Μαγειρικές

Άβαταρ μέλους
Nikos
Δημοσιεύσεις: 1284
Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 12:00

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από Nikos »

miky55 έγραψε:ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΥΔΑΤΕΣ .ΑΚΟΥΣΑ 10 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ.ΘΑ ΚΑΜΩ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩ
:oops:

Κυρ Μιχάλη καταρχήν καλησπέρα...

Συνταγή που χρησιμοποιησα πέρσι και φέτος είναι η αναλογία 8 ποτήρια νερό και ένα ποτήρι άλας, και απο πάνω βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.Τις φυλάγουμε στο δροσερό μέρος και βγάζουμε όσες θέλουμε και τις ετοιμάζουμε.
Είναι πιό καλά να χρησιμοποιουμε ελιές που το δέντρο δεν ποτίζεται το καλοκαίρι, λόγω του ότι μαζεύουν πολύ νερό, αν τις φάς νωρίς ομως, φρέσκες δηλαδή, εν μέλι.Εγώ μέχρι πρόσφατα πριν κάνω τις φετεινές, είχα περσινες και δεν ειχαν λάθος.


Νίκος Α
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member
Δημοσιεύσεις: 459
Εγγραφή: 12 Δεκ 2011, 18:53

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από FRANCHI »

Τσίκλες με ρίγανη, κρασί και σβησμένες με το λεμόνι

Αυτή τη συνταγή μου την έμαθε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου και είναι από τις πιο νόστιμες.

1.Κόβουμε τις τσίκλες στα τέσσερα με το ψαλίδι και αφαιρούμε τα εντόσθια και το στομάχι.
2. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
3. Μετά σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε βούτυρο! και τις τηγανίζουμε να κοκκινίσουν λίγο
4. Βάζουμε ακόμα λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και μισό φλιτζανάκι άσπρο κρασί και στύβουμε και μισό λεμόνι
5. Σιγοψήνουμε και είναι έτοιμες όταν μείνουν με το λάδι τους
Τρώγονται με φρέσκο ψωμί για να βουττάτε!

Σημ. οι ποσότητες εξαρτούνται από το πόσες τσίκλες θα κάμετε και τι σας αρέσει
I believe half of what I see and nothing of what I hear
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1804
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010, 10:55
Τοποθεσία: Λευκωσία

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από marinos.a »

γιαμ

εχω ουλλα τα υλικά εκτός απο ενα :lol:
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS
Δημοσιεύσεις: 888
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2012, 10:44

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Respect η συνταγή της γιαγιάς φίλε!

Δοκιμάστε επίσης με κόκκινο κρασί και 'σχίνο'!

Λείπει μας όμως το βασικό υλικό όπως είπε και ο marinos.a... που να βρεις ρίγανη τέτοιο καιρό :p
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member
Δημοσιεύσεις: 459
Εγγραφή: 12 Δεκ 2011, 18:53

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από FRANCHI »

γίνεται και με ορτύκια, μπεκάτσα με παραπάνω τηγάνισμα, α και τρασιηλούες κάμνουν :) . Οκ φίλε θα τις δοκιμάσω και με σχίνο
I believe half of what I see and nothing of what I hear
ANDREAS A
Full Member
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 07 Δεκ 2012, 11:03

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από ANDREAS A »

Αγαπητή φίλοι σας χαιρετώ,

μετά από πολύ καιρό, αφού αμελούσα, αποφάσισα να κάνω εγγραφή σε αυτή την πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα που σκοπό έχει την ενημέρωση και όχι μόνο. Λοιπόν ως αρχή αποφάσισα να σας αποκάλύψω μια συνταγή για τζίκλες με την ευχή να ''κοπιάσουν'' σύντομα στο νησί μας.
Υλικά: Τζίκλες, 1 ποτήρι λάδι, 1 ποτηράκι κρασί, 1 κουτί ντομάτα, 1 κρεμύδι, 2 κοματάκια σκόρδο, 2 φύλλα δάφνης, λίγο μαιτανό, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πουλιά. Βάζουμε σε χύτρα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα πουλιά. Μετά ρίχνουμε το κρεμύδι και μετά το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες τη δάφνη τον μαιτανό το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για ακόμη 20 λεπτά.
Καλή όρεξη σε όλους!
Demetri5
Full Member
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 31 Οκτ 2012, 09:21

Μαγειρικές

Δημοσίευση από Demetri5 »

Φιλε Ανδρεα καλωσορισες ανοιξες μας την ορεξη τζαι τζικλα εν εχουμε μες το ψυγειο! :-)
Αν καμω τη συνταγη σου τζαι εν βαλω τζικλες εννα καλο λαλεις? :-D :-D :-D


Sent from my iPhone using Tapatalk
ANDREAS A
Full Member
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 07 Δεκ 2012, 11:03

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από ANDREAS A »

Φίλε Δημήτρη,
σε ευχαριστώ.
Μπορείς να βάλεις και...... στρούθους :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
lefteris
Full Member
Δημοσιεύσεις: 166
Εγγραφή: 22 Οκτ 2010, 21:53

Re: Μαγειρικές

Δημοσίευση από lefteris »

καποτε ενας φιλος απο το forum μας ειπε μια συνταγη για λαγο τυλιγμενο με παννα
μπορει να την επαναλαβει?
ANDREAS A
Full Member
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 07 Δεκ 2012, 11:03

Μαγειρικές

Δημοσίευση από ANDREAS A »

Συνταγή για Καράολους Γιαχνί!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καραόλους
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 μάτσα μάραθο ή άνιθο
4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματοπολτό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με μια οδοντογλυφίδα βλέπουμε τους καραόλους ένα ένα να δούμε αν είναι ζωντανά. Όσα δεν είναι ζωντανά τα πετάμε. Βάζουμε τους καραόλους σε μια μεγάλη κούπα και τα πλένουμε 3-4 φορές με άφθονο νερό. Ρίχνουμε τους καραόλους σε μια κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και τους ξεπλένουμε καλά. Ξαναβάζουμε εκ νέου τους καραόλους στην κατσαρόλα με καινούριο νερό και τα βράζουμε για 1 ώρα αυτή τη φορά. Εφόσον έχουν βράσει πλέον τα σουρώνουμε και αρχίζουμε ένα ένα να τα καθαρίζουμε δηλαδή να κόβουμε με ένα μαχαίρι το πάνω μέρος του όστρακου. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη γεμάτη νερό και αρχίζουμε να τους πλένουμε πολλές φορές μέχρι να φύγουν τα μικρά σπασμένα όστρακα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε και τους καραόλους. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό, το μάραθο χοντροκομμένο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό. Τα βράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά και είναι έτοιμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρικές”