28ρι vs 30ρι

Απάντηση
dangerous
Full Member

28ρι vs 30ρι

Δημοσίευση από dangerous »

παιδια εχω μια πολλα μεγαλη απορια και θα ηθελα τις αποψεις σας

συγγεκριμενα για το κυνηγι της τσικλας στο καρτερι..πιστευετε οτι ενα οπλο 30ρι εχει πιο πολλα προταιρηματα απο ενα οπλο 28? η στο τελος της ημερας η διαφορα ειναι ελαχιστη
εσεις που ισως εχετε και απο τα 2 οπλα ποιο πιστευετε ειναι πιο ιδανικο για το κυνηγι της τσικλας?προσπαθω να καταλαβω αν το ενα υπερτερει του αλλου ομως δεν καταλαβω..το οτι πολλοι προτιμουν τα 30ρια στη φασσα ειναι κατανοητο οχι βεβαια γιατι οπως πολλοι νομιζουν οτι σκοτωνει πιο μακρια :) αλλα στη τσικλα υπαρχουν και οι μπιχτες και οι γρηγορες τουφεκιες κτλ..οπως και να χει πειτε τις αποψεις σας αν οντως υπαρχει διαφορα και ενα απο τα 2 ειναι πιο καταλληλο
GEO1984
Full Member

Re: 28ρι vs 30ρι

Δημοσίευση από GEO1984 »

ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΕΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΝΝΕΝ ΣΩΣΤΟ ΕΝΑΣ ΜΕ ΥΨΟΣ 1,65 ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ 30 ΕΝΝΑΝ ΙΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ :lol: .
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

GEO1984 έγραψε: ΕΝΝΕΝ ΣΩΣΤΟ ΕΝΑΣ ΜΕ ΥΨΟΣ 1,65 ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ 30 ΕΝΝΑΝ ΙΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ :lol: .
:lol: :lol: :lol:
Si vis pacem, para bellum
dangerous
Full Member

παιζει παρα πολυ μεγαλο ρολο και ο σωματοτυτπος..δεν διαφωνω ομως νομιζω υπαρχουν και παρα πολλοι αλλοι σημαντικοι παραγοντες
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

αν το θέλεις μόνο για πόστο υπερτερεί το 30.

αν το θέλεις για γενικο (πόστο+και περπατητό) το 28.

Για να δείς τη διαφορά πρέπει να είσαι πολλά καλός σκοπευτής. Μπορούν να κρίνουν κάποιο καλύτεροι σκοπευτές που παίζουν με τη λεπτομέρια.

Τώρα να κρατας το 30 και να νομίζεις ότι όποθε ρέξει εν να τη βάλεις κάτω είναι λάθος. Αφού το ίδιο πιάνουν τα σκάγια! απλά διά σου κάποια βοήθεια στη σκόπευση σε πιο μακρινούς στοχους.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Stelios K.
Full Member

Δημοσίευση από Stelios K. »

Φιλε καλημερα. εχς ενα παρεα που σε ολα του τα κυνιγια παιζει με ενα BERETTA 682 SPECIAL SKEET 26αρι με καταπλικτικα αποτελεσματα.
dangerous
Full Member

φιλε στελιο μα εγω??
Hercules
Full Member

Δημοσίευση από Hercules »

Stelios K. έγραψε:Φιλε καλημερα. εχς ενα παρεα που σε ολα του τα κυνιγια παιζει με ενα BERETTA 682 SPECIAL SKEET 26αρι με καταπλικτικα αποτελεσματα.

Καποιον μου θυμιζει ο παικτης με το Beretta, παω στοιχημα και νεροπιστολο να του δωσεις παλε δε θα γλιτωνει τιποτε.

Η γνωμη μου ειναι οτι η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. Ενας μεσος κυνηγος που δεν εχει μπει στο τρυπακι του σκοπευτη σιγουρα θα τα βρει πιο ευκολα με ενα 28αρι.

Αν πιασουμε εναν αρχαριο και τον βαλουμε σε ενα καλο ποστο τζικλας με ενα 30αρι πιστευω θα εχει λιγοτερες επιτυχιες απο οτι με ενα 28αρι γιατι θα τον κανει τρομερα αργο ενα 30αρι αν δεν γνωριζει καποιες σκοπευτικες αρχες ωστε να το χειριστει σωστα.

Το 30αρι για να μπορει να χρησιμοποιηθει στο κυνηγι με επιτυχια απαιτει καποιες προυποθεσεις απο τον χειριστη του, εξαιρουμε τον παραγοντα του βαρους γιατι αυτο ειναι υποκειμενικο κριτηριο, ο χειριστης του για να μπορει να ειναι ανταγωνιστικος και προ παντων γρηγορος θα πρεπει να ειναι πολυ καλος γνωστης της τεχνικης Maintained Lead κατι το οποιο δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα αλλα μπορει να επιτευχθει και οταν φτασεις στο σημειο να μπορεις να χειριστεις ενα 30αρι τοτε δεν γυριζεις πισω και δεν συμβιβαζεισαι με κατι πιο μικρο.
Ειδικα στο περδικι σε βολες μπηκτες σε μακρινες αποστασεις, το 30αρι οταν μπορεις να το χειριστεις, πραγματικα σκοτωνει και ειναι εξαιρετικα γρηγορο.

Θα πρεπει να αναφερθει επισης οτι στο συγχρονο ολυμπιακο σκητ το οποιο ειναι ενα εξαιρετικα γρηγορο και απαιτητικο σκοπευτικο αθλημα, η αφροκρεμα των σκοπευτων χρησιμοποιουν οπλα 29, 29,5 και 30 ιντζες καννες (ελαφριες σε βαρος) τα οποια τεινουν να γινουν τα πιο δημοφιλη μηκη καννων πλεον σε αυτο το αθλημα, οπως και στο αμερικανικο σκητ το οποιο ειναι πιο αργο απο το ολυμπιακο.

Εγω αυτη τη στιγμη κανω ολα τα κυνηγια με οπλο σπορτινγκ 29,5ιντζες με ελαφριες καννες , στο παρελθον κυνηγισα με 26, 27 και 28 ιντζες. Βρισκω οτι ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο απο τα υπολοιπα που χρησιμοποιησα. Το σκηνικο στο οποιο υστερει νομιζω ειναι σε πρωινο ποφησιμα τζικλας οπου τα πουλια ειναι σε πολυ κοντινες αποστασεις μεσα σε θαμνους, δεντρα και μανουβραβρουν. Εκει με το 30αρι θα δυσκολευτεις και θα αργησεις να κανεις μανουβρα ή να διορθωσεις γι αυτο θα πρεπει να την καρφωσεις το συντομοτερο, με την επωμιση δλδ.

Παντως για να εξαγει καποιος αποψη θα πρεπει να δοκιμασει και τα δυο μηκη πρακτικα. Σε γενικες γραμμες ομως πιστευω οτι για τον μεσο κυνηγο ενα 28αρι θα ειναι πιο αποτελεσματικο, με το 30αρι ομως κανεις τη διαφορα εαν εχεις καποιες στοιχειωδεις σκοπευτικες γνωσεις. Κανενα οπλο ομως δεν παιζει μονο του οποιας χρηματικης αξιας και να ειναι.
GEO1984
Full Member

Δημοσίευση από GEO1984 »

NA ZΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΕΛΙΟΙ :)
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Ηρακλή στες επεξηγήσεις του, ΑΛΛΑ:

Εγώ προσωπικά νομίζω ρε παιδιά ότι κάπου χάσατε την μάππα!! 24,26,28,30,32,34... ότι νάνε ρε παίδες, φτάνει το όπλο να κάθεται πάνω σας. Για εμένα οτιδήποτε μεταξύ 26-30" είναι μια χαρά. Το 28" αφού είναι κάτι το ενδιάμεσο, ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή.

Προς θεού δλδ το 30" να εν καλύτερο για την τζίκλα που το 28" ή το 26"!! Ακούμε τον ένα και τον άλλο που ανοίγει το στόμα του και λέει ότι του κατεβεί και τσάκ πάμε να αγοράσουμε άλλο όπλο! Πάμε στα σκοπευτήρια και ακούμε του κόσμου τες μαλ**κιες και αρχίζουμε να κάμνουμε 1000 σκέψεις και προβληματιζόμαστε κατά πόσο τόσο καιρό η φιλοσοφία μας ήταν λανθασμένη, και τάχα έτσι εξηγούνται οι προηγούμενες κυνηγετικές και σκοπευτικές μας αποτυχίες.

Μακάρι όλα όσα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη ένας κυνηγός/σκοπευτής να προσπαθούσαμε να τα τακτοποιήσουμε και το μόνο μας δίλημμα να ήταν το μήκος των κάννων του όπλου μας.

Εγώ νομίζω να σοβαρευτούμε λίγο διότι διαβάζει αρκετός κόσμος τα όσα γράφουμε και είναι κρίμα να συμβάλλουμε και εμείς στην παραπληροφόρηση των άλλων φίλων κυνηγών.

Πριν λίγα χρόνια είχα συναντήσει σε μια κυνηγετική εξόρμηση στις τζίκλες ένα κυνηγό ο οποίος ήρθε με δύο όπλα. Ένα 26" το πρωί για το "ποφύσημα" και ένα 30" για την υπόλοιπη μέρα. Τζίκλες αμέτρητες, ο παρέας καρπώθηκε 3!! Σε μια φάση, εξητίμαζε τους φίλους του που τον παρότρυναν να κάμει έτσι πατέντες !! Χαρακτηριστικά μου είπε" Είχα το 28" μου κουμπάρε ήμουν πόμπα - άκουσα τους πελλούς και τώρα εν σταυρώνω τζίκλα!"

Ελπίζω τα πιο πάνω να μην παρερμηνευθούν από κανένα σας, διότι δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλλω ή να αμφισβητήσω τις γνώσεις κανενός. Ορισμένες φορές όμως όταν μιλάμε για θέματα ιδιαίτερα εξειδικευμένα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ξεκαθαρίζουμε στους υπόλοιπους ότι ναι, ίσως να παίζει κάποιο ρόλο το μήκος τις κάννης, ο ρόλος είναι στην σκόπευση (pointablility) - όσο πιο μακριά η κάννη διευκολύνει περισσότερο στην ευθυγράμμιση με τον στόχο και στην προσκόπευση - αλλά δεν είναι και ιδιαίτερης σημασίας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”