ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Re: Re: Re:

Δημοσίευση από stelios25 »

Καλησπέρα σας...
Κάτι ετοιμάζεται στην καιρική κουζίνα και συγκεκριμένα από την δυτική Μεσόγειο..Πάμε να δούμε τι θα γίνει και τι καιρικές συνθήκες θα φέρει στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες..
Ψυχρές αέριες μάζες κατεβαίνουν από τα βορειοδυτικά επηρεάζοντας Αγγλία,Γαλλία και Ισπανία με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετές βροχές..Οι ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν μέχρι και την Αφρική..
Με την κάθοδο των αερίων μαζών στα ζεστά νερά της Μεσογείου θα ευνοήσουν την δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού αλλά και μετώπων κακοκαιρίας..Μέσα από τον 2 χάρτη βλέπετε που θα δημιουργηθεί το χαμηλό όπου θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική πορεία προς την Ελλάδα..Ο λόγος που θα ακολουθήσει αυτήν την πορεία είναι λόγω ενός αντικυκλώνα στην Τουρκία που θα λειτουργήσει ως εμποδιστής(ασπίδα) στο να κινηθεί το χαμηλό προς την Κύπρο..
Όσο κινείται το χαμηλό προς την Ελλάδα οργανώνεται αλλά και βαθαίνει περισσότερο(από 1005hpa φτάνει στα 1000hpa) οπόταν αναμένεται να αλλάξει τον καιρό στην Ελλάδα από Παρασκευή και πιθανόν η Δυτική Ελλάδα να δεχθεί έντονες βροχές και καταιγίδες..Επίσης αυτό το χαμηλό θα φέρει και αρκετή Αφρικάνικη σκόνη στην περιοχή..
Στον τελευταίο χάρτη παρατηρούμε την έντονη αστάθεια που θα επικρατεί στην περιοχή..
Τώρα όσο αφορά την Κύπρο με βάση την διαδικασία που σας ανέλυσα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας από Πέμπτη 6/11 και μετά..
Αυτά σαν πρώτη εικόνα το τι γίνεται στον καιρό και θα ακολουθήσουν και άλλες αναλύσεις τις επόμενες ημέρες..
Καλό σας βράδυ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Re: ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2015

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Κάποια ενημέρωση για τον καιρό; Φαίνεται να έχουμε βροχές το Σαββατοκύριακο.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
marios10
Full Member

Απ: ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2015

Δημοσίευση από marios10 »

Ναι οντως φιλε μ και ενα σιτε που κοιταξα δειχνει νερα και μαλιστα καλα για σαββατοκυριακο.
Εν γληγορα ακομα ομως τεταρτη πεμπτη ενα δειξη.
Τούτη τη λύτρωση ζει εκείνος που ζώνεται τα 'σιδερικά' και σέρνοντας πίσω του ένα σκύλο, ανηφορίζει για τα κυνηγοτόπια. Το κρέας τι το κάνει μπρος σε τούτη τη λύτρωση;
Λυτρώσου, λοιπόν και 'συ κι ακολούθησε το μονοπάτι που τόσοι πριν από σένα ακολουθησαν
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Re: Απ: ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2015

Καλησπέρα σας...
Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένουν τα στοιχεία για αλλαγή του καιρικού σκηνικού στην Κύπρο για τις 15-16/11 με βροχές,τοπικές καταιγίδες αλλά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας..
Πάμε όμως να δούμε σιγά σιγά τον καιρό για τις επόμενες ημέρες και που θα οφείλεται η αλλαγή που σας ανάφερα..
Χαμηλό βαρομετρικό στα 1005hpa παρατηρείται δυτικά-νοτιοδυτικά της Ιταλίας με βροχές..Η θέση όμως που έχει το χαμηλό φέρνει θερμές αέριες μάζες και σκόνη σε Ελλάδα και Κύπρο...
Γενικά τις επόμενες ημέρες θα έχουμε διαδοχικά χαμηλά από τον Ατλαντικό όπου καθώς στροβιλίζονται θα αποκόπτονται κάποια κομμάτια προς την Ευρώπη με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αποκοπή ψυχρής λίμνης αλλά και δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού στην Ιταλία την Πέμπτη 13/11 το οποίο θα κινηθεί ανατολικά-νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα Πέμπτη και Παρασκευή και από το Σάββατο 15/11 και την Κύπρο..
Από την Πέμπτη θα αρχίσουν να υποχωρούν οι θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας λόγω και της ψυχρής λίμνης άρα θα παρατηρηθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας μας και από το Σάββατο θα πέσει και άλλο(μία εκτίμηση περίπου στο σύνολο 6 βαθμούς στο εσωτερικό)..
ΤΡΙΤΗ 11/11/14
Με ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις η αυριανή ημέρα με βορειοανατολικούς ανέμους 2-3 μποφώρ σε Λευκωσία και Πάφο και 3-4 μποφώρ σε Λεμεσό,Λάρνακα και Παραλίμνι..Στα ανατολικά θα είναι λίγο πιο ενισχυμένοι..
Θερμοκρασία στους 25-26 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια και στους 15 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά..
Η υγρασία στο 40% περίπου σε Λευκωσία,Λάρνακα και Παραλίμνι και στο 45-50% σε Λεμεσό και Πάφο..
Το ίδιο σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια και νεφώσεις θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή με την θερμοκρασία όμως από Πέμπτη να σημειώνει πτώση..
Περαιτέρω ανάλυση για την αλλαγή του καιρού που ξεκίνησα να σας αναλύω θα έχετε και τις επόμενες ημέρες...
Αρκετό ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός στην Κύπρο από τις 21-22/11 και μετά με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές..Αυτό είναι νωρίς ακόμα να το πω με σιγουριά απλά έκανα μία μικρή αναφορά
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
stelios25
Full Member

Απολογουμε παιδες για τη καθυστερηση προεκυψαν καπιες μικροδουλιες και αργησα να ενημερωσω το δελτιο:))...επεριμενα να δο νερα για να ενημερωσω και τζικλες στο ακαμα:)))
Άβαταρ μέλους
Georgios
Full Member

Δημοσίευση από Georgios »

Καλησπέρα σας... Έχω κι εγώ group στο fb το "Cyprus Weatheronline"(11 μήνες λειτουργίας μέχρι στιγμής)
(πηγή: https://www.facebook.com/groups/599679756747556/)

Ασχολούμαι κι εγώ με τον καιρό και έχω τη δική μου σελίδα με προβλέψεις , online δεδομένα και οτιδήποτε αφορά τον καιρό της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.. Έκανα αναφορά και σε παλαιότερο post για το group μου στο HUNT AND SHOOT... Ως καθαρόαιμος κυνηγός γνωρίζω τις ανησυχίες των κυνηγών για τον καιρό... Για παράδειγμα την 1η εξόρμηση λαγού-πέρδικας εξέδωσα έκτακτο δελτίο , όπου προειδοποίησα τους κυνηγούς για τις επερχόμενες βροχές της Κυριακής... Ως γνωστό έβρεξε αρκετά εώς πολύ την 1η Κυριακή κυρίως σε επαρχία Πάφου και Λεμεσού και στα ορεινά-ημορεινά.. Είχα προειδοποιήσει και ευτυχώς κάποιοι κυνηγοί έλαβαν υπόψη την πληροφορία αυτή... Μάλιστα κάποιοι κυνηγοί με πληροφορησαν πως σε περιοχή της επαρχίας Πάφου (την 1η Κυριακή) δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν λόγω της συνεχής βροχόπτωσης... Κοπιάστε στο group μου για περαιτέρω :)
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

stelios25 έγραψε:Απολογουμε παιδες για τη καθυστερηση προεκυψαν καπιες μικροδουλιες και αργησα να ενημερωσω το δελτιο:))...επεριμενα να δο νερα για να ενημερωσω και τζικλες στο ακαμα:)))
:shock: :shock: :shock:

Αν μου δώσεις έτσι πληροφορία όσες παίξω, θα σου τες φέρω καθαρισμένες έτοιμες!!!! :D ;) :P
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Georgios έγραψε:Καλησπέρα σας... Έχω κι εγώ group στο fb το "Cyprus Weatheronline"(11 μήνες λειτουργίας μέχρι στιγμής)

Ασχολούμαι κι εγώ με τον καιρό και έχω τη δική μου σελίδα με προβλέψεις , online δεδομένα και οτιδήποτε αφορά τον καιρό της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.. Έκανα αναφορά και σε παλαιότερο post για το group μου στο HUNT AND SHOOT... Ως καθαρόαιμος κυνηγός γνωρίζω τις ανησυχίες των κυνηγών για τον καιρό... Για παράδειγμα την 1η εξόρμηση λαγού-πέρδικας εξέδωσα έκτακτο δελτίο , όπου προειδοποίησα τους κυνηγούς για τις επερχόμενες βροχές της Κυριακής... Ως γνωστό έβρεξε αρκετά εώς πολύ την 1η Κυριακή κυρίως σε επαρχία Πάφου και Λεμεσού και στα ορεινά-ημορεινά.. Είχα προειδοποιήσει και ευτυχώς κάποιοι κυνηγοί έλαβαν υπόψη την πληροφορία αυτή... Μάλιστα κάποιοι κυνηγοί με πληροφορησαν πως σε περιοχή της επαρχίας Πάφου (την 1η Κυριακή) δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν λόγω της συνεχής βροχόπτωσης... Κοπιάστε στο group μου για περαιτέρω :)

Παρακολουθω ανελιπως το γκρουπ σου στο Face book φιλε και ειμαι εντυπωσιασμενος απο την ακριβεια των προβλεψεων.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Georgios
Full Member

Δημοσίευση από Georgios »

Anthimos έγραψε:
Georgios έγραψε:Καλησπέρα σας... Έχω κι εγώ group στο fb το "Cyprus Weatheronline"(11 μήνες λειτουργίας μέχρι στιγμής)

Παρακολουθω ανελιπως το γκρουπ σου στο Face book φιλε και ειμαι εντυπωσιασμενος απο την ακριβεια των προβλεψεων.
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Άνθιμε... Προβλέψεις αυτό τον καιρό γίνονται πιο αραιά σχετικά, λόγω της καλοκαιρίας... Αναμένω κάποιες ελαφρές βροχές την Πέμπτη τελικά, χωρίς κάτι αξιόλογο όμως...Έχω αναφέρει κακοκαιρία για το Σάββατο το απόγευμα μέχρι Κυριακή αργά το απόγευμα ... Ίσως να διαρκήσει η κακοκαρία και τη νύχτα της Κυριακής σε κάποιες περιοχες.. Η Κυριακή μάλλον θα είναι η κύρια μέρα βροχοπτώσεων... Ελπίζω να μην επηρεάσει το κυνήγι μας...
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Παρακολουθώ και εγώ το group του Γιώργου και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε και τους δύο σας, Στέλιος και Γιώργος για τις έγκαιρες ενημερώσεις!! Αν δείτε στα προγνωστικά μπεκάτσες να έρχονται προς τα δω ενημερώστε μας με προσωπικό μήνυμα! :D
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”