Έχω παρατηρήσει ότι όπου υπάρχουν μάντρες με αιγοπρόβατα που βόσκουν στα βουνά το θήραμα ειδικά οι λαγοί είναι μηδαμινό.
Το λέω γιατί έχω κυνηγήσει σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν μάντρες και από τον καιρό που τις έκαμαν γέμισε κορακοειδή και αλεπούδες με τις γνωστές συνέπειες στην χλωρίδα και πανίδα..Εκτός αυτού έχω παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν νεαρά δέντρα γιατί ότι ξεμουττίσει τρώγεται, όπως επίσης μεγάλα πεύκα ξεράθηκαν από το τρύφτου τρύφτου πάνω.
Σίγουρα εν το ψωμί τους και εν την δουλειά τους που κάμνουν αλλά έχουν καταστραφεί τεράστειες εκτάσεις και νομίζω αυτή η κατάσταση για τις περιοχές με τις μάντρες εν πιο σοβαρή και καταστρεπτική από την λαθροθηρία. Όλοι αυτοί έχουν τις σχετικές άδειες ...για να καταστρέφουν και να κοπραίνουν τόσο μεγάλες εκτάσεις?
Μάντρες και επιπτώσεις στο περιβάλλον
- FRANCHI
- Full Member
Μάντρες και επιπτώσεις στο περιβάλλον
I believe half of what I see and nothing of what I hear
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Re: Μάντρες και επιπτώσεις στο περιβάλλον
Πολλοί δεν έχουν φίλε ιδιαίτερα εκείνοι που έχου 10-12 ζώα και το ποιο ανησυχητικό είναι ότι δεν τους ελέγχει ούτε το υγιειονομίο
Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
φίλε FRANCHI το κόπρι είναι το μόνο καλό που κάμνουν αυτές οι παράνομες ως επι το πλέιστο μάντρες.
Ολα τα άλλα μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν προς το περιβάλλον και προσθέτω και την διάβρωση του εδάφους λόγω των μονοπατιών που δημιουργούν οι αίγες ..
είδα ορείτισσες πάνω σε τερατσιές να σκαρφαλλωνουν όπως τους κάττους.....
δεν αφήνουν τίποτε απολύτως που τσιαμε που περνουν, είναι κινητή ΣΑΡΚΑ
Ολα τα άλλα μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν προς το περιβάλλον και προσθέτω και την διάβρωση του εδάφους λόγω των μονοπατιών που δημιουργούν οι αίγες ..
είδα ορείτισσες πάνω σε τερατσιές να σκαρφαλλωνουν όπως τους κάττους.....
δεν αφήνουν τίποτε απολύτως που τσιαμε που περνουν, είναι κινητή ΣΑΡΚΑ
παιδιά μην λέμε ότι θέλουμε και εγώ έχω mantra με πρόβατα έχω τζάι τριφύλλι φυτεμένο για τα "χτινα" μου 5 σκάλες κάθε χρόνο πιάνουμε 3-4 λαγούς μονο που μες το τριφύλλι πρώτη δεύτερη εξόρμηση τα κορακοειδή φιλε "καμνουμε" τους και ψεκασμό αν κατάλαβες τι σου λέω βάλουμε τους τροφή πάνω στα υποστατικά τρωτήν τζάι μετά "σιναουμε" τους τζάι "θαυκουμε" τους απλά πολύ που έχουν φάρμες tron το θήραμα πριν το τζίνι οι φταίει η φάρμα η φάρμα μου εν φτιαγμένη που τον μακαρίτη τον παππου μου μετά τον πόλεμε ξέρεις ότι είχε καιρούς που οι λάγι χορεύανε μες τες πατάτες "θορες" μες σε μια νύχτα 15 λαγούς μέχρι να πας σπίτι αν τους τουφεκά ο κτηνοτρόφος συνεχεια η ψεκάζει το τριφύλλι με φάρμακα σίγουρα κάνει ζημια μην την πληρώνουν όλες η φάρμες μετά φιλε μου "απαγορεφετε" να κυνηγάς κοντά σε υποστατικά δεν το γνωρίζεις
-
- Full Member
Σωτήρη τσιε εμένα είχε ο παπάς μου τσιε έσσιει ακόμα ο θείος μου μάντρα και συμφωνώ μαζί σου, έζησα το τσιε σε καταλάβω.
Τσιε τις ποντίκες καταπολεμάς τσιε με το νερό που φκάλεις έξω το καλοκαίρι βοηθάς το θήραμα...
ΑΛΛΑ αναφέρομαι στις μάντρες στο πουθενά σε ορεινές περιοχές-δασερά που βοσκουν παράνομα τσιε κάμνουν τα ούλλα έρημο.
Εν κάτι που το βλέπουμε όλοι σε ούλλες τις επαρχίες.
Τσιε τις ποντίκες καταπολεμάς τσιε με το νερό που φκάλεις έξω το καλοκαίρι βοηθάς το θήραμα...
ΑΛΛΑ αναφέρομαι στις μάντρες στο πουθενά σε ορεινές περιοχές-δασερά που βοσκουν παράνομα τσιε κάμνουν τα ούλλα έρημο.
Εν κάτι που το βλέπουμε όλοι σε ούλλες τις επαρχίες.