ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???
- andreasana210326
Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???
εαν τελικα γινει διαχωρισμος του θηραματος και πληρωνουμε οτι κυνηγαμε.....ο μαφιασ ο εξυπνος ο ττοπουζοσ ο κυπραιος 8α πληρωσει το μικροτερο ποσο για την αδεια του......αλλα σιγουρα 8α κυνηγα απο ολα. εδω στη κυπρο ολα επιτρεπονται...και βγαζουμε και δικουσ μασ νομουσ. προσωπικα υποστηριζω να γινει ο διαχωρισμος των θηραματων και να πληρωνουμε οτι κυνηγαμε.....αλλα σιγουρα πολλοι 8α παρεκτραπουν και σιγουρα δεν 8α συμμορφω8ουν με την ενεργεια αυτη απλα επειδη ο κυπραιοσ ειναι παραποττης ,ασυνειδητος χωρκατος . Το κοτα ειναι δυσκολο εως αδυνατο να εφαρμοστει κατα τη διαρκεια των πρωτων εξορμησεων(μετα ειναι δυσκολο να το καρπω8εισ) απλα και μονο γιατι το προσωπικο της θηρας δεν μπορει να καλυψει τις περιοχες και ολες τισ κλουβες που εχει γινει η λαν8ασμενη απελευ8ερωση περδικιων, ποσο μαλλον να ελεγχει 50.000 κυνηγους. Ειναι ενα γεγονος αναποφευκτο.
- Savvas
- Full Member
STOP στις απελευθερώσεις.
http://cyprushuntingmagazine.com/forum/ ... top#p23654
Η εισήγηση έγινε πριν 2 χρόνια.
Πάντα εκεί καταλήγουμε και δυστυχώς όσο περνά ο καιρός θα επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο.
http://cyprushuntingmagazine.com/forum/ ... top#p23654
Η εισήγηση έγινε πριν 2 χρόνια.
Πάντα εκεί καταλήγουμε και δυστυχώς όσο περνά ο καιρός θα επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- canastas
- Full Member
παιδια ακούστηκε κάτι ότι θα μπει quota στις φάσσες, τραχίλες και τσίκλες. αληθεύει αυτό?
THE BEST THERE IS
- Rai
- Full Member
Και εγώ πιστέυω στον διαχωρισμό των θηραμάτων και στις ξεχωριστές άδειες.
Οι κυνηγοί σαρούππα και ο καλός μύλος όλα τα αλέθει ,πρέπει να εξαληφθούν για να χαλαρώσει η πίεση που ασκείται σε συγκεκριμένα θηράματα αλλά και στην αποσυμφόρηση των κυνηγότοπων.
Το σωστότερο θα ήταν να το αντιληφθούμε χωρίς να μας το επιβάλουν αλλά δυστηχώς η νοοτροπία μας να θεωρούμε παράδωση κακές συνήθειες του παρελθόντος και ότι μας συμφέρει δέν μας αφήνουν.
Άν θέλουν κάποιοι να πάρουν το περδίκι στα επίπεδα του λαγού που πλέον το κότα δέν παίζει κανένα ρόλο για την σωστή διαχείριση του,άς το αφήσουν όπως έχει.
Εγώ προσωπικά ξέρω αρκετούς που καρπώνονται απο 80-100 περδίκια (άγρια) την σαιζόν.Σίγουρα η αρχή θα είναι δύσκολη αλλά με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μέλλον.
Φιλικά
Rai
Οι κυνηγοί σαρούππα και ο καλός μύλος όλα τα αλέθει ,πρέπει να εξαληφθούν για να χαλαρώσει η πίεση που ασκείται σε συγκεκριμένα θηράματα αλλά και στην αποσυμφόρηση των κυνηγότοπων.
Το σωστότερο θα ήταν να το αντιληφθούμε χωρίς να μας το επιβάλουν αλλά δυστηχώς η νοοτροπία μας να θεωρούμε παράδωση κακές συνήθειες του παρελθόντος και ότι μας συμφέρει δέν μας αφήνουν.
Άν θέλουν κάποιοι να πάρουν το περδίκι στα επίπεδα του λαγού που πλέον το κότα δέν παίζει κανένα ρόλο για την σωστή διαχείριση του,άς το αφήσουν όπως έχει.
Εγώ προσωπικά ξέρω αρκετούς που καρπώνονται απο 80-100 περδίκια (άγρια) την σαιζόν.Σίγουρα η αρχή θα είναι δύσκολη αλλά με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μέλλον.
Φιλικά
Rai
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Rais Team
- christy2000
- Full Member
Να σταματησουν οι απελευθερωσεις δεν γινεται!Οταν οι νεοι κυνηγοι πανε μιαν αλλη μιαν και δεν καρπωθουν θηραμα απλα δεν θα ξαναπαν!Με τις απελευθερωσεις ''γλυκανισκουν'' και τους νεους που πανε με των παπα και των παππου τους για να γινουν μεταγενεστερα οι νεοι κυνηγοι,οι ''πελατες'' τους!!! Ειναι ενας τροπος να φερης ''κοσμο μεσα'' για να δια τηρησεις την επειχηρηση σου
Σκεφτειτε μονο,ποσες αδειες δεν θα ανανεωνωνταν εαν αποφασιζαν αυριο οτι δεν θα γινουν απελευθερωσεις
Ηταν να το κλεισουν και μαζι τους οσοι ασχολουνται επαγγελματικα με το χωρο του κυνηγιου.που ειναι χιλιαδες οικογενιες.αμεσα η εμμεσα επιρεαζωμενες.
Πρεπει να λυσουν το προβλημα διαφορετικα.

ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
- Anthimos
- Moderator
Πάλι πάμε πίσω σ αυτα που συζητουμε και εισηγουμαστε σ αυτο το φορουμ τόσο καιρο....
1, Να δοθει περισσοτερη αρμοδιοτητα / εμπλοκη στους κυνηγετικους συλλογους και να απελευθερωνονται μικροι πλυθυσμοι σποραδικα (Αντι 100 πουλια σε μια κλουβα 20 σε 5 διαφορετικες περιοχες με φαι και νερό)
2. Οι απελευθερωσεις διαφορετικα μπορουν να γινονται σποραδικα καθ ολη την διάρκεια της σεζον και όχι 10 μερες πριν την πρωτη εξόρμηση
3, Να γινει κλιμακωτη εκδοση αδειας με κατωτατο τα 70 ευρω γι αυτους που θέλουν να κυνηγουν μονο τσιχλα, τρυγονι , φασσα κτλ!
4. Να μπει QUOTA και στα υπόλοιπα θηραματα για να μην εχουν εμπορικό ενδιαφερον ...( εκατομβες τζικλων και τρασιηλων για να πωλουνται στις ταβέρνες)
1, Να δοθει περισσοτερη αρμοδιοτητα / εμπλοκη στους κυνηγετικους συλλογους και να απελευθερωνονται μικροι πλυθυσμοι σποραδικα (Αντι 100 πουλια σε μια κλουβα 20 σε 5 διαφορετικες περιοχες με φαι και νερό)
2. Οι απελευθερωσεις διαφορετικα μπορουν να γινονται σποραδικα καθ ολη την διάρκεια της σεζον και όχι 10 μερες πριν την πρωτη εξόρμηση
3, Να γινει κλιμακωτη εκδοση αδειας με κατωτατο τα 70 ευρω γι αυτους που θέλουν να κυνηγουν μονο τσιχλα, τρυγονι , φασσα κτλ!
