14...το σαββατο εν μετρα ...γιατι μαλλον εν 8α τζιμι8ουμε τζιε εννα ειμαστε στα ποστα !
ρε κοπελια εσεις που ασχολειστε παραπανω που μενα ...εν καλλιτερα να παεις 2-3 στρατες σκοπευτηριο πριν το τζινη ??
γιατι ειπαν μου πως αλλοι εν καλα τζιε αλλοι πως οι δισκοι εν εχουν σχεση με το θηραμα λογο συγκεκριμενης πορειας και ταχυτητας !!
Για οσους δεν τους αφηνει η γυναικα να πανε κυνηγι και μουρμουρουν
Ήταν 4 φίλοι που πήγαιναν για κυνήγι λαγου και περδικας για πολλά χρόνια μαζι.
Φέτος, δύο μέρες πριν την εναρξη του κυνηγιου, η γυναίκα του ενός, του Γιάννη, πατάει πόδι και του λέει ότι δεν θα πάει και να μεινει και να κανει δουλειες στο σπιτι.
Οι άλλοι τρεις θύμωσαν, απογοητεύτηκαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και τίποτα. Το χαραμα της εναρξης τη κυριακη με το που έφθασαν στον προορισμό τους, βλέπουν τον Γιάννη να έχει στήσει σκηνή, είχε μαζέψει ξύλα και ανάψει φωτιά, και είχε έτοιμη και τη σουπα (τραχανα).
Καλά ρε φίλε του λέει ο Κώστας, πόση ώρα είσαι εδώ? Για να σας πω την αλήθεια, λέει ο Γιάννης, ήρθα χθες το βραδάκι. Και πως έγινε αυτό, του λένε.
Χθες το απογευματάκι καθόμουν στην πολυθρόνα και έβλεπα τηλεόραση όταν ήρθε η γυναίκα μου από πίσω, μου κάλυψε τα μάτια με τα χέρια της και μου ρώτησε: Μάντεψε ποιος είναι? Της τράβηξα τα χέρια και φορούσε ένα ολοκαίνουριο σέξι νυχτικο. Με τράβηξε στο υπνοδωμάτιο το οποίο είχε στολίσει με ροδοπέταλα και είχε ανάψει κεριά. Στο κρεβάτι είχε χειροπέδες και σχοινιά. Μου είπε να την δέσω στο κρεβάτι, και όταν το έκανα μου είπε: Κάνε ότι γουστάρεις μωρο μου!!!
Να 'μαι κι εγώ εδώ!! Ήρθα!!!
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
leshi cy έγραψε:14...το σαββατο εν μετρα ...γιατι μαλλον εν 8α τζιμι8ουμε τζιε εννα ειμαστε στα ποστα !
ρε κοπελια εσεις που ασχολειστε παραπανω που μενα ...εν καλλιτερα να παεις 2-3 στρατες σκοπευτηριο πριν το τζινη ??
γιατι ειπαν μου πως αλλοι εν καλα τζιε αλλοι πως οι δισκοι εν εχουν σχεση με το θηραμα λογο συγκεκριμενης πορειας και ταχυτητας !!
...νε νε ειμαι αδιασερος για κουβεντα
Φίλε ναι ορισμένοι δισκοι δεν έχουν καμια σχεση με το θηραμα , σε θέμα ταχύτητας , αλλα η τριβη με το αντικειμενο σε βοηθα να "ελεγχεις'' τον στόχο . Αποκτας φοβερη εμπειρια, δεν καμνεις μπηκτες βολες τζαι ότι γινει, στη πορεια μαθαινεις να εκτιμας που εκαμες λάθος, δεν σου φταιν συνεχεια τα φυσιγγια και το πιο σημαντικο μαθαινεις να χειριζεσαι το όπλο σου και να πυροβολας με ασφαλεια..
Ειναι πολυ σημαντικο οταν σηκωνεται ο περτικος για παραδειγμα η ο λαγος να μην σε πιανει πανικος και να πυροβολας ενστικτωδως σε κατασταση πανικου απλα για να ππεσει το θηραμα αδιαφοροντας που πανε τα σκαγια και τι έχει πισω απο αυτο ( ανθρωπους, σπιτια , αυτοκινητα, σκυλια) Το σκοπευτηριο θα σου εξασφαλισει ψυχραιμια και αντιληψη του χωρου για να κυνηγας ασφαλισμένα και να μπορεις να ελεγχεις το στοχο ακομα και αν απομακρυνθει ο στοχος και να τον πυροβολας και απο αλλες γωνίες με ασφαλεια!!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Η πλάκα είναι ότι όλοι ανυπομονούν να αρχίσει το κυνήγι, δεν κοιμούνται τα βράδια, και εάν καταφέρουν να κοιμηθούν ξυπνούν το πρωί φορτωμένοι με θήραμα.
Ελέγχουν τα φυσίγγια, την ζώνη, το γιλέκο, τις μπότες, καθαρίζουν ξανά και ξανά το όπλο τους και πάει λέγοντας.
Και όταν αρχίσει το κυνήγι γύρω στις 5:00-5:15 τις πρώτης μέρας, το πολύ μέχρι τις 6:30 έχουν ξεχαστεί και ανατραπεί όλα. Τίποτα δεν βγαίνει σύμφωνα με τα όνειρα και το πλάνο. Αυτή είναι κατά εμένα η καλύτερη συγκίνηση της πρώτης μέρας.
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
leshi cy έγραψε:14...το σαββατο εν μετρα ...γιατι μαλλον εν 8α τζιμι8ουμε τζιε εννα ειμαστε στα ποστα !
Να πας
θα μάθεις να μην φταις τίποτε πέρα από τον εαυτό σου και ότι σου είπε ο Άνθιμος
εγώ με 200-300 χαρτούτσιες στο ενεργητικό μου στο σκοπευτήριο (πίνακα και δίσκους) έμαθα αρκετά (με την σωστή συμβουλή)
Ακόμα και τον δίσκο καταλάβεις πως και που τον έπαιξες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γιατρός την 19 Οκτ 2012, 10:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
virtualgreek έγραψε:Η πλάκα είναι ότι όλοι ανυπομονούν να αρχίσει το κυνήγι, δεν κοιμούνται τα βράδια, και εάν καταφέρουν να κοιμηθούν ξυπνούν το πρωί φορτωμένοι με θήραμα.
Ελέγχουν τα φυσίγγια, την ζώνη, το γιλέκο, τις μπότες, καθαρίζουν ξανά και ξανά το όπλο τους και πάει λέγοντας.
Και όταν αρχίσει το κυνήγι γύρω στις 5:00-5:15 τις πρώτης μέρας, το πολύ μέχρι τις 6:30 έχουν ξεχαστεί και ανατραπεί όλα. Τίποτα δεν βγαίνει σύμφωνα με τα όνειρα και το πλάνο. Αυτή είναι κατά εμένα η καλύτερη συγκίνηση της πρώτης μέρας.
Σ.
Φέτος ειδικά θα είναι πολύ τεταμένα τα πράματα παιδιά γιαυτό προσοχή να έρθουμε όπως θα πάμε
όπως και όλα τα πράγματα τους δίνουμε τόση πολλή σημασία .... ένας σοφός έλεγε κάποτε 'Στην ζωή μου είχα τόσες πολλές καταστροφές,άγχη και συγκινήσεις ...οι περισσότερες δεν συνέβησαν ποτέ ...'
1. Φορέστε τον αλυσιδωτό θώρακα - να θυμάστε: υπάρχουν κι άλλοι που βγήκαν για κυνήγι.
2. Πάρτε το πρόχειρο φαρμακείο - ενίοτε δεν βοηθά και αλυσιδωτός να ναι ο θώρακας.
3. Ασφαλιστείτε - αυτό θα βοηθήσει της οικογένειάς σας να επιζήσει τη θλίψη αν δεν σας σώσει και το πρόχειρο φαρμακείο.
4. Πάρτε τα σπίρτα - όταν τελειώσουν τα εφόδια θα μπορέσετε να ανάψετε τα συνθηματικά πυρά.
5. Πάρτε τον αναπτήρα - με τη βοήθειά του πάντα θα μπορέσετε να ανάψετε τα βρεγμένα σπίρτα.
6. Πάρτε τα δoκάνια - αυτά είναι το αναντικατάστατο μέτρο για να σημαδεύετε την τοποθεσία. Αν θέλετε να σημαδέψετε έναν τόπο, αφήσετε τολμηρά το δoκάνι εκεί. Τότε, ακόμα και στο ολόκληρο σκοτάδι θα θυμηθείτε πανεύκολα τον τόπο αυτό.
7. Πάρτε μαζί σας κάτι από τα ξένα πράγματα: αν χαθείτε τυχαία κάπου, θα σας βρουν οπωσδήποτε - είτε αφεντικό των πραγμάτων, είτε αστυνομία. Λοιπόν, έχετε ετοιμαστεί και βγήκατε για κυνήγι. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε με κατάλογους και φωτογραφίες των ζώων - αλλιώς πώς θα ξέρετε τι ζώο είναι αυτό που συναντήσατε;
Για κάθε ενδεχόμενο να θυμάστε:
- αν το ζώο πετάει - αυτό μάλλον είναι πουλί, κι αν τρέχει μόνο, το πιθανότερο είναι θηρίο.
- αν το ζώο ούτε πετά ούτε τρέχει, και είναι δεμένο με το σκοινί - το πιθανότερο είναι οικιακό ζώο. Το κυνήγι σ' αυτά δεν απαγορεύεται, αλλά είναι γεμάτο από κινδύνους.
- αν το ζώο τρέχει και έχει και φτερά - κοιτάξτε μήπως υπάρχει καμιά κατοικία κοντά, αν υπάρχει, τότε είναι κότα.
- αν βλέπετε πολλά ζώα και αυτά μουγκρίζουν, μην βιάζεστε να πυροβολήσετε, μπορείτε να πετύχετε τον βοσκό. Μετά από το να πυροβολήσατε, κοιτάξτε προσεκτικά στο μέρος όπου ήτανε κατευθυνόμενο το στόμα του τουφεκιού.
Αν δεν πετύχατε τίποτα, είστε πολύ τυχεροί, μπορεί ότι αποφύγατε από πολλούς μπελάδες.
Αν πετύχατε κάτι που δεν σκοπεύσατε καθόλου, προσπαθήστε να θυμηθείτε πού, στην ουσία, σκοπεύατε.
Αν λοιπόν πετύχατε ακριβώς αυτό που σκοπεύσατε, κοιτάξτε γύρο γύρο, μπορεί να το σκόπευσε και κάποιος άλλος.
Τώρα ακούστε τους ήχους.
Οι ήχοι υπάρχουν των δύο ειδών: επικίνδυνοι και ακίνδυνοι.
Τους ακίνδυνους θα τους αναλύσετε μόνοι σας, και οι επικίνδυνοι μπορούν να είναι οι εξής:
α) Κραυγές - δυνατές, με τις βρισιές, αν πετύχατε καποιο κυνηγο ή τον συλλέκτη μανιταριών.
β) Κραυγές - δυνατές, γεμάτες χαρά, αν πετύχατε τη γυναίκα ή την πεθερά καποιου συναδελφου κυνηγου ή του συλλέκτη μανιταριών. (Θα σας ευγνωμονουν για μια ζωη)
γ) Κραυγές - παραπονιάρικες, με τη χαρακτηριστική κρυγή, αν πετύχατε το δικό σας σκύλο. (Πάρα πολύ επικίνδυνο)
δ) Δυνατός βουητός και τσιμπιματα σε ολο το σωμα σας - τοτε πετύχατε στην κυψέλη μπροστά στα ποδια σας (Συμβουλη: Τρεξτε να σωθητε η αν εχει λιμνη κοντα βουτατε μεσα.)
ε) Βούισμα που όλο και δυναμώνει καθως πεφτει - τοτε πετύχατε το αεροπλάνο που πετουσε στη περιοχη με τα φυσιγγια long range 2000000meters.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Να πας
εγώ με 200-300 χαρτούτσιες στο ενεργητικό μου στο σκοπευτήριο (πίνακα και δίσκους) έμαθα αρκετά (με την σωστή συμβουλή)
...φιλε στο κυνηγι πεζουν πολλα ρολο !!
κυνηγο απο τα 12 μου και ειμαι 32 !
δισκους εν πεζω αλλα συρνο αρκετες χαρτουτσιες κα8ε χρονο αν και τα τελευταια χρονια εκοψα νακκο !
ξανα αναφερα το το α-ω ειναι ο κυνηγος, αλλα ο καλλυτερος τζινιος να ειναι αμαν οι χαρτουτσιες που συρνει εννεν η ωρα τους θα εχει χαλια αποτελεσματα !!
μιλουμε παντα για χοντρο θηραμα ...γνωμη μου παντα κοπελια
αρα να παμε δαμε στην σκαλα που εφτομας να λεροσουμε το σιηπεττο
Να πας
...φιλε στο κυνηγι πεζουν πολλα ρολο !!
κυνηγο απο τα 12 μου και ειμαι 32 !
δισκους εν πεζω αλλα συρνο αρκετες χαρτουτσιες κα8ε χρονο αν και τα τελευταια χρονια εκοψα νακκο !
ξανα αναφερα το το α-ω ειναι ο κυνηγος, αλλα ο καλλυτερος τζινιος να ειναι αμαν οι χαρτουτσιες που συρνει εννεν η ωρα τους θα εχει χαλια αποτελεσματα !!
μιλουμε παντα για χοντρο θηραμα ...γνωμη μου παντα κοπελια
αρα να παμε δαμε στην σκαλα που εφτομας να λεροσουμε το σιηπεττο