ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Απάντηση
miky55

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Δημοσίευση από miky55 »

ΡΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΜΙΤΣΗΣ ΩΣ ΤΟ ΦΡΑΠΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΤΖΑΜΕ ΤΖΑΙ ΤΖΕΙ ΕΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΩΤΟ. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

miky55 έγραψε:ΡΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΜΙΤΣΗΣ ΩΣ ΤΟ ΦΡΑΠΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΤΖΑΜΕ ΤΖΑΙ ΤΖΕΙ ΕΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΩΤΟ. :lol: :lol: :lol:
Πετου τα μαστρε
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Anthimos έγραψε:
sotiris!129 έγραψε:
Anthimos έγραψε:Η συμπεριφορα της φραγκολινας μοιαζει με αγριο ορτυκι. Τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσκολα επειδη αρσενικο και θυληκο ειναι συνηθως μαζι και πιθανον να σταυρωσουν το ενα το αλλο μες το ιδιο χωραφι!! Συνηθως το αρσενικο πετασσετε πρωτο και το θυληκο λουφαζει/κρυφει ....
ειδες οτι με σκυλο φερμας δεν καταλαβεις την συμπεριφορα της φραγκολινας :lol: !
το ορτικι μολις σε νιωσει τσουφονει !
η φραγκολινα μολις καταλαβει οτι εισαι στην περιοχη της , πρην καν ο σκυλος πιασει την μαλαη της... τρεχει καμιαν 50-100 μετρα αναποδα που εσενα αρχιζει να κανει σβουρες και 2-3 ψευτοκουτσοματα και μετα στρεφεται κατα πανω σου και πολλες φορες μπορει να περασει ακριβος απο διπλα σου και να βρεθει απο πισω σου αν την βοηθα η βλαστηση ! στα εκπαιδευτικα ως τωρα τα τελευταια 3 χρονια εφκαλα αρκετες φραγκολινες και αλλες στο κυνηγι ... απο αυτες παραπανω που τες μισες μου εκαναν τουτο το κολπο και μονο 1 εκαταφερα να δω που ερκετουν κατα πανω μου οπως την ποντικα μες τα χορτα για να περασει πουπισω μου και να γελασει του σκυλου αλλα τες αλλες φορες ;) απλα εκαρτερουν το σκυλο να καμει κυκλο και να στραφει πισω και να την φκαλει σχεδον που ζιαμε που επειασε την μαλαη!
α και Ανθημε , αν το αρσενηκο καμει 100 μετρα δρομο και 5-10 λεπτα να το φκαλεις το θυλικο θα καμει 200+ μετρα με ποιο δυσκολη ιχνηλασια και ξεφολιασμα !
Ρε μιτση :roll: ειπα σου εκατον φορες να εχεις ολοκληρωμεν αποψη τζαι μετα να μιλας! :?: Κυνηγησες αγρια ορτυκια με σκυλλο φερμας οξα φραγκολινα με εμπειρο σκυλι φερμας για τουντη δουλεια?? Ναι περιπου οπως το περιγραφεις κινητε η φραγκολινα αλλα ακριβως το ιδιο καμνει και το ορτυκι σε πιο μικρη κλιμακα..
Εν τζαι διαφωνω σε τουτα που λαλεις αλλα λαβε υποψι οτι τα πουλια θα κινηθουν αναλογα με το πως τους επιτρεπει το σκυλι να κινηθουν.
Αν δηλαδη ο σκυλος ιχνηλατα θα κανει αυτο που λες...
Αλλος σκυλλος θα κανει ενα μεγαλο κυκλο και θα την μπλοκαρει
Αλλος θα κανει ενα γλιορο εκατοσταρι να μπει μες τον αερα και να την κοψει
Εξαρτατε απο το εργασιακο προφιλ του σκυλλου
Εσυ περιγραφεις πως την δουλευει και την ψαχνει ο δικος σου ο σκυλος αρα και η συμπεριφορα του πουλιου
αλλοι ακομα γυρευκουν την
ευτυχως που εν ζε ο Rai ζε βαλει κανενα αθρο του χαιρκου !
νομιζω ο αρθρογραφος εκαλιψε το ερωτημα σου ;)
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Σωτηρη στα ορτυκια όλα καλα λεβεντη μου , μες τα τρυφιλλια και τα χωραφκια με τα χορτα ισως ενας καλος ξεφωλιαστης ( κοκερ, σπρινκερ, λαμπραντορ, και ο Λακης να υπερτερουν των σκυλιων φερμας).

Επιμενεις για τα τερτιπια της φραγκολινας και ΥΜΦΩΝΩ απολυτα. Σε απάντηση καποιων που λεν οτι η φργκολινα μοιαζει με λαγο και ο σκυλος τηνψαχνει με παρομοιο τροπο ειπα οτι το θηραμα που σε μικρογραφια προσομοιαζει ειναι τ ορτυκι!! Επισης μου ετυχε με σκυλο επανιελ να παιξω αρκετα ορτυκια ντοπιαρικα φερμαριστα. Πιο πολλα παρα με το κοκερ που ειχα εν πασει περιπτωση.
Για την φραγκολινα που σωστα περιγραφεις ως ενα δυσκολο θηραμα σαφως σ ενα χωραφι η σ ενα καλαμιωνα που ξερεις οτι κρατα φραγκολινες ο Λακης ισως βγαλει πιο γρηγορα φραγκολινα παρα ενα σκυλι φερμας. Αλλα εκει ρε φιλε και μια τσουρα με καμπανελι να παρεις μια φραγκολινα θα την εβρεις!!!

Στο κυνηγοτοπο και δυσκολο βιοτοπο της φραγκολινας ειδικα αν αυτη ειναι πιεσμενη και κυνηγημενη ? Αν δεν εχεις ενα γρηγορο σκυλι φερμας να την μπλοκαρει και να σε περιμενει να πας να την καρπωθεις νομιζω οτι ενας ξεφωλιαστης θα κουντα τα πουλια κι εσυ θα ακους μονο το φρρρρρ!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Anthimos έγραψε:Σωτηρη στα ορτυκια όλα καλα λεβεντη μου , μες τα τρυφιλλια και τα χωραφκια με τα χορτα ισως ενας καλος ξεφωλιαστης ( κοκερ, σπρινκερ, λαμπραντορ, και ο Λακης να υπερτερουν των σκυλιων φερμας).

Επιμενεις για τα τερτιπια της φραγκολινας και ΥΜΦΩΝΩ απολυτα. Σε απάντηση καποιων που λεν οτι η φργκολινα μοιαζει με λαγο και ο σκυλος τηνψαχνει με παρομοιο τροπο ειπα οτι το θηραμα που σε μικρογραφια προσομοιαζει ειναι τ ορτυκι!! Επισης μου ετυχε με σκυλο επανιελ να παιξω αρκετα ορτυκια ντοπιαρικα φερμαριστα. Πιο πολλα παρα με το κοκερ που ειχα εν πασει περιπτωση.
Για την φραγκολινα που σωστα περιγραφεις ως ενα δυσκολο θηραμα σαφως σ ενα χωραφι η σ ενα καλαμιωνα που ξερεις οτι κρατα φραγκολινες ο Λακης ισως βγαλει πιο γρηγορα φραγκολινα παρα ενα σκυλι φερμας. Αλλα εκει ρε φιλε και μια τσουρα με καμπανελι να παρεις μια φραγκολινα θα την εβρεις!!!

Στο κυνηγοτοπο και δυσκολο βιοτοπο της φραγκολινας ειδικα αν αυτη ειναι πιεσμενη και κυνηγημενη ? Αν δεν εχεις ενα γρηγορο σκυλι φερμας να την μπλοκαρει και να σε περιμενει να πας να την καρπωθεις νομιζω οτι ενας ξεφωλιαστης θα κουντα τα πουλια κι εσυ θα ακους μονο το φρρρρρ!!
φετος να θα προσπαθω οσο γινεται να φκαλω video την φαση, να δεις πως ενας σκυλος ιχνηλατης που "εμαθε σχετικα" πανω στην φραγκολινα την φκαλει ;)
γιατι αν σου πω οτι ιχνηλατα σε ταχυτητα να τον φτανω στα 5-10 ατε 15 μετρα απο μενα, φτανει την σιουρεφκεται 90% οτι εν ζιαμε ζε ενεν κανενα ψευτικο καθισμα , σε σιμειο που νομιζεις οτι σταματα ζε βλεπει την μες τα μαθκια, βλεπει που ειμαι πολλες φορες ετυχε μου να φακισει γυρο της παλουρας που ηταν μεσα η φραγκολινα και μετα την φκαλει για να εν σιουρος οτι εν να πεταχτει που την μερκα που ειμαι εν θα με πιστεψεις !!! αρα καλητερα να σου το φκαλω video :lol:
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

Το τσούρα με καμπανελλί εν λίον βαρετόν Άνθιμε και εν να μας πελάνει άν αρκέψει...
Άσε που εν να σπάζει και το κότα που του χρόνου αν δέν πάεις πάσο.
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Rai έγραψε:Το τσούρα με καμπανελλί εν λίον βαρετόν Άνθιμε και εν να μας πελάνει άν αρκέψει...
Άσε που εν να σπάζει και το κότα που του χρόνου αν δέν πάεις πάσο.

Pass!!! :D
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

τουτες οι κουβεντες εν γινουνται για να παει ο ενας πασο, γινουντε για να μαθενουν αυτοι που θελουν να κυνηγισουν το μονο θηραμα που σε σχεση με τα αλλα που εχουμε ειναι το μονο που παει καλα...
και με τα 2 σκυλια ιχνηλατες/φερμας η δουλεια σου γινεται ! τωρα κατα ποσο ειναι το ενα καλητερο που το αλλο εξαρτατε που την εκπαιδευση, τον κυνηγο και τον κυνηγοτοπο αρα δεν μπορει καποιος να πει με ακριβεια !
Anws μιλουμε για το απολητο φτεροτο θηραμα του νησιου, που πολλοι κυνηγι δεν ειχαν την τυχη να συναντισουν ποτε στην ζωη τους στο κυνηγι , αρα οτι πουμε εμεις οι τυχεροι που εζησαμε λιγες στιγμες μαζι της ειναι + στο να ζησουν και αυτοι μια τετεια εμπειρια !
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Ειναι θεμα ατομου. Δεν ειναι θεμα φυλης ή φερμας ή ιχνηλασιας. Φραγκολινες καρπωνεσαι με ολα τα ειδη σκυλων φτανει να ξερουν τις φραγκολινες και να ειναι αποτελεσματικοι.

Απο κει και περα ειναι γουστα τι θελει ο καθε ενας και τι τον ευχαριστει στο κυνηγι του.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Breda Pegaso έγραψε:Ειναι θεμα ατομου. Δεν ειναι θεμα φυλης ή φερμας ή ιχνηλασιας. Φραγκολινες καρπωνεσαι με ολα τα ειδη σκυλων φτανει να ξερουν τις φραγκολινες και να ειναι αποτελεσματικοι.

Απο κει και περα ειναι γουστα τι θελει ο καθε ενας και τι τον ευχαριστει στο κυνηγι του.
+100
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ”