παιδιά, πρώτα απο όλα πρέπει να πέρνουμε μέτρα έτσι ώστε να αποθούμε τα φίδια απο την αυλή μας και μετά το τι θα κάνουμε αν μας τύχει να δούμε.
Υπάρχουν αρκετά χημικά σκευάσματα στην αγορά για το συγκεκριμένο σκοπό γιατί όπως μπορείται να φνταστείτε δηλητηριώδη φίδια υπάρχουν παντού και όχι μόνο στην΄Κύπρο.
Μπορείτε να χρησιμοποιησεται κάπιο χημικό σκεύασμα, ή ακόμη και ναυθαλίνες. ¨Ολα αυτά όμως είναι βλαβερά και για την υγεία τη δική μας και για τα παιδία και τα κατοικίδια.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι χημικό μπορείτε να φυτέψετε φυτά με έντονι μυροδια όπως οι κατηφέδες (marigolds) και λασμαρύ (rosemary). Η βιβλιογραφία προτείνει ότι την ενοχλά η έντονη μυροδιά και δεν μπορεί να επεξεργαστεί άλλες μυροδιές όπως ποντικών και πουλιών που΄αλλιώς θα έκανε.
Το λασμαρί δεν χρειάζεται ούτε και πολυ νερό και οι κατηφέδες είναι γνωστά εντομοαποθητικά και χρησιμοποιούντα ευρέως στις βιολογικές καλιέργειες.
Για όσους απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα καλό ήταν να δοκιμάσουν.
Απο την άλλη, οσοι ήρθαν αντιμέτοποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα υποθέτο ότι δεν μένουν στο κέντρο της πόλης ή σε κανένα διαμέρισμα στον 5 όροφο, αλλά καπού στην ύπεθρο οπόταν παρόλα τα μέτρα και τισ προφυλάξεις κάπια μέρα θα έρθούν αντιμέτοποι με κάπιου είδους φίδι οπόταν το καλύτερο μέτρο είναι να είσαι πάντοτε προσεκτικός και καχύποπτος....
Αν κάπιος δοκιμάσει τα συγκεκριμένα φυτά παρακαλώ να μας ενημερώσει μετά το τέλος του καλοκαιριού με τις εντυπώσεις του.
sry κοπελια ζιολας αλλα για τονομα του ΘΕΟΥ πιες εν φονικες οι φινες??? ΕΛΕΟΣ!!!
δηλαδη οχι πως εγω εν τες φοουμε, ειδα μιαν στο κυνηγι της φασες εκατουρισα κομπο κομπο!!! ΑΛΛΑ μεν παρακαμετε το πραμαν! ποσα χρονια εχει να ακουσετε να πεθανει κανενας που φινα να μεν λαλλουμε ζε οτι θελουμε!
εν ζεν ανακοντα! ασε που ο αθρωπος μπορει να μενεν φινα που ειδε ζε ναν κανας δροπις η τπτ αλλο εν εφκολο να το συνχισεις εν ζε αντροπη!
φιλε μου πιας τον ανθρωπο που το περιοδικο που τες καμει συλογη αν αποχτησει ζινος αλλο ενα pet να τελιονει η κουβεντα!
ζε σβιστε το θεμα τουτο γιατι ακουσαμε λανειτ-παιξε την μπλα μπλα μπλα αν μινει αλλο μιαν εβδομαδα το ποστ εν να σου γραφουν βαλε ναρκοπεδιο-φκαρτο G3-πιαστην αστινομια, πυροσβεστικη- πιαστο animalplanet να φερει τον stiv ostin που πιανει τες κουφαες που τον αμαζονιο αχχχαχχαααχαχαχαχχαχαχαχαχα
sotiris!129 έγραψε:sry κοπελια ζιολας αλλα για τονομα του ΘΕΟΥ πιες εν φονικες οι φινες??? ΕΛΕΟΣ!!!
δηλαδη οχι πως εγω εν τες φοουμε, ειδα μιαν στο κυνηγι της φασες εκατουρισα κομπο κομπο!!! ΑΛΛΑ μεν παρακαμετε το πραμαν! ποσα χρονια εχει να ακουσετε να πεθανει κανενας που φινα να μεν λαλλουμε ζε οτι θελουμε!
εν ζεν ανακοντα! ασε που ο αθρωπος μπορει να μενεν φινα που ειδε ζε ναν κανας δροπις η τπτ αλλο εν εφκολο να το συνχισεις εν ζε αντροπη!
φιλε μου πιας τον ανθρωπο που το περιοδικο που τες καμει συλογη αν αποχτησει ζινος αλλο ενα pet να τελιονει η κουβεντα!
ζε σβιστε το θεμα τουτο γιατι ακουσαμε λανειτ-παιξε την μπλα μπλα μπλα αν μινει αλλο μιαν εβδομαδα το ποστ εν να σου γραφουν βαλε ναρκοπεδιο-φκαρτο G3-πιαστην αστινομια, πυροσβεστικη- πιαστο animalplanet να φερει τον stiv ostin που πιανει τες κουφαες που τον αμαζονιο αχχχαχχαααχαχαχαχχαχαχαχαχα
φίλε Σωτήρη το μόνο που διαφωνώ μαζί σου είναι για το φονικές. Εν σημαίνει φονικές για τον άνθρωπο αλλά και τους σκύλλους. Ξέρω περιπτώσεις φετινές να ππέσεις χαμέ! Σκύλλα στη Λευκωσία εβρέθηκε στο κλουβί με 4 δαγκώματα και η φίνα 1μ δίπλα της! Άλλη περίπτωση, 4 σκύλλοι στα κλουφκιά τους επίαν ούλλοι και ο άνθρωπος έσπαζεν πόθθεν έμπικε διότι έχει περίφραξη με ττέλλι στενό, τελικά ήβρεν την κάτω που το κουγκρί των κλουφκιών!!! Άρα κατ'εμένα ναι είναι φονική και μάλιστα το νούμερο 1 κίνδυνος για τα ζώα μας τούτη την εποχή! Διότι δηλητήρια μπορεί να σε προειδοποιήσει κανένας, να τα δείς κτλ, φίνα όμως εν οπουδήποτε! Α και το άλλο, ενας παρέας μου ήβρεν την πάς το τραπέζι της βεράντας!! Άρα πιστεύω ο φίλος ο Αγγελής να το κάμει όπως το περίπτερο 24ωρο, να τον πιάννουμε και να έρκετε να κάμνει τον μπόγια των κουφάων
Enjoy hunting in different way... Just get a Deutsch Drahthaar....
Λοιπόν παιδιά. Επιδή διάβασα όλες τις ιδέες έχω να σας πω το εξής. Ούτε δυσκολία έχω να αναγνωρίσω τη φίνα απο οποιοδήποτε άλλο φίδι αλλά ούτε και είναι η πρώτη φορά που σκότωσα φίνα πυροβολόντας την. Το θέμα εδώ είναι εαν υπήρχε κάτι για να την αποθίσω απο την περιοχή αντί για να τη σκοτώσω. Το σίγουρο είναι ότι εαν την ξαναδώ είναι τελειωμένη(έβαλα ήδη διάφορα αποθητικά που κυκλοφορπούν στην αγορά)
θα συμφωνισω με τον φιλο Canis αφου ξερει αρκετα πραγματα και θελω να συμπληρωσω πως το καλυτερο φυτο που αποθα τα φιδια ειναι το "Tulbagia violacea"..επιστιμονικα ετσι το βρισκεται σε ολα τα φυτωρια..εχει μυρωδια σκορδου..
κοπελια να μου πει καποιος που τα ξεχωριζει τι εν τουτο? ηταν μεσα στο σπιτι, καταλαβετε οσοι εισαστεν παντρεμενοι με κοπελουθκια τι ακολουθησε ΠΑΝΙΚΟΣ αλλοι πας τατραπεζια αλλοι πας τους καναπεδες οσπου τζε αναγκαστηκα να του τσιλησω τη κκελλε του για να μεν θελω να μετακομισω . Αν νεν κατι το επικεινδυνο να γυρεψω τη μαμα του .
ffsssss 002.jpg
ffsssss 004.jpg
ffsssss 001.jpg
ffsssss 005.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.