περι ανέμων και υδάτων

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

περι ανέμων και υδάτων

Δημοσίευση από admin »

Μετά την τελευταία συζήτηση που είχαμε για τα λαγόσκυλα μου ήρθε στο μυαλό ο πρώτος μου (και ίσως καλύτερος) μου σκύλος. Ένα πράμα όπως λέμε η πρώτη μου αγάπη. όπως ξαναέγραψα σε άλλο πόστ δέν ήταν το τέλειο λαγόσκυλο η πουλόσκυλο αλλά ο τέλειος κυνηγετικός σύντροφος. Έτσι ανακατεύοντας τα φωτογραφικά μου αρχεία εντώπισα μερικές φωτογραφίες με την 'τρελλή' αν και τότε δέν ξέραμε ότι θα μας χρησίμευαν οι φωτογραφίες στο μέλλον και δέν βγάζαμε. Την Ζήνα την αγόρασα 40 λίρες απο ένα κύριο στην Λακατάμια όταν ήμουν 20 χρονών το 1999 φοιτητής.την πήρα κουτάβι και την εκπάίδευσα μόνος μου (ότι ήξερα) είχε την ιδιότητα να φερμάρει ενώ όταν έπιανε μαλαή άκουγες την μύτη της να δουλεύει σαν τουρπίνα πατ πατ πατ πατ πατ... :) Τις περισσότερες φορές όταν εντόπιζε θήραμα το έστρεφε πρός το μέρος μου ενώ πολλές φορές πήγαινε 100-200 μέτρα μακριά και ενώ εγώ τις φώναζα να έρθει πίσω άκουγα μετά απο λίγο ένα φρρρρρ και ένα κύριος ερχόταν κατα πάνω μου συστιμένος. Το ίδιο και με τις φραγκολίνες και τους λαγούς. Τα περισσότερα θηράματα τα έπεξα ενώ τα οδηγούσε πρός εμένα. Σε ηλικία 1 1/2 χρονών την χτύπησε αυτοκίνητο και έσπασε το πόδι της άσχημα. Την κάναμε εγχείρηση και της επανήλθε σε ηλικία 4 χρονών έπαθε κάτι σαν οστειοπόρωση και ξαναέσπασε το πόδι της στο ίδιο σημείο όλοι μου έλεγαν να την θανατώσω αλλά μιλάμε για ένα σκυλί που για 2 χρόνια κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί μου και περνούσαμε πολλές ώρες μαζί.Έτσι έκανα την υπέρβαση βάση του ενστίκτου μου. Της έκανα φυσιοθεραπεία (με τον συναίτερο μου τον Κώστα-φυσιοθεραπευτή) και κινησιοθεραπεία μέσα στην θάλασσα τον Ιανουάριο με στολή του δύτη εγώ την έπερνα για κολύμπη.Τελικά περπάτησε αν και το πόδι δέν είχε πλήρει κινητικότητα έζησε μια φυσιολογική ζωή μέχρι πέρσι όπου εμφανίστηκε καρκίνος και ενώ τον αφαιρέσαμε 2 φορές την τρίτη φορά δέν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα και αναγκαστήκαμε να την κοιμήσουμε. Είναι ο σκύλος που με έμαθε να κυνηγώ, είανι ο σκύλος που ΄κάναμε παρέα δέν έμαθε να κυνηγά απο το ζωόδες ένστικτο για να τραφεί αλλά έμαθε να κυνηγά για να με ικανοποιά και να εμ ευχαριστά εμένα. Εάν σήμερα με βάζατε να επιλέξω μεταξύ του καλύτερου σκύλου φέρμα ή του καλύτερου ιχνηλάτη και αυτού του σκύλου νομίζω ξέρετε ποια΄θα ήταν η απάντηση μου. Μερικές φώτο με την τρελλή
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Προσέχουμε...για να έχουμε
axerkwtis

Re: περι ανέμων και υδάτων

Δημοσίευση από axerkwtis »

