enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

ΜΕΣΑΟΡΙΑ
Full Member

Re: enarxi kinigetikis periodou lagou 23-10-2011

Δημοσίευση από ΜΕΣΑΟΡΙΑ »

Laurona έγραψε:Κυριακο σε καλοσωριζω,

Ο κοσμος Κυριακο οπως θα εχεις ηδη αντιληφθει αφου μας παρακολουθεις οπως λες καιρο τωρα, ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ.

Διαβαζει και μαθαινει, και μπορει πια να κανει συγκρισεις, μεταξυ εμας και αλλων γειτονικων χωρων, εχει αποψη η οποια τεκμηριωνετε τις πλειστες φορες με επαγγελματικες αποψεις και επιστημονικες καταθεσεις γνωσεων, αφου εχει παρελθει ο καιρος που ο κυνηγος ηταν καποιος που κρατα οπλο και εχει σε ενα βαρελλι εναν σκυλο, και ο ψαρας οποιος επιανε ενα καλαμι!!

Φυσικα και σημερα εχουμε, και αρκετα μαλιστα απο αυτα τα κρουσματα, αλλα στην πλειοψηφια του ο κοσμος ενδιαφερετε.

Και ο κοσμος που ενδιαφερθηκε και το κανει ακομα βρηκε τις πορτες κλειστες, οταν προσπαθησε να προσφερει γιατι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να εχουν καποιους που δεν εχουν αλλα συμφεροντα απο το πραγματικο καλο του κυνηγιου στο συναφι τους οι αρμοδιοι.

Πριν μια διετια, οταν ηταν η χειροτερη χρονια μας , ηρθε εαν αλλος επιστημονας, βαλμενος και ''δασκαλεμενος'' να υποστηριξει τις θεσεις του ταμειου, γιατι τοτε ετριξαν καρεκλες με την καταντια μας....και η αποτυχια εφκαλε ματια.

Τωρα μας λες οτι ηρθε καθηγητης απο την Ελλαδα.Γιατι?Για να μας πει ξανα τις ιδιες θεσεις του Ταμειου και της ομοσπονδιας μας?

Ξερεις τις περιοδους που κυνηγανε το λαγο στη νΕλλαδα? Εαν τις ξερεις τοτε πως ο καθηγητης υποστηριζει τα περι παραγωγης Ιανουαριου?.Εκει οι ΜΚΟ τους εχουν κατασπαραξει, λες να υπηρχε τετοια επιστημονικα τεκμηριωμενη αποψη και να μην την εκμεταλευονταν για να τους μειωσουν την διαρκεια κυνηγιου?Αφου κυνηγανε κια πριν απο εμας και μετα απο εμας τον λαγο!!!

Οτιδηποτε γινετε φιλε μου, αποσκοπει στις εντυπωσεις και την δικαιολογια των αδικαιολογητων.

Δεν στα λεω αυτα επειδη εχω κατι μαζι σου.Το αντιθετο, επειδη αλλον ενας φιλος που φαινετε να ενδιαφερετε(εσυ) , θα καταλαβει αργοτερα το χαος και θα ''πεσει απ το συνεφα''

Μας λες να γινουμε μελη σε κυνηγετικους συλλογους.Εκτος 10 στο συνολο παγκυπρια συλλογων που βρεθηκαν 5 ατομα να αγαπουν το κυνηγι και να τους φροντιζουν ολοχρονα οι υπολοιποι ειναι φιασκα, εισπραξης συνδρομης και μονο.

Εγω ειμαι γραμμενος σε δυο. οχι σε εναν.Τοσα χρονια με θυμουνται στους αγωνες της εναρξης στο σκοπευτηριο, και οταν θελουν συνδρομη.Οταν τους ειπα να κανουμε ετσι και αλλοσπως, καποτε που χα και παραπανω χρονο και δεν με ειχαν ακομη απογοητευσει εντελως...........ειμουν αθκιασερος......και εν ειχα αλλη δουλεια να καμω.

Ειδες πολλους να λςιτουργουν και να δουλευουν ολοχρονα?

Εδω και 3 χρονια , οι θεσεις των κυνηγων εχουν υποστηριχτει επισημα μεσα απο επιστολες που εχουν δημοσιευτει κια σε εφημεριδες, ψαξε στο αρχειο του Φιλελευθερου αν θες.Ισως μεμονομενα, ισως οχι κατα αναγκην σωστες, αλλα τουλαχιστον δωθηκαν και εκφραστηκαν.

