kypros έγραψε:Ρε παιδια συζητατε ανευ ουσιας νομιζω. Σωτηρη, ο λακης δεν ειναι ιχνηλατης εαν τον λακη εννοεις. Ειναι σκυλος που μπορει να ταξινομηθει στην κατηγορια τον σκυλλων ξεφωλιασματος βασει της συμπεριφορας του μιας και δεν ειναι καθαροαιμος για να υπαρχει το εργασιακο του στιλ καταχωρημενο.
Το κυνηγι φραγγολινας δεν γινεται ( ορθοδοξα τουλαχιστον με σκυλο ιχνηλατη, ο οποιος δουλευει κυριως τριχωτα)
Αυτο οσοσν αφορα τα σημεια που διαφωνω μαζι σου.
Να συμφωνησω ομως (εαν αυτο ειναι που εννοεις) οτι το να μενουμε απολυτα καλουπομενοι σε παγιοπιημενες αποψεις οπως του οι σκυλοι φερμας ειναι οι βασιλιαδες στις φραγγολινες κτλ ειναι απολυτες αποψεις που πρεπει να αποφευγονται.
Παρολο που ειμαι ποιντερας και κυνηγο με ποιντερ- σεττερ ειμαι εντουτις ανθρωπος που θεωρω οτι στην κορυφη ενος κυνηγιου βρισκεται το αποτελεσμα και οχι εαν η ουρα του σκυλου μου εχει τις σωστες διαστασεις, η ακομα και αν ο καλπασμος του εχει το σωστο τεμπο...
Αρα εαν ενας συναδελφος κυνηγα αποτελεσματικα φραγγολινα με σκυλος ξεσηκοτη που δεν φερμαρει για μενα ειναι εξισου αποδεκτο με καποιιον που κυνηγα με ποιντερ οπως εγω.
Τα εργασιακα προτυπα υπαρχουν και δεν μπορουν να ανερεθουν αλλα το προτυπο απο μονο του δεν σου εξασφαλιζει την. Φραγγολινα η την περδικα στο γυλεκο. Τα προτυπα υπαρχουν σαν σημεια αναφορας....απο εκει και εκει υπαρχουν καλα ζωα και καλοι κυναγωγοι
Φίλε Κύπρο,
Σε κανένα σημείο των παραθέσεων μου δεν έχω μειώσει την αξία των Spaniel, αντίθετος τα έχω αναφέρει δύο φορές στις παραθέσεις μου σαν εξαιρετικά σκυλιά και όχι μόνο για φτερωτό αλλά και για κουνέλια.
Όλη τη μέρα σήμερα διυλίζουμε το κώνωπα και προσπαθούμε να γράψουμε τα αυτονόητα, επαναλαμβάνω επίσης συνεχώς πως ο καθένας κυνηγά όπως ο ίδιος νομίζει και νιώθει ικανοποιημένος.
Αναφορές όμως πως ο ιχνηλάτης ειναι πιό αποτελεσματικός και ορθος στο φτερωτό παρα τον αεροθήρα, μου φαίνονται παράλογες.
Όσον αφορά το σκύλο του φίλου Σωτήρη, εγώ προσωπικά τον κατατάσσω περισσότερο σε ιχνηλάτη παρά σε τύπου spaniel.
Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε κάποια συγκεκριμένη φυλή, αλλά γενικά για σκυλιά φέρμας και για την όλη διαδικασία από τον έλεγχο αναθυμίασης μέχρι και το σημείο της φέρμας. Αυτά που έχω αναφέρει στις προηγούμενες παραθέσεις μου, είναι υποχρεωτικά σε αυτά τα σκυλιά για να υπάρχει και το ανάλογο αποτέλεσμα, όπως εσύ αναφέρεις, από εκεί και πέρα κάθε φυλή φέρμας έχει τον δικό της τρόπο και τύπο που τα κάνει όπως επίσης έχει καλά, ανεκπαίδευτα, μέτρια και κακά ζώα και βέβαια ανάλογους κυναγωγούς.