ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ

Απάντηση
Fanos
Full Member

Re: ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ

Δημοσίευση από Fanos »

nature έγραψε: Προσωπικά, το αντιλαμβάνομαι όπως έχει πει και ο φίλος Costas "Εκείνο που θέλουμε είναι κάτι που να μπορεί να ασκεί πίεση σε όλα τα επίπεδα, (κράτος, βουλή, συλλόγους, ΚΟΚ&ΔΑΖ) και να τους ωθήσει σε μία εξέλιξη θετική και αποτελεσματική για τα όσα θέλουμε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε".
Αυτή ακριβώς την άποψη συμμερίζομαι και γω .
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Καλησπέρα και απο εμένα,
Έχω αναφέρει και εγω την αγανάκτηση μου, για την Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. σε άλλο θέμα που είχε προκύψει και είχα προτείνει την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συλλόγου, ομίλου ή ομοσπονδίας που θα φέρει τα πάνω κάτω για τους πλείστους καρεκλοκένταυρους της Κ.Ο.Κ. αλλα και των περισσότερων απο τους συλλόγους τους.
Όπως έχουν προαναφέρει οι nature, costas_ και άλλοι συνάδελφοι, δεν πρέπει να δημιουργηθεί ακόμη ένας κυνηγετικοι σύλλογος αλλα μια παγκύπρια πρωτοβουλία που θα ειναι σε θέση με τα κατάλληλα πρόσωπα να αλλάξει αρδην το κατεστημένο που έχουν κάποιοι δημιουργήσει προς δικό τους όφελος και της καρέκλας τους.
Να καταλάβει και να μάθει ο απλός κόσμος (μη κυνηγοί), τι εστι κυνηγι και πάνω απο όλα να ξεκινήσει επιτέλους να γίνεται μια ορθολογιστική διαχείριση της πανίδας και χλωρίδας της νήσου μας.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε και να πιστέψουμε πως αυτο το επιχείρημα δεν ειναι ακατόρθωτο, η Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. έχει 9000 περίπου μέλη, αυτή ειναι η Κ.Ο.Κ. ένας απλός κυνηγετικος σύλλογος που απλα ξέχασε το ρόλο του!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreas78 την 22 Νοέμ 2012, 20:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

andreas78 έγραψε:Καλησπέρα και απο εμένα,
Έχω αναφέρει και εγω την αγανάκτηση μου, για την Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. σε άλλο θέμα που είχε προκύψει και είχα προτείνει την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συλλόγου, ομίλου ή ομοσπονδίας που θα φέρει τα πάνω κάτω για τους πλείστους καρεκλοκένταυρους της Κ.Ο.Κ. αλλα και των περισσότερων απο τους συλλόγους τους.
Όπως έχουν προαναφέρει οι nature, costas_ και άλλοι συνάδελφοι, δεν πρέπει να δημιουργηθεί ακόμη ένας κυνηγετικοι σύλλογος αλλα μια παγκύπρια πρωτοβουλία που θα ειναι σε θέση με τα κατάλληλα πρόσωπα να αλλάξει αρδην το κατεστημένο που έχουν κάποιοι δημιουργήσει προς δικό τους όφελος και της καρέκλας τους.
Να καταλάβει και να μάθει ο απλός κόσμος (μη κυνηγοί), τι εστι κυνηγι και πάνω απο όλα να ξεκινήσει επιτέλους να γίνεται μια ορθολογιστική διατήρηση της πανίδας και χλωρίδας της νήσου μας.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε και να πιστέψουμε πως αυτο το επιχείρημα δεν ειναι ακατόρθωτο, η Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. έχει 9000 περίπου μέλη, αυτή ειναι η Κ.Ο.Κ. ένας απλός κυνηγετικος σύλλογος που απλα ξέχασε το ρόλο του!!!!!
+1 :idea: :idea:
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

andreas78 έγραψε: Θα πρέπει επίσης να καταλάβουμε και να πιστέψουμε πως αυτο το επιχείρημα δεν ειναι ακατόρθωτο, η Κ.Ο.Κ. & Δ.Α.Ζ. έχει 9000 περίπου μέλη, αυτή ειναι η Κ.Ο.Κ. ένας απλός κυνηγετικος σύλλογος που απλα ξέχασε το ρόλο του!!!!!
Α Γεια σου ρε Αντρεα!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Θέλω και εγώ με την σειρά μου να εκφράσω την άποψη μου . Είμαι άνθρωπος που έχω πολύ δύναμη να ξεκινώ πράγματα από την αρχή αλλά έμαθα να είμαι και ρεαλιστής. Σε παλαιότερο πόστ είπα ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί από πολλές πλευρές και εξηγούμε.

Αυτή την στιγμή υπάρχει η Κ.Ο.Κ & Δ..Α.Ζ με τα καλά της και τα κακά της. Έχει μια Α εξουσία και επιρροή. Δεν είναι ότι το πιο εύκολο να ελέγχεις τον κυνηγόκοσμο δείτε το και από εμάς εδώ μέσα που κάθε τρις και λίγο χωρίς να εμπλέκονται οικονομικά ή άλλα ζητήματα ο ένας αποχωρεί ο άλλος μουγιάζεται ο άλλος περιπαίζει!!!

Η Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ χτίστηκε και από ανθρώπους αγνούς που αγαπούσαν το κυνήγι και ήθελαν να το διατηρήσουν, κέρδισε μάχες και κατάφερε αρκετά πράγματα μέχρι σήμερα. Έγιναν και αρκετά λάθη, έγιναν και αρκετές αδασθαλείες κατά καιρούς όπως γίνετε παντού στην κοινωνία μας.

Σήμερα τι γίνετε?
Τί θέλουμε να πετύχουμε?
Πώς το πετυχαίνουμε?

Κάποιος φίλος είπε να κάνουμε μια καινούργια ομοσπονδία, να ταράξουμε τα νερά κ.τ.λ κ.τ.λ . Εν καλά τα λόγια αλλά δυστυχώς υστερούμε στα έργα. Αντί να αναλάβουμε δράση μένουμε στα λόγια της περισσότερες φορές. λέμε να κάνουμε δεντροφύτευση έρχονται 6-8 άτομα, λέμε να βρεθούμε κάπου έρχονται 12-15 άτομα αν είναι για φαί μπορεί 20-25

Κατά εμένα το πρόβλημα είναι ότι σε αρκετούς συλλόγους έχουν ριζώσει κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται να δούνε την εξέλιξη και την πραγματικότητα του σήμερα και φοβούνται την αλλαγή. Ακόμη ένα αρνητικό είναι το γεγονός ότι οι σύλλογοι στις μεγαλουπόλεις είναι σχεδόν αδρανείς και είναι ενεργοί οι σύλλογοι στα χωριά. Εσείς κατά την άποψη σας που είναι οι περισσότεροι κυνηγοί???

Η δημιουργία όχι ενός αλλά 4-5 συλλόγων (ένας σε κάθε επαρχία) με νεαρά και προοδευτικά άτομα μέσα μπορεί να συνυπάρξει με την Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ και να σπάσει το κατεστημένο. Βασικά με το καταστατικό και την δομή που έχουν όλα αυτά τα χρόνια ετοιμάσει μπορούμε πολύ εύκολα να ενεργοποιηθούμε μέσα στο μόνο οργανωμένο σύνολο που υπάρχει και να δουλέψουμε για αλλαγή. Σήμερα με την δουλειά που κάνουμε σαν περιοδικό σαν φόρουμ να ξέρετε ότι όλοι τους μας λαμβάνουν υπόψη. Θήρα-Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους αλλά όταν κάτι το βλέπουμε στραβά τους το λέμε και τους το γράφουμε και ξέρουμε ότι πιάνει τόπο. Μας αναγνωρίζουν ως το μοναδικό μέσο που κάνει δουλειά και που προσπαθεί για το καλό και χωρίς σκοπιμότητες και αυτό όχι μόνο το αναγνωρίζουν το λένε.
Το να πάμε και να ξεκινήσουμε κάτι άλλο απλά για να κοντραριστούμε με την Κ.Ο.Κ ή την θήρα όχι μόνο δεν θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά θα μειωθούμε και στο σύνολο μας σαν κυνηγοί στα μάτια των πολέμιων μας. Τέτοιες ευκαιρίες γυρεύουν κάτι κυρίες και κάτι κουνιστοί που το παίζουν αντικυνηγοί για να μας κατηγορούν. Άδε τε τους τσακώνονται μεταξύ τους.
Εγώ προτείνω το εξής

Μια συνάντηση Παγκύπρια απο όλες τις επαρχίες σε ένα χώρο για να βρεθούμε και να το συζητήσουμε το πράμα. Έτσι θα φανεί και ποιοί θέλουν να γίνει αυτό το πράγμα στην πραγματικότητα και όχι μέσα από τον υπολογιστή. Αν είσαστε μέσα εγώ αν θέλετε έρχομαι και Κυριακή αντί να πάω κυνήγι όλοι μέρα να πάω μισή μέρα και την υπόλοιπη να βρεθούμε να συζητήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.!!!
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

ωραίος
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Η ΚΟΚ μου θυμίζει υδροκέφαλο δημόσιο οργανισμό. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους σήμερα. Αν στο μέλλον εξελιχτούν όπως έπρεπε να έχουν ήδη κάνει να το δούμε το θέμα. Αναγνωρίζω όμως τους αγώνες και που έκαναν κάποτε για το κυνήγι. Σήμερα όμως είναι για .........

Δεν μιλούμε για την δημιουργία νέας ομοσπονδίας, μιλάμε για την δημιουργία μιας ομάδας ατόμων με κοινούς στόχους και οράματα για το κυνήγι. Δεν θα γίνει άλλος ένας κυνηγετικός σύλλογος. Είναι ένα ρίσκο μεγάλο αλλά αν πετύχει νομίζω μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα γιατί η πλειονότητα των κυνηγών είναι απογοητευμένη με τη σημερινή κατάσταση.

Στη ουσία θα γίνει κάτι όπως είναι τώρα το φόρουμ αλλά πολύ πιο επίσημο και οργανωμένο μέσω καταστατικού. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά δεν θα είναι κάτι εύκολο αν σκοπός μας θα είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου συνόλου. Καλή είναι και η πίεση που ασκεί το περιοδικό/φόρουμ αλλά θεωρώ πως αυτή οφείλεται κυρίως στις προσωπικές σχέσεις των ιδιοκτητών με άτομα της ΚΟΚ και του ταμείου. Επιπλέον, το περιοδικό είναι μια επιχείρηση και κακά τα ψέματα πάντα θα υπάρχει το λεγόμενο conflict of interest. Δεν λέω φίλε δεν κάνετε καλά την δουλεία σας, το αντίθετο μάλιστα (έστω και αν έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις σε μερικά θέματα).

Δεν πάμε να κοντραριστούμε με κανένα, αν γίνει κάτι θα είναι κάτι εντελώς καινούριο και ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχτεί. Με λίγα λόγια, νέος αέρας νέες ιδέες. Εγώ το πιστεύω πάντως. Αν εδώ στο φόρουμ όμως είμαστε 100 άτομα ενεργοί, και 10 άτομα μόνο επιδείξουν ενδιαφέρον τότε νομίζω δεν αξίζει καν να γίνει η οποιαδήποτε προσπάθεια. Υποτίθεται εμείς είμαστε άτομα ευαισθητοποιημένα τα οποία ψαχνόμαστε να βρούμε λύσεις αν μόνο 1/10 ενδιαφερθεί τότε FAIL ας μην χάνουμε το χρόνο μας άδικα.

Εγώ, έχω διάθεση για συνάντηση και συζήτηση εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από συναδέλφους. Αλλά ούτε σκοπευτήριο, ούτε πάρτι ούτε τίποτα πάμε για να μιλήσουμε σοβαρά για το θέμα και τίποτα άλλο. Καλό είναι να εκφράσουν ενδιαφέρον όσοι πραγματικά πιστεύουν σε κάτι τέτοιο και θα έρθουν σε μια μελλοντική συνάντηση.

Φιλικά
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Οκ!!!
Οσα μέλη ( ενεργα & μη) ενδιαφερονται για το μελλον του κυνηγιου και με βαση τα γραφόμενα του nature και αυτα που ανακοινωσε ο admin να δηλωσουν συμμετοχη για να συναντηθουμε ( με συγκεκριμενη ατζεντα) για να συζητησουμε τα κακα που βασανιζουν το κυνηγι και την δημιουργία ενος παγκυπριου κινηματος. συλλογου, ομιλου.

Ο admin ηδη ειπε εν μεσα
Εγω ( Anthimos) ειμαι μεσα
δηλωστε προθεση συμμετοχης κυριοι και να σας ανακοινωθει ο χωρος και η ημερομηνια
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ζεγω μεσα
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

+1
I believe half of what I see and nothing of what I hear
Απάντηση