BROWNING FEATHER XS BLACK

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
XS^PRESTIGE
Full Member

BROWNING FEATHER XS BLACK

Δημοσίευση από XS^PRESTIGE »

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FEATHER 30".
ΕΙΝΑΙ 1 ΑΠΟ 200 ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΟ;
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ;
The best there is
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: BROWNING FEATHER XS BLACK

Δημοσίευση από virtualgreek »

XS^PRESTIGE έγραψε:ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FEATHER 30".
ΕΙΝΑΙ 1 ΑΠΟ 200 ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΛΟ;
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ;
Εξαιρετικό κομμάτι έχεις στα χέρια σου φίλε XS^PRESTIGE.
Έχω και εγώ το ίδιο σε νίγκελ/εργκάλ 28 ίντζες το οποίο χρησιμοποιώ αποκλειστικά για το περπατητό κυνήγι μιας και μου προσφέρει όλα τα θετικά ενός σκοπευτικού όπλου σε βάρος κυνηγετικού. Το δικό μου έχει βάρος 3,050γρ.

Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ βαρετά φυσίγγια σε κανένα όπλο. Περιορίζομαι στα 35γρ της Victory (No. 5).

Είχα επικοινωνίσει με την Browning Αμερικής και τους είχα ρωτήσει μέχρι πόσα γραμμάρια μπορώ να χρησιμοποιώ, μιας και το όπλο δεν έχει περάσει από έλεγχο δοκιμής. (Κανένα Αμερικάνικο όπλο δεν περνά από έλεγχο δοκιμής πολύ απλά διότι δεν υπάρχουν οι τράπεζες δοκιμών στην Αμερική). Η απάντηση της Browning ήταν ξεκάθαρη. "Δικαιούσαι να ρήξεις άφοβα, οτιδήποτε φυσίγγιο χωράει μέσα στη θαλάμη του".

Οι θαλάμες του συγκεκριμένου όπλου είναι 70χιλ. οπόταν είμαι καλυμμένος με όλα τα φυσίγγια που κυκλοφορούν στην αγορά, πλην των φυσιγγίων Magnum (76χιλ.) Οι δε αυλοί του είναι 18.8 χιλ. που μειώνουν αισθητά το λάκτισμα.

Δεν είναι καθόλου ιδιότροπο όπλο. Έχει τρομερό σκότωμα και είμαι υπερευχαριστημένος. Κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Αμερικανική αγορά από το εργοστάσιο της Browning/Miroku στην Ιαπωνία. Είναι κάπως ανώτερης ποιότητας από αυτά που κυκοφορούν στην Ευρώπη. Είναι χρωμιωμένο με 3% χρώμιο το οποίο είναι το μίνιμουμ, σε αντίθεση με τα Ευρωπαϊκά που χρησιμοποιούν 5-6% χρώμιο. Αυτό λανθασμένα χαρακτηρίζεται με τα σημερινά δεδομένα ως "αχρωμιώτο".

Έχει κάννες με οπές εκτόνωσης αερίων (ported) που μειώνουν ελαφρώς το λάκτισμα και το τίναγμα της κάννης, έτσι ώστε η επανασκόπευση για την δεύτερη ντουφεκιά να είναι γρηγορότερη.

Έχω πείσει ακόμη 3 φίλους και αγόρασαν το ίδιο όπλο και έκτοτε πίνουν νερό στο όνομά μου! Είναι όλοι υπερευχαριστημένοι.

Τέλος δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για τα 200 κομμάτια μόνο.

Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
XS^PRESTIGE
Full Member

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.
The best there is
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Σε κατάσταση καινούργιου θα έλεγα 2400-2700
Σε χρησιμοποιημένη κατάσταση με λίγα στίγματα στα ξύλα γύρω στα 2000 ευρώ.

Για όπλο σε αρκετά χρησιμοποιημένη κατάσταση κρίνεις ανάλογα.

Σ. Μακρής
Άβαταρ μέλους
XS^PRESTIGE
Full Member

ΜΕ ΕΤΣΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΝΑ XS H XS PRESTIGE ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΤΟΥ 2003;
The best there is
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Είναι θέμα γούστου.

Από θέμα ποιότητας τα Αμερικανικής έκδοσης όπλα της μαζικής παραγωγής είναι λίγο ανώτερα από αυτά της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Απλά να αναφέρω ότι και εγώ και οι φίλοι μου πουλήσαμε τα Ευρωπαϊκά Browning και αγοράσαμε όλοι Αμερικάνικα.
Εγώ προσωπικά έχω 3 Αμερικάνικα Citori.

Feather XS 28"
XS Sporting 30"
625 Sporting 30" (Το Αμερικάνικο και όχι την Ευρωπαϊκή έκδοση Citori Chasse). Στην Κύπρο πρέπει να υπάρχουν 3 κομμάτια μόνο από αυτά.

Από κει και πέρα αποφασίζεις μόνος σου. Δεν είμαι σε θέση να σε επιρεάσω.

Καλή σου μέρα
Σ. Μακρής
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”