enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

Απάντηση
mike
Full Member

enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

Δημοσίευση από mike »

rezilies tpt allo...... pios ine o armodios pou tha apofasisi apo tin omospondia pote tha dosoun to kinigi tou lagou, pios ine o spoudasmenos pou prepi na pi pote tha dosoun to kinigi tou lagou....giati ena atomo na mas apantisi to giati ...giati.....gia na teliosi pio grigora to kinigi tou lagou na kerdisoun exormisis sto kinigi tis tsixlas gia na poulisoun orismenoi perissotera fisiggia... sta arx...a mas tous kinigous pios tou rotise .... kinigoume mexri tis 15 tou dekemvri kai perimenou na vrexi gia na ta exoume 4-5 exormisis me kalo kero kai kapioi prospathon na mas to sterisoun gia ta simferonta tous... ta prosopika tous simferonta ,... giati na ta allaxoun meta pou tosa xronia.....den vlepoun oti kinigoume me tis fines .... den vlepoun oti pame tin proti kiriaki kai mexri tis 9 prepi na pame piso sto autokinito kai theloun na to valoun kai pio gliora........ kapios na mas apantisi to giati........ giati zeukaronoun oi laoi .... tes malakies na tes afikoun stin panta oxa en i mia eftomada ........kapios na mas apantisi re rezilies......
Άβαταρ μέλους
XS^PRESTIGE
Full Member

Re: enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

Δημοσίευση από XS^PRESTIGE »

Τελικα .... Ποτε αρχιζει και ποτε τελιωνει;
The best there is
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Απο ότι άκουσα η σκέψη ήταν να ξεκινήσει 23 Οκτωβρίου και να τελειώσει 18 Δεκεμβρίου για να δωθούν και πειραματικά 4 εξορμήσεις μόνο για μπεκάτσα στην ορεινή Λευκωσία. Φυσικά αυτό ήταν μόνο εισήγηση όχι απόφαση. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι έπρεπε να ξεκινήσει 13 Νοεμβρίου και να τελειώσει 15 Ιανουαρίου οι κυνηγοί μπορούν να επιλέξουν αν θα πάνε στον λαγό στην μπεκάτσα ή στις τσίκλες οι διακρίσεις εν δουλεύκουν κατά την άποψη μου. Υπάρχουν κυνηγοί που απο την πρώτη μέρα του ενδημικού μέχρι την τελευταία της τσίκλας κυνηγούν τσίκλες. Το ίδιο και οι φασσάρηδες. Άρα εκείνοι με τους σκύλους θέλουν υγρασίες και μεταναστεύσεις . Εάν ο χειμώνας είναι το ίδιο ξηρός όπως και πέρσι τότε θα πάει ακόμη μια χρονιά του κώλου για όλους μας
Προσέχουμε...για να έχουμε
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Φιλε admin τα ίδια άκουσα και εγώ.

Έχω ακούσει μάλιστα ότι αυτοί που υποστηρίζουν αυτές τις εντελώς λανθασμένες θέσεις κατά εμένα (επαρχιακή Λευκωσίας) έχουν να προτάξουν και τα ακόλουθα επιχειρήματα:
1. Παραθέτουν καιρικές έρευνες των τελευταίων χρόνων που αποδεικνύουν ότι ο Οκτώβρης στην ΚΥΠΡΟ είναι τάχα κατά 1 με 1.5 βαβμό πιο κάτω σε θερμοκρασίες από ότι ο Νοέμβρης.
2. Επέκταση της κυνηγετικής περιόδου έστι ώστε να κερδιθεί σιγά σιγά και ο Οκτώβρης.
3. και ότι η κάρπωση θηράματος τον Οκτώβρη είναι μαγαλύτερη από τον Νιόβρη.

Το σοβαρότερο είναι ότι το Ταμείο Θήρας (με τους επιστήμονες του) σημμερίζεται αυτές τις απόψεις, οπόταν πάιδες θα κόψουν θα ράψουν και σύντομα θα μας τα ανακοινώσουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Θα είναι η απαρχή του τέλους του κυνηγίου στην ΚΥΠΡΟ.
browning9
Full Member

Δημοσίευση από browning9 »

Δηλαδη με λιγα λογια ακομα 1 χρονια χαμενη..
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Γιατι δεν ξεκινουν Περδικα 23 και να δωσουν μετα 5 εξορμήσεις λαγο- μπεκατσα με σκύλο?
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εκει που σταματα η λογικη, αρχιζει το Ταμειο Θηρας και η ΚΟΚ!

Πείτε μου ότι εν ανεκδοτο... σας παρακαλώ.!!!

Εγω δεχουμε να ξεκινησει 12 του Νιοβρη και να τελιώσει 29 του Δεκεμβρη με πιο λιγες εξορμησεις!
Αλλά Οι τζαι 23 του Οκτωβρη! Την περσυνη χρονια τούτοι ανθρώποι που ήταν??? Ηταν πολλη κρυαδα το Νιοβρη και τα νερα εν τους αφηκαν να κυνηγησουν??? και ειπαν να το καμουν Οκτωβρη φετος??Λογικά θα επηαν για κυνηγι σε άλλες χωρες...

Αντι κάθε χρονο να μαθαινουμε παμε και 2 βηματα πισω???

Και τι θα παθουν αν ξεκινησει το κυνηγι μεσα του Νιοβρη και τελειώσει μεσα του Γεναρη????
Ασ δωκουν μονο 2 εξορμησεις στο Γεναρη!

πραγματικα δεν υπαρχει εξηγηση!!!!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

φιλε ανθημε δεν ειναι λυση αυτο το πραγμα γιατι να στερησεις το δικαιωμα του περδικοκυνηγου να κυνηγησει το θηραμα που του αρεσει χωρις τα σκυλια του??απλα και μονο για να βρεθει μια μεση λυση στην πραγματικα ανοητη σκεψη καποιων...οπως δεν ειναι λυση κατα την αποψη μου αυτο που λενε δηλαδη να ξεκινησει πιο γρηγορα για να κερδιθουν 4 εξορμησεις για την μπεκατσα..νομιζω ειναι εντελως αδικο για την μειονοτητα(γιατι πραγματικοι μπεκατσαδες με σκυλο αποτελουν μειονοτητα)να αδικηθουν ολοι αυτοι που κυνηγουν το λαγο και την περδικα μεχρι το τελος της σεζον..θα καταντησουμε δηλαδη παραπανω απο το μισο της σεζον να παλευκουμε με της φινες να κυνδυνευουμε και εμεις και τα σκυλια μας και να καμουμε τους καταδρομεις παστα ξεροβουνια με τα φανελακια..ελεος δηλαδη αν θελουν να ικανοποιησουν τους πραγματικα μερακληδες κυνηγους το πιο σωστο ειναι να ξεκινα το κυνηγι 10-15 του νιοβρη και να τελειωνει 10-12 του γενναρη που και τσικλες να πεσουν ενα σωρο ο μπεκατσας παλι θα πιασει το σκυλο του και θα παει στην μπεκατσα οπως κανουμε εμεις με τους λαγους..που για μενα αυτο ειναι το πιο σωστο..αν οχι τοτε υπο περιορισμο να δωσουν μεστον γενναρη συγγεκριμενες περιοχες μονο για μπεκατσα..

ειμαστε οι πλεον εξυπνοι που κυνηγαμε τα ορτυκια και την μπεκατσα χωρις σκυλους τωρα αν καταφερουν να μας σερβιρουν και αυτο το εξωτικο φρουτο τοτε μπραβο μας
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ .
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

dangerous έγραψε:φιλε ανθημε δεν ειναι λυση αυτο το πραγμα γιατι να στερησεις το δικαιωμα του περδικοκυνηγου να κυνηγησει το θηραμα που του αρεσει χωρις τα σκυλια του??απλα και μονο για να βρεθει μια μεση λυση στην πραγματικα ανοητη σκεψη καποιων...οπως δεν ειναι λυση κατα την αποψη μου αυτο που λενε δηλαδη να ξεκινησει πιο γρηγορα για να κερδιθουν 4 εξορμησεις για την μπεκατσα..νομιζω ειναι εντελως αδικο για την μειονοτητα(γιατι πραγματικοι μπεκατσαδες με σκυλο αποτελουν μειονοτητα)να αδικηθουν ολοι αυτοι που κυνηγουν το λαγο και την περδικα μεχρι το τελος της σεζον..θα καταντησουμε δηλαδη παραπανω απο το μισο της σεζον να παλευκουμε με της φινες να κυνδυνευουμε και εμεις και τα σκυλια μας και να καμουμε τους καταδρομεις παστα ξεροβουνια με τα φανελακια..ελεος δηλαδη αν θελουν να ικανοποιησουν τους πραγματικα μερακληδες κυνηγους το πιο σωστο ειναι να ξεκινα το κυνηγι 10-15 του νιοβρη και να τελειωνει 10-12 του γενναρη που και τσικλες να πεσουν ενα σωρο ο μπεκατσας παλι θα πιασει το σκυλο του και θα παει στην μπεκατσα οπως κανουμε εμεις με τους λαγους..που για μενα αυτο ειναι το πιο σωστο..αν οχι τοτε υπο περιορισμο να δωσουν μεστον γενναρη συγγεκριμενες περιοχες μονο για μπεκατσα..

ειμαστε οι πλεον εξυπνοι που κυνηγαμε τα ορτυκια και την μπεκατσα χωρις σκυλους τωρα αν καταφερουν να μας σερβιρουν και αυτο το εξωτικο φρουτο τοτε μπραβο μας
Φίλε εγω ειμαι μπεκατσας και στερουμε το επειδη τον Ιανουριο που μπαζει καλα πουλια δεν μπορω να πάρω σκυλλους. Και οι περτικάριδες ας το δωσει απο 1 του Οκτωβρη αν θέλει αφου εν κλουβας που εν τα παραπάνω anyway!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”