Μεσα απο αυτο το site εχει φανει η γνωση και η εννοια του κοσμου.

Εχουν δωθει αποψεις και εισηγησεις που ΑΠΟΡΡΗΦΘΗΚΑΝ, αν και φετος καποιες ΚΡΥΦΑ εχουν υΙοθετηθει, με σκοπο εαν πετυχουν να προβληθουν ως αποτελεσμα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΑΣ επιστημονων που κρατουν τις καρεκλες.

Δωθηκαν απλες και χρησιμες εισηγησεις!!! Γρηγορες και εφικτες αλλα........

Οι κυνηγοι μπορουσαν να βγαλουν κομμα αγαπητε μου φιλε εαν το επιδιωκαν, και δεν μιλω για την αστεια και εντελως αστοχη προσπαθεια που εκανε καποιος, ταχα πριν μια πενταετια.

Το χρημα που δινουν και η δυναμη που θα μπορουσαν να εχουν αν πραγματικα η ηγεσια τους ειχε σκοπο την καλυτερευση του κυνηγιου, ειναι υπερανω υποψιας.Δες σε αλλες χωρες που εχουν αλλοι νοοτροπια οι ανθρωποι....

Αλλα το ψαρι βρωμα που την κκελλε.Και το ιδιο το συστημα τρωει αμεσως τους ελαχιστους που θελουν να προσφερουν απο την θεση τους, οποια και να ειναι αυτη....γιατι εαν τους αφησουν, θα γινει αβολη η θεση καποιοων που προλαβαν και βο-λευτηκαν....

Οι οικολογοι εφκαλαν βουλευτη καποτε με 900 ψηφους, φετος ηταν χαζιρι που λαλεις να πιαν και δευτερην εδραν, επροσπαθησαν να φκαλουν και προεδρο της βουλης!!!

Απλα δεν συμφερει φιλε μου να γινονται τα πραματα σωστα........διοτι μετα, δεν θα χανονται ετσι τα λεφτα του ταμειου, και θα πρεπει να δικαιολογηθουν τα ελειματα που η ιδια η γενικη ελεκτρια επανελειμενως αναφερε...αλλα κατα παραξενον τροπο .......δεν χρειαστηκε ποτε κανενας να ...δικαιολογησει.

Ο κοσμος εινια πικραμενος Κυριακο κια διψα για να βρει το δικαιο του.....

Θελετε καταπολεμηση των επιβλαβων?Πε μου ποσο παλιος κυνηγος εισαι σε ηλικια?Θυμασε καποτε οταν επρεπε να παρεις κεφαλια απο επιβλαβη για να πιασεις αδεια?Ηταν κακο μετρο νομιζεις?ΟΧΙ

Αλλα μετα που απαγορευτικε το Απριλιατικο, καποιοι εξυπνοι μεγαλων ταχα συλλογων και μελη της ηγεσιας εσκεφτηκαν τες αδειες των κορακοειδων...αλλα τα ευλοημενα, εφορουσαν ουλοι τους γιαλια τους ηλιου και επεζαν κια τες φασσες και τα τριωνια.

Ειδεν το ο κοσμος, και αφρισεν...και αρκεψεν να καμνει το ιδιο...ετσι εκαταντησαμεν να τα καμουμε σκατα!!!

Καποτε ο κοσμος πραγματι μονο κοραζινους ενδιαφερετουν να παιξει..........κια μην μου πεις για συνοδειες θηρας κια κουραφεξαλα......δεν εφαρμοζετουν κια πριν μια 5ετια ο θεσμος του συνοδου θυροφυλακα, ο οποιος οταν πρεπει .....αναγκαζετε να ξιασει οτι βλεπει ο ανθρωπος......

Ειπα σου πολλα εννεν......μεν το σκεφτεσε.......ηταν για να καμω την πτωση σου πιο ομαλην......οταν χασεις την γη κατω που τα ποθκια σου...

Γιαυτο Κυριακο ο κοσμος ΔΕΝ γινετε μελος και δεν περνει μερος στις αποφασεις.
Γιατι η αποψη πρεπει να μετραει.......το να εισαι απλα εκει....δεν ...κανει διαφορα.
ΜΕΣΑΟΡΙΑ
Full Member

Δημοσίευση από ΜΕΣΑΟΡΙΑ »

Ρε Χρύσανθε μου,...αντί να με υποδεχτείς στη πρώτη μου παρουσία γλυτζιά, γλυτζιά, επιασες με αψά, γεμάτα και κακοφάνηκε μου :lol: ;) Πέτρο, Αριστε πρέπει να παρέμβετε να μην χασκιάζουν τους νέους :lol: ...Σοβαρά τώρα..

Φίλε Χρύσανθε είμαι αρκετά μεγάλος και πολλά χρόνια κυνηγός, για να πέφτω τόσο εύκολα από τα σύννεφα απλά και μόνο επειδή μου παρέθεσε τις αγωνίες, την απογοήτευση και τις ανησυχίες του ένας συνάδελφος κυνηγός !

Αν διαβάσεις προσεχτικά την προηγούμενη μου δημοσίευση θα δείς ότι λέω και εννοώ ότι επειδή ακριβώς είσαστε όλοι στο φόρουμ ψαγμένοι και ενημερωμένοι, μπορείτε και έχετε πολλά να προσφέρετε!

Λές και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι το ψάρι βρωμεί πάντα από την κεφαλή, ότι δεν συμφέρει να γίνονται σωστά κάποια πράγματα, και ότι ο κόσμος διψά να βρεί το δίκαιο του !

Στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο, στις δουλειές μας δεν υπάρχουν συμφέροντα;

Ο κόσμος δεν είναι δυστυχώς αγγελικά πλασμένος !

Το μεγάλο θέμα είναι ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ εμείς για αυτό που αγαπούμε τόσο ;

Εγώ πάντως προτιμώ να προσπαθώ να κάνω κάτι όσο μικρό και αν είναι, παρά να κρίνω απλώς όλους και όλα !

Τουλάχιστο θα έχω ήσυχη τη συνείδηση μου ότι προσπάθησα !

Εχει πολλά, πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε ξεκινώντας πάντα από τον εαυτό μας !

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι όχι μόνο στη κύπρο αλλά και διεθνώς υπάρχει ένα αντικυνηγετικό λόμπυ που προσπαθεί πολύ μεθοδικά να παρουσιάσει το κυνήγι σαν μια ξεπερασμένη και επικινδυνη δραστηριότητα !!!

Αλλά δυστυχώς τους επιβεβαιώνουμε και μείς πολλές φορές με τις πράξεις μας! Πρέπει να καλλιεργήσουμε πρώτοι εμείς την εικόνα του κυνηγού, ώστε οι συμπατριώτες μας και ειδικά οι ανθρώποι της υπαιθρου να μην νιώθουν απόστροφή βλέποντας μας, θεωρώντας ότι είμαστε μόνο για καταστροφές, αλλά αντίθετα ότι εμείς είμαστε αυτοί που προσφέρουν στη φύση και το περιβάλλον!

Συγγνώμη που μακρυγόρησα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μπορούμε να γεμίσουμε σελίδες με απόψεις και εισηγήσεις !!

Τελευταία μου εισήγηση και παρακαλώ όπως όλοι οι φίλοι στο φόρουμ την βάλουν υπόψη είναι όπως ορίσουμε μια μέρα που θέλετε όλοι και μπορούμε να κάνουμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για μια πρώτη γνωριμία όπου όλοι θα μπορούμε να του τα ''ψάλουμε'' απ'όλες τις απόψεις, εκφράζοντας απορίες, παράπονα, εισηγήσεις κλπ!!!
Μπορεί να γίνει σε όποια πόλη βολεύει τους περισσότερους!!

Φιλικά

Κυριάκος

Το μεγάλο θέμα είναι ΠΩΣ;;;;
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Κυριακο καμια σχεση ρε φιλε, ουτε σε αποπερνω, ουτε και εχω τιποτε μαζι σου, ρωτα και τον Αριστο αν θες που με ξερει προσωπικα, δεν ειναι του χαρακτηρα μου να πιανω τον αλλον που τον λαιμο.

Ο μονος λογος που απαντησα ετσι ειναι η πικρια που νιωθω για την κατασταση, αλλα αν προσεξες εθιξα και τα δικα μας κακα, οχι μονο αυτα της ηγεσιας μας.

Οποταν μην το παρεις προσωπικα φιλε, καθε αλλο, μου αρεσει να συνομιλω με ατομα που ''αγαπουν'' και θελουν να δουν το κυνηγι να προκοβει στην Κυπρο.

Σε καλοσωριζω ξανα λοιπον , για να δεις οτι δεν εισουν στοχος εσυ, απλα χρησιμοποιησα το μυνημα σου για να ξαναπω αλλη μια φορα την κατασταση.

Οσο για το μυνημα σου , πιο πανω με βρισκεις απολυτα συμφωνο, δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που καθονται και μιλουν μονο, προσωπικα κανω πολλες ενεργειες για το καλο του κυνηγιου, που μονο εγω ξερω, και μονος μου δινω εναν αγωνα προσωπικο, τουλαχιστον οσον αφορα την νοοτροπια μας και πως μπορει αυτη να αλλαξει.

Απλα δεν ειμουν ποτε των αξιωματων.....

Τωρα αν μπορει να γινει συναντηση, η αν αξιζει να γινει γιατι πραγματι θα εισακουστουν αποψεις......εχω τους ενδυασμους μου.......μακαρι να ειμαι μονον εγω, η να φκω ψευτης, αλλα νομιζω οτι ΕΜΕΙΣ δεν μπορουμε να επηεαζουμε αποφασεις......
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Να σας προτείνω κάτι μικρό να κάνουμε και εάν ο καθένας προσπαθήσει πιστεύω θα το πετύχουμε. Εάν καταφέρουμε 5-6 άτομα απο τις διάφορες επαρχιακές να μπαίνουν μέσα στα φόρουμ τα κυνηγετικά και όχι κατανάγκη το δικό μας και άλλα στον χώρο μπορούν να πιάνουν τον παλμό του κόσμου . Εάν ο κύριος πρόεδρος έβρισκε λίγη ώρα και έμπαινε και διάβαζε τα όσα γράφονται είμαι σίγουρος ότι θα έβλεπε τα πράγματα με άλλο φακό. Δυστηχώς αρκετοί που είναι μέλη σε επιτροπές και πάνε σε συνεδριάσεις δέν έρχονται σε επαφή με τον κόσμο να ακούσουν τα πραγματικά προβλήματα. Εάν εγώ ο Χ κυνηγός δουλεύω 10 ώρες την ημέρα και έχω ένα Σαββατοκυρίακο να πάω να πάρω κανένα γυρό τον σκύλο μου και να αφιερώσω χρόνο στην οικογένεια μου και οικογενειακές υποχρεώσεις δέν έχω χρόνο ούτε σε συλλόγους να πάω ούτε σε επιτροπές. Αλλά έχω άποψη, ποιού να την πώ απο πού . Τα φόρουμ μπορεί ο καθένας ανα πάσα στιγμή να μπαίνει μέσα και να γράφει και να διαβάζει ανεξαρτήτος ωραρίου ΄και τόπου. Εξ όσων γνωρίζω η Κ.Ο.Κ & ΔΑΖ έχει μόνιμο έμισθο προσωπικό. Αυτό το προσωπικό έπρεπε να φιλτράρει κάποια πράγματα και να τα μεταβιβάζει στους αρμόδιους. Ένα κανάλι εποικινωνίας τι ποιό πρακτικό;
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Admin εξααιρετικη ιδεα εγω προσωπικα το έχω εισηγηθει σε φίλους και αρμοδιους , φυσικα τι αντικτυπο θα έχει θα δουμε στο μελλον αν ασχοληθουν ουσιαστικά δηλαδη.....
Αλλα συμφωνω και με τον ΜΕΣΑΟΡΙΑ.
Ο καθενας μας πρέπει να βάζει ενα λιθαράκι προς τουτη τη κατευθυνση και νομιζω να αρχισουμε να καμνουμε εισηγησεις ειναι μια καλη αρχη.
Μετα πρεπει να αρχισουμε να υλοποιουμε ομως

και το προβλημα ειναι το ΠΩΣ??
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
philippos
Full Member

Δημοσίευση από philippos »

τελικα ξερουμε ποτε ξεκινα το κυνηγι?
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

30 του μηνα
Άβαταρ μέλους
chrysanthos
Full Member

Δημοσίευση από chrysanthos »

Πολλα ωραια γιατι 24 ερκουμε Κυπρο να προετοιμαστουμε τζιολας. :ugeek:
NARITAPA
Full Member

Δημοσίευση από NARITAPA »

Μην ξεχάσετε όμως,στις 30 του μήνα,αφήνουμε τη θερινή και πάμε στη χειμερινή ώρα.δηλαδή τα ρολόγια πάνε μιά ώρα πίσω.Προσοχή λοιπόν σαυτούς που θα κλείσουν ραντεβού για να βρεθούν κάπου.
Έτσι είναι,..άν έτσι νομίζετε...../Λουίτζι Πιραντέλλο
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

εν εχει προβλημα δεν 8α πεσουμε ετσι ζε αλιος που την ενια μας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”