ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ

Απάντηση
nature
Full Member

Re: ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ

Δημοσίευση από nature »

Γιατί στη βράση κολλά το σίδερο.

Προτείνω:
"Όμιλος Φίλων Παραδοσιακού Κυνηγιού" ή σκέτο "Όμιλος Φίλων Κυνηγιού". Μπορεί να μπει και το παγκύπριος μπροστά για να δείχνουμε ότι δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Costas_ εσυ που εισαι ο Δικηγορος εδω μεσα
κατα ποσο ειναι εφικτη η δημιουργια ενος τετειου Συνδεσμου?
Admin εσυ που λογο και του ψαρεματος αποτι ξερω εχεται κανει κατι παρομοιο.
κατα ποσο η δημιουργια ενος τετειου Συνδεσμου μπορει να φερει αποτελεσματα?
Μελοι εσεις που ειστε οι κυνηγοι εδω μεσα
κατα ποσο ειστε διατεθειμένοι να συνεισφέρετε?
Άβαταρ μέλους
Browning Ultra plus
Full Member

Δημοσίευση από Browning Ultra plus »

sotiris!129 έγραψε:Costas_ εσυ που εισαι ο Δικηγορος εδω μεσα
κατα ποσο ειναι εφικτη η δημιουργια ενος τετειου Συνδεσμου?
Admin εσυ που λογο και του ψαρεματος αποτι ξερω εχεται κανει κατι παρομοιο.
κατα ποσο η δημιουργια ενος τετειου Συνδεσμου μπορει να φερει αποτελεσματα?
Μελοι εσεις που ειστε οι κυνηγοι εδω μεσα
κατα ποσο ειστε διατεθειμένοι να συνεισφέρετε?
+10000000000000000
σαν Μελοσ ειμαι διαθετιμενοσ να συνισφερψ οσο μπορω η τουλαχιστον με την εισφορα μου
Fanos
Full Member

Δημοσίευση από Fanos »

Μαζι σας και γω παιδια. Καλη ιδεα.
Το θεμα ειναι αυτος ο ομιλος/συνδεσμος να μπορεσει να ασκησει πιεσεις σε καποια φαση στις καταλληλες κατευθηνσεις. Αποκτοντας μελη θα αποκτα δυναμη.
Φανταστειται να εχει 10 000 μελη και να αποφασισει ο ομιλος αποχη απο το κυνηγι για 1 χρονο. Μονο και μονο απο τις αδειες χανουν 770 000 ευρο.

Θελει σκεψη και σωστη οργανωση στην αρχη.
sotiris!129

ενας τετοιος ομιλος μπορει να δραστηριοποιήσει τους αδρανεις συλλογους!
Παραδειγμα "Αυριο Κυριακη 33 Αυγουστου 2013, ομαδα του ομιλου 50-100 ατομα θα επισκεφτει το κυνηγετικο συνλογο του χωριου με αποτερο σκοπο την καταπολεμηση της ποντικας παρακαλουμε οπως ενημερώσετε τα μελοι σας για τυχον βοηθεια" εν λογικο εν θα παω εγω στον "Αρακαπα" και να ξερω που εχουν προβλημα στην ποντικα αν δεν με παρει ο γερος που εχει χωραφκια και βλεπει τες δεν μπορω να καμω καταπολεμηση!
μονομιας μονο και μονο που επιστολη παει στον "κυνηγετικο συνλογο" οφειλει να ενημερωσει τα μελοι του για να μεν παν οι ξενοι ζε να εν μονοι τους! παει μια ομαδα εκει φορτωμενοι δηλητηρια που θα ειναι απο εξοδα του ομιλου!
τα 100 ατομα γινονται 150 ! τα 150 ατομα χωριζουνται μες τα ακαμοτα και μεσα σε 2 ωρες εγεμοσεν το χωρκον ψαζιες της ποντικας!
ΑΝ αρεσεν το εργο του ομιλου στο κυνηγετικο Συνλογο της περιοχης τοτε παραπανω ατομα θα γραφτουν στον ομιλο + οτι ο κυνηγετικος συνλογος θα υιοθετηση την καταπολεμηση αυτη αφου θα δει απο μονος του πως θα εχει αποτελεσμα στους αριθμους της ποντικας!
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

....και προπάντων να μεταφέρει στον έξω κόσμο ότι ο κυνηγός δεν είναι ένας απολίτιστος αγριάνθρωπος!!!! όσοι βλέπουν το σκύλο μου στην επιφάνεια εργασίας και τους λέω ότι είναι κυνηγόσκυλο, με ρωτάνε με έκπληξη "μα είσαι κυνηγός;"

Εγώ είμαι μέσα
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Ωραιες οι ιδεες σας αλλα οι πληστες μη εφαρμοσιμες στο τελος της μερας.....

Και εξηγω:
Σε 1 χωριο που οι κατοικοι ειναι λιγοι 500 κατοικοι πχ (εχει σιγουρα 60 κυνηγους) και η περιοχη προσφερει θηραμα που χρονο με χρονο το θηραμα αλλωτε αυξανεται και αλλωτε μειωνεται ποιος κατοικος του χωριου που ξερει 2-3 περιοχες που εχει λαγους η εχει 2-3 φυσικες πηγες νερου χειμωνα καλοκαιρι και παιζει λιγες φασες και βρισκουν και τα αλλα θηραματα νερο θα ρισκαρει και θα δεχτει η να φερει 5-10-15 ατομα που δεν ειναι του χωριου που δεν ξερουν τις περιοχες και τα σημεια αυτα να καμουν ''ΚΑΛΟ'' σε αυτες τις περιοχες ????????
Ουτε ο κυνηγετικος συλλογος της περιοχης δεν θα δεχτει και σας το υπογραφω

ΚΑΝΕΝΑΣ

γιατι????

επειδη του χρονου που θα παει να κυνηγισει θα εβρει τον παρεα του παρεα που ηρτε και εκαθαρισε την πηγη η εκανε καταπολεμιση ποντικας /αλουπου /κορωνου και ειδε το σημειο και ετον τζιαμε σαν τον φαντη πικκα.
Το ιδιο θα συμβει και με ολα τα αλλα θηραματα

Μπορει ολα αυτα να φαινονται υπερβολικα αλλα ετσι ειναι στη πραγματικοτητα (παρομοια εζησαμε ολοι και παρεξηγηθηκαμε και με φιλους πολλες φορες)

Σκεφτητε τωρα εγω που λευκωσια επειδη συμμετεχα σε μια τετοια καταπολεμιση η οτιδηποτε αλλο στην παφο η λεμεσσο πχ να δω μια περιοχη που εχει φραγκολινες η λαγους να κατεβω με μια παρεα 5 ατομα 2-3 εξορμισεις στην περιοχη αυτη που πηγαιναν 5 ατομα ολη τη σεζον να δουμε τι θα μεινει

Οι περισσοτεροι προτιμουν να καμνουν οτι καμνουν μονοι τους και το δεξι χερι να μην ξερει τι καμνει το αριστερο για να αποφευγονται τα ποιο πανω ετσι καμνω και εγω .Ξερω πολλους απο διαφορες επαρχιες και μεχρι σημερα προσφερουν στη φυση απο μονοι τους δικα τους εξοδα (ελαχιστα το πολυ 40-50 ευρω το χρονο)για να ερθουν μετα να τους δοθει η ευκαιρια να κυνηγησουν και να το ευχαριστηθουν
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Fanos
Full Member

Δημοσίευση από Fanos »

'petros' έγραψε:Ωραιες οι ιδεες σας αλλα οι πληστες μη εφαρμοσιμες στο τελος της μερας.....
Γιαυτο είπα οτι χρειαζεται σκέψη. Εγω το βλεπω σαν ένα μέσο αντίδρασης στα κακά έχοντας του κυνηγίου και όχι σαν μέσο άμεσης βελτίωσης των βιοτόπων. Οι κυνηγοί είμαστε σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο προς το κράτος αλλα και προς την αγορά κυνηγετικών ειδών. Μπορουμε να το εκμεταλλευτούμε για το καλο του κυνηγίου.
sotiris!129

'petros' έγραψε:Ωραιες οι ιδεες σας αλλα οι πληστες μη εφαρμοσιμες στο τελος της μερας.....

Και εξηγω:
Σε 1 χωριο που οι κατοικοι ειναι λιγοι 500 κατοικοι πχ (εχει σιγουρα 60 κυνηγους) και η περιοχη προσφερει θηραμα που χρονο με χρονο το θηραμα αλλωτε αυξανεται και αλλωτε μειωνεται ποιος κατοικος του χωριου που ξερει 2-3 περιοχες που εχει λαγους η εχει 2-3 φυσικες πηγες νερου χειμωνα καλοκαιρι και παιζει λιγες φασες και βρισκουν και τα αλλα θηραματα νερο θα ρισκαρει και θα δεχτει η να φερει 5-10-15 ατομα που δεν ειναι του χωριου που δεν ξερουν τις περιοχες και τα σημεια αυτα να καμουν ''ΚΑΛΟ'' σε αυτες τις περιοχες ????????
Ουτε ο κυνηγετικος συλλογος της περιοχης δεν θα δεχτει και σας το υπογραφω

ΚΑΝΕΝΑΣ

γιατι????

επειδη του χρονου που θα παει να κυνηγισει θα εβρει τον παρεα του παρεα που ηρτε και εκαθαρισε την πηγη η εκανε καταπολεμιση ποντικας /αλουπου /κορωνου και ειδε το σημειο και ετον τζιαμε σαν τον φαντη πικκα.
Το ιδιο θα συμβει και με ολα τα αλλα θηραματα

Μπορει ολα αυτα να φαινονται υπερβολικα αλλα ετσι ειναι στη πραγματικοτητα (παρομοια εζησαμε ολοι και παρεξηγηθηκαμε και με φιλους πολλες φορες)

Σκεφτητε τωρα εγω που λευκωσια επειδη συμμετεχα σε μια τετοια καταπολεμιση η οτιδηποτε αλλο στην παφο η λεμεσσο πχ να δω μια περιοχη που εχει φραγκολινες η λαγους να κατεβω με μια παρεα 5 ατομα 2-3 εξορμισεις στην περιοχη αυτη που πηγαιναν 5 ατομα ολη τη σεζον να δουμε τι θα μεινει

Οι περισσοτεροι προτιμουν να καμνουν οτι καμνουν μονοι τους και το δεξι χερι να μην ξερει τι καμνει το αριστερο για να αποφευγονται τα ποιο πανω ετσι καμνω και εγω .Ξερω πολλους απο διαφορες επαρχιες και μεχρι σημερα προσφερουν στη φυση απο μονοι τους δικα τους εξοδα (ελαχιστα το πολυ 40-50 ευρω το χρονο)για να ερθουν μετα να τους δοθει η ευκαιρια να κυνηγησουν και να το ευχαριστηθουν
sotiris!129 έγραψε: για να βγαλουν κυνηγετικη αδεια θα πρεπει να κανουν εγραφη στον Συνδεσμο "πχ 5-10 ευρο extra" αυτα τα λεφτα θα ειναι καθαρα για εμπλουτησμο και διαχειριση τον βιοτοπων! 50 000 κυνηγοι χ 10 ευρο = 500 000 ευρο!!!
οσοι πραγματικα ενδιαφερονται θα εχουν το κονδυλι για να το κανουν ενεργα μεσα απο αυτο τον Συνδεσμο!
αν λογο χρονου η λογο διαθεσης και χαρακτηρα δεν θελουν να συνησφερουν εμπρακτα στο συνδεσμο τοτε τα 5-10 ευρο που εδοσαν για να γραφτουν θα ειναι υπεραρκετα και βοηθησαν αθελα τους!
φιλε πετρο και γιαυτα εχει λυση!
δηλαδη εν να ερχεσαι εσυ ο Κυνηγος και παρα να δοκεις 50-100 ευρο για να καμεις δικη σου κλουβα, εν να ζητας την βοηθεια του ομιλου "ρε παιθκια εφαν με οι κορονοι!"
οκ φιλε μου ελα μια κλουβα καταπολεμισης κοραζινον δουλεφκει καπως ετσι καμε την δουλεια σου 5 μερες και φερμας την πισω!
αν δεν εισαι μελος τοτε γραφτου, 10-20 ευρο ποσα εν να ειναι να γινεις μελος, πιασε την κλουβα παενε καμε την δουλεια σου και φερμας την πισω στες τοσες του μηνα!

η ελα 2-3 σακουλια δηλητηρια του ποντικου βαλε μες το χωραφι σου αφου εν θελεις να ερτουμε και παλε η δουλεια γινεται!
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

Phinix έγραψε:

admin έγραψε:Το θέμα για τον σύλλογο με 21 άτομα γράφουμε ότι θέλετε

άτε να δούμε, εγώ είμαι μέσα φανατικά

Σκέψου το, γίνετε :D

κυνηγετικός σύλλογος Hunt & Shoot κλιμάκιο Λεμεσού

21 άτομα Λεμεσό, λογικά, βρισκόμαστε παρα πολύ εύκολα

το θέμα που σκέφτομαι είναι ο χορός στέγασης σαν πρώτιστο εμπόδιο :!:

έχουμε κανένα νέο με το πιο πάνω???