Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2012, 10:44

Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!

Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;

Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!

Υλικά για δύο άτομα :

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!

Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! :P Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!

Καλή μας όρεξη!!

Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από Anthimos »

Φίλε ο φιδες - ( Fιdeo) στα πιλάφια ειναι ενα πολυ συνηθισμενος
Μπορει να προστεθει το Fideo ( φωλιά) που ειναι αραβοισπανικης προελευσης η ο κοφτος φιδές ( vermiccelli) που ειναι ιταλικης προελευσης

Παρα μα παρα πολλα πιλαφια με ρυζι η με πλιγουρι η και σιταρι σε ολη την μεσανατολιτικη κουζινα , αραβικη και πολιτικη , τουρκικη κουζινα συμπεριλαμβανουν το φιδέ

Πρεπει να ψηθει -τηγανιστει μεχρι να ροδισει και συμπεριλαμβανεται για να προσθεσει χρωμα , υφη και γευση αλλα και για ν αντισταθμισει την υγρασια στο πιλαφι μια και αποροφα τα περισσα υγρα που μπορει να χαλασουν την συνταγη

Αν το πιλαφι γινει με τηγανισμενο σε βουτυρο φιδε τοτε προσθετει γευση και συγκρατει τα μπαχαρικα και την γευση αφου η ουδετερη δομή του πουργουριου και του ρυζιου πολλες φορες δεν επιτρεπουν ν απορροφηθει επαρκως το αρωμα όσο απορροφα το ζυμαρικό
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2012, 10:44

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Anthimos έγραψε:Φίλε ο φιδες - ( Fιdeo) στα πιλάφια ειναι ενα πολυ συνηθισμενος
Μπορει να προστεθει το Fideo ( φωλιά) που ειναι αραβοισπανικης προελευσης η ο κοφτος φιδές ( vermiccelli) που ειναι ιταλικης προελευσης

Παρα μα παρα πολλα πιλαφια με ρυζι η με πλιγουρι η και σιταρι σε ολη την μεσανατολιτικη κουζινα , αραβικη και πολιτικη , τουρκικη κουζινα συμπεριλαμβανουν το φιδέ

Πρεπει να ψηθει -τηγανιστει μεχρι να ροδισει και συμπεριλαμβανεται για να προσθεσει χρωμα , υφη και γευση αλλα και για ν αντισταθμισει την υγρασια στο πιλαφι μια και αποροφα τα περισσα υγρα που μπορει να χαλασουν την συνταγη

Αν το πιλαφι γινει με τηγανισμενο σε βουτυρο φιδε τοτε προσθετει γευση και συγκρατει τα μπαχαρικα και την γευση αφου η ουδετερη δομή του πουργουριου και του ρυζιου πολλες φορες δεν επιτρεπουν ν απορροφηθει επαρκως το αρωμα όσο απορροφα το ζυμαρικό
Όταν θα κάνεις το πουργούρι μόνο του οκ, ταιριάζει. Αλλά σε αυτή την συνταγή το θεωρώ περιττό λόγο του λουκάνικου!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από Laurona »

Ιδιοτροπε :lol:
Πε ευχαριστω της κουπελλουας τζιε σιωπα :lol:

Υ.σ .
Εν καλα που σου λαλει ο Άνθιμος.
Εν πιο ωραιο με το φιδε.
Οπως κ η φατζη με το κριθαρακι :)
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851
Δημοσιεύσεις: 2943
Εγγραφή: 03 Απρ 2013, 19:03
Τοποθεσία: Λάρνακα

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Εγώ προτιμώ σκέττο λουκάνικο χωρίς το πουρκούρι.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Δημοσιεύσεις: 3472
Εγγραφή: 24 Οκτ 2011, 14:21

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

SilverPigeonS έγραψε:Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!

Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;

Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!

Υλικά για δύο άτομα :

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!

Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! :P Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!

Καλή μας όρεξη!!

Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΙ....ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ? :D

ΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΤΡΟ!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Sergios
Δημοσιεύσεις: 966
Εγγραφή: 17 Ιαν 2012, 20:03

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από Sergios »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
SilverPigeonS έγραψε:Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!

Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;

Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!

Υλικά για δύο άτομα :

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!

Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! :P Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!

Καλή μας όρεξη!!

Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΙ....ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ? :D

ΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΤΡΟ!!!!
Όπως το μέλι φίλε μου καλοφάγωτο να είναι......
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από Anthimos »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
SilverPigeonS έγραψε:Σήμερα το μενού είχε πουργούρι με χωριάτικο λουκάνικο από τα χεράκια της αρραβωνιαστικιάς μου!!

Όταν δοκίμασα αυτή την συνταγή είπα έτσι πρέπει να μαγειρεύεται το πουργούρι. Πρώτα απ' όλα η απορία που είχα και σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά το έκαναν, ο φιδές στο πουργούρι! Από που και ως που, και για ποιο λόγο ο φιδές με το πουργούρι...;

Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό!!!

Υλικά για δύο άτομα :

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 λουκάνικα χωριάτικα, κρασάτα με σχήνο! (το πιο σημαντικό υλικό της συνταγής)
μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 1/2 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι, τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να σοταριστούν στην συνέχεια βάζουμε τον ντοματοχυμό και το αλάτι, αφήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και μετά το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να πιει το νερό και ανακατεύουμε 2-3 φορές πριν να τελειώσει. Μόλις πιει το νερό, σβήνουμε αμέσως την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Είναι έτοιμο. Προσοχή το πουργούρι για να το απολαύσετε δεν πρέπει να λασπώσει, να μην βαρυψηθεί! Πρέπει να είναι αλτέντε!!!!

Με μια μπυρίτσα, ένα κρασάκι και αγάπη, ευχαριστείς την γυναίκα σου και τον Θεό!! :P Κάντε της το εσείς και κερδίσατε bonus!!!!

Καλή μας όρεξη!!

Υ.Γ Φώτο δεν πρόλαβα να βγάλω!!!!
ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΑΙ....ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ? :D

ΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΤΡΟ!!!!

2 μετρα εν καλα ???? :D
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
mikros
Δημοσιεύσεις: 903
Εγγραφή: 18 Μαρ 2011, 18:55

Re: Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από mikros »

spyrosspyrou851 έγραψε:Εγώ προτιμώ σκέττο λουκάνικο χωρίς το πουρκούρι.
Αι φιιλ γιου, μαι φρεντ...αι χειτ δε πουρκουριον :?
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member
Δημοσιεύσεις: 2509
Εγγραφή: 25 Ιουν 2013, 18:40

Πουργούρι με Χωριάτικο Λουκάνικο

Δημοσίευση από Γιατρός »

Ο ιστριάνο τρώει πολλά το λουκάνικο
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρικές”