MsgJack έγραψε:Ρε παιδιά κάπου σε μια δημοσίευση διάβασα ότι σε ένα χρόνο κατά μέσω όρο ένα ζευγάρι λαγούς μπορεί να αυξηθεί στο σύνολο σε 18 λαγούς. (1 λαγός γεννά περίπου 5 φορές το χρόνο, αν υποθέσουμε 2 λαγουδάκια τη φορά και τα λαγουδάκια στους 4-5 μπορούν να γεννήσουν κι αυτά, αποδίδει στο σύνολο 18 λαγούς)[2+(2*5)+(2*2)+(2*1)]
Υπάρχουν πολλοί χώροι (περιφραγμένα) όπου μπορεί να γίνει ελεγχόμενη εκτροφή και κατόπιν απελευθέρωση. Η απελευθέρωση μπορεί να γίνετε άνοιξη ώστε να μην υπάρχει καταδίωξη και να μπορούν να εγκλιματίζονται τα ζώα.
-Δεν μπορούμε να οργανώσουμε κάτι τέτοιο σε διάφορες περιοχές της κάθε επαρχίας;
-Δεν πρέπει πρώτα να αποκαταστίσουμε το θήραμα και μετά να το συντηρήσουμε;
ένας lagos γεννα 12 φορες τον χρόνο φιλε από ένα μέχρι δυο τι κούλα λες 5 για ψαχτώ λιγάκι
και ότι γεννα 12 φορες τον χρόνο είμαι απόλυτα βέβαιος
Αναπαραγωγή : Αναπαράγεται από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο αλλά η περίοδος αυτή μπορεί να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών. Είναι είδος πολυγαμικό . Γεννά τέσσερις πέντε φορές τον χρόνο από 2-4 μικρά (περισσότερα στο μέσο της αναπαραγωγικής περιόδου και λιγότερα στην αρχή και στο τέλος. Τα νεογνά γεννιούνται κάθε 30 -35 μέρες η κύηση όμως διαρκεί 42-44 μέρες . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μήτρα είναι δισχεδής με αποτέλεσμα να διακρατεί δύο γέννες ταυτόχρονα . Έτσι λοιπόν πριν τον τοκετό γονιμοποιείται ξανά, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται σε άλλο θηλαστικό και είναι γνωστό ως επικύηση . Ο θηλασμός διαρκεί 2-3 εβδομάδες και τα μικρά γίνονται ανεξάρτητα μετά από τριάντα μέρες και ωριμάζουν σεξουαλικά μετά από 7-8 μήνες . Η διάρκεια της ζωής του λαγού είναι 7-8 χρόνια
απο:http://stamo2.tripod.com/lagos.htm
gekaspower έγραψε:Αναπαραγωγή : Αναπαράγεται από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο αλλά η περίοδος αυτή μπορεί να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών. Είναι είδος πολυγαμικό . Γεννά τέσσερις πέντε φορές τον χρόνο από 2-4 μικρά (περισσότερα στο μέσο της αναπαραγωγικής περιόδου και λιγότερα στην αρχή και στο τέλος. Τα νεογνά γεννιούνται κάθε 30 -35 μέρες η κύηση όμως διαρκεί 42-44 μέρες . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μήτρα είναι δισχεδής με αποτέλεσμα να διακρατεί δύο γέννες ταυτόχρονα . Έτσι λοιπόν πριν τον τοκετό γονιμοποιείται ξανά, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται σε άλλο θηλαστικό και είναι γνωστό ως επικύηση . Ο θηλασμός διαρκεί 2-3 εβδομάδες και τα μικρά γίνονται ανεξάρτητα μετά από τριάντα μέρες και ωριμάζουν σεξουαλικά μετά από 7-8 μήνες . Η διάρκεια της ζωής του λαγού είναι 7-8 χρόνια
απο:http://stamo2.tripod.com/lagos.htm
παιδιά εγώ είμαι βέβαιος ότι εν 12 φορες κάθε μηνα δεν είναι κουνέλι
τζάι τουύ το τέσσερα εν μου κάθεται 1 μέχρι 3 αλλα κάθε μηνα γενικά όμως είναι ένα με δυο
MsgJack έγραψε:Ρε παιδιά κάπου σε μια δημοσίευση διάβασα ότι σε ένα χρόνο κατά μέσω όρο ένα ζευγάρι λαγούς μπορεί να αυξηθεί στο σύνολο σε 18 λαγούς. (1 λαγός γεννά περίπου 5 φορές το χρόνο, αν υποθέσουμε 2 λαγουδάκια τη φορά και τα λαγουδάκια στους 4-5 μπορούν να γεννήσουν κι αυτά, αποδίδει στο σύνολο 18 λαγούς)[2+(2*5)+(2*2)+(2*1)]
Υπάρχουν πολλοί χώροι (περιφραγμένα) όπου μπορεί να γίνει ελεγχόμενη εκτροφή και κατόπιν απελευθέρωση. Η απελευθέρωση μπορεί να γίνετε άνοιξη ώστε να μην υπάρχει καταδίωξη και να μπορούν να εγκλιματίζονται τα ζώα.
-Δεν μπορούμε να οργανώσουμε κάτι τέτοιο σε διάφορες περιοχές της κάθε επαρχίας;
ένας lagos γεννα 12 φορες τον χρόνο φιλε από ένα μέχρι δυο τι κούλα λες 5 για ψαχτώ λιγάκι
Ρε φιλε και 12 φορες να γεννα που δεν ειναι ετσι το ζητημα ειναι αλλο.
Hunt, Search, Track, Avast, Retrieve? Get a D. Drahthaar...
Ρε φιλε και 12 φορες να γεννα που δεν ειναι ετσι το ζητημα ειναι αλλο.
"ε φιλε" που τον καιρό που ήμουν 5 χρόνο είχαμε σε "τελιασμενο" μέχρι τα 15 μου που το θεώρησαν παράνομο τζάι άνοιξε τους ο πατέρας μου τζάι "εφιαν" τζάι ξέρω σιούρα έστες μ******ς που γράφου 4 φορες martin απρίλη μέχρι αύγουστο γιατί εδώ και 11 χρονια παίζω κάθε χρόνο "ακαστρομενες" μες τον δεκέβρη
Τωρά που δέν έχει τσια πολές τσίκλες και θα έχουμε χρόνο εισηγούμε να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες ομαδικές. Π.Χ.
1)Κυνήγι σε μια περιοχή και μετά καθαριότητα
2)Κυνήγι σε μια περιοχή και μετά φαϊ
3)Σκοπευτήριο και κανένα φιλικό match
4)Οποσδήποτε ακόμη μια συνάντηση για να δούεμ τι θα κάνουμε με το θέμα οργάνωσης κατι μιας ομάδας
5)Καμιά σπορά
6)Καμιά δεντροφύτευση
7)Εννοείτε ότι θα κάνουμε και το καθιερωμένο κόψιμο βασιλόπιττας περί τα τέλη Ιανουαρίου
admin έγραψε:Τωρά που δέν έχει τσια πολές τσίκλες και θα έχουμε χρόνο εισηγούμε να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες ομαδικές. Π.Χ.
4)Οποσδήποτε ακόμη μια συνάντηση για να δούεμ τι θα κάνουμε με το θέμα οργάνωσης κατι μιας ομάδας
5)Καμιά σπορά
6)Καμιά δεντροφύτευση
7)Εννοείτε ότι θα κάνουμε και το καθιερωμένο κόψιμο βασιλόπιττας περί τα τέλη Ιανουαρίου
Ατε να οργανωθούμε!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
admin έγραψε:Τωρά που δέν έχει τσια πολές τσίκλες και θα έχουμε χρόνο εισηγούμε να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες ομαδικές. Π.Χ.
5)Καμιά σπορά
6)Καμιά δεντροφύτευση
ΚΥΝΗΓΙ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ-ΣΠΟΡΕΣ-ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ… Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!