ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nikos

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ

Δημοσίευση από Nikos »

Φίλε Μαρίνο όπως ανάφερα είναι ο σκύλος είναι ημίαιμος περίπου 2,5 ετών και μου έμεινε απο σπόντα. Μετά ήρθε το δέσιμο και τον κράτησα. Μελέτησα και τον εκπαίδευσα όσο μπορούσα , πάντα και με την βοήθεια αρκέτων φίλων απο το φόρουμ.
Για το τι διαστάυρωση είναι ειλικρινά δεν ξέρω, είδα μόνο την μητέρα η οποία ήταν ελληνικός ιχνηλάτης, τον πατέρα δεν τον ξέρει κανενας :lol: :lol: έφυε και δεν αναγνωρίζει τα παιδια του ο γέριμος!!! Πέρα απο την πλάκα η γέννα εν κατλάθος που έγινε και οθτε ο ιδιοκτήτης της σκύλας δεν ξερει τον πατέρα.

Πρέπει να έγινε όπως λέει φίλος ο Άνθιμος, μόνο που πετάχτηκαν μαζί, εγώ απο την θέση που ήμουνα είδα μόνο το αρσενικό.
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Που να καταλάβουμε ρε Σωτη τούτα ουλλα που λαλείς.

Με τα σκυλιά μας ειναι αναθυμίαση, ποντάρισμα, μπλόκο, φερμα, μπουμ, βουρκα. :lol:
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

sotiris!129 έγραψε:
Anthimos έγραψε:Η συμπεριφορα της φραγκολινας μοιαζει με αγριο ορτυκι. Τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσκολα επειδη αρσενικο και θυληκο ειναι συνηθως μαζι και πιθανον να σταυρωσουν το ενα το αλλο μες το ιδιο χωραφι!! Συνηθως το αρσενικο πετασσετε πρωτο και το θυληκο λουφαζει/κρυφει ....
ειδες οτι με σκυλο φερμας δεν καταλαβεις την συμπεριφορα της φραγκολινας :lol: !
το ορτικι μολις σε νιωσει τσουφονει !
η φραγκολινα μολις καταλαβει οτι εισαι στην περιοχη της , πρην καν ο σκυλος πιασει την μαλαη της... τρεχει καμιαν 50-100 μετρα αναποδα που εσενα αρχιζει να κανει σβουρες και 2-3 ψευτοκουτσοματα και μετα στρεφεται κατα πανω σου και πολλες φορες μπορει να περασει ακριβος απο διπλα σου και να βρεθει απο πισω σου αν την βοηθα η βλαστηση ! στα εκπαιδευτικα ως τωρα τα τελευταια 3 χρονια εφκαλα αρκετες φραγκολινες και αλλες στο κυνηγι ... απο αυτες παραπανω που τες μισες μου εκαναν τουτο το κολπο και μονο 1 εκαταφερα να δω που ερκετουν κατα πανω μου οπως την ποντικα μες τα χορτα για να περασει πουπισω μου και να γελασει του σκυλου αλλα τες αλλες φορες ;) απλα εκαρτερουν το σκυλο να καμει κυκλο και να στραφει πισω και να την φκαλει σχεδον που ζιαμε που επειασε την μαλαη!
α και Ανθημε , αν το αρσενηκο καμει 100 μετρα δρομο και 5-10 λεπτα να το φκαλεις το θυλικο θα καμει 200+ μετρα με ποιο δυσκολη ιχνηλασια και ξεφολιασμα !
Ρε μιτση :roll: ειπα σου εκατον φορες να εχεις ολοκληρωμεν αποψη τζαι μετα να μιλας! :?: Κυνηγησες αγρια ορτυκια με σκυλλο φερμας οξα φραγκολινα με εμπειρο σκυλι φερμας για τουντη δουλεια?? Ναι περιπου οπως το περιγραφεις κινητε η φραγκολινα αλλα ακριβως το ιδιο καμνει και το ορτυκι σε πιο μικρη κλιμακα..
Εν τζαι διαφωνω σε τουτα που λαλεις αλλα λαβε υποψι οτι τα πουλια θα κινηθουν αναλογα με το πως τους επιτρεπει το σκυλι να κινηθουν.
Αν δηλαδη ο σκυλος ιχνηλατα θα κανει αυτο που λες...
Αλλος σκυλλος θα κανει ενα μεγαλο κυκλο και θα την μπλοκαρει
Αλλος θα κανει ενα γλιορο εκατοσταρι να μπει μες τον αερα και να την κοψει
Εξαρτατε απο το εργασιακο προφιλ του σκυλλου
Εσυ περιγραφεις πως την δουλευει και την ψαχνει ο δικος σου ο σκυλος αρα και η συμπεριφορα του πουλιου
αλλοι ακομα γυρευκουν την
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Anthimos έγραψε:
sotiris!129 έγραψε:
Anthimos έγραψε:Η συμπεριφορα της φραγκολινας μοιαζει με αγριο ορτυκι. Τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσκολα επειδη αρσενικο και θυληκο ειναι συνηθως μαζι και πιθανον να σταυρωσουν το ενα το αλλο μες το ιδιο χωραφι!! Συνηθως το αρσενικο πετασσετε πρωτο και το θυληκο λουφαζει/κρυφει ....
ειδες οτι με σκυλο φερμας δεν καταλαβεις την συμπεριφορα της φραγκολινας :lol: !
το ορτικι μολις σε νιωσει τσουφονει !
η φραγκολινα μολις καταλαβει οτι εισαι στην περιοχη της , πρην καν ο σκυλος πιασει την μαλαη της... τρεχει καμιαν 50-100 μετρα αναποδα που εσενα αρχιζει να κανει σβουρες και 2-3 ψευτοκουτσοματα και μετα στρεφεται κατα πανω σου και πολλες φορες μπορει να περασει ακριβος απο διπλα σου και να βρεθει απο πισω σου αν την βοηθα η βλαστηση ! στα εκπαιδευτικα ως τωρα τα τελευταια 3 χρονια εφκαλα αρκετες φραγκολινες και αλλες στο κυνηγι ... απο αυτες παραπανω που τες μισες μου εκαναν τουτο το κολπο και μονο 1 εκαταφερα να δω που ερκετουν κατα πανω μου οπως την ποντικα μες τα χορτα για να περασει πουπισω μου και να γελασει του σκυλου αλλα τες αλλες φορες ;) απλα εκαρτερουν το σκυλο να καμει κυκλο και να στραφει πισω και να την φκαλει σχεδον που ζιαμε που επειασε την μαλαη!
α και Ανθημε , αν το αρσενηκο καμει 100 μετρα δρομο και 5-10 λεπτα να το φκαλεις το θυλικο θα καμει 200+ μετρα με ποιο δυσκολη ιχνηλασια και ξεφολιασμα !
Ρε μιτση :roll: ειπα σου εκατον φορες να εχεις ολοκληρωμεν αποψη τζαι μετα να μιλας! :?: Κυνηγησες αγρια ορτυκια με σκυλλο φερμας οξα φραγκολινα με εμπειρο σκυλι φερμας για τουντη δουλεια?? Ναι περιπου οπως το περιγραφεις κινητε η φραγκολινα αλλα ακριβως το ιδιο καμνει και το ορτυκι σε πιο μικρη κλιμακα..
Εν τζαι διαφωνω σε τουτα που λαλεις αλλα λαβε υποψι οτι τα πουλια θα κινηθουν αναλογα με το πως τους επιτρεπει το σκυλι να κινηθουν.
Αν δηλαδη ο σκυλος ιχνηλατα θα κανει αυτο που λες...
Αλλος σκυλλος θα κανει ενα μεγαλο κυκλο και θα την μπλοκαρει
Αλλος θα κανει ενα γλιορο εκατοσταρι να μπει μες τον αερα και να την κοψει
Εξαρτατε απο το εργασιακο προφιλ του σκυλλου
Εσυ περιγραφεις πως την δουλευει και την ψαχνει ο δικος σου ο σκυλος αρα και η συμπεριφορα του πουλιου
αλλοι ακομα γυρευκουν την
σκυλους και σκυλους που ειδα φερμας :lol: οκ δεν λεω καλα ολα, μολις ετραβαν την φερμα η Μαγια εσυκονετουν η τριχα μου !
αλλο να βλεπεις ενα σκυλο να του φακα ο αερας και να τραβα μες το χωραφι ποζι που εν το πουλι, ζε αλλο να βλεπεις ενα σκυλο που ουτε ο αερας τον κοφτει ουτε αν ερεξεν πουμεσα που παλουρες και καλαμια να τον κοφτει, απλα σαν περπατα χαλαρος να βαλει μουτι χαμε να αρκεφκει ο νουρος του να φακα 360 μοιρες γυρο οπως το ελικοπτερο ζε να αρκεφκει να την βουρα πουπισω οσπου να την κοψει ;) που θα σου το δειξω live θα καταλαβεις την διαφορα !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Πανικος Setter έγραψε:Σωτήρη έστω και αν δεν έχω εμπειρία με αυτό το θήραμα είμαι τις άποψις οτι
όταν θέλει να σε ξεγελάσει η φραγκολινα θα τα καταφέρει , θυμάσαι με τον λάκη και τι μαγια τις μας έκαμαν ....?
πουρού :twisted:

ακομα εννα τες εβρουν :lol:

ζιαμε επαιξαν πολλοι παραγοντες ρολο
που στο κυνηγι ετσι παραγοντες δυσκολα θα εβρεις !
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Πανικος Setter έγραψε:Σωτήρη μιλούμε για πουλια πού μπορεί να μεν ξανακουσαν σχιπεθκιαν τζια εγελασαν μας
Να σε θυμισω πως ζινη την μερα δεν εσταβροσαμε μια φαση καλη! Ασε που ηταν εποχη αναπαραγωγης τα πουλια δεν ειχαν τοση μαλαη + οτι τα χορτα ηταν 1.5μετρο
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Πανικος Setter έγραψε:Σωτήρη έστω και αν δεν έχω εμπειρία με αυτό το θήραμα είμαι τις άποψις οτι
όταν θέλει να σε ξεγελάσει η φραγκολινα θα τα καταφέρει , θυμάσαι με τον λάκη και τι μαγια τις μας έκαμαν ....?
πουρού :twisted:

ακομα εννα τες εβρουν :lol:

Μα ηντα πουρου ρε κοπελια εταισαν σας παττιχα και φτυνετε κοκκονες :lol: :lol:
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

ε φιλε εν ζε θελω να σου δυκεολογισω τους σκυλους μας, εφαμεν ταραμα του αλλου κοσμου !
ΑΛΛΑ ετσι συνθικες εδαφους στο κυνηγι αποκλειεται να εβρεις, συταρι 1+ μετρο σουπομενο , 2 πουλια σε περιοδο αναπαραγογης με 0δαμινα ιχνοι μαλαης + οτι ηταν και η πρωτη φορα που τουτοι οι 2 σκυλοι ηταν μαζι εξω και εκαταδιωκαν το ιδιο θηραμα και εκαναν κυνησεις που ποτε μονοι τους δεν καμουν με αποτελεσμα να χανουμε ωρα και τα πουλια να βουρουν ακομα ποιο κατω , παντα επερναμεν τους αλλα ο ενας που τους 2 ηταν στο αυτοκινητο ή ο Πανικος επαενε που την μιαν με την Μαγια και εγω που την αλλη μερκα με τον δικο μου σε διαφορετικα θηραματα !
σαν τουτο το video εχω και εγω αλλο 20 που εν ατομικα του καθε σκυλου στην ιδια θεμας περιοχη , 1 χωραφι 5 φραγκολινες και οι 5 επρεπε να τες φκαλουν οι σκυλοι σε χρονο 0 !

ετον Λακη (εκπαιδευτικο 1-2 ωρες τουτο που βλεπεις, εφκαλα καμια 12+ φραγκολινες την ζινην την μερα, μαλαη και φραγκολινα)
ετην και την Μαγια (εν 4 points in one minutes αλλα το 4 εν το εφκαλα video so ειπα να μεν βαλω 4 χωρις να εχω video να το στυριξω) :lol: !

και πεμου τωρα τουτοι οι σκυλοι ΑΝ ηταν ο καθενας μονος του, που στο κυνηγι ετσι ειναι ΑΝ θα ειχε chance να παθουν ετσι χατα που επαθαν ζινη την μερα :lol:
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Ετσι εξηγήτε. Εν το ούζο που φταίει και πειράζετε τα πουλιά εν καιρό αναπαραγωγής..... :twisted: :twisted: :twisted:
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Πανικος Setter έγραψε:
Savvas έγραψε:Ετσι εξηγήτε. Εν το ούζο που φταίει και πειράζετε τα πουλιά εν καιρό αναπαραγωγής..... :twisted: :twisted: :twisted:
καιρος του φλερτ ήταν όχι αυγομενα 8-)
Ουστττττ ...... Φραγκολινοχωρίστρες ....... :lol: :lol: :lol:
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΡΑΓΚΟΛΙΝΑΣ”