ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Phinix

Re: ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δημοσίευση από Phinix »

kypros έγραψε:Εγω επημενω στη αποψη που ειχα απο τον σεμπεμρβη. Τα περδικια.ειναι πολυ πισω φετος, σε παραξενο σημειο, και πιθανοτατα κατι συμβαινει....ισως η ψευδοπανωλη δεν ηταν μονο στη νεκρη ζωνη;;; η λευκωσια ειναι σιγουρα η χειροτερη επαρχια. Τυχαιο;;;
συμφωνώ και επαυξάνω

Πιστεύω ότι τα περδίκια που απελευθερώθηκαν είναι πολύ μειωμένα (τα μισά το λιγότερο) ισως λόγο οικονομικού, μειώσεις, περικοπές κτλ κτλ

Είναι μια λογική εξήγηση για εμενα

Επίσης οι καρεκλάτοι που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο απλά λενε αερολογίες για τους αγριους πληθυσμούς – μακάρι να λέω μ******ς εγώ αλλα πολύ φοβάμαι έχουμε δίκαιο
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Breda Pegaso έγραψε:
Athos 1978 έγραψε:Σημερινό στιγμιότυπο ;)
Double? οξα επεξες τες τζιαι τες τεσσερις? :lol:
Και τις τέσσερις , Αφού με ξέρεις :lol: :lol: :lol: :lol:
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

Παιδιά και εγώ συμφώνω οτί ύπαρχει μείωση στα περδίκια φέτος... αλλές χρονιές όταν καθόμασταν για φάγητο το μεσημέρι τις άκουες που κακαριζαν....
THE BEST THERE IS
Beretta1
Full Member

Δημοσίευση από Beretta1 »

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 1 ΠΕΡΔΙΚΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ ΠΕΡΠΑΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑΜΑ 2 ΦΑΣΣΕΣ ΚΑΙ 1 ΤΣΙΧΛΑ.
Άβαταρ μέλους
gptochos
Full Member

Δημοσίευση από gptochos »

Χθεσίνη εξόρμηση στην Επαρχία Λεμεσού. Πολύ πυρά.

Η εξόρμηση ήταν αφιερωμένη στο νέο σκύλο του πατέρα μου. Πρώτη φορά τον επέρναμε για κυνήγι. 7 μηνών Pointer από καθαροαίμη Enlgish Pointer και καθαροαιμο German Pointer.

Κατεβάζουμεν τον κατω. Αντακώσαν σιεπεδκιές ο πελλος αγρον εγόραζε. Εν εκαταλάβαινε τίποτε. έκατσε μούτη χαμέ τζαι εξεκίνησε. Ουτε ήξερε τι εμύριζε. Υπάκουος εφωνάζαμεν του έρκετουν μια χαρά. Εβκάλαμεν 2 περδίκια στην παγανιά τζαι εκαλλικώσαμεν τα. Στρεφούμαστε πίσω να κάμουμε άλλη παγανιά θωρώ το κοπέλι φερμαριστό σε ένα θάμνο. Όππας λαλώ. Μόλις κοντέφκουμε ένας πέρτικος πετάσσετε που μέσα μπαμ μπουμ μπαμ μπουμ παει ο πέρτικος. Το συιλλί όπως το πελλον εθώρε ίσια πάνω τον πέρτικο τζαι εκαρτέραν να πέσει να το πιάσει. Που να ήξερε το φτωχό ότι οι μάστροι του εν καλληκάρηες. :lol:

Τελικό αποτέλεσμα 3 καλλικώματα αλλά ευχαριστηθήκαμε το σκυλί που ούτε σιεπεδκιές εφοήθηκε τζαι ήταν υπάκουο. Ελυπήθηκα που εν του επάιξαμε τουλάχιστο το περδίκι που μας έβκαλε.
Η τζιηκλουα τσιφ
Το περτιτζιη κακκαρα κακκαρα
Τζαι αφηστους άλλους να ακουν το πουλάκι τσιου
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Phinix έγραψε:
kypros έγραψε:Εγω επημενω στη αποψη που ειχα απο τον σεμπεμρβη. Τα περδικια.ειναι πολυ πισω φετος, σε παραξενο σημειο, και πιθανοτατα κατι συμβαινει....ισως η ψευδοπανωλη δεν ηταν μονο στη νεκρη ζωνη;;; η λευκωσια ειναι σιγουρα η χειροτερη επαρχια. Τυχαιο;;;
συμφωνώ και επαυξάνω

Πιστεύω ότι τα περδίκια που απελευθερώθηκαν είναι πολύ μειωμένα (τα μισά το λιγότερο) ισως λόγο οικονομικού, μειώσεις, περικοπές κτλ κτλ

Είναι μια λογική εξήγηση για εμενα

Επίσης οι καρεκλάτοι που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο απλά λενε αερολογίες για τους αγριους πληθυσμούς – μακάρι να λέω μ******ς εγώ αλλα πολύ φοβάμαι έχουμε δίκαιο
δεν ειναι θεμα περδικιων απελεθυερωσεις ρε μιχαλη.

εκει που ειχε κοπες με 50 αγρια περσυ το γεναρι φετος εχει κοπες με 15 αντι να εχει τουλαχιστον 80.

ειναι ανησυχιτικο. και χρειαζεται εμπειρια για να αντιληφθεις την μειωση των περδικιων και γνωση ενος τοπου.

παντος ουτε στη επαρχια παφου ουτε στη λευκωσια που κθνηγησα εγω και εμπειστοι φιλοι μεχρι σημερα φανικε να εχει πουλια. πιστευω οτι ειναι πανω απο 40% η μειωση απο περσυ- σε σημεια ασθένειας...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

φιλε, για μενα το ποιο εντυπωσιακό ειναι οτι εχει περιοχές που τα πουλιά πέρσι στο τέλος της σεζόν ήταν ποιο πολλά απο φέτος στην αρχή.

Δηλαδή οχι μόνο δεν αναπληρωθηκαν οι αριθμοί τους απο την αναπαραγωγή αλλά μειώθηκαν οι μητρικοί πληθυσμοί
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Zero κι εγω χτες ....( για πρωτη φορα εδω και 3 χρονια Κυριακή - Τετάρτη)

Το τραγικο μετα απο 5 παγανιες σε " βαρβατες " περιοχες πυροβολησα ενα περδικι , το οποιο εχασα λογω ( φυτιλλιασματος σε γκρεμο :D - koutsofteros)

Κριμα γιατι αν και ο ενας της παρεας πηρε το QUOTA ( 5 πουλια ) ουσιαστικα αξιοποιησε στο επακρο τις σκοπευτικες του ικανοτητες.... κι ενας απειρος η μετριος σκοπευτης μπορει στα ιδια σημεια να επαιρνει ενα η κανένα

βρηκαμε ελαχιστα πουλιά σε περιοχές που περσι εδιναν 2 εως 5 πουλια στον καθενα συνολο οταν τις καναμε και μαλιστα τις τελευταιες εξορμησεις ...Πρωτη Τετάρτη και θρυλικες περιοχες σε περδικια ειδαμε 2 εντος βολής και δυο κοπαδακια " φαντασματα" απο 10 ως 15 πουλια ...

Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι μαλλον " κακοχρονια " στο περδικι ( επαρχια Λευκωσια)....

για τον λαγο εν το συζητω εκτος του ότι δεν εχω ειδική αποψη, φετος ειδα πιο πολλα Αγρινα παρά λαγούς...
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

αγρια η ημερα όπως και να το δούμε οι αριθμοί είναι αρκετά κάτω (επιμένω στα μισά το λιγότερο)

επίσης εάν ήταν λόγο ασθενειας, τότε δεν θα έπρεπε να βρίσκαμε νεκρά πολλά περδίκια?????? , χωρίς τραύμα από όπλο
η ασθένεια δεν θα έπρεπε να εξαπλωθεί σε αλεπούδες, η καρακάξες και κοράκια (που λογικά θα έτρωγαν από τα νεκρά?)

τελικα πως είναι δυνατό οι... :oops: στο τόπο μας να μιλούν και να επιμένουν για 'την καλύτερη χρονια μετά από πολλές δεκαετίες'

εαν συμφωνήσουμε ότι είναι κακοχρονιά για την πέρδικα τότε πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι αυτής τις κακής χρονιας
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

επίσης εάν ήταν λόγο ασθενειας, τότε δεν θα έπρεπε να βρίσκαμε νεκρά πολλά περδίκια?????? , χωρίς τραύμα από όπλο
η ασθένεια δεν θα έπρεπε να εξαπλωθεί σε αλεπούδες, η καρακάξες και κοράκια (που λογικά θα έτρωγαν από τα νεκρά?)
Φίλε ενας λογος ειναι η αυξηση της Ποντικας / Αλεπους και δεν βρισκουμε νεκρα..... αν κι εγω βρηκα αφυσικα πολλα φτερά απο νεκρα φετος σε διαφορες περιοχες ( οχι χτυπηματα απο σιηπεθκιες)...
Τα δυο τους ( αλεπου - ποντικα) ειναι ανθεκτικα τοσο στον ιυιο της ψευδοπανώλης αλλα και στη ψευδοφυματιωση των λαγων
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”