Εθελοντισμός/Βοηθεια για αποκατάσταση καμένων περιοχών
-
- Full Member
Re: Εθελοντισμός/Βοηθεια για αποκατάσταση καμένων περιοχών
Παιδια σας χαιρετω ολους. Ειλικρινα θα ηθελα πολυ, καποιοι να μπορουσαν να διαβασουν και να δουν τον τροπο σκεψης μας. Για ακομα μια φορα αποδεικνυουμαι ολοι, οτι η αγαπη μας για την φυση και τους βιοτοπους δεν ειναι απο και για το κυνηγι μονο.
Στην ουσια. Δυστυχως η υπηρεσια θηρας με την οποια ειχα επικοινωνησει και ειχαν δεσμευτει να επικοινωνησουν ξανα μαζι μου δεν το εχει πραξει. Το καλουπι για ποτιστρες το εχει ο κυνηγετικος συλλογος Κοφινου, αλλα και παλι δεν καταφεραν να συνεννοηθουν μεταξυ τους για να μας το "ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ" να κατασκευασουμε ακομα καμια 10αρια ποτιστρες. Θα συνεχισω την προσπαθεια ομως. Υλικα (τσιμεντα αμμοτσιακιλα) εχω προμηθευτει και βρισκονται στο κτημα μου στον Κατω Δρυ. Μας λειπει το καλουπι. Οσο αφορα το ερωτημα που εκανε πιο πανω ο Μαρινος, εχω να εισηγηθω το εξης . Βαρελια υπαρχουν, ηδη 5 βρισκονται κοντα μου. Οποιος μπορει να φερει 2 σταρτερ 20ρια με θηλυκο πασο 20αρι και ενα φλοτερ ( μαππα) το κοστος ειναι περιπου 5-6 ευρω. Λαστιχο μαυρο υπαρχει αρκετο.Με το πιο πανω υλικο φτιαχνεται μια ποτιστρα.
Εισηγουμαι το Σαββατο μετα το πρωινο εκπαιδευτικο, οσοι θελουν και μπορουν να μαζευτουμε στο Κατω Δρυ στο εκτροφειο. Οτι εχουμε ετοιμασει μεχρι τοτε να το τοποθετησουμε και να δουμε πως προχωρουμε παρακατω. Καφε, Φραπε, Παγωμενο Νερο κερασμενα απο το καταστημα.
Στην ουσια. Δυστυχως η υπηρεσια θηρας με την οποια ειχα επικοινωνησει και ειχαν δεσμευτει να επικοινωνησουν ξανα μαζι μου δεν το εχει πραξει. Το καλουπι για ποτιστρες το εχει ο κυνηγετικος συλλογος Κοφινου, αλλα και παλι δεν καταφεραν να συνεννοηθουν μεταξυ τους για να μας το "ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ" να κατασκευασουμε ακομα καμια 10αρια ποτιστρες. Θα συνεχισω την προσπαθεια ομως. Υλικα (τσιμεντα αμμοτσιακιλα) εχω προμηθευτει και βρισκονται στο κτημα μου στον Κατω Δρυ. Μας λειπει το καλουπι. Οσο αφορα το ερωτημα που εκανε πιο πανω ο Μαρινος, εχω να εισηγηθω το εξης . Βαρελια υπαρχουν, ηδη 5 βρισκονται κοντα μου. Οποιος μπορει να φερει 2 σταρτερ 20ρια με θηλυκο πασο 20αρι και ενα φλοτερ ( μαππα) το κοστος ειναι περιπου 5-6 ευρω. Λαστιχο μαυρο υπαρχει αρκετο.Με το πιο πανω υλικο φτιαχνεται μια ποτιστρα.