φιλε Αριστε καλησπερα..
ολοι μας εχουμε να θυμομαστε καποιες καλες στιγμες με καποια σκυλλια που ειχαμε..αλλα οπως λες κ συ τοτε δεν βγαζαμε φωτο..που να ξεραμε..τις πρωτες μ επαφες με το κυνηγι τις εκαμα με γερμανικο ποιντερ..την εφερε ο παπας μ π την αγγλια οταν ηρθε πισω μονιμα..με κεινην κυνηγουσε στην αγγλια κ επρεπε να διαλεξει μεταξυ κεινης κ μιας λευκης λυκοσκυλας που ειχε..κ οι 2 ηταν οι αγαπες τ αλλα το κυνηγι η μεγαλυτερη..οταν ξεκινησα να πηγαινω μαζι τ κυνηγι(η σκυλλα ηταν συνομιλικη μ) διαπιστωσα πως ηταν οπως το πλασμα..ετσι σκυλλο δεν ξαναειδα..(ως προσφατα γτ ετυχε προσφατα και ειδα σκυλλους καποιου στο φορουμ που μ την θυμισε-miky55)..
μετα το θανατο τις επειδη μας πειραξε δεν επιασε αλλο σκυλλο ο παπας μονο εγω μετα απο πολυ καιρο..μεχρι τοτε επειδη κυνηγουσαμε με τους θειους μ κ ειχαν καλα σκυλια δεν χρειαζοταν..
μας επιασε τηλ ο 8ειος πως επιασε μια σκυλλα που θα μεινει στο νου μας..ηταν αδεσποτη και ηρθε απο τα κατεχομενα,κυνηγουσε μονη της..ηταν μαζι με εναν αρσενικο που δεν μπορεσε να τον πιασει..μεχρι να την μερωσει ειδε κ επαθε..τα χερκα τ εφαε τ τα αλλα εκαμνε υπομονη μαζι της..στο τελος μερωσε αλλα μονο με τον θειο μπορουσε..στο κυνηγι ηθελε να κυνηγα μονη της και δεν δεχοταν ουτε να την πλησιασει αλλος σκυλλος αλλα ουτε κ μεις η να της μιλουσαμε..ακκανε..
ξεκινησε η σεζον και την περναμε..καθε εξορμηση και λαγο τουλαχιστον 1..κεινο που δεν θα ξεχασω ποτε οσο ζω και φανταζομαι κ οι θειοι μ ηταν μια εξορμηση στην Κουκα..ξεκινησαμε την πανια μες τα αμπελια-δομες..ενας τις παρεας χτυπα λαγο απο μακρυα(κρατουσε μοναρι) και μας τον πιανει καποιος που ειδε την φαση..θυμωσε η παρεα και λεμε θα πιασουμε κ αλλους προχωραμε..περασε ωρα και δεν βρηκαμε τπτ..φτασαμε σε μια μεγαλη σχοινια πανω σε δομη και φανηκε πως κατι υπηρχε..φευγουν 2 περτιτζια κ τα χτυπουμε.περιμεναμε τα σκυλια να μας τα φερουν..παμε να προχωρισουμε αλλα τα σκυλια εκαμναν βολτες γυρω π την σχοινια κ δεν προχωρουσαν..παραξενευτηκαμε επειδη συπαμε σχιεπεθκιες μιλουσαμε τοση ωρα και δεν φανικε τπτ..πριν προλαβει ο θειος να τους πει μεσα φεφκει λαος..κρατουσαμε πεταλο και δυσκολο να μας εφευγε κατι..τον χτυπαμε και εγινε παναιρι..μετα που 15 λεπτα περιπου αφου εγινε το παναιρι λεμε να προχωρησουμε αλλα κεινη η αδεσποτη εδειχνε τ θειου πως κατι εχει μεσ την σχοινια..εκει λεμε ολοι ΑΠΟΚΛΙΕΤΑΙ..επαιξαμε 2 περτιτζια 1 λαο τι αλλο να εχει?το πολυ πολυ καμια ποντικα..οι αλλοι σκυλλοι περπατουσαν γυρω κ μονο κεινη ηταν εκει κ δεν εφευγε..λεμε τ θειου πε της να μπει μεσα να ησυχασει..λεει της μεσ κορη μου και ακουαμε την που αρρωνε και κατι σκοτωνε..εφκικε εξω με μια λαινα στο στομα..επαλαβωσαμε..ο λαος π εφυε ηταν αρσενικος κ η λαινα αγκαστρωμενη..δυστυχως μετα το κυνηγι προσπαθησαμε να καμουμε γεννα και πεθανε στην γεννα..ηταν μια παλια ρατσα αποτι εμαθα που κυνηγουσαν παλια..ηταν κοκκινουα εμοιαζε με ποιντερ αλλα ηταν λιο πιο χαμηλη και πιο πασχια..
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ρε Αριστε μου σταματα ρε φιλε...

Εν σαν να μιλας για την δικη μου.......και ξερεις οτι εχει απ τον Νοεμβρη που βουρω στοςυ γιατρους για να την καμω ξανα καλα.....

Μονο κια μονο που σε διαβαζω ...παει ο νους μου στο κακο......και παει να με πιασει το κλαμα.

Εν αντρεπουμε να το πω, μπορει να μεν εν ευκολο να με δει καποιος να κλαιω, αλλα για την Ηρμα μου αν μη κακο .εννα κλαψω σαν το μωρο, και εκλαψα γιαυτην σε αλλες προηγουμενες αναποθκιες...

Εν υπαρχουν λογια να πει κανεις τι μπορει να σου δωκει ενας σκυλος........και ας μεν παιζεις μαζι του 15 λαους η ενα σωρο περτικους τη χρονια.....

Πολλοι ενα με πουν υπερβολικο.....δικαωμα τους....εν ειμαστεν ουλοι οι ιδιοι, ουτε μπορουν ολοι να ''δουν''

Ενας σκυλλος μπορει να σου δωκει......οσα ισως εν θα σου δωκει πολλες φορες ενας ανθρωπος.

Ηταν τυχερη η ''τρελλη'' σου φιλε μου, εισουν και εσυ τυχερος που την ειχες.Κια ξερω απο πