ΔΙΛΗΜΜΑ!!!!!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: ΔΙΛΗΜΜΑ!!!!!

Δημοσίευση από Anthimos »

'petros' έγραψε:Βασικα φιλε φιλε ανθιμε εν 3 τα ερωτηματα σου:

1ο.) Λογο του περιστατικου με τον κουτσοφτερο περτικο που καταδιωκε το σκυλι σου και στο τελος το επεξε η αλλη παρεα αυτο για μενα ειναι λαθος εστω και αν κυνηγουσαν λαγο.
Αν κυνηγουσαν περδικες δεν θα ειχες προβλημα δηλαδη με αυτη τους την πραξη??Ηταν λαθος η οποιαδηποτε κινηση εκ μερους τους σε θηραμα που ειχες το πρωτο λογο και εστω αν το επαιξε αλλος το περδικι που ηταν πιασμενο και θα το επερνε το σκυλι στη τελικη αναλυση τοτε επρεπε να σου το δωσει χωρις 2η κουβεντα.
Ετσι το βλεπω τουλαχιστο εγω.

2ο.)Εαν τωρα αυτοι που κυνηγουν αποκλειστικα Λαγο μονο εαν παιζουν και περδικια στην πορεια τους:
Εχει αρκετους που ουτε σηκωνουν το οπλο σε πολλες περιπτωσεις ακομα και να πετασουν που μες τα ποδια τους φτανει τα σκυλια εκεινη τη στιγμη να κρατουν μαλαι του λαου ,
Αλλοι ουτε καν ακομα και αν τα σκυλια δεν κρατουν μαλαι του λαου δεν τα κτυπουν
Δεν κλεβουν νομιζω απο κανενα αν κτυπισουν και περδικια αυτοι που κυνηγουν λαγο

3ο.)Εαν τωρα κυνηγαμε περδικια η και λαγο και κοντα μας αλλη παρεα που κυνηγα λαγο η περδικια ξεφωλιασουν λαγο και καταφερει να τους ξεφυγει μετα και απο τις βολες τους (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΙΗΠΕΘΚΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ) ουτε πιασμενος να ειναι και να τον βλεπω να ανεβαζει στροφες στη διαδρομη του και να αφηνει αποσταση και απο τα σκυλια με αποτελεσμα να τους φευγει και φτασει σε πεδιο βολης απο εμας τοτε εχουμε το δικαιωμα να ριξουμε και να καρπωθουμε το λαγο.Τωρα εαν ειναι πιασμενος και του ριξουμε αλλη κουβεντα
Ολα αυτα ειναι στους αγραφους κανονες κυνηγιου και ολοι ωφειλουμε να τα τηρουμε και να πρατουμε ολοι αναλογα με την περισταση

Πετρο μου δεν διαφωνω σε τιποτα , υποστηριζω απολυτα αυτα που γραφεις και το τι γραφει ο φιλος SOTIRIS NIKOLAOU και ο BROWNING ULTRA και τα υπόλοιπα παιδια, απλα επειδη εν τακτικο τουτο το φαινομενο και λογω του περιορισμενου χωρου συμβαινει συχνα ειπα να το προβαλω για ανταλλαγη αποψεων

Εμενα με χαλασε πιο πολύ το ότι η φαση δεν τελιωσε " υπο μορφη εκπαιδευτικο για το κουταβι" παρα το πουλι. Ηταν μια ατομικη προσπαθεια απο ενα 9 μηνο σκυλι και ηθελα να την τελιωσει αυτο. Δεν ξερω γιατι ΑΥΤΟ με χαλασε παρα πολύ !!! Το πουλι εξαλλου μπορουσα να το σεκκωσω με δευτερη βολη η στη χειροτερη περιπτωση να το χτυπησει ο Μαρίνος ή ο Κύπρος και να το πάρουμε.

Η αναγκη(λισσιαρα) ορισμενων να πιασουν θηραμα και η πονιστηκομάρα τους οδηγει σε ακραιες συμπεριφορες.
Προσφατα φιλος μου εξιστορουσε πως μια παρεα απο συγκεκριμενη επαρχεια μπηκε στην αυλη νεόκτιστου σπιτιου και ανοιξε τα κλουβια των κουνελιων του τα πυροβολισαν και μετα τα κραμμασαν μαζι με τον λαγο και έκαμναν πλακες για τον παλαβο (ιδιοκτητη) που δεν τους ειπε τιποτε

Η μερα που καποιος θα επιτεθει με σ αυτους τους τυπους δεν ειναι μακρια . Λυπούμε που δεν θα βρεθει δικαστηριο να τον δικαιωσει ομως επειδη μια τετοια πραξη εμενα θα μ εξοθουσε στα ακρα όπως και πολλους αλλους και οι ακραιες καταστασες έχουν ακραια αποτελέσματα

Η διαγνωση ειναι οτι εχει πολλους " μικρουληδες" ανδρες αυτο το νησι που κρατουν όπλο και παριστανουν τους κυνηγους αλλα αν και γινομαι μαντης κακων προβλεπω οτι τα δηλητηρια απο αγανακτισμενους ανθρωπους και γεωργους ειναι μονο η αρχη και συντομα θα ακουσουμε για ακραια περιστατικα βιας κατα των ανθρωπων αυτων

Καλο ειναι οσοι γνωριζετε ανθρωπους και κυνηγοπαρεες που συμπεριφερονται μ αυτο το τρόπο να τους συμβουλευεται ( παρατζιελλεται) Διοτι δεν εχει ΒΛΑΚΕΣ και ΠΑΛΑΒΟΥΣ εχει υπομονετικους και ανκτικους ανθρωπους αλλα δυστηχως σε συναρτηση με αλλες καταστασεις σ αυτο το τόπο τα περιθωρια ΣΤΕΝΕΨΑΝ
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Browning Ultra plus έγραψε:Ανθιμε μου Καλημερα,
Ρε Φιλε η αποπση μου ειναι οτι,
Μαλλον ο Λααρησ δεν ηξερε το λογο Που δεν εσειρεσ τη δευτερη σιεπεθκια (εσυ εκαμεσ το για να μαθει ο σκυλοοσ σου) αλλα τζινοσ Μπορει να ενομισε οτι εν Εμπορεσ να παιξεισ δευτερη. ΟΜΟΣ και σε αυτη τη Περιπτωση θα ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ Του να το παιξει , να σου το Δωκει (αφου ηξερε οτι ειναι χτυπημενο) τζαι εσυ να του δωκεισ τη Χαρτουτσια του (η τζαι τον περτικο).
Ομοσ αποτι φενετε ο τυποσ εν ΑΜΠΑΛΑΤΟΣ :evil: η ΑΧΑΠΑΡΟΣ :evil: (οπωσ λεει τζαι ο Σωτηρησ)
Που την αλλη εσυ Ησουν ΚΥΡΙΟΣ με "Κ" Κεφαλαιο και Μπραβο φιλε μου γιαυτο
Τωρα αν Ερκετε ενασ Λαοσ πανω σου που εν Χτυπημενοσ Τοτε Παιξε Τον τζαι Δωστον του Αθρωπου που τον Επαιξε Πρωτοσ (τζαι αν εν Αθρωποσ εννα σου δωκει το φουσιεκκι Μπορει τζαι το μισο η Ολοκλιρο Λαο)
Αν Ερκετε Πανω σου Καλλικομενοσ Η Απαιχτοσ Παλε Παιξε τον αλλα Τουντην φορα ειναι Ολοσ Δικοσ σου (απο εκει και περα ειναι στη κριση σου αν θα του δοκεισ λαο η Οχι. Εγω θα του εδιουν τον μισο)
Και στισ δυο πιο πανω περιπτωσεισ του λαου ομοσ ειναι κατα την αποπση μου Καθικον μασ να αφισουμε το λαο στουσ σκυλλουσ που τον καταδιοκαν να πιαν την χαρα του (στη παρουσια του μαστρου τουσ φυσικα)
Τελος εχει ατομα (εσυ, εγω και αλλοι φιλοι του φορουμ) που δεν ειμαστε κρεατοσυλλεχτεσ και γιαυτο δεν θα τσακονουμουν Ποτε για ενα Περτικο η Ενα λαο (αφιστον αλλο το Αχαπαρο να Νομιζει οτι θελει).
Τωρα για το Ποιοσ εν τατσιζησ τζαι δυνατοσ εν Μετρα ρε Φιλε στο κυνηγι γιατι μπορει ο αλλοσ να Κοντοσ, Παστοσ, Μιξιαρησ κτλ κτλ αλλα να το λεει η ψυσιη του (ολοι βαστουν οπλα στο κυνηγι και με μια σιεπεθκια σβηνουν ουλλα. Ενπα να εισαι Τεσσερα Μετρα Παλλικαρι....) Οποτε Μην Διασ φιλε μου Σημμασια γιατι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ..
Εσυ Ειπεσ τη Κουβεντα σου (οτι τον περτικο εσυ τον επαιξεσ) τζαι που τζιαμε τζαι τζει δεν υπαρχει λογοσ για συζητησησ γιατ δεν Προκειτε να φκαλεισ ακρη .
Στην Περιπτωση σου επαραδεχτικε οτι ηταν χτυπημενοσ ο περτικοσ τζαι παλε Επιασε τον τζαι ουτε ενα Ευχαριστω, ουτε φουσιεκκι ουτε τιποτε..οποτε τουτοσ ο Τυποσ = κρεατοσυλλεχτησ χωρισ κυνηγετικη παιδεια

Για Μενα φιλε μου Ξαναλεω το. εκαμεσ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ, ΤΟ ΣΩΣΤΟ και πανω απολα ησουν ΚΥΡΙΟΣ και Εδειξεσ του Αχαπρου την ΠΑΙΔΕΙΑ που σε διακατεχει και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ για ακομα μια φορα
Αυτα απο μενα
Φιλικα
Σακησ
Αυτο ακριβως +100000
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
HUNTER
Full Member

Δημοσίευση από HUNTER »

isimerinos έγραψε:
sotiris NIKOLAOU έγραψε:θα σου απαντήσω για το άτομο μου
εγώ θα ρίξω σε περδίκια παρόλου που κυνηγώ με ιχνηλάτες θα ρίξω όμως σε ένα περδίκι που σηκώθηκε από τα σκυλιά η από τον θόρυβο μας η σε ένα περδίκι που έρχεται από το πουθενά
και ναι αν έβλεπα χτυπημένο περδίκι θα του έριχνα και θα το έδινα στον κάτοχο του απαιτώντας ένα καφέ για το φυσίγγιο μου "αστευομενος" πάντα
και φιλε οι περισσότερη με ιχνηλάτες απλά πεζού τους λαγό κυνηγούς πεζού 5 λαγού τον χρόνο τζάι νόμισα ότι "εγινικα" λαγό κυνήγι η το τάχα θα "σαντανοσις" τα σκυλιά αν παίξεις ένα "περτικο" πελλάρες άμα τον έμαθες στην malai του λαου τέλος εμενα αν το εουρού χαμέ εν το πιάνου λάσου να πάω εγώ να το πιάσω τον λαγό όμως τον φέρνου
θεωρώ ανήθικη την πράξη του τύπο όμως άθυμε και "περτικαριες" έκαμα μας το με λαγούς πολλές φορες
και νομίζω αυτοί έδειξα πρώτη το χειρότερο πρόσωπο
φιλε σωτηρη η τουφεκια εν η επιβραβευση και που τη στιγμη που πεζεις τον περτικο σαν να και λαλεις του σκυλλου να μου κυνηγας το ν περτικο και καλα καμνεις. ενας κυνηγος που κυνηγα τον λαγο με ενα δυο σκυλλους και κτυπα 5 λαγους τον χρονο ιχνηλατιστους ενε εκαταλαβα εν λλιοι δηλαδη? δηλαδη ποσους πρεπει να πεκσει για να γινι λαγοκυνηγος για σενα. στο κατω κατω της γραφης τουτο εν το χομπι μας εν ειμαστε επαγγελματιες.

φιλε Ισιμερινε οι παππουες μας οι προπαππουες μας επεζαν τσε λαο τσε περτικο με τους ιδιους σκυλλους τσε δεν ειχαν προβλημα οι σκυλλοι τους να ιχνηλατισουν λαο η περτικο. Τορα με τα μοδιτικα δεδομενα εχουμε περτικαριες τσε λααριες. ενας λααρης οπως λετε δεν πρεπει να πεξει περτικο γιατι ενα τον συχισουμε, ενας περτικαρης ομως δικαιουτε να πεξει λαο? οξα εν να συχχιση τσε τσινος τους σηιλλους του?
Οπως ειπα φιλε τσε πιο πριν μεν πεζετε τους περτικους γιατι εννα συχισετε τους σηιλλους σας. Καλλυτερα να γλιτωνει τσε λιο θηραμα ;)

εγω τσινιο περτικο, φασσα, ορτυκι τσε λαο με τους ιδιους σηιλλους. Πρωι παω για λαο (αν πετασει τσε κανενασ=ς περτικος πεζω τον) τσε δειλης βουρο τους περτικους . Τους 5 λαους που λεις το χρονο πανω κατω πεζουμε τους τσε οι σηιλλοι μας εν συχιζουντε ;)
isimerinos
Full Member

Δημοσίευση από isimerinos »

HUNTER έγραψε:
isimerinos έγραψε:
sotiris NIKOLAOU έγραψε:θα σου απαντήσω για το άτομο μου
εγώ θα ρίξω σε περδίκια παρόλου που κυνηγώ με ιχνηλάτες θα ρίξω όμως σε ένα περδίκι που σηκώθηκε από τα σκυλιά η από τον θόρυβο μας η σε ένα περδίκι που έρχεται από το πουθενά
και ναι αν έβλεπα χτυπημένο περδίκι θα του έριχνα και θα το έδινα στον κάτοχο του απαιτώντας ένα καφέ για το φυσίγγιο μου "αστευομενος" πάντα
και φιλε οι περισσότερη με ιχνηλάτες απλά πεζού τους λαγό κυνηγούς πεζού 5 λαγού τον χρόνο τζάι νόμισα ότι "εγινικα" λαγό κυνήγι η το τάχα θα "σαντανοσις" τα σκυλιά αν παίξεις ένα "περτικο" πελλάρες άμα τον έμαθες στην malai του λαου τέλος εμενα αν το εουρού χαμέ εν το πιάνου λάσου να πάω εγώ να το πιάσω τον λαγό όμως τον φέρνου
θεωρώ ανήθικη την πράξη του τύπο όμως άθυμε και "περτικαριες" έκαμα μας το με λαγούς πολλές φορες
και νομίζω αυτοί έδειξα πρώτη το χειρότερο πρόσωπο
φιλε σωτηρη η τουφεκια εν η επιβραβευση και που τη στιγμη που πεζεις τον περτικο σαν να και λαλεις του σκυλλου να μου κυνηγας το ν περτικο και καλα καμνεις. ενας κυνηγος που κυνηγα τον λαγο με ενα δυο σκυλλους και κτυπα 5 λαγους τον χρονο ιχνηλατιστους ενε εκαταλαβα εν λλιοι δηλαδη? δηλαδη ποσους πρεπει να πεκσει για να γινι λαγοκυνηγος για σενα. στο κατω κατω της γραφης τουτο εν το χομπι μας εν ειμαστε επαγγελματιες.

φιλε Ισιμερινε οι παππουες μας οι προπαππουες μας επεζαν τσε λαο τσε περτικο με τους ιδιους σκυλλους τσε δεν ειχαν προβλημα οι σκυλλοι τους να ιχνηλατισουν λαο η περτικο. Τορα με τα μοδιτικα δεδομενα εχουμε περτικαριες τσε λααριες. ενας λααρης οπως λετε δεν πρεπει να πεξει περτικο γιατι ενα τον συχισουμε, ενας περτικαρης ομως δικαιουτε να πεξει λαο? οξα εν να συχχιση τσε τσινος τους σηιλλους του?
Οπως ειπα φιλε τσε πιο πριν μεν πεζετε τους περτικους γιατι εννα συχισετε τους σηιλλους σας. Καλλυτερα να γλιτωνει τσε λιο θηραμα ;)

εγω τσινιο περτικο, φασσα, ορτυκι τσε λαο με τους ιδιους σηιλλους. Πρωι παω για λαο (αν πετασει τσε κανενασ=ς περτικος πεζω τον) τσε δειλης βουρο τους περτικους . Τους 5 λαους που λεις το χρονο πανω κατω πεζουμε τους τσε οι σηιλλοι μας εν συχιζουντε ;)
φιλε αν κυνηγας με σκυλλους φερμας επανιελ ασπουμε η με ξεσηκωτες σπρινκερ π.χ ενταξει. αλλα με ιχνηλατες να κυνηγας περτικους και τα σκυλλια σου να μεν επηρεαζονται αρνητικα εν το πιστευκο. συγχαρητηρια και για την καρπωση
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Άνθιμε μην μπερδεύεται το κάθε κυνηγό που είναι πάνω στο βουνό με ψευτο-ιχνηλάτες με τους πραγματικούς λαγοκυνηγούς. Όσες παρέες σωστών λαγοκυνηγών ξέρω εγώ που κυνηγούν λαγό με ιχνηλάτες δεν σηκώνουν το όπλο πουθενά αλλού όταν είναι για λαγό. Αυτή είναι η παράδοση και η τελετουργία στο λαγοκυνήγι. Το ίδιο και σε μας, ο πυροβολισμός είναι το σύνθημα και σε μας και στα σκυλιά. Επίσης, πραγματικός λαγοκυνηγός μην ξεχνάς ότι δεν κτυπά περδίκια όταν εξορμά για λαγό, όμως ο πραγματικός περδικοκυνηγός κτυπά λαγό όταν τον βρει. Δεν σου λέω ότι δεν κάνει σωστά, απλά μια επισήμανση. Το μικτό κυνήγι που κάνετε είναι κάτι απίθανο που μου λείπει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια που μου βιδώθηκε το λαγοκυνήγι αλλά βλέπουμε στο μέλλον. Όπως ξαναείπα πρόσφατα, μην μπερδεύεται του σωστούς λαγοκυνηγούς με τις ορδές κυνηγών/σκύλων στα βουνά. Ο λαγοκυνηγός έχει πολύ περισσότερη παιδεία από οποιοδήποτε άλλο κυνηγό, αυτή είναι η άποψη μου από τα άτομα που γνώρισα σε Ελλάδα κυρίως και Κύπρο.

Αυτή η συμπεριφορά που συναντήσατε είναι κυνηγού με έλλειψη καταρχάς αυτοεκτίμησης και μετά κυνηγετικής παιδείας. Το ίδιο μου συνέβηκε πέρσι. Κτυπημένος καλά λαγός από το σύντροφο μου περνά δίπλα μου με τα σκυλιά από πάνω του μη δίνοντας μου την ευκαιρία να ρίξω τη πολύ εύκολη βολή που είχα, ήταν θέμα 1 λεπτού όμως να τον πιάσουν. Περνά από κοντά μιας παρέας συλλεκτών κρέατος και πιάνουν το λαγό ζωντανό με τα χέρια αφού εξουθενώθηκε (είχαν ρίξει και 2-3 πυροβολισμούς αλλά ήταν πυκνέρι και μάλλον δεν το πέτυχαν). Το ωραίο όταν τους λέω άσε το σκύλο που έφτασε εκεί σε 10 δευτερόλεπτα να τον πιάσει λίγο απαντά ο έξυπνος νεαρός που ήταν μαζί του "οη εν να τον πιάσει και να φύγει ο σκύλος". Τότε τα χρειάστηκα αλλά άτε ας είναι καλά οι φίλοι μου που αντέδρασαν πιο ήρεμα μιας και είχαμε ήδη κτυπήσει θήραμα εκείνη τη μέρα...... Θέλω να καταλήξω στο ότι η βλακεία δεν έχει όνομα....."λαγοκυνηγός", "καρτεριτζής" ή "περδικοκυνηγός". Όπως είπε και ο Πέτρος αν δεν ήταν λαγοκυνηγός αυτός και ήταν οτιδήποτε άλλο τι διαφορά θα είχε....
Ενημερωτικά, τις επόμενες μέρες, μάθαμε ποια ήταν αυτή η παρέα (όχι για να γίνει κάτι αλλά από περιέργεια) και είπαμε και σε άλλους τι έγινε που τους ήξεραν και έγιναν ρεζίλι. Μερικές εβδομάδες αργότερα, βρήκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία κυνηγός αυτής της παρέας το κολλητό μου και του ζήτησε συγνώμη για ότι έγινε και του είπε ότι οι αδερφότεκνοι του επέμειναν στο να πιάσουν το λαγό τον οποίο του έριξαν όπως είπε αλλά όντως ήταν ζωντανός όντως όταν τον έπιασαν!!!!!

Τώρα για το πότε πρέπει να ρίξεις ή όχι σε λαγό είναι μεγάλο θέμα. Ενδιαφέρον θα είχε η άποψη ατόμων που κυνήγησαν λαγό με ιχνηλάτες αλλά και με σκυλιά φέρμας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αν τα σκυλιά μου (ιχνηλάτες) κάνουν πραγματική καταδίωξη τότε δεν πρέπει κανείς άλλος να γυρίσει όπλο πάνω στο λαγό αφού το κυνήγι μου από κοντά στα σκυλιά γυρίζει σε καταδίωξη και καρτέρι για το λαγό. Αυτή την απαίτηση όμως την έχω μόνο όταν είμαι σε δάσος, σε απόκρημνη περιοχή όπου δεν έχει πολλούς κυνηγούς. Δεν θα πάω τη 1 Κυριακή με τόσο κόσμο να κυνηγήσω με αυτό το τρόπο. Αλλά όταν είμαι μόνος μου σε μια περιοχή και μόλις αρχίσουν τα σκυλιά να γαβγίζουν να βλέπω άτομα απο μακρυά που είναι στο καρτέρι της τζιήκλας ή περπατητό για περδίκια να πλησιάζουν κρυφά κρυφά γύρω από τη παρέα μου τότε ναι νευριάζω πάρα πολύ. Αν είμαι με σκύλο φέρμας και του ρίξω πρώτος εγώ και μου φύγει ο λαγός χαλάλι ας τον κτυπήσουν άλλοι στα επόμενα 5 μέτρα. έφυγε ο λαγός δεν έχει καταδίωξη. Ακόμη κάτι, και να κάνουν τα σκυλιά καταδίωξη και να τον κτυπήσει άλλος κυνηγός το λαγό δεν θα έχω την απαίτηση να μου το δώσει, ούτε ποτέ θα τον πιάσω αν έρθει και μου το φέρει. Το θήραμα ανήκει σε αυτό που το κτύπησε (δεν μιλώ για κτυπημένα θηράματα), απλά θα του πω ότι δεν έπρεπε να γίνει έτσι αφού εγώ εκπαιδεύω σκυλιά ένα χρόνο για αυτό το σκοπό και έρχεσαι εσύ από το πουθενά και διακόπτεις την όλη διαδικασία.

Αυτή είναι η άποψη μου.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Τώρα είδα τα υπόλοιπα ποστ Άνθιμε, τα ίδια πράγματα που γίνονται στο βουνό γίνονται και στη καθημερινότητα. Να μπω από τα αριστερά στο φανάρι να κερδίσω 2 θέσεις πιο μπροστά, να τρέξω να πάρω όσους περισσότερους καφέδες μπορώ όταν έχει promotion κτλ. Δυστυχώς, η βλακεία είναι ανίκητη και πρέπει να την υποστούμε!!! Η πονιστηκομάρα μας όπως λες.......υπομονή τι να κάνουμε μακάρι να υπήρχε φάρμακο για αυτή την πάθηση
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

nature έγραψε:Να μπω από τα αριστερά στο φανάρι να κερδίσω 2 θέσεις πιο μπροστά, να τρέξω να πάρω όσους περισσότερους καφέδες μπορώ όταν έχει promotion κτλ. Δυστυχώς, η βλακεία είναι ανίκητη και πρέπει να την υποστούμε!!!
Ναι, εγώ παρόλο που στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανέχομαι υπάρχουν φορές που δεν τους αντέχω...
Si vis pacem, para bellum
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Μα ούτε εγώ τους αντέχω ρε φίλε παρόλο που τις αποδέχομαι, αλλά τι να κάνω να αρχίσω να δέρνω όποιο μου πάρει τη θέση ή να προσπαθήσω να μεταφέρω στα παιδιά μου σωστή παιδεία και αρχές μπας και μια μέρα αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές. Το θέμα είναι να βρει ο καθένας τον τρόπο άμυνας του ώστε αυτά τα ανθρωπάκια να μην επηρεάζουν αρνητικά την ζωή/κυνήγι μας....
pavlos
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pavlos »

Στο κυνηγι συναντας διαφορους τυπους ανθρωπων, οπως και στη καθημερινοτητα διοτι ειναι πολυ ευκολο καποιος να βγαλει αδεια να παρει ενα οπλο και να βγει στο βουνο. Δυστηχως αυτοι οι ανθρωποι (κτυπουν απο το αυτοκινητο, δεν σεβονται το θηραμα και τους συνκυνηγους, κυνηγουν απαγορευμενες, τεραστειες παρεες με χιλιαδες σκυλους, κυνηγουν με μηχανακια, δεν τηρουν το κοτα κτλ) καταστρεφουν το κυνηγο στη Κυπρο!!! Αυτοι οι ανθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να φυγουν απο το χομπι μας αν θελουμε να το προστατεψουμε. Πιστευω ο μονος τροπος να τους "διωξουμε" ειναι να γινουν παρα πολυ δυσκολες οι εξετασεις αποκτησης αδειας κυνηγιου και οταν καποιος κατηγορηθει και πρεπει να ξανακαθησει εξετασεις να ειναι ακομα πιο δυσκολες!! Προφανως ομως δεν συμφερει οικονομικα στους αρμοδιους να μειωθουν οι αδειες κυνηγων. Παντως δεν προκειται να αλλαξουν ποτε τα πραγματα ουτε σε χιλια χρονια με το συστημα μας. Η "καθηστεροσυνη" μεταδιδεται απο τον πατερα στο γιο και ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να το εμποδισεις!!! Λιγοτερες αδειες...ποιοτικοτερο κυνηγι!!!!
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

nature έγραψε:Μα ούτε εγώ τους αντέχω ρε φίλε παρόλο που τις αποδέχομαι, αλλά τι να κάνω να αρχίσω να δέρνω όποιο μου πάρει τη θέση ή να προσπαθήσω να μεταφέρω στα παιδιά μου σωστή παιδεία και αρχές μπας και μια μέρα αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές. Το θέμα είναι να βρει ο καθένας τον τρόπο άμυνας του ώστε αυτά τα ανθρωπάκια να μην επηρεάζουν αρνητικά την ζωή/κυνήγι μας....
Όχι, είμαι κατα της χειροδικίας , αλλά να μην μένω σιωπηλός, να λέω αυτό που έχω να πω.
Si vis pacem, para bellum
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”