ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

kypros έγραψε:Ρε παιδια συζητατε ανευ ουσιας νομιζω. Σωτηρη, ο λακης δεν ειναι ιχνηλατης εαν τον λακη εννοεις. Ειναι σκυλος που μπορει να ταξινομηθει στην κατηγορια τον σκυλλων ξεφωλιασματος βασει της συμπεριφορας του μιας και δεν ειναι καθαροαιμος για να υπαρχει το εργασιακο του στιλ καταχωρημενο.

Το κυνηγι φραγγολινας δεν γινεται ( ορθοδοξα τουλαχιστον με σκυλο ιχνηλατη, ο οποιος δουλευει κυριως τριχωτα)

Αυτο οσοσν αφορα τα σημεια που διαφωνω μαζι σου.

Να συμφωνησω ομως (εαν αυτο ειναι που εννοεις) οτι το να μενουμε απολυτα καλουπομενοι σε παγιοπιημενες αποψεις οπως του οι σκυλοι φερμας ειναι οι βασιλιαδες στις φραγγολινες κτλ ειναι απολυτες αποψεις που πρεπει να αποφευγονται.

Παρολο που ειμαι ποιντερας και κυνηγο με ποιντερ- σεττερ ειμαι εντουτις ανθρωπος που θεωρω οτι στην κορυφη ενος κυνηγιου βρισκεται το αποτελεσμα και οχι εαν η ουρα του σκυλου μου εχει τις σωστες διαστασεις, η ακομα και αν ο καλπασμος του εχει το σωστο τεμπο...

Αρα εαν ενας συναδελφος κυνηγα αποτελεσματικα φραγγολινα με σκυλος ξεσηκοτη που δεν φερμαρει για μενα ειναι εξισου αποδεκτο με καποιιον που κυνηγα με ποιντερ οπως εγω.

Τα εργασιακα προτυπα υπαρχουν και δεν μπορουν να ανερεθουν αλλα το προτυπο απο μονο του δεν σου εξασφαλιζει την. Φραγγολινα η την περδικα στο γυλεκο. Τα προτυπα υπαρχουν σαν σημεια αναφορας....απο εκει και εκει υπαρχουν καλα ζωα και καλοι κυναγωγοι

Φίλε Κύπρο,
Σε κανένα σημείο των παραθέσεων μου δεν έχω μειώσει την αξία των Spaniel, αντίθετος τα έχω αναφέρει δύο φορές στις παραθέσεις μου σαν εξαιρετικά σκυλιά και όχι μόνο για φτερωτό αλλά και για κουνέλια.
Όλη τη μέρα σήμερα διυλίζουμε το κώνωπα και προσπαθούμε να γράψουμε τα αυτονόητα, επαναλαμβάνω επίσης συνεχώς πως ο καθένας κυνηγά όπως ο ίδιος νομίζει και νιώθει ικανοποιημένος.
Αναφορές όμως πως ο ιχνηλάτης ειναι πιό αποτελεσματικός και ορθος στο φτερωτό παρα τον αεροθήρα, μου φαίνονται παράλογες.
Όσον αφορά το σκύλο του φίλου Σωτήρη, εγώ προσωπικά τον κατατάσσω περισσότερο σε ιχνηλάτη παρά σε τύπου spaniel.

Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε κάποια συγκεκριμένη φυλή, αλλά γενικά για σκυλιά φέρμας και για την όλη διαδικασία από τον έλεγχο αναθυμίασης μέχρι και το σημείο της φέρμας. Αυτά που έχω αναφέρει στις προηγούμενες παραθέσεις μου, είναι υποχρεωτικά σε αυτά τα σκυλιά για να υπάρχει και το ανάλογο αποτέλεσμα, όπως εσύ αναφέρεις, από εκεί και πέρα κάθε φυλή φέρμας έχει τον δικό της τρόπο και τύπο που τα κάνει όπως επίσης έχει καλά, ανεκπαίδευτα, μέτρια και κακά ζώα και βέβαια ανάλογους κυναγωγούς.
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
miky55 έγραψε:ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΑ.ΑΡΧΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ.ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ ΑΦΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΗΓΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΨΕΚΑΖΑΝ ΜΕ D.D.T ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ.ΞΑΝΑΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1987.
ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΑΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΣΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΠΟΔΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΑΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΗΚΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟ.ΤΗ ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΑ ΟΤΑΝ ΤΗ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΥΣ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΕΚΕΙ.ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ.
ΑΝΤΡΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΠΟΥ ΛΕΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΠΙΕΣΗ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 3-12 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΑ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΛΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΕΧΤΗ.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. :lol: :lol: :lol:
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ 30 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΗΣ .ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ, ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ,Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΠΙΕΣΗ ΔΕΧΟΝΤΕ
ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΕΡΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΥΛΙ ΦΕΡΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΑΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ..
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΙΧΑΛΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩΣ 100% ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ, ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΟΡΤΥΚΙΟΥ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΣΚΥΛΛΟΥ.
.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ(ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ)ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ....ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ....ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΜΑ :oops:
+10000000 ΣΟΛΩΝΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΥΝΗΓΙ.ΕΜΕΙΣ ΕΠΟΚΑΡΑΜΕ ΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΤΖΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΑΣ. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Eτσι τζι αλλιως τα ορτυκια πλεον τα σφαζουν με μηχανουες...και δινουν με σκυλο μικρα χωραφκια που μοιαζουν με ερημο...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

Breda Pegaso έγραψε:Eτσι τζι αλλιως τα ορτυκια πλεον τα σφαζουν με μηχανουες...και δινουν με σκυλο μικρα χωραφκια που μοιαζουν με ερημο...
+1000
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

η Επισημη Αρχη για το 2013 την περασμενη εβδομαδα για μενα ... λιγο απροετοιμαστους, λιγο αγυμναστους αλλα οk θα την παλεψουμε σιγα σιγα τους επομενους μηνες ! ;)

το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

λακης power
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

Κέντημα Λευκαρίτικο ..αλλά άμαν έν φερμάρει ο σκύλος τι να τον κάμεις...... :lol:
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Braaaavo laki :D :D
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Πανικος Setter έγραψε:έμαθα το τοπουι καταπράσινο , αν ερτω τωρά εννα με πιάει η κατάθλιψη :D
μπράβο Σωτο :!:
εν να σε πιασει καταθλιψη γιατι εν θα εβρουμε τοσες φραγκολινες οσες εμαθες να βρισκουμε πε καλητερα!
ακομα να στραφουν πισω που την αναπαραγωγη, εχει 2-3 μεγαλες και 2-3 μικρες τωρα, περνουμε!
δοσμου λιον αβανζο ζε να σε παρω σε καταπρασινους τοπους με τουφετσιασμενες φραγκολινες, να σου διξω ποσες φορει ο σακκος :lol: !
Rai έγραψε:Κέντημα Λευκαρίτικο ..αλλά άμαν έν φερμάρει ο σκύλος τι να τον κάμεις...... :lol:
το Γρι-Γρι εχεις το ακουστα ? τρατες και πελαρες !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

Συνέχισε να τον βάλλεις μές τις ποταμοσιές και εν να μάθει να βρίσκει και άλλα πράγματα...
Αν θέλεις αντιοφικόν ορό με 100 ευρο μπορώ να σε κανονίσω.

Φιλικά
Rai
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ”