ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Re: ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ QUOTA???

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Artemis G. έγραψε:ναι ρε παιχτη μου , να κατσουν σταμα αν δεν μπορουν.... εντζιε εχει νομο να το απαγορευει.... αλλα το θεμα εν το κοτα.... ενε αναγκη να σιεστουν που τους περτικους
φιλε μου το quota παει βαση λογικης και συνηδησης ...
αμα η λογικη και η συνηδηση του δεν τον σταματα απο το να παιξει ενα περτικο/λαγο στο σταμα νομιζωντας πως ετσι "κυνηγισε" τοτε δεν θα εχει ουτε προβλημα να παιξει 10 τετειους γιατι πολυ απλα αυτος ο αθρωπος σε κανει να βλεπεις τα λογικα παραλογα !!!
σε αλλους η λογικη λειτουργα μονοπλεβρα
δλδ ο εγκεφαλος τους ειναι αρκετα μεγαλος για να χωρεσει το γεγονος πως τα περδικια και οι λαγοι δεν κανουν περασμα αρα ειναι αφυσικο να στεκεσαι "ποστο" και πως ενα περδικη στο περασμα εχει την ιδια θηραματηκη αξια με ενα δυσκο στο σκοπευτηριο
αυτοι περπατουν για να το πυροβολισουν κατι ΑΛΛΑ ο εγκεφαλος τους δεν ειναι και τοσο μεγαλος για να τους δοσει το σημα "STOP" με αποτελεσμα να παιζουν περαν του quota
οκ τι να καμουμε αυτος ειναι ο τοπος που γεννηθηκαμε δεν μπορουμε να τον αλαξουμε ...
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
mikros

Δημοσίευση από mikros »

Εγω εν ηρθα ακομα στο δηλημμα αν θα ξεπερασω το κοτα...επιασα το κοτα μονο για την φραγκολινα...1 φορα :D
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Μια διευκρίνιση, παλιά ήταν 4 περδίκια +1 φραγκολίνα ή 5 περδίκια, τωρά εν 5 περδίκια ανεξαρτήτως αν πιάσεις φραγκολίνα νομίζω, εκτός αν κάμνω λάθος. Ο νόμος έτσι λαλεί:

Διάταγμα κυνηγίου 2012 - 2013.pdf
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες. Για να περασεις το κοτα τοσο ευκολα σημαινει κυνηγας κοντα σε κλουβα. Εκει προκειτε για σημεια που μαζευκουνται παρα πολλοι που θελουν να εποφεληθουν της πληθωρας πουλιων και βασικα βαζουν κοντρα με το χρονο πιος θα παιξει παραπανω ωε τις 9 που ετσι κι αλλιως το 90% θα ειναι νεκρο. Το λαθος ειναι ο τροπος που τα απελευθερωνουν πρωτα απο ολα και μετα η υπερβαση του κοτα. Ετσι ππυ τα αφηνουν και ολοι να το τγρησουν καο να.παιξουν που πεντε, η οκκα 400 παλε θα λειψουν σε 3 ωρες. Απλα αντι να παιξει ενας 20 και αλλος 2 θα παιξουν ουλοι που 5. Το ιδιο ειναι ομως...λαθος στο τροπο απελευιερωσεις.

Το ειπαμε ξανα αν αφηνωνταν σε πιο μικρες ομαδες και σε πιο πλουσιες σε βλαστηση περιοχη , 5 περδικια θα επεζαν πολυ λιγοι
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Artemis G.
Full Member

Δημοσίευση από Artemis G. »

Δηλαδη το κοτα με απλα λογια δεν ειναι θεμα νομου. Ασχετο αν υπαρχει καταχωρημενο στους νομους....
Ειναι θεμα συνηδησης... την οποια εχουμε ελληψη σαν λαος...
Εξορία ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει... Εξορισμός στους ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Οταν υπαρχει κοτα 5 πουλια, και ταυτοχρονα με το τροπο που γινεται η απελευθερωση/ διαχειριση μπορει καποιος να βρεθει σε ενα σημειο που σε 10 λεπτα το πρωι να παιξει 5 πουλια τοτε υπαρχει λαθος στο τροπο διαχηρισης των πουλιων εκτροφης- υπαρχει σπαταλη, λαθος τροπος εκμεταλευσεις των διαθεσημων πορων και προοθηση κρεατοσυλλογης.

Εδω δεν φταιει ο κρεατοσυλλεκτης. Εαν του δινεις την ξεκαθαρη ευκαιρια να παιξει το κοτα σε 10 λεπτα και να συνεχισουν να περνουν πουπανω του περδικια συνεχεια δεν μπορεις να απαιτεις να παει σπιτι του η ωρα 630 το πρωι.

Εσυ εχεις το φταιξιμο που δεν φροντιζεις η απελευθερωση σου να συναδει με το οριο του κοτα, ειτε αυτο σημαιναι απλευθερωσεις σε πιο μικρους, πλυθησμους, σε πιο πολλα μερη και ισως και σε πιο πολλες απο μια εξορμησεις
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Δημοσίευση από GiorgosT »

kypros έγραψε:Οταν υπαρχει κοτα 5 πουλια, και ταυτοχρονα με το τροπο που γινεται η απελευθερωση/ διαχειριση μπορει καποιος να βρεθει σε ενα σημειο που σε 10 λεπτα το πρωι να παιξει 5 πουλια τοτε υπαρχει λαθος στο τροπο διαχηρισης των πουλιων εκτροφης- υπαρχει σπαταλη, λαθος τροπος εκμεταλευσεις των διαθεσημων πορων και προοθηση κρεατοσυλλογης.

Εδω δεν φταιει ο κρεατοσυλλεκτης. Εαν του δινεις την ξεκαθαρη ευκαιρια να παιξει το κοτα σε 10 λεπτα και να συνεχισουν να περνουν πουπανω του περδικια συνεχεια δεν μπορεις να απαιτεις να παει σπιτι του η ωρα 630 το πρωι.

Εσυ εχεις το φταιξιμο που δεν φροντιζεις η απελευθερωση σου να συναδει με το οριο του κοτα, ειτε αυτο σημαιναι απλευθερωσεις σε πιο μικρους, πλυθησμους, σε πιο πολλα μερη και ισως και σε πιο πολλες απο μια εξορμησεις
οκ βαστάς Ferrari και μόνο 100 χιλ. δικαιούσε στα 7 δευτερα πιάνεις τα και έχει ατέλιοτο χαι γουει φταιει το κράτος και οχι εκεινος που βαστά Ferrari που τρέχει 250 χιλ διότι βαστά Ferrari?
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

GiorgosT έγραψε:
kypros έγραψε:Οταν υπαρχει κοτα 5 πουλια, και ταυτοχρονα με το τροπο που γινεται η απελευθερωση/ διαχειριση μπορει καποιος να βρεθει σε ενα σημειο που σε 10 λεπτα το πρωι να παιξει 5 πουλια τοτε υπαρχει λαθος στο τροπο διαχηρισης των πουλιων εκτροφης- υπαρχει σπαταλη, λαθος τροπος εκμεταλευσεις των διαθεσημων πορων και προοθηση κρεατοσυλλογης.

οκ βαστάς Ferrari και μόνο 100 χιλ. δικαιούσε στα 7 δευτερα πιάνεις τα και έχει ατέλιοτο χαι γουει φταιει το κράτος και οχι εκεινος που βαστά Ferrari που τρέχει 250 χιλ διότι βαστά Ferrari?
Αν και δεν ειναι απολυτα ευστοχο το παραδειγμα σου γιωρκο μου, εντουτις ναι εαν εκδιδεις αδειες για τετοια αυτοκινητα πρεπει να καμεις μια πιστα να μπορει ο κοσμος να τα χρησιμοποιει.

Το ποιντ μπυ ειναι γιατι παεις τζε χαπολας 200 περτικους μες τα χωραφκια του αστρομεριτη ας πουμε που ο μονος τροπος να πεχτουν ειναι το σταμα διοτι αλλιως εν πλατσα και απλα βουρουν....τι ουσια εχει εκει. Και αμα συναχτουν 2000 τζινιοι γυρων δεν υπαρχει τσιανς να ζησει ουτε ενα περαν των δυο ορων. Αρα δεν ειναι το κοτα το θεμα αλλα η απελευθερωση
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Καταρχην συμφωνω οτι ειναι και θεμα απελευθερωσης. Κατα την γνωμη μου ομως το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η φιλοσοφια και η κουλτουρα του κυπραιου που με αυτο τον τροπο απελευθερωσης δειχνει το πραγματικο προσωπο.

Δυστυχως ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΑ.

Ο κυπραιος ωσπου βρισκει θα πεζει.

Οι λυσεις για το προβλημα αυτο ειναι πολλες. Μερικες βραχυπροθεσμες ειναι η καλυτερη αστυνομευση, η επιβολη πολυ πιο αυστηρων ποινων και η αλλαγη του τροπου απελευθερωσης αν και προσωπικα υποστηριζω να σταατησουν οι απελευθερωσεις. Μακροπροθεσμα θα πρεπει να γινουν ενεργειες ετσι ωστε να αλλαξει η πνευματικοτητα του κυπριου κυνηγου, οπως η αποκτηση κυνηγετικης παιδειας.

Παντως ειναι ακομη ενα μεγαλο και ακανθωδες κεφαλαιο που χωραει πολλες αποψεις
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

οπως ειπαν και οι φιλοι πιο πανω ειναι 8εμα νοοτροπιας και κυνηγετικης συνειδησης που δυστυχως ειναι ελλειπης στη κυπρο. ειναι επισης και 8εμα απελευ8ερωσης που κα8ε χρονο λεμε και ακουμε τα ιδια....
προσωπικα την πρωτη εξορμηση του ενδημικου κατα τις πρωινες ωρες στεκομαι κοντα στο αυτοκινητο μεχρι κατσει λιγο το κακο...χωρις να κατεβασω τους σκυλλους γτ γινεται πραγματι ΠΟΛΕΜΟΣ και φοβαμαι για την ασφαλεια τη δικη μου και για τους σκυλους μου. μια χρονια εβλεπα ενα ηλικιωμενο στο απεναντι βουνο που ειχε κτυπησει το πρωι τουλαχιστον 15 περτικους...και ακομα συνεχιζε...σε μια φαση του απευθυνθηκα καλοπροαιρετα και του ειπα....μαστρε εχει και ενα κοτα to κυνηγι...δεν εχορτασες??????? απαντηση......ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΙΤΣΗ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΣΩ ΕΓΩ ΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝ8ΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ 8Α ΔΙΑΔΟΣΟΥΝ ,8Α ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ 8Α ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΥΝΗΓΩΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”