Καλως σας βρηκα
- B725 Sporting
- Full Member
Καλως σας βρηκα
Νεος στο φορουμ, αλλα οχι απειρος, καθως ειμαι 17 χρονων, και ειμαι αρκετα εμπειρος στους Η/Υ ! Θα ηθελα καταρχας να σας χαιρετισω και να μοιραστω μαζι σας την πρωτη μου κυνηγετικη εξορμηση στην "πρωτη κυριακη" που ηταν την προπερασμενη βδομαδα.
ειμαι μιτσης, αλλα οπλο επεξα μονο λιες φορες γιατι εν υπερπροστατευτικος ο παπας μου.. την πρωτη κυριακη ηταν να παω με το θειο μου καρτερι φασσες, για να του τες σορευκω.. ! μεγαλος μου καιμος ηταν ο ανιψιος μου ο μιτσης, που εν 15, επειρεν οπλο μαζι του, τζαι ερωταν με πουντο δικο σου, τζαι λαλω του εν με αφηκεν ο τζιρης μου !
ξημερωνει κυριακη, παμε στο ποστο, και για κακη εικονα μερικων κυνηγων, (εθυμηθηκα τον αριστο οταν ελεγε σε ενα ποστ του, επια για φασσες αλλα εν εδωκα σημασια σε αλλο θηραμα) οι ενλογοι κυνηγοι τελος παντων, ηταν σιλαριες, τζαι μολις εφεξεν ο ηλιος αρκεψαν τζαι επεζαν τες απειραχτες φασσες σαν ετζιμουνταν, λες ταζι ηταν τζικλες... με αποτελεσμα να φαρασουν τα πουλια, διωχνοντας τα απο την περιοχη οπως μου εξηγησε ο θειος μου. το πρωι ο θειος μου εφανην τυχερος τζαι επεξεν 4-5, τες οποιες εγω δεν ειδα που εππεσαν, αλλα εδειχνε μ,ου τζαι εβρισκα τες . κατα την διαρκεια ο θειος μου εμαθενεν μου τεχνικες σκοποβολης, γενικα για φυσιγγια, τσοκ τα παντα, καθως ειμαι νεος στο κυνηγι. εξηγαν μου οτι εν αξιζει να πεξεις ενα πουλι στα 100 μετρα, γιατι εν κριμα οι αλλοι κυνηγοι που εν διπλα, να μεν πυροβολας χαμηλα κτλ κτλ... η μερα εκυλησεν χωρις ατυχηματα (αν και εχλιασα πας τες πευκοβελονες ευτυχος με μια τουμπα εκρατιστηκα πας τον αλλο πευκο με λιους μωλοπες..) με τον θειο μου να πιανει 14-15 πουλια, απο τα οποια μου εχαρισεν μερικα. απο αυτην την πρωτη μου εξορμηση απεκτησα πολλες γνωσεις, και ελπιζω πως ο καθε κυνηγος πατερας, να καμνει το ιδιο με τα δικα του παιδια. ο ανιψιος μου με δικο του οπλο επιασε 1 τζαι ως φυσικον εγω επεριπεζα τον !
καλα κυνηγια και καλη καρπωση σε ολους !
Θ.
ειμαι μιτσης, αλλα οπλο επεξα μονο λιες φορες γιατι εν υπερπροστατευτικος ο παπας μου.. την πρωτη κυριακη ηταν να παω με το θειο μου καρτερι φασσες, για να του τες σορευκω.. ! μεγαλος μου καιμος ηταν ο ανιψιος μου ο μιτσης, που εν 15, επειρεν οπλο μαζι του, τζαι ερωταν με πουντο δικο σου, τζαι λαλω του εν με αφηκεν ο τζιρης μου !
ξημερωνει κυριακη, παμε στο ποστο, και για κακη εικονα μερικων κυνηγων, (εθυμηθηκα τον αριστο οταν ελεγε σε ενα ποστ του, επια για φασσες αλλα εν εδωκα σημασια σε αλλο θηραμα) οι ενλογοι κυνηγοι τελος παντων, ηταν σιλαριες, τζαι μολις εφεξεν ο ηλιος αρκεψαν τζαι επεζαν τες απειραχτες φασσες σαν ετζιμουνταν, λες ταζι ηταν τζικλες... με αποτελεσμα να φαρασουν τα πουλια, διωχνοντας τα απο την περιοχη οπως μου εξηγησε ο θειος μου. το πρωι ο θειος μου εφανην τυχερος τζαι επεξεν 4-5, τες οποιες εγω δεν ειδα που εππεσαν, αλλα εδειχνε μ,ου τζαι εβρισκα τες . κατα την διαρκεια ο θειος μου εμαθενεν μου τεχνικες σκοποβολης, γενικα για φυσιγγια, τσοκ τα παντα, καθως ειμαι νεος στο κυνηγι. εξηγαν μου οτι εν αξιζει να πεξεις ενα πουλι στα 100 μετρα, γιατι εν κριμα οι αλλοι κυνηγοι που εν διπλα, να μεν πυροβολας χαμηλα κτλ κτλ... η μερα εκυλησεν χωρις ατυχηματα (αν και εχλιασα πας τες πευκοβελονες ευτυχος με μια τουμπα εκρατιστηκα πας τον αλλο πευκο με λιους μωλοπες..) με τον θειο μου να πιανει 14-15 πουλια, απο τα οποια μου εχαρισεν μερικα. απο αυτην την πρωτη μου εξορμηση απεκτησα πολλες γνωσεις, και ελπιζω πως ο καθε κυνηγος πατερας, να καμνει το ιδιο με τα δικα του παιδια. ο ανιψιος μου με δικο του οπλο επιασε 1 τζαι ως φυσικον εγω επεριπεζα τον !
Θ.
- Anthimos
- Moderator
Re: Καλως σας βρηκα
Καλως ορισες φίλε
Καλη αρχη στο φορουμ και υπομονη για κυνηγια.
Ξεκινησες πολυ σωστα τα πρωτα σου βηματα στο κυνηγι , να μαζευεις τα πουλια και να ακουεις τις συμβουλες απο πιο εμπειρους.
Σωστα πραττει ο πατερας σου , οχι επειδη 17 χρονων δεν εισαι ικανος σκοπευτικα και κυνηγετικα αλλα για το οτι το νεαρο και αυθορμητο της ηλικιας σου μπορει να προκαλεσεις ζημια αθελα σου σε καποιο συνκυνηγο ( το ιδιο και ο νεαρος ξαδερφος σου)
Λιγακι υπομονη και θα κυνηγας μαζι με πατερα και θειο πολυ συντομα
Μην ξεχνας εμεις βγαλαμε αδεια στα 21
Ξεκινησες πολυ σωστα τα πρωτα σου βηματα στο κυνηγι , να μαζευεις τα πουλια και να ακουεις τις συμβουλες απο πιο εμπειρους.
Σωστα πραττει ο πατερας σου , οχι επειδη 17 χρονων δεν εισαι ικανος σκοπευτικα και κυνηγετικα αλλα για το οτι το νεαρο και αυθορμητο της ηλικιας σου μπορει να προκαλεσεις ζημια αθελα σου σε καποιο συνκυνηγο ( το ιδιο και ο νεαρος ξαδερφος σου)

Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- B725 Sporting
- Full Member
καλως σε βρηκα φιλε Ανθημε.Anthimos έγραψε:Καλως ορισες φίλε
ναι το προνομιο των 18 πιστευκω εν μια χαρα... εξαλλου εν τζαι το σκοπευτηριο, αλλα οτι τζαι να πεις, αλλη η χαρη του κυνηγιου !
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Φίλε καλοσώρισες και απο εμένα, εγώ θα σου πώ μιαν κουβέντα που πάντα πίστευα και πιστεύω. Οι άνθρωποι έχουν δύο ηλικίες την χρονολογιακή και την πνευματική. Εσύ φίλε μου ξεκινάς μια χαρά μπορεί στα 18-19 σου να είσαι ένας ευσυνείδητος κυνηγός υπόδειγμα παρά το νεαρό της ηλικίας σου ενώ ένας 45άρις κυνηγός να είναι το πλέον ακατάλληλο παράδειγμα και πολύ πιο ανώριμος απο εσένα,. Τις τελευταίες δύο εξορμήσεις παίρνω και εγώ τον μικρό μου ξάδελφο μαζί μου, 18 χρονό. Εγώ τον εστράτεψα απο τα 10 του. Σκύλους, σκοπευτήρια, κυνήγι μαζί μου συνοδός. έμαθα τον να καθαρίζει πουλιά να σάζει σκύλους , του βρήκα το πρώτο του όπλο και πολλά άλλα. Μέσα στο αυτοκίνητο την Κυριακή ενώ πηγαίναμε για κυνήγι και ενώ συζητούσαμε μου λέει ΄Νιώθω απίστευτω θυμό και οργή όταν ακούω κάποιον να λαθροθηρά' Η ικανοποίηση μου ήταν τεράστια, ένιωσα ότι έπαιξα δύο λαούς τουπλέ. Οκτώ χρόνια καθοδήγησεις και σήμερα βλέπω ένα ηθικό κυνηγό μπροστά μου. Ένα ώριμοάτομο με όπλο στα χέρια του. Πάνω στο βουνό είναι η χαρά σου να κυνηγάς μαζί του, στρατιώτης. Το μέλλον του κυνηγίου θα εξαρτηθεί απο άτομα σαν εσένα και τον ξάδελφο μου όσο ποιο πολλοί γίνετε τόσο πιο μεγάλες ελπίδες θα διατηρούμε για το μέλλον του κυνηγίου στην Κύπρο.
Προσέχουμε...για να έχουμε
- B725 Sporting
- Full Member
αριστε σε γνωριζω απο το φορουμ ψαρεματος εχει 3-4 χρονια τωρα, πιστευκω οτι πολλα λια ατομα εν καμνουν κρεατοσυλλογη, τζαι παν κυνηγη για ευχαριστηση τους... την κυριακη προχτες εδωκεν μου το οπλο μια φορα ο παπας μου τζαι εκαλικωσα 2 φασες σε ενα μεγαλο κοπαδι... εγω ενευριασα, αλλα σιγα σιγα μαθαινεις... αμα δεν απολαμβανεις μετα ειναι κρεατοσυλλογη .. !admin έγραψε:Φίλε καλοσώρισες και απο εμένα, εγώ θα σου πώ μιαν κουβέντα που πάντα πίστευα και πιστεύω. Οι άνθρωποι έχουν δύο ηλικίες την χρονολογιακή και την πνευματική. Εσύ φίλε μου ξεκινάς μια χαρά μπορεί στα 18-19 σου να είσαι ένας ευσυνείδητος κυνηγός υπόδειγμα παρά το νεαρό της ηλικίας σου ενώ ένας 45άρις κυνηγός να είναι το πλέον ακατάλληλο παράδειγμα και πολύ πιο ανώριμος απο εσένα,. Τις τελευταίες δύο εξορμήσεις παίρνω και εγώ τον μικρό μου ξάδελφο μαζί μου, 18 χρονό. Εγώ τον εστράτεψα απο τα 10 του. Σκύλους, σκοπευτήρια, κυνήγι μαζί μου συνοδός. έμαθα τον να καθαρίζει πουλιά να σάζει σκύλους , του βρήκα το πρώτο του όπλο και πολλά άλλα. Μέσα στο αυτοκίνητο την Κυριακή ενώ πηγαίναμε για κυνήγι και ενώ συζητούσαμε μου λέει ΄Νιώθω απίστευτω θυμό και οργή όταν ακούω κάποιον να λαθροθηρά' Η ικανοποίηση μου ήταν τεράστια, ένιωσα ότι έπαιξα δύο λαούς τουπλέ. Οκτώ χρόνια καθοδήγησεις και σήμερα βλέπω ένα ηθικό κυνηγό μπροστά μου. Ένα ώριμοάτομο με όπλο στα χέρια του. Πάνω στο βουνό είναι η χαρά σου να κυνηγάς μαζί του, στρατιώτης. Το μέλλον του κυνηγίου θα εξαρτηθεί απο άτομα σαν εσένα και τον ξάδελφο μου όσο ποιο πολλοί γίνετε τόσο πιο μεγάλες ελπίδες θα διατηρούμε για το μέλλον του κυνηγίου στην Κύπρο.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Τον καιρό που ήμουν 17 χρονών εδίναν μου το όπλο μετά τις πρώτες εξορμήσεις και επίενα με τον παπού μου και τον θείο μου κυνήγι. Έσυρνα μια ζώνη φυσίγγια πάνω σε περδίκια και εκρέμαζα 1 ή καθόλου φυσικά το όπλο δέν ήταν καθόλου πάνοω μου και εγώ εντελώς άσχετος με την σκοποβολή. Σιγά σιγά όλα θα βρούν τον δρόμο τους. Απολάμβανε κάθε στιγμή πάνω στο βουνό. Εγώ κράτησα ωραίες στιγμές και ωραίες αναμνήσεις απο τότε 

Προσέχουμε...για να έχουμε
όταν ήμου και εγώ σε αυτοί την ηλικία έκανα μεγάλη χαρά αν ο πατέρας μου βάραγε ένα λαγό και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι αυτά που βάραγε ο πατέρας μου τα χαιρόμουνα περισσότερο από ότι αυτά που βαράω εγώ σήμερα όπλο μου δίνανε συνήθως τις τελευτές εξόρμησης όπου και εγώ άδειαζα μια κολάνα για να πιάσω ένα "περτικο" η μια φάσσα φυσικά σήμερα το όπλο του πατέρα μου το έχω για βιτρίνα γιατί μου είναι κοντό δεν μου έρχεται με τίποτα
καλή συνεχεια και όλα θα erthou με το σωστό χρόνο
δεν θέλει αχός αυτοί η δουλειά
καλή συνεχεια και όλα θα erthou με το σωστό χρόνο
δεν θέλει αχός αυτοί η δουλειά
τουντον μιτσιν εσυμπαθισα τον! αν μαθει να μεν παιζει ζε τα ρεχτα περτιζια εν ναν μασιερηνB725 Sporting έγραψε:Νεος στο φορουμ, αλλα οχι απειρος, καθως ειμαι 17 χρονων, και ειμαι αρκετα εμπειρος στους Η/Υ ! Θα ηθελα καταρχας να σας χαιρετισω και να μοιραστω μαζι σας την πρωτη μου κυνηγετικη εξορμηση στην "πρωτη κυριακη" που ηταν την προπερασμενη βδομαδα.
Θ.

- Artemis G.
- Full Member
εν οκ ρε σωτο... ως δαμε ομως... εντζιε αναγκη να τον πιασεις που κοντα... κανει που σε εχουμε εσενα....sotiris!129 έγραψε: τουντον μιτσιν εσυμπαθισα τον! αν μαθει να μεν παιζει ζε τα ρεχτα περτιζια εν ναν μασιερην!
φιλε μου καλωσορισες και απο εμενα.... εγω στα 15 μου επικριζα πολλα με τον πατερα μου γιατι εν μου εγοραζε οπλο και ελαλλουν παντα που μεσα μου " εν τα ενα περπατω και να καμνω το αραπουι που κουβαλα πραματα " . ετσι εκοψα , εν εξαναπια .... στα 22 μου ευκαλα αδεια και αγορασα και ενα οπλο δικο μου ταχα ανεξαρτητος... θελω να καταληξω στο οτι ειμουν 22 χρονων και εν ειχα ιδεα... και τωρα ακομα μαθαινω... αρα απολαυσε τα ωραια και μαθε τα μυστικα τωρα που εισαι μικρος . οσο πιο σωστος κυνηγος μπορεις να γινεις....και η στιγμη που θα κρατας οπλο ενα ερτει σιγα σιγα....
Εξορία ονομάζεται η απομάκρυνση, εν είδει ποινής, κάποιου από την περιοχή ή το κράτος στο οποίο μένει, χωρίς να επιτρέπεται να επιστρέψει... Εξορισμός στους ΤΑΛΙΜΠΑΝ
-
- Full Member
φιλε μου καταλαμβενω σε απολιτα ζε εγω ειμαι 17 χρονων ζε εχω τες ειδιες ιστοριες ...αλλα οπως σου ειπε ζε ο Ανθιμος πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι ...γιατι οπως ζε να το καμουμε πολοβιαζουμαστε εμεις οι μιτσοι να σιπεθκιασουμε το θηραμαB725 Sporting έγραψε:Νεος στο φορουμ, αλλα οχι απειρος, καθως ειμαι 17 χρονων, και ειμαι αρκετα εμπειρος στους Η/Υ ! Θα ηθελα καταρχας να σας χαιρετισω και να μοιραστω μαζι σας την πρωτη μου κυνηγετικη εξορμηση στην "πρωτη κυριακη" που ηταν την προπερασμενη βδομαδα.
Θ.