Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Re: Αποτελέσματα Τηλεφωνικής Έρευνας 2012-13

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ε Αντρεα μου sry θεμας αλλα εν μπορεις απο καμια αποψη να συγκρινης το κυνηγι περδικας στην Κυπρο με την Ελλαδα...
εχτως το κοτα που ειπε ο Αρηστος
στην Κυπρο εχουμε την Νησιώτικη Πέρδικα (Alectoris chukar) στην Ελλαδα εχουν την Πετροπέρδικα (Alectoris graeca) που εχτως απο εμφανηση δεν εχουν κατι αλλο κοινο...
η graeca σε ενα ολοκληρο βουνο μπορει να εχει 2 κοπαδια των 10 πουλιων ενω η Chuckar σε ενα λοφουι μπορει να καμει κοπαδι 50+ πουλια...
την chukar βρησκεις την και μεσα στα σπιτια ενω την Graeca πρεπει να καμει ενας Αθηναιος πολλα χιλιομετρα για να παει δεν ξερω και γω στην μουτη ποιου βουνου και ΑΝ εβρει 10 πουλια ... και τωρα οπως εν τα πραγματα στην Ελλαδα να καμεις τοσα χιλιομετρα/βενζινες για ενα κυνηγι περδικας με τα δεδομενα της Graeca ειναι λιγο μαζοχιστηκο για το πορτοφολι
να μην πω για τες απελευθερωσης που στην Ελλαδα εχουν ειδη γινει , ενω στην Κυπρο θα γινουν σε 3 μηνες , με αποτελεσμα να μπορει ο οποιος διποτε να παει πρωτη Κυριακη εξω που μια κλουβα και να κανει το το 8.84% που λεει η ερευνα του ταμειου θηρας !
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Σωτήρη μου, το κοτα ειναι (4) πουλιά τέταρτη, Σάββατο, Κυριακή.
Υπάρχουν και τα δύο είδη περδικας.
Αν αρχίσω τα υποθετικά σενάρια, με βάση τις 400000 περδικες, λογικα θα έχουμε αυτη την στιγμή εναν πληθυσμό με περίπου πάνω απο 2 (εκατομμύρια) περδικες! !!!!!!
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Θα μπορουσε να ιυοθετηθει και τ οσυστημα ''αρτεμις'' οπως στη νΕλλαδα, αρκει πρωτα να γινονταν καποια διαφημιστικα σποτ, οπως κανει η κυνηγετικη ομοσπονδια στην Ελλαδα, εξηγοντας την σημασια του, την ζημια της παραπληροφορισης και αναπτυσοντας την κυνηγετικη παιδεια και κουλτουρα.

Ο τροπος παρουσιασης του θα μπορει επισης να ''υποβοηθα'' της παρουσιαση πραγματικων αποτελσματων και την απομονωση αυτων που δειχνουν ψευτικα.

Εαν στο πεδιο, '' τι ρατσα σκυλου'' χρησιμοποιατε, βαλει εναν ηχνηλατη ή ιμιαιμο ιχνηλατη και βαλει οτι καρπωθηκε εαν υπεβολικο αριθμο περδικιων, τοτε να θεωρηθει ως μη καταλληλο και να μην ληφθεει υποψην.

Η καποιος που γραφει οτι κυνηγα χωρις σκυλο, αλλα καρπωθηκε, ''αφυσικο αριθμο λαγων'' επισης να μην ληφθει υποψην.

Υπαρχουν τροποι.Ειδικα το θεμα τηλεοπτικων σποτ, πιστευω θα βοηθησει πολυ στην καλιεργεια κυνηγετικης παιδειας, αφου , ειδικα στους νεους, θα υπαρχει ανταποκριση.Αυτο θα βοηθησει στην αυξηση του 10% που ειπε ο Αριστος η στην μειωση του 90%.

Αλλα θα πειφερει καρπους και στο ερωτηματολογιο που πλεον, θα αντιλαμβανονται την σημασια του, αφου μια εικονα ,= χιλιες λεξεις για το ποιο θα ειναι το μελλον του κυνηγιου εαν δεν το προστατεψουμε.

Και το να παρουσιαζουμε ψευδη στοιχεια στις ερευνες, ειναι και αυτο τροπος που βοηθα στην εξαληψη του!
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

andreas78 έγραψε:Σωτήρη μου, το κοτα ειναι (4) πουλιά τέταρτη, Σάββατο, Κυριακή.
Αν αρχίσω τα υποθετικά σενάρια, με βάση τις 400000 περδικες, λογικα θα έχουμε αυτη την στιγμή εναν πληθυσμό με περίπου πάνω απο 2 (εκατομμύρια) περδικες! !!!!!!
sotiris!129 έγραψε:να μην πω για τες απελευθερωσης που στην Ελλαδα εχουν ειδη γινει , ενω στην Κυπρο θα γινουν σε 3 μηνες , με αποτελεσμα να μπορει ο οποιος διποτε να παει πρωτη Κυριακη εξω που μια κλουβα και να κανει το το 8.84% που λεει η ερευνα του ταμειου θηρας !
ε φιλε νομιζω μονο με τουτο απαντησα σου στο πως γινεται το 8.84%, ας μην ξεχναμε πως 2 εβδομαδες πρην το κυνηγι 120 000+ περδικια ελευθερωνονται για να χωρτασουν την πεινα "μας" αρα 280 000 περδικια ειναι τα αγρια που καρπωνουμαστε βαση της ερευνας του ταμειου θηρας !!!
οσο για τα 2 ειδη περδικας στην Ελλαδα αν δεν κανω λαθος ΜΟΝΟ στα Νησιά του Αιγαίου, Κρήτη, Ανατολική Θράκη εχουν την chukar και αντηστιχα δεν εχουν την Greaca !!! αρα εν σαμπως και εχουν 1 !
andreas78

Σωτήρη μου,
Θα συμφωνήσω μαζί σου, μόνο και μόνο διότι δεν είμαι σε θέση να σε μεταπείσω από την γνώμη σου, ειδικά πίσω από μία οθόνη.
Θα σε παρακαλούσα όμως, με όποια μέσα διαθέτεις, είτε τα αριθμητικά δεδομένα της έρευνας, είτε από την κυνηγετική σου εμπειρία, είτε οτιδήποτε άλλο, να μου αναφέρεις στο περίπου, πόσος πιστεύεις πως είναι ο πληθυσμός της άγριας πέρδικας.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

andreas78 έγραψε:Σωτήρη μου, το κοτα ειναι (4) πουλιά τέταρτη, Σάββατο, Κυριακή.

Ανδρέα μου οι κυνηγοί στην Ελλάδα ως επι το πλείστο εν πετροπέρδικα την GRECA που κυνηγούν και το κότα είναι 2 . Στα νησιά και στην Θράκη εν την TSUKAR που κυνηγούν όπως έχουμε εμείς στην Κύπρο και το κότα είναι 4. Νομίζω οι στατιστικές είτε θα είναι μόνο για την GRECA είτε και για τις δύο μαζί
Προσέχουμε...για να έχουμε
andreas78

Άριστε,
Τα κοτα, τα βρήκα απο τις, Ρυθµίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2012 – 2013.

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9 ... %9B2%CE%A9
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

andreas78 έγραψε:Σωτήρη μου,
Θα συμφωνήσω μαζί σου, μόνο και μόνο διότι δεν είμαι σε θέση να σε μεταπείσω από την γνώμη σου, ειδικά πίσω από μία οθόνη.
Θα σε παρακαλούσα όμως, με όποια μέσα διαθέτεις, είτε τα αριθμητικά δεδομένα της έρευνας, είτε από την κυνηγετική σου εμπειρία, είτε οτιδήποτε άλλο, να μου αναφέρεις στο περίπου, πόσος πιστεύεις πως είναι ο πληθυσμός της άγριας πέρδικας.
ε φιλε ουτε ξερω ουτε με ενδιαφερει αν εχουμε 1 000 000 - 2 000 000 η 10 000 000, ειναι κατι που δεν μπορω να ξερω και δεν με βοηθα θεμας καπου για να κατσω να εβρω ποσα ειναι... και αυτο γιατι δεν θα με βοηθησει ουτε στο κυνηγι μου ουτε στον τροπο που βλεπω τα περδικια !
δεν μπορω να καταλαβω που το πας...
ενα εχω να σου πω ομως και βγαλε τα συμπερασματα σου μονος σου, η chukar μπορει να κανει κοπαδι ΜΕΧΡΙ και τα 200-250 ατομα του ειδους
οποιος εχει τες αμφιβολιες του και ειναι απο την Λευκωσια μπορει ανετα να περασει απο το φυλακιο Αρωνα εξω απο την Αγλανζια σε 2 μηνες που θα εχει τελειωσει η αναπαραγωγηκη περιοδος και τα κοπαδια θα σμιξουν , στην πισω μερια του φυλακιου ενδιαμεσα Παλιου και νεου Παρατηρητηριου του φυλακιου !
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

Ισως θα ηταν μια καλη ιδεα πισω απο την αδεια που ανανεωνουμε καθε χρονο να υπηρχε ενας πινακας οπου θα ειχε ξεχωριστα τις εξορμησεις,για να σημειωναμε οσοι θελουμε να βοηθεισουμε.π.χ.
1)τη κυνηγουμε
2)την καρποση ανα εξορμηση
3)την επαρχεια στην οποια εξορμησαμε(περιοχη εν θα εγραφεν κανενας μας :D )
4)με σκυλλους η χωρις
5)ωρες που κυνηγουμε
Οταν η κυνηγετικη σεζον τελιωση να αποστελλουμε το εντυπο στην Υπειρεσια για τα δικα της συμπερασματα!
Με αυτο το τροπο και σε συνδιασμο με την ερευνα,νομιζω θα ειχαμε καλυτερη εικονα!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
andreas78

Σωτήρη μου,
Με το σκεπτικό που έχεις αναφέρει, δεν χρειαζόμαστε ούτε έρευνα καρπωσης, ούτε διαχειριστικό πρόγραμμα και μάλλον σε λίγο καιρό, με τόσα περδικια που έχουμε, θα αρχίσουν να μεταναστεύουν για να εμπλουτίσουν και αλλα κράτη που δεν εχουν τους πληθυσμούς μας. ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”