4. Να μπει QUOTA και στα υπόλοιπα θηραματα για να μην εχουν εμπορικό ενδιαφερον ...( εκατομβες τζικλων και τρασιηλων για να πωλουνται στις ταβέρνες)
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- Savvas
- Full Member
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑchristy2000 έγραψε:Να σταματησουν οι απελευθερωσεις δεν γινεται!Οταν οι νεοι κυνηγοι πανε μιαν αλλη μιαν και δεν καρπωθουν θηραμα απλα δεν θα ξαναπαν!Με τις απελευθερωσεις ''γλυκανισκουν'' και τους νεους που πανε με των παπα και των παππου τους για να γινουν μεταγενεστερα οι νεοι κυνηγοι,οι ''πελατες'' τους!!! Ειναι ενας τροπος να φερης ''κοσμο μεσα'' για να δια τηρησεις την επειχηρηση σουΣκεφτειτε μονο,ποσες αδειες δεν θα ανανεωνωνταν εαν αποφασιζαν αυριο οτι δεν θα γινουν απελευθερωσεις
Ηταν να το κλεισουν και μαζι τους οσοι ασχολουνται επαγγελματικα με το χωρο του κυνηγιου.που ειναι χιλιαδες οικογενιες.αμεσα η εμμεσα επιρεαζωμενες.

Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
- Breda Pegaso
Σποραδικες απελευθερωσεις και μεσα στη χρονια ειναι καλυτερες. ΑΛΛΑ οπως ειπαν και αλλοι συναδελφοι αφου τους κλουβατζιες θελουν τους για την αδεια τους και τα λεφτα τους. Οι κλουβατζιες η ζημεια που καμνουν ειναι στη κλουβα για 1-2 εξορμησεις και μετα πανε εσσω τους. Οκ να πανε εσσω τους χωρις να πανε κυνηγι εστω και στην κλουβα εν καλα, αλλα η θηρα θελει να πασειν εσσο τους χωρις να ανανεωσουν την αδεια τους?
Ενω ενας αρρωστος, ενα φκαλει την πιο φτηνη αδεια και να σου λαλει εγω ειμαι της τρασιηλας...τζιαι οτι βρισκει μπροστα του να το καθαριζει. Τι ουσια εχει να φκαλουμε εμεις ξεχωριστες αδειες και να πιανουν τις τζιηκλες πας τα δυκτια? Τι ουσια εχει να φκαλει καποιος αδεια του λαγου και ο λαθροθηρας να πεζει 5-6 μια νυχτα χωρις αδεια.
Αφου δεν εφαρμοζεται ο νομος.
Ενω ενας αρρωστος, ενα φκαλει την πιο φτηνη αδεια και να σου λαλει εγω ειμαι της τρασιηλας...τζιαι οτι βρισκει μπροστα του να το καθαριζει. Τι ουσια εχει να φκαλουμε εμεις ξεχωριστες αδειες και να πιανουν τις τζιηκλες πας τα δυκτια? Τι ουσια εχει να φκαλει καποιος αδεια του λαγου και ο λαθροθηρας να πεζει 5-6 μια νυχτα χωρις αδεια.
Αφου δεν εφαρμοζεται ο νομος.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- Anthimos
- Moderator
Στεφανε καταλαβαινω τι θες να πεις , αλλα ρε φιλε θα μιλάμε για νομους.
Αυτα που λές ισχυουν για όλα στη ζωη.
Γιατι να φορω κρανος οταν οδηγω μοτοσυκλεττα αφου εχει 10 παρεες μου που δεν φορουν !?
Γιατι να μεν αγορασω μοτοσυκλεττα του 16 χρονου γιου μου αφου το χωρκο εν γεματο με 14 χρονους πας τις μοτορες??
Γιατι να φκάλω καν αδεια κυνηγιου αφου ο ταδε καθε νυχτα παιζει 6 λαγους μες την νεκρα?
Το να παραπονιουμαστε συνεχεια για τα κακως εχοντα στο κυνηγι, να ανεχομαστε να επαναλαμβανονται οι ιδιες πρακτικές για χρονια και μολις καποιος πει μιση κουβεντα , καμει μια εισηγηση για να γινει κατι διαφορετικο αμεσως να φκαινουν 10 φωνες και να το ισοπεδωνουν ειναι σχημα οξυμωρο....
Για να παεις ενα ταξιδι πρεπει να καμεις το πρωτο βημα, αν εισαι πανω στην αιωρα και ονειρευεσαι ταξιδια εν παεις πουποτε.
Για να αλλαξουν πραγματα στα κυνηγετικα δρωμενα του τόπου σε ενα χομπυ με 50000 θιασωτες ΔΕΝ μπορουν να κάνουν κάτι 60 θυροφυλακες και 25 στελέχη της ΚΟΚ-ΔΑΖ, ειναι ευθυνη και καθηκον όλων μας..
Αναμασουμε την θεωρια ξανα και ξανα και την ανακυκλώνουμε. Πρεπει να γραφτουμε σε κυνηγετικους συλλογους , να συμμετεχουμε ενεργα στα κυνηγετικα δρωμενα , αλλιως ρε παιδεια ...κανουμε τουμπεκι!!!!
Αυτα που λές ισχυουν για όλα στη ζωη.
Γιατι να φορω κρανος οταν οδηγω μοτοσυκλεττα αφου εχει 10 παρεες μου που δεν φορουν !?
Γιατι να μεν αγορασω μοτοσυκλεττα του 16 χρονου γιου μου αφου το χωρκο εν γεματο με 14 χρονους πας τις μοτορες??
Γιατι να φκάλω καν αδεια κυνηγιου αφου ο ταδε καθε νυχτα παιζει 6 λαγους μες την νεκρα?
Το να παραπονιουμαστε συνεχεια για τα κακως εχοντα στο κυνηγι, να ανεχομαστε να επαναλαμβανονται οι ιδιες πρακτικές για χρονια και μολις καποιος πει μιση κουβεντα , καμει μια εισηγηση για να γινει κατι διαφορετικο αμεσως να φκαινουν 10 φωνες και να το ισοπεδωνουν ειναι σχημα οξυμωρο....
Για να παεις ενα ταξιδι πρεπει να καμεις το πρωτο βημα, αν εισαι πανω στην αιωρα και ονειρευεσαι ταξιδια εν παεις πουποτε.
Για να αλλαξουν πραγματα στα κυνηγετικα δρωμενα του τόπου σε ενα χομπυ με 50000 θιασωτες ΔΕΝ μπορουν να κάνουν κάτι 60 θυροφυλακες και 25 στελέχη της ΚΟΚ-ΔΑΖ, ειναι ευθυνη και καθηκον όλων μας..
Αναμασουμε την θεωρια ξανα και ξανα και την ανακυκλώνουμε. Πρεπει να γραφτουμε σε κυνηγετικους συλλογους , να συμμετεχουμε ενεργα στα κυνηγετικα δρωμενα , αλλιως ρε παιδεια ...κανουμε τουμπεκι!!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- Breda Pegaso
Δεν θελω να το πεξω απαισιοδοξος. Αλλα μονο με τροικα στο κυνηγι βαλλουμε νου.
Στην Κυπρο δεν εφαρμοζεται ο νομος σε ολους αλλα σε μερικους.
Βλεπε πολιτικη και οταν εμπλεκονται "δυνατοι" σε σκανδαλα......Μονο τζινο να δεις το κυνηγι μπροστα τους δεν ειναι τιποτε για να τους κοφτει.
Η μοναδικη λυση για μενα ειναι η αυστηρες ποινες και να εφαρμοζονται σε ολους.
Στην Κυπρο δεν εφαρμοζεται ο νομος σε ολους αλλα σε μερικους.
Βλεπε πολιτικη και οταν εμπλεκονται "δυνατοι" σε σκανδαλα......Μονο τζινο να δεις το κυνηγι μπροστα τους δεν ειναι τιποτε για να τους κοφτει.
Η μοναδικη λυση για μενα ειναι η αυστηρες ποινες και να εφαρμοζονται σε ολους.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