Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Δημοσίευση από admin »

Στην αρχική σελίδα μπορείτε να δείτε στα νέα για κυνήγι την έρευνα για φέτος

http://www.cyprushuntingmagazine.com/ne ... hiras-2013
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Re: Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Δημοσίευση από Rai »

Εκάτσαν μας την ένεση να μας κοιμήσουν πάλι....
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Δηλαδή μόνο εμείς του φόρουμ θέλαμε κυνήγι μπεκάτσας με την συνοδεία σκύλου;

Δεν μου φαίνεται και τόσο αξιόπιστη η έρευνα. Πρέπει να προσέξουν το κοινό που απευθύνονται.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΡΤΕΛΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.......ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΕΥΝΑ..........
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Demetris
Full Member

Δημοσίευση από Demetris »

Κατι δεν πηγε καλα στην ερευνα...μεση καρπωση του λαγου ανα κυνηγο 1,10? λιγο δυσκολο μου φενεται γ μαλλον εμεις κυνηγουμε μες τις αυλες των σπιτιων
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Δαμέ tα exit-polls των εκλογών έχουν πέσει έξω δεν θα έπεφταν τα αποτελέσματα κάρπωσης του κυνηγιού? :D :D :D 100% Κυπραίοι σε όλα.......σε όλο το κόσμο τα exit-polls των εκλογών ατέ να πέσουν λίγο έξω, στη Κύπρο είδατε τι έγινε. Το δείγμα των 500 ατόμων είναι υπερ-αρκετο για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Η δειγματοληψία φαντάζομαι θα ήταν τυχαία συνεπώς δεν υπάρχει λάθος στη μεθοδολογία. Λίγο που το είδα, προσωπικά θα ήθελα να έβλεπα και λίγο πιο προηγμένη στατιστική ανάλυση πέρα από περιγραφική στατιστική.

Ούτε για μένα είναι αντιπροσωπευτικά τα αποτελέσματα για το λαγό.
Με βάση τη καλοκαιρινή καταμέτρηση της υπηρεσίας, ο λαγός ήταν -30% πέρσι. Πως γίνεται η μείωση στη κάρπωση του να είναι μόνο -2% σε σχέση με πρόπερσι? Κάτι πήγε λάθος σε μια από τις 2 εκτιμήσεις. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι ψευδώς δήλωναν ότι καρπώθηκαν και 1-2 λαγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν ή ίσως αν η παρέα χτυπούσε 5 λαγούς δηλωνόταν ως ατομική κάρπωση για αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα (1 λαγός ανά κυνηγό).

Καληνύκτα
Hunting Maniac
Full Member

Δημοσίευση από Hunting Maniac »

Πραγματικά είναι να διερωτάται κανείς με αυτά τα στατιστικά!!!! Για παράδειγμα, προσωπικά κυνηγώ όλες τις εξορμήσεις του ενδημικού πρωϊ και απόγευμα, με 2 σκύλους φέρμας και συνήθως σε περιοχές σε 3 επαρχίες, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχω δει λαγό μπροστά μου. Παρόλο που δεν κυνηγώ λαγό, τα προηγούμενα χρόνια έβγαζα ένα αριθμό λαγών και κτυπούσα 2-3, άρα στατιστικά με τις εξόδους που έκανα, θα έπρεπε να έβλεπα έστω κάποιους λαγούς το 2011 και το 2012. Οπότε αν τα στατιστικά του ΤΘ για το 2012 ότι η κάρπωση του λαγού ήταν 1.10 ανά κυνηγό, σημαίνει ότι καλύτερα να παρετήσω το κυνήγι και να αρχίσω το γκόλφ!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Εγω πάλι απο την έρευνα αντιλαμβάνομαι ένα πράγμα , ότι οι σωστοί και πραγματικοί κυνηγοί δέν ξεπερνούν το 10% (εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος είναι μέλη του φόρουμ και αναγνώστες του περιοδικού) και δέν με ξαφνιάζει που βλέπω ούτε τόσο χαμηλή ποσόστοση θηραμάτων αλλά ούτε και κάποιες απαντήσεις. Εάν κάναμε εμείς την δική μας έρευνα θα είχαμε εντελος διαφορετικά αποτελαίσματα αλλά πάλι δέν θα ήταν αντιπροσοπευτική η έρευνα. Παίρνω παράδειγμα 6-7 περδικοπαρέες που ξέρω μέσα απο το φόρουμ ο μέσος όρος του κάθε κυνηγού είναι πάνω απο 10 περδίκια. Πάιρνω 5-6 λαγοπαρέες που ξέρω ο μέσος όρος τους είναι πάνω απο 5 λαγούς ανά κυνηγό. Παίρνω 5 παρέες με σκύλους φέρμας όλοι θέλουν κυνήγι μπεκάτσας. Αλλά όπως είπα αποτελούμε με τα βίας το 10%. Το μεγάλο στοίχημα για το κυνήγι είναι είτε πώς θα ανατρέψουμε τα ποσοστά και να μεγαλώσουμε το 10% είτε πώς θα μειώσουμε το 90% των΄υπολοίπων (αγνόμωνες- λαθροθήρες-ασυνείδητη-ανεκπαίδευτοι-ανεγκέφαλοι) χωρίς να μεγαλώσει το 10%
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

:D Καλά υπάρχει περίπτωση ο Κυπραίος να τον ρωτήσεις μέσο τηλέφωνου, αν έπαιξε λαγούς και περδίκια και να ρίξει το "εγώ του" και να σου απαντήσει ότι δεν έπαιξε ;;;;;;;;

Αν έπαιξε 1 θα σου πει 5, αν έπαιξε 2 θα σου πει 10 !!!!!!!!!!! :o :o :D
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

πολύ φοβάμαι ότι στην καλύτερη περίπτωση το 10% που αναφέρεσαι πιο πάνω να μείνει σταθερό

να αυξηθεί πολύ χλομό το βλέπω
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”