Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Laurona »

LAGOS έγραψε:
Laurona έγραψε:Να βρω ωρα κ να σου πω κ γω δημοσια.
εν φοουμε να πω τα μυστικα μου μεν φοασε :lol:
Χρύσανθε εδεσμεύτηκες α! Δημόσια :D
Δεν είμαι ο Αναστασιαδης φιλε μου οτι πω τηρω το :D
απλα θα περασουν κ εξετασεις οι ενδιαφερομενοι να φαω να τους τεσταρω :lol:
εκει θα δωδω την δευσμεση. :lol:
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member
Δημοσιεύσεις: 2509
Εγγραφή: 25 Ιουν 2013, 18:40

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Γιατρός »

KINIGOSS έγραψε:
Γιατρός έγραψε:Κάρβουνα απόσταση ποσότητα
Κρέας ποιότητα
Αλάτι
Ώρα
Προετοιμασία ;
Μπύρες;
Πολύσπορο; Μιάου... Πσσσσσς
Ρίγανη
Check

dr AKOY

https://www.youtube.com/watch?v=-zwq2gakyus
Αμάναμου εν τούτα που ακούω το πρωί στο Cayenne σαν πάω στο πόστο
Τσσσσσσσς
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Laurona »

Ο κασαπης γιατρε μου εν το πρώτο στοιχειο.
το καλο το κρεας δια γευση.
αμα το κρεας εν ασιερο αν θελεις λουστο με μελι
γευση μελιν εν θα καμει.

Το καλυτερο κομμάτι για μενα στο αρνι ειναι μπροστα που το μερι.
ουλλο το πλευρό δηλαδη ως την ακρην της κουταλας.
αν πιασω πολυ κρεας κ φτασω ως την κουταλα βαλω κ το ποδι μεσα το μπροστινο γιατι εν ωραιος μεζες.

Αμα εχω λιον κοσμο πιανω παντα και βακλουα.
την βακλουα καμνω την σουβλακι κ τσιμπουμε με ρην μπύρα μας ωσπου να ψηθει η σουβλα.
Το κρεας βαλω το εναλλαξ με πατατα.
η πατατα πλημενη με το φυλλο.
στες ακριες βαλεις παντα φτανα κομμαθκια.
εαν θα καμεις κ κοτοπουλο ταυτοχρονα μπαινει παντα πουπανω.
το κρεας μπαινει σταυρωτα.
πατατα ποττε στην ακρην.εννα γυριζει αμμα ψηθει.

Για το ψημα......
εγω ειμαι νακκον παραξενος.
το αρνι θελει για μεναν μέχρι κ τις δυο ωρες να ψηθει.

Ο χοιρος αναμιση.

Εγω θελω παντα να εχω δυνατον καρβουνο την δουβλαν ξεκινω την που τελια ψηλα κ το σλας βαλω το στην αρχην με το μοτορακι φουλ ταχυτητα.
Έτσι τραβα το αλλας και το ζουμί δεν μπορει να σταξει οποταν απορροφατε συνεχεια κ η σουβλα αφριζει στην ωρα της.

Αναλογως πως φυσα ο αερας θα αλλαζεις κ τες σουβλες σου.

Στην μιαν ωρα θα την χαμηλωσεις.
το ποσο θα σου το δειξει η εμπειρια.

Οταν το κρεας σου αφρισει μετα την μιαν ωρα κ κατι κ δεις την πατάτα να εχει σχεδόν ψηθει τοτε εισαι οκ.
πιο γληωρα σημαίνει εβιαστικες.

Οταν φκαλεις την σουβλα πρεπει το κρεας να πεφτει που την σμθλα σχεδον μονο του.
τοτε εχεις ψησει μια σουβλα λουκούμι που λαλουμε.

Η σουβλα τρωετε βραστη κ οχι μετα που μισην ωρα στο θερμος.

Εαν θα ψησεις χοιρο εγω προτιμο μιξ φλαματζερι με κουταλα.
Εαν θα του βαλεις ριγανη υα την βαλεις στο τελος 5 λεπτα πριν την βγαλεις με το χερι.
ο καλυτερος τρόπος για την ριγανη συμφωνα με εναν παππου που πουλα ριγανη κυπριακη φρεσκα ειναι να την ριξεις στο κρεας οταν το βγαλεις κ μπει στι θερμος.
Σουζεις το θερμος να πιάσει παντου αφηνεις για 5 λεπτά κλειστο.
Ο ατμος απλωνει την μυρωδια της ριγανης παντου με εξαισιο αποτελεσμα.

Εαν χρησιμοποιεί κτιστη ψησταρια να ξερρις οτι λογω αναρωφησης τα μεσα κομματια ψηνονταιωπιο νωρις στι κοντοσουβλι.
εαν η σουβλα σου στην ψησταρια εναι οριζοντια τότε την από μέσα την αλλαζεις νωριτερα η τραβας εξω τα πολλα κάρβουνα.

Καλη σου όρεξη.
Ενυσταξα.
αν αφηκα τιποτε πισω αυριον με το καλόν.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member
Δημοσιεύσεις: 2509
Εγγραφή: 25 Ιουν 2013, 18:40

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Γιατρός »

Κάνω ανάγνωση και επανέρχομα
Θενκς
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso
Δημοσιεύσεις: 2085
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2010, 11:31

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

οσον αφορα το αλατισμα...

πολλοι λενε. Οτι αλατιζεις προς το τελος....

Εμενα ο πατερας μου αλατιζει την πριν να μπει στα καρβουνα με χοντρο αλας και την ψηνει σιγα σιγα και παντα γινετε μελι!

αλλοι λενε οτι εν λαθος...

μιλουμε παντα για ριφι.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Laurona »

Στεφανε κ γω κ ο παπας μου κ ο παππους μου που με εμαθαν ετσι κανουμε οπως εσεις.
απλα αλάτι ζούμε μόλις μπει πανω κ οχι στο τελος.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Αχερκωτης
Full Member
Δημοσιεύσεις: 556
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2015, 13:20

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Αχερκωτης »

Η δικη μας η φουκου χειροποιητη stainless stell εχει στον γυρο λεπτα πυροτουβλα ετσι με λια καρβουνα καμνουμε την δουλεια μας..εχω την συνεχεια ψηλα κ το μοτορακι που καθαριστηρα αυτοκινητου στο γρηγορο γυρισμα θελει περιπου 1 1/2 ωρα.. Το αλατισμα εμεις μολις αφρισει η σουβλα


Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member
Δημοσιεύσεις: 2509
Εγγραφή: 25 Ιουν 2013, 18:40

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Γιατρός »

Το αλάτι κλειδώνει την υγρασία αν είναι όπως σε όλα τα κρέατα
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member
Δημοσιεύσεις: 2509
Εγγραφή: 25 Ιουν 2013, 18:40

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από Γιατρός »

Laurona έγραψε:Ο κασαπης γιατρε μου εν το πρώτο στοιχειο.
το καλο το κρεας δια γευση.
αμα το κρεας εν ασιερο αν θελεις λουστο με μελι
γευση μελιν εν θα καμει.

Το καλυτερο κομμάτι για μενα στο αρνι ειναι μπροστα που το μερι.
ουλλο το πλευρό δηλαδη ως την ακρην της κουταλας.
αν πιασω πολυ κρεας κ φτασω ως την κουταλα βαλω κ το ποδι μεσα το μπροστινο γιατι εν ωραιος μεζες.

Αμα εχω λιον κοσμο πιανω παντα και βακλουα.
την βακλουα καμνω την σουβλακι κ τσιμπουμε με ρην μπύρα μας ωσπου να ψηθει η σουβλα.
Το κρεας βαλω το εναλλαξ με πατατα.
η πατατα πλημενη με το φυλλο.
στες ακριες βαλεις παντα φτανα κομμαθκια.
εαν θα καμεις κ κοτοπουλο ταυτοχρονα μπαινει παντα πουπανω.
το κρεας μπαινει σταυρωτα.
πατατα ποττε στην ακρην.εννα γυριζει αμμα ψηθει.

Για το ψημα......
εγω ειμαι νακκον παραξενος.
το αρνι θελει για μεναν μέχρι κ τις δυο ωρες να ψηθει.

Ο χοιρος αναμιση.

Εγω θελω παντα να εχω δυνατον καρβουνο την δουβλαν ξεκινω την που τελια ψηλα κ το σλας βαλω το στην αρχην με το μοτορακι φουλ ταχυτητα.
Έτσι τραβα το αλλας και το ζουμί δεν μπορει να σταξει οποταν απορροφατε συνεχεια κ η σουβλα αφριζει στην ωρα της.

Αναλογως πως φυσα ο αερας θα αλλαζεις κ τες σουβλες σου.

Στην μιαν ωρα θα την χαμηλωσεις.
το ποσο θα σου το δειξει η εμπειρια.

Οταν το κρεας σου αφρισει μετα την μιαν ωρα κ κατι κ δεις την πατάτα να εχει σχεδόν ψηθει τοτε εισαι οκ.
πιο γληωρα σημαίνει εβιαστικες.

Οταν φκαλεις την σουβλα πρεπει το κρεας να πεφτει που την σμθλα σχεδον μονο του.
τοτε εχεις ψησει μια σουβλα λουκούμι που λαλουμε.

Η σουβλα τρωετε βραστη κ οχι μετα που μισην ωρα στο θερμος.

Εαν θα ψησεις χοιρο εγω προτιμο μιξ φλαματζερι με κουταλα.
Εαν θα του βαλεις ριγανη υα την βαλεις στο τελος 5 λεπτα πριν την βγαλεις με το χερι.
ο καλυτερος τρόπος για την ριγανη συμφωνα με εναν παππου που πουλα ριγανη κυπριακη φρεσκα ειναι να την ριξεις στο κρεας οταν το βγαλεις κ μπει στι θερμος.
Σουζεις το θερμος να πιάσει παντου αφηνεις για 5 λεπτά κλειστο.
Ο ατμος απλωνει την μυρωδια της ριγανης παντου με εξαισιο αποτελεσμα.

Εαν χρησιμοποιεί κτιστη ψησταρια να ξερρις οτι λογω αναρωφησης τα μεσα κομματια ψηνονταιωπιο νωρις στι κοντοσουβλι.
εαν η σουβλα σου στην ψησταρια εναι οριζοντια τότε την από μέσα την αλλαζεις νωριτερα η τραβας εξω τα πολλα κάρβουνα.

Καλη σου όρεξη.
Ενυσταξα.
αν αφηκα τιποτε πισω αυριον με το καλόν.
Το κρέας γενικά από ότι κάνω στο bbq 'you have to let it sit ' στο τέλος λίγο πριν να το φας
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2012, 10:44

Re: Σούβλα - μυστικά tips κτλ

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Γιατρέ ο Χρύσανθος είναι φάκτορας της σούβλας. Το κόλπο με την πατάτα είναι πολύ ωραίο. Οπτικά και μόνο σου ανοίγει η όρεξη πριν αρχίσουν οι μυρωδιές. Ψήνει και τις τζίκλες πάντως ωραία. Φέτος όμως δεν ξέρω τι θα μας ψήσει!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρικές”