ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2016
- Dimitris
Re: ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 2016
Εκρυάδισε λίο όμως,δεν μπορεις να πεις... 

«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
- Γιατρός
- Full Member
- stelios46
- Full Member
Ερημος.. αρκεπσα τζιε εγω να πιστευκω οτι μας πσεκαζουν ..
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
- stelios25
- Full Member
Σάββατο 5/12/15 Δελτίο καιρού
Πιθανή τάση μέχρι και τις 15/12/15
Καλησπέρα σας.
Με ηλιοφάνεια,παροδικές νεφώσεις και κρύο κύλησε η σημερινή ημέρα με την θερμοκρασία να φτάνει στους 16 βαθμούς σε εσωτερικό,νότια,νοτιοανατολικά και ανατολικά εκτός από τα δυτικά που έφτασε τους 17 βαθμούς.Σε συνδυασμό με τον αέρα η αισθητή ήτανε 2-4 βαθμούς πιο κάτω..
Νεφώσεις θα παρατηρούνται τις επόμενες ώρες που ίσως πολύ τοπικά λίγη βροχή να μην αποκλείεται..Χαμηλές οι πιθανότητες..Αν θα κάνει κάτι στο Τρόοδος αυτό θα είναι σε μορφή χιονιού..
Η ψυχρά παραμένει στην περιοχή μας διότι συνεχίζουμε να επηρεαζόμαστε από ψυχρές αέριες μάζες και με την ενίσχυση που θα παρατηρηθεί στον άνεμο το κρύο θα είναι πιο αισθητό..Αναμένεται και περαιτέρω μικρή πτώση στη θερμοκρασία..
Γενικά παρατηρούμε μέσα από το χάρτη 2 ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις(και η Κύπρος) και φαίνεται ότι παραμένουν και τις επόμενες ημέρες..
Στην Κύπρο αύριο Σάββατο με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις πρωινές ώρες ενώ από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να υποχωρούν και έτσι τις βραδυνές ώρες φαίνεται κυρίως αίθριος ο καιρός με ξαστεριά..
Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι(φαίνεται ότι από πολύ αργά το βράδυ σήμερα προς Σάββατο ενισχύονται) και θα είναι στα 3-4 έως 5-6 μποφώρ κυρίως βορειοανατολικοί..
Από αργά το μεσημέρι θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν και θα γυρίσουν κατά τις βραδυνές ώρες σε βόρειους-βορειοδυτικούς..
Χρειάζεται προσοχή με τους ανέμους..
Θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμαίνεται στους 14 βαθμούς στο εσψτερικό,στους 15 στα νότια,νοτιοανατολικά και ανατολικά και στους 16 στα δυτικά.
Στους 8-10 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 3 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 0 βαθμούς..
Προσοχή στις ορεινές περιοχές λόγω του ότι αναμένεται παγετός..
Το κρύο θα είναι αισθητό λόγω ενισχυμένων ανέμων σε όλες τις περιοχές..Πιθανόν η αισθητή να είναι 3-5 βαθμούς πιο κάτω..
Σε χαμηλά ποσοστά η υγρασία..
Υψηλή πίεση στα 1030hpa..
Από Κυριακή 6/12 η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο λόγω υποχώρησης των ψυχρών αερίων μαζών και οι άνεμοι πιο εξασθενημένοι..
Για την συνέχεια τώρα όσο αφορά τις βροχές μάλλον δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο μέχρι τις 15/12..Αν θα παρατηρηθεί κάτι πιθανόν να είναι τοπικού χαρακτήρα..
Παραμένουν οι υψηλές πιέσεις σε Ευρώπη και Κύπρο τις επόμενες ημέρες.
Η θερμοκρασία στην περιοχή μας με σκαμπανεβάσματα σε αυτό το διάστημα..Δεν παραμένει σταθερή.
Κάτι φαίνεται από τις 15-16/12 και μετά στην Κύπρο που πιθανόν να έχουμε αξιόλογες βροχές..
Τώρα αν θα μπούμε σε μια διαφορετική περίοδο με βροχές και μάλιστα αξιόλογες θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες.
Δυστυχώς οι χάρτες δεν είναι καθόλου μα καθόλου σταθεροί ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα..
Είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά πιστεύω θα αλλάξει..
Πιθανή τάση μέχρι και τις 15/12/15
Καλησπέρα σας.
Με ηλιοφάνεια,παροδικές νεφώσεις και κρύο κύλησε η σημερινή ημέρα με την θερμοκρασία να φτάνει στους 16 βαθμούς σε εσωτερικό,νότια,νοτιοανατολικά και ανατολικά εκτός από τα δυτικά που έφτασε τους 17 βαθμούς.Σε συνδυασμό με τον αέρα η αισθητή ήτανε 2-4 βαθμούς πιο κάτω..
Νεφώσεις θα παρατηρούνται τις επόμενες ώρες που ίσως πολύ τοπικά λίγη βροχή να μην αποκλείεται..Χαμηλές οι πιθανότητες..Αν θα κάνει κάτι στο Τρόοδος αυτό θα είναι σε μορφή χιονιού..
Η ψυχρά παραμένει στην περιοχή μας διότι συνεχίζουμε να επηρεαζόμαστε από ψυχρές αέριες μάζες και με την ενίσχυση που θα παρατηρηθεί στον άνεμο το κρύο θα είναι πιο αισθητό..Αναμένεται και περαιτέρω μικρή πτώση στη θερμοκρασία..
Γενικά παρατηρούμε μέσα από το χάρτη 2 ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις(και η Κύπρος) και φαίνεται ότι παραμένουν και τις επόμενες ημέρες..
Στην Κύπρο αύριο Σάββατο με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις πρωινές ώρες ενώ από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αρχίσουν να υποχωρούν και έτσι τις βραδυνές ώρες φαίνεται κυρίως αίθριος ο καιρός με ξαστεριά..
Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι(φαίνεται ότι από πολύ αργά το βράδυ σήμερα προς Σάββατο ενισχύονται) και θα είναι στα 3-4 έως 5-6 μποφώρ κυρίως βορειοανατολικοί..
Από αργά το μεσημέρι θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν και θα γυρίσουν κατά τις βραδυνές ώρες σε βόρειους-βορειοδυτικούς..
Χρειάζεται προσοχή με τους ανέμους..
Θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμαίνεται στους 14 βαθμούς στο εσψτερικό,στους 15 στα νότια,νοτιοανατολικά και ανατολικά και στους 16 στα δυτικά.
Στους 8-10 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 3 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 0 βαθμούς..
Προσοχή στις ορεινές περιοχές λόγω του ότι αναμένεται παγετός..
Το κρύο θα είναι αισθητό λόγω ενισχυμένων ανέμων σε όλες τις περιοχές..Πιθανόν η αισθητή να είναι 3-5 βαθμούς πιο κάτω..
Σε χαμηλά ποσοστά η υγρασία..
Υψηλή πίεση στα 1030hpa..
Από Κυριακή 6/12 η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο λόγω υποχώρησης των ψυχρών αερίων μαζών και οι άνεμοι πιο εξασθενημένοι..
Για την συνέχεια τώρα όσο αφορά τις βροχές μάλλον δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο μέχρι τις 15/12..Αν θα παρατηρηθεί κάτι πιθανόν να είναι τοπικού χαρακτήρα..
Παραμένουν οι υψηλές πιέσεις σε Ευρώπη και Κύπρο τις επόμενες ημέρες.
Η θερμοκρασία στην περιοχή μας με σκαμπανεβάσματα σε αυτό το διάστημα..Δεν παραμένει σταθερή.
Κάτι φαίνεται από τις 15-16/12 και μετά στην Κύπρο που πιθανόν να έχουμε αξιόλογες βροχές..
Τώρα αν θα μπούμε σε μια διαφορετική περίοδο με βροχές και μάλιστα αξιόλογες θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες.
Δυστυχώς οι χάρτες δεν είναι καθόλου μα καθόλου σταθεροί ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα..
Είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά πιστεύω θα αλλάξει..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Γιατρός
- Full Member
Εν δροσούα
Να ανάψουμε το τζάκι πέρκει αλλάξει ο καιρός
Να ανάψουμε το τζάκι πέρκει αλλάξει ο καιρός
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
- Chris B725
- Full Member
Καλησπέρα συνάδελφοι...
Άκουα σήμερα το πρωί στο ράδιο μια εκπομπή στην οποία έλεγαν ότι ψεκάζουν τον ουρανό να φεύγουν τα σύννεφα για να μπορούν ανενόχλητα να κάνουν τις επιχειρήσεις τους και να μην έχουν παρεμβολές στα ραντάρ και στους δορυφόρους.
Αναφέρθηκε ότι χτες συγκεκριμένα αεροπλάνα ''κεντουσαν'' ψεκάζοντας τον ουρανό... πράγμα που πρόσεξα και εγώ ο ίδιος (αεροπλάνα να αφήνουν ασυνήθιστες γραμμές στο πέρασμα τους και όχι το συνηθισμένο καυσαέριο).
Πράγματι αληθεύει αυτό? Αν υπολογίσουμε ότι είναι μέσα Δεκεμβρίου και παρά τις προβλέψεις δεν είδαμε ούτε σταξιά τότε ίσως να ισχύει..
Και μετά περιμένουμε να δούμε νερά...

Η πρόβλεψη μιλά για βροχές το Σάββατο... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαψευστεί πάλι...
Άκουα σήμερα το πρωί στο ράδιο μια εκπομπή στην οποία έλεγαν ότι ψεκάζουν τον ουρανό να φεύγουν τα σύννεφα για να μπορούν ανενόχλητα να κάνουν τις επιχειρήσεις τους και να μην έχουν παρεμβολές στα ραντάρ και στους δορυφόρους.
Αναφέρθηκε ότι χτες συγκεκριμένα αεροπλάνα ''κεντουσαν'' ψεκάζοντας τον ουρανό... πράγμα που πρόσεξα και εγώ ο ίδιος (αεροπλάνα να αφήνουν ασυνήθιστες γραμμές στο πέρασμα τους και όχι το συνηθισμένο καυσαέριο).
Πράγματι αληθεύει αυτό? Αν υπολογίσουμε ότι είναι μέσα Δεκεμβρίου και παρά τις προβλέψεις δεν είδαμε ούτε σταξιά τότε ίσως να ισχύει..
Και μετά περιμένουμε να δούμε νερά...

Η πρόβλεψη μιλά για βροχές το Σάββατο... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαψευστεί πάλι...

I`d rather be hunting !!!
- SilverPigeonS
Φίλε για το θέμα των ψεκασμών ακούμε πολλά. Θεωρίες όμως και όχι εμπεριστατωμένες απόψεις μέσω έρευνας. Το να βγαίνει ο οποιοσδήποτε και να λέει τις απόψεις του χωρίς απόδειξη δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο ισχύει. Ας το επιβεβαιώσουν με έρευνα ειδικοί και θα λάβουμε τα μέτρα μας.Chris B725 έγραψε:Καλησπέρα συνάδελφοι...
Και μετά περιμένουμε να δούμε νερά...![]()
Οι βροχές προβλέπονται συνήθως πριν από 4-5 μέρες και σίγουρα υπάρχουν και οι αποκλίσεις στις προβλέψεις. Για το Σάββατο σωστά αναφέρεις προβλέπονται βροχές σχεδόν σε όλο το νησί. Για να δούμε θα τα ''ψεκάσουν'';
Εγώ χωρίς να είμαι ειδικός δεν μπορώ να πιστέψω πως γίνονται ψεκασμοί. Μακάρι να μην κάνω λάθος.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
εχει 5-6 μερεσ που συζηταμε τουτο το πραγμα με ενα φιλο απο Λευκωσια και χωρισ να ξερουμε τιποτα απο τον τυπο.....τυχαιο...ο ουρανος ειναι ολο γραμμες φτανει να δωσετε λιγη σημασια στο ουρανο και τα βραδια ακουουντε και βουητα απο μηχανεσ αεροπλανων....πολυ πολυ αμυδρα....πετανε σε πολυ μεγαλο υψοσ....τωρα με τουσ βομβαρδισμους δεν αφηνουν συννεφακι για συννεφακιSilverPigeonS έγραψε:Φίλε για το θέμα των ψεκασμών ακούμε πολλά. Θεωρίες όμως και όχι εμπεριστατωμένες απόψεις μέσω έρευνας. Το να βγαίνει ο οποιοσδήποτε και να λέει τις απόψεις του χωρίς απόδειξη δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο ισχύει. Ας το επιβεβαιώσουν με έρευνα ειδικοί και θα λάβουμε τα μέτρα μας.Chris B725 έγραψε:Καλησπέρα συνάδελφοι...
Και μετά περιμένουμε να δούμε νερά...![]()
Οι βροχές προβλέπονται συνήθως πριν από 4-5 μέρες και σίγουρα υπάρχουν και οι αποκλίσεις στις προβλέψεις. Για το Σάββατο σωστά αναφέρεις προβλέπονται βροχές σχεδόν σε όλο το νησί. Για να δούμε θα τα ''ψεκάσουν'';
Εγώ χωρίς να είμαι ειδικός δεν μπορώ να πιστέψω πως γίνονται ψεκασμοί. Μακάρι να μην κάνω λάθος.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- Pathfinder
Χωρις να ειμαι και εγω ειδικος, απο τα λιγα που διαβασα και προσεξα λογω της δουλειας μου, πιστευω οτι ψεκασμοι γινονται αλλα οχι για να διαλυθουν συννεφα κλπ αλλα για να ενισχυθουν οι δυνατοτητες των διαφορων επιγειων ρανταρ.Ψεκαζεται η ιονοσφαιρα με βαρεα μεταλλα η οποια βοηθα στο να αντανακλαται η ακτινοβολια των ρανταρ σε πολυ μεγαλυτερες αποστασεις.Εμπειρικα ειδα απο πρωτο χερι το εξης...οποτε δω αεροπλανα σε πολυ μεγαλυτερα υψη απο τις κανονικες επιβατηγες γραμμες τις αμεσως επομενες μερες οι δυνατοτητες των ρανταρ μας να πολλαπλασιαζεται χ3 η χ4 φορες.Συγκεκριμενα εχτες το μεσημερι στο ποστο που ημουν ειδα τετοιο αεροπλανο και σημερα στην δουλεια επιανα στοχους στα 80-90 ναυτικα μιλια καποτε και παραπανω.επακολουθο τουτων των ψεκασμων ειναι να διαλυονται συννεφα/υγρασια το οποιο βοηθα στα διαφορα συστηματα να αποδωσουν περισσοτερο...
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Αλεξ και με βαρεα μεταλλαPathfinder έγραψε:Χωρις να ειμαι και εγω ειδικος, απο τα λιγα που διαβασα και προσεξα λογω της δουλειας μου, πιστευω οτι ψεκασμοι γινονται αλλα οχι για να διαλυθουν συννεφα κλπ αλλα για να ενισχυθουν οι δυνατοτητες των διαφορων επιγειων ρανταρ.Ψεκαζεται η ιονοσφαιρα με βαρεα μεταλλα η οποια βοηθα στο να αντανακλαται η ακτινοβολια των ρανταρ σε πολυ μεγαλυτερες αποστασεις.Εμπειρικα ειδα απο πρωτο χερι το εξης...οποτε δω αεροπλανα σε πολυ μεγαλυτερα υψη απο τις κανονικες επιβατηγες γραμμες τις αμεσως επομενες μερες οι δυνατοτητες των ρανταρ μας να πολλαπλασιαζεται χ3 η χ4 φορες.Συγκεκριμενα εχτες το μεσημερι στο ποστο που ημουν ειδα τετοιο αεροπλανο και σημερα στην δουλεια επιανα στοχους στα 80-90 ναυτικα μιλια καποτε και παραπανω.επακολουθο τουτων των ψεκασμων ειναι να διαλυονται συννεφα/υγρασια το οποιο βοηθα στα διαφορα συστηματα να αποδωσουν περισσοτερο...

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!