Περί Διαχείρισης Άγριας Ζωής
-
- Full Member
Re: Περί Διαχείρισης Άγριας Ζωής
Πάντως για τα ορτύκια κάπου διάβασα ότι μπορούν να κάνουν μέχρι και 3 γέννες την χρονιά. Μάλιστα εξηγούσε ότι αυτός είναι και ο λόγος που οι πληθυσμοί του είναι σταθεροί παγκόσμια. Νομίζω ήταν στο ελληνικό κυνηγεσία και κυνοφιλία. Όταν βρω ώρα θα προσπαθήσω να το βρω.
-
- Full Member
Το συμφέρον δηλαδή ποιον θα είναι φίλε μου; Τουλάχιστον έτσι έχουν και κανένα ανταγωνιστή οι λαθροθήρες. Εγώ είμαι υπέρ του να ελευθερωθεί η εκτροφή του λαγού σε συνθήκες αιχμαλωσίας με σκοπό την πώληση. Αν γίνει κάτι τέτοιο αμέσως η τιμή των λαγών στο εμπόριο θα πέσει κατακόρυφα και σίγουρα θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το νούμερο 1 κίνητρο των λαθροθήρων, το κέρδος. Είπαμε όμως η λαθροθηρία δίνει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων και από αυτά τρώνε πολλοί........dolite έγραψε:ρε παιδια να ρωτησω κατι ολοι ξερουμε που υπαρχουν τελιασμενα με λαγους γιατι η θηρα δεν κανει κατι απλο να παει και να πει στους ιδιοκτητες θα πληρωνετε καποιο ποσο σαν αδεια το χρονο για να εχουν τους λαγους αλλα αυτοι να ειναι υποχρεοι καθε αρχη της σεζον να παραδινουν στη θηρα ενα αριθμο λαγων(θα υπερχει συμφωνια στον αριθμο μεταξυ θηρας και ιδιοκτητη) και να τους αφηνουν ελευθερους
ΥΣ: Κανένας προϊστάμενος της θήρας και της αστυνομίας ή πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου δεν είχε ή έχει κέρδη από λαθροθηρία στην νήσο Κύπρο.
- LOUIS SETTER
- Full Member
να σου πω κατι εγω πιο απλο. γιατι δεν ττελιαζει η θηρα εναν τοπο 30-40 σκαλεσ κοντα σε επιτηρημενη περιοχη και να το κανει αυτο μονη της ???? σκεφτου τζιαι πε μου . εγω ξερω ανθρωπο σπιτι του στην λευκωσια κεντρο μαλιστα που εχει σπιτι του 13 λαγουσ . καθε χρονο γεννουν του καμποσα τζιαι πουλα τα . σκεφτου μεσα στην αυλη του . ολοκληρη θηρα γιατι δεν κανει κατιdolite έγραψε:ρε παιδια να ρωτησω κατι ολοι ξερουμε που υπαρχουν τελιασμενα με λαγους γιατι η θηρα δεν κανει κατι απλο να παει και να πει στους ιδιοκτητες θα πληρωνετε καποιο ποσο σαν αδεια το χρονο για να εχουν τους λαγους αλλα αυτοι να ειναι υποχρεοι καθε αρχη της σεζον να παραδινουν στη θηρα ενα αριθμο λαγων(θα υπερχει συμφωνια στον αριθμο μεταξυ θηρας και ιδιοκτητη) και να τους αφηνουν ελευθερους
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
-
- Full Member
Άσχετο, κυριε Λούη ξέρεις ότι έχεις μια εταιροθαλή αδελφή την Irma:) Την οποία άμαν την δεί ο Σταυρής εν να πελλάνει!!
- LOUIS SETTER
- Full Member
ε φιλε δεν ξερω για την IRMA . το μονο που ξερω ειναι οτι ο δικος μου εν ενας πελλοσκυλος . καλος, εξυπνος, πολλη ενεργεια, ακουραστος για 4 μηνων σκυλακι αλλα εν πελλος . γαυγιζει των μουγιων, βλεπει την φωτογραφια αλλου σκυλου πανω στην τροφη και τρωει τον τοπο . ερχεται πανω και τραβα μου τα σεντονια σαν κοιμαμαι, βρισκω τον πανω στην σκαλα να προσπαθει να πηδησει τα σκαλια 2-2 και αλλα πολλα . εν πελλος σαν τζιεινον που μου τον συστησεCostas_ έγραψε:Άσχετο, κυριε Λούη ξέρεις ότι έχεις μια εταιροθαλή αδελφή την Irma:) Την οποία άμαν την δεί ο Σταυρής εν να πελλάνει!!

ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Φίλε μου τούτα εν πολλά δυνατά χαρακτηριστηκά για ένα κουτάβι αλλά ξέρεις τι λαλούν το παιδί σου και το σχυλί σου όπως το μάθεις. Θωρώ την Irma σε λίο τσαιρο να κάμνει συλλογή σχιπέτους και αυτοκίνηταLOUIS SETTER έγραψε:ε φιλε δεν ξερω για την IRMA . το μονο που ξερω ειναι οτι ο δικος μου εν ενας πελλοσκυλος . καλος, εξυπνος, πολλη ενεργεια, ακουραστος για 4 μηνων σκυλακι αλλα εν πελλος . γαυγιζει των μουγιων, βλεπει την φωτογραφια αλλου σκυλου πανω στην τροφη και τρωει τον τοπο . ερχεται πανω και τραβα μου τα σεντονια σαν κοιμαμαι, βρισκω τον πανω στην σκαλα να προσπαθει να πηδησει τα σκαλια 2-2 και αλλα πολλα . εν πελλος σαν τζιεινον που μου τον συστησεCostas_ έγραψε:Άσχετο, κυριε Λούη ξέρεις ότι έχεις μια εταιροθαλή αδελφή την Irma:) Την οποία άμαν την δεί ο Σταυρής εν να πελλάνει!!![]()
![]()
![]()
![]()

Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
dolite έγραψε:ρε παιδια να ρωτησω κατι ολοι ξερουμε που υπαρχουν τελιασμενα με λαγους γιατι η θηρα δεν κανει κατι απλο να παει και να πει στους ιδιοκτητες θα πληρωνετε καποιο ποσο σαν αδεια το χρονο για να εχουν τους λαγους αλλα αυτοι να ειναι υποχρεοι καθε αρχη της σεζον να παραδινουν στη θηρα ενα αριθμο λαγων(θα υπερχει συμφωνια στον αριθμο μεταξυ θηρας και ιδιοκτητη) και να τους αφηνουν ελευθερους
φίλε μακάρι να ήταν έτσι απλά....
http://www.panida.gr/site/wp-content/up ... elease.pdf
- Nikos
Τελικά, σύμφωνα με το άρθρο αυτό φίλε canis, όντως δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγετε....
-
- Full Member
Καθόλου ρε φίλε, αν επενδύσεις όμως τα λευτά σου σε βελτίωση βιοτόπων και πάταξη λαθροθηρίας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο καλύτερα και μακροπρόθεσμα.....
- Nikos
Σε αυτό όμςως πρέπει να συμβάλουμε όλοι με τον τρόπο μας.....Ο καθένας όπως μπορεί και με τις γνώσεις που έχει....