ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΝΕΡΟΚΟΛΟΚΑ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Re: ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΝΕΡΟΚΟΛΟΚΑ

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

christy2000 έγραψε:Φενονται πολυ ωραια φιλε,με τη τα ζωγραφειζη?
Ευχαριστώ φίλε μου! Συνήθως χρησιμοποιεί ανεξίτηλα πενάκια και κάποιες φορές το χαράσει για να πιάσει καλά το χρώμα. Στο τέλος τα βερνικώνει.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Πολλα ομορφη ητεχνη του παπα σου φιλε μου.

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΕ.

Ειναι πολυ ομορφη τεχνη η ζωγραφικη - χαρακτικη και εχει μια ξεχωριστη θεση στην Κυπριακη παραδοση.

Υπηρχε ξεχωριστη διαδικασια για να γινει το νεροκολοκο, που δεν μπορουσε να λειψει απο κανενα σπιτι, οπως και η κουμνα, η κουζα κλπ.

Απο το καταλληλο σχημα, μεχρι την σωστη αποξυρανση, το καθαρισμα απο μεσα, το γυαλισμα του με πετραδακια και ακολουθως το πισσωμα του για να μπορει να χρησιμοποιηθει.

Ακολουθως η τεχνη της χαραξης του με κυπριακες παραστασει και οι διακοσμηση του.

Υπαρχουν κομψοτεχνηματα αυτου του ειδους, και ο πατερας σου κανει πολυ καλη δουλεια.

Ηταν ενας παππους καποτε, τον ειχαν βαλει και σε ντοκιμαντερ στο ΡΙΚ που ηταν εξαισιος γνωστης της τεχνης αυτης.
Δυστυχως οσο πανε τα χρονια χανεται μαζι με καθε τι παραδοσιακο.

Ειχα παρει και εγω μερικα για να τα αρχιζω με χαραξη, αλλα χρειαζεται πολλη ωρα και μερακκι να γινει......δεν μπορει να διακοπτεις καθε λιγο, οποταν εμειναν μισοδοτζην.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Laurona έγραψε:Πολλα ομορφη ητεχνη του παπα σου φιλε μου.

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΕ.

Ειναι πολυ ομορφη τεχνη η ζωγραφικη - χαρακτικη και εχει μια ξεχωριστη θεση στην Κυπριακη παραδοση.

Υπηρχε ξεχωριστη διαδικασια για να γινει το νεροκολοκο, που δεν μπορουσε να λειψει απο κανενα σπιτι, οπως και η κουμνα, η κουζα κλπ.

Απο το καταλληλο σχημα, μεχρι την σωστη αποξυρανση, το καθαρισμα απο μεσα, το γυαλισμα του με πετραδακια και ακολουθως το πισσωμα του για να μπορει να χρησιμοποιηθει.

Ακολουθως η τεχνη της χαραξης του με κυπριακες παραστασει και οι διακοσμηση του.

Υπαρχουν κομψοτεχνηματα αυτου του ειδους, και ο πατερας σου κανει πολυ καλη δουλεια.

Ηταν ενας παππους καποτε, τον ειχαν βαλει και σε ντοκιμαντερ στο ΡΙΚ που ηταν εξαισιος γνωστης της τεχνης αυτης.
Δυστυχως οσο πανε τα χρονια χανεται μαζι με καθε τι παραδοσιακο.

Ειχα παρει και εγω μερικα για να τα αρχιζω με χαραξη, αλλα χρειαζεται πολλη ωρα και μερακκι να γινει......δεν μπορει να διακοπτεις καθε λιγο, οποταν εμειναν μισοδοτζην.

Όντως φίλε μου είναι όμορφη τέχνη. Δυστυχώς εγώ δεν πείρα που λόου του στη ζωγραφική, ευτυχώς όμως πήρα στη μουσική! Η κάθε τέχνη εκτός από το μεράκι και το ταλέντο θέλει και αφοσίωση για να πετύχει!

Έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου, επίσης τα νεροκόλοκα χαράσσονταν με το τσιακκούι και εμποτίζονταν με λαδόμουζη αν δεν κάνω λάθος, εξωτερικά.

Τώρα με τα πεννάκια κάνεις ότι θέλεις, αλλά και μένα μου αρέσει το παραδοσιακό.

Την παράδοση μας πρέπει να την κρατάμε γιατί όπως πάμε στο τέλος θα ξεχάσουμε και ποιοι είμαστε!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”