Εισηγουμαι το Σαββατο μετα το πρωινο εκπαιδευτικο, οσοι θελουν και μπορουν να μαζευτουμε στο Κατω Δρυ στο εκτροφειο. Οτι εχουμε ετοιμασει μεχρι τοτε να το τοποθετησουμε και να δουμε πως προχωρουμε παρακατω. Καφε, Φραπε, Παγωμενο Νερο κερασμενα απο το καταστημα.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Μόλις τώρα μίλησα με τον πρόεδρο της Κ.Ο.Κ & ΔΑΖ που είναι και πρόεδρος της επαρχιακής Λάρνακας και τον Γενικό Γραμματέα της Λάρνακας . Ο κος Κακκουλής μου είπε να τον πιάσω αύριο πρωί μπορεί αν μου κανονίσει ή το καλούπι ή καμιά δεκαριά ποτίστρες φυσικα μου είπαν και κάποια προβλήματα με τις ποτίστρες ότι σπάζουν τις κλεβουν κ.τ.λ και μου έδωσαν και την εναλακτική λύση της φωτογραφίας όπως επίσης και να γίνετε το καλούπι εκεί στον χώρο όπου τοποθετήτε η ποτίστρα με χυτό κουγρκρί γύρο γυρο για να μην μπορούν να την κλέβουν. ο κος Ευγένιος μέλος του Συλλόγου Αγγλισίδων και πρώην θηροφύλακας μπορεί να μας βοηθήσει στην κατασκευη ποτίστρων το τηλέφωνο του είναι 99575133. Επίσης ετοιμάζουν και κάτι άλλα παιδιά απο την κοφίνου μια προσπάθεια για βελτίωση της κατάστασης
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
Αριστε με τον Ευγενιο ειχα προγραμματισμενο ραντεβου σημερα το πρωι αλλα δεν εγινε γιατι ειχε φυγει για Λαρνακα. Σκοπος ηταν να μου δειξει ενα ειδος ποτιστρας χωρις το γνωστο κουγκρι η το φλοτερ. Αλλα διερωτουμαι αν κλεβουν τις κουγκρενες που ειναι βαρετες τι θα γινει με τα πλαστικα? Οσο αφορα το καλουπι το εχει ο κυνηγετικος συλλογος Κοφινου. Το κρατα ο Ανδρεας ο οποιος μου υποσχεθηκε την Παρασκευη που θα επιστρεψω απο Σερβια οτι θα μας το δανεισει για λιγες μερες. Πιστευω οτι οι κουγκρενες οι ποτιστρες ειναι πιο λειτουργικες. Το Σαββατο θα τοποθετησουμε αυτες που ηδη εχουμε, να επιδιορθωσουμε καποιες υφισταμενες που καηκαν και να τις γεμισουμε με νερο. Θα δουμε απο κοντα τι αλλο χρειαζομαστε και θα επανελθουμε το επομενο Σαββατοκυριακο. Αν η επαρχιακη Λαρνακας μπορει να μας δωσει καποιες ποτιστρες ειναι ευπροσδεκτες. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΔΡΥ.
-
- Full Member
Φιλε Εnglish Setter, για καθε ποτιστρα χρειαζονται 2 σταρτερ 20αρια εξαγωγης με θηλυκο πασο και παλι 20αρι. επισης ενα φλοτερ (μαππα) και ενα εξαρτηματα δεν ξερω πως λεγεται που μπαινει μεσα στο βαρελι με αρσενικο πασο 20αρι παλι που γινεται η εξαγωγη του νερου. Αν μπαινει και ενα ρουπινετο ειναι ακομα καλυτερα αλλα ανεβαζει το κοστος.
- AndreasDr
Έχω έτοιμα τα υλικά-εξαρτήματα για 5 ποτίστρες. Λίφκουντε μου οι ποτίστρες και τα βαρέλια 

Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
-
- Full Member
Αντρεα 4-5 βαρελια βρισκονται ηδη στον Κατω Δρυ. Το ενα ηδη το εχω ετοιμασει. Μιλα με τον Στελιο για να μιλησετε για τα βαρελια. Ειναι καπου στην Λευκωσια. Υλικα, οπως ηδη εχω πει, εχω και εγω αγορασει για 4 ποτιστρες. Το μεγαλο προβλημα ειναι οι ποτιστρες.
- AndreasDr
Με τον Στέλιο εμίλησα ήδη, μπορώ να πάω με το ημιφορτηγό της δουλειάς να πιάσω πολλά βαρέλια αλλά θα είναι αχρείαστα προς το παρών, άρα πρέπει να επικεντρωθούμε στες ποτήστρες....stakis έγραψε:Αντρεα 4-5 βαρελια βρισκονται ηδη στον Κατω Δρυ. Το ενα ηδη το εχω ετοιμασει. Μιλα με τον Στελιο για να μιλησετε για τα βαρελια. Ειναι καπου στην Λευκωσια. Υλικα, οπως ηδη εχω πει, εχω και εγω αγορασει για 4 ποτιστρες. Το μεγαλο προβλημα ειναι οι ποτιστρες.
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
τι ώρα να βρεθούμε το Σαββατο?
- Anthimos
- Moderator
admin έγραψε:τι ώρα να βρεθούμε το Σαββατο?
Φιλε ειπαμε κατα τις 8:30-9:00 στο κυνοτροφειο ΚΑΤΩ ΔΡΥΣ .
Το προγραμμα ειναι :
Φτιαξιμο και τοποθετηση 4-5 ποτιστρων ( εκτος αν βρουμε υλικα για περισσοτερες)
Εντοπισμος των ποτιστρων του Ταμειου Θηρας που καταστραφήκαν απο την πυρκαγια, επιδιώρθωση και γεμισμα με νερο. Οσοι φερουν σπορους ή δενδρυλια ενας περιπατος για σπορα και υποδειξη σημειων δενροφυτευσης απο γνωστες της περιοχης.
Συντονισμος και καθορισμος ημερομηνιας για περαιτερω εργασιες στα καμενα και ημερα δεντροφυτευσης!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Θα μας φέρει και η υπηρεσία Θήρας ότι έχει διαθέσιμο 3-4 ποτίστρες με τα βαρέλια τους μάλλον. Ερώτηση αν έχουμε 5 μέχρι τώρα και 3 που υπήρχαν και ακόμη 3-4 που θα βάλουμε ποιός θα τις γεμώνει????