ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ

Απάντηση
stakis
Full Member

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ

Δημοσίευση από stakis »

Παιδια μετα την μεγαλη καταστροφη που εγινε την περασμενη Κυριακη στην περιοχη Χοιροκιτιας - Σκαρινου - Λευκαρων - Κατω Δρυ, το θηραμα οσο εχει απομεινει, αντιμετωπιζει εντονο προβλημα νερου. Ηδη εχω στειλει στην υπηρεσια θηρας μηνυμα ζητωντας ποτιστρες. Μπορουμε ομως να συντονιστουμε, και να αναλαβουμε πρωτοβουλια μονοι μας. Να γεμισουμε την περιοχη με ποτιστρες.
Εχω την εντονη αποψη οτι η περιοχη πρεπει να κλεισει για το κυνηγι για 1-2 χρονια μεχρι να ανακαμψει το θηραμα και να δημιουργηθουν ξανα καταληλοι χωροι καλυψης του θηραματος. Μεχρι ομως να παρθει αποφαση για το πιο πανω θεμα, καλο θα ηταν να εμπλουτιστει η περιοχη με πολλες ποτιστρες.
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Re: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ

Δημοσίευση από LAGOS »

Φίλε Stakis εξαιρετική η ιδέα σου για τις ποτίστρες αλλά και για το κλείσιμο της περιοχής. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, η καμένη γή ήταν ένα τεράστιο φυτώριο θηραμάτων. Ήδη έκανα και εγώ κάποιες πρώτες επαφές για κλείσιμο της περιοχής αλλά κατανοώ οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο τουλάχιστο για φέτος. Θα ασκήσουμε όμως όση πίεση μπορούμε για να κλείση η περιοχή ή τουλάχιστο ένα μεγάλο κομμάτι απο τον επόμενο χρόνο.
Θα σε παρακαλούσα αν έχεις οποιαδήποτε απάντηση για τις ποτίστρες όπως με ενημερώσεις για να βοηθήσουμε και εμείς.
Σε ευχαριστώ.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

stakis έγραψε:Παιδια μετα την μεγαλη καταστροφη που εγινε την περασμενη Κυριακη στην περιοχη Χοιροκιτιας - Σκαρινου - Λευκαρων - Κατω Δρυ, το θηραμα οσο εχει απομεινει, αντιμετωπιζει εντονο προβλημα νερου. Ηδη εχω στειλει στην υπηρεσια θηρας μηνυμα ζητωντας ποτιστρες. Μπορουμε ομως να συντονιστουμε, και να αναλαβουμε πρωτοβουλια μονοι μας. Να γεμισουμε την περιοχη με ποτιστρες.
Εχω την εντονη αποψη οτι η περιοχη πρεπει να κλεισει για το κυνηγι για 1-2 χρονια μεχρι να ανακαμψει το θηραμα και να δημιουργηθουν ξανα καταληλοι χωροι καλυψης του θηραματος. Μεχρι ομως να παρθει αποφαση για το πιο πανω θεμα, καλο θα ηταν να εμπλουτιστει η περιοχη με πολλες ποτιστρες.
ΦΙΛΕ ΑΚΗ ΕΚΑΜΕ ΣΟΥ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΕΣΕΝΑ;ΕΣΚΕΦΤΟΥΜΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΟΨΑ ΜΑΚΡΙΑ . :cry:
stakis
Full Member

Δημοσίευση από stakis »

Φιλε Λαγε, προταιρεοτητα αυτη την στιγμη ειναι η τοποθετηση ποτιστρων και ακομα διαφορων ειδων τροφης. Τα θηραματα δεν μπορουν να επιβιωσουν (οσα επιβιωσαν) χωρις τροφη και νερο. Οσο για το κλεισιμο της περιοχης επιβαλεται να γινει απο φετος. Του χρονου θα ειναι πολυ αργα, οτι εχει απομεινει θα αποδεκατιστει γιατι δεν εχει πλεον καλυψη, ΚΑΘΟΛΟΥ. Η περιοχες αυτες αν και φτωχες σε βιοπικοιλια, κρατουσαν θηραμα, ακριβως λογω του πολυ πυκνου και δυσβατου της περιοχης. Τωρα, το πλεονεκτημα αυτο εχει εκλειψει και θα ειναι ευκολος "στοχος" .
Οσο για την τοποθετηση ποτιστρων θα το παλεψω να εξασφαλισω καποιες και με την βοηθεια αρκετων φιλων κυνηγων να τις τοποθετησουμε σε διαφορα σημεια. Την περιοχη την ξερω πολυ καλα. Ηδη εχω μιλησει με αρκετους φιλους κυνηγους μεσω FB και ολοι προσπαθουν να εξασφαλισουν κατι που θα βοηθηση. Ενημερωσα την ΚΟΚ-ΔΑΖ και την υπηρεσια Θηρας απο τους οποιους περιμενω καποιες απαντησεις.
stakis
Full Member

Δημοσίευση από stakis »

Η μονη ζημια που επαθα φιλε Μικυ ειναι οτι μου εριξε την περιφραξη το ερπιστριοφορο σε δυο σημεια και μερικα μετρα ψιλοκαψιματα. Τα σκυλια τα ειχα φορτωσει στα αυτοκινητα απο πιο πριν και τα ειχα μετακινησει. Ευτυχως δεν ειχα μεγαλυτερη ζημια χαριν στην συντονισμενη προσπαθεια ολων των σωματων, που επι ευκαιρεια τους ευχαριστω ακομα μια φορα και απο το φορουμ. Αν δεις στο FB εχω αναρτησει μερικες φωτος για να καταλαβεις τι κολαση περασαμε. Ευχαριστω παντος ολους τους φιλους για το ενδιαφερον που επεδειξαν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”