημοσίευση από tzikloktonos »

4 όπλα εχθες 6 πέρδικες . δύσκολες πανιες και πολύ λίγα πουλιά. ελπίζουμε για την συνέχεια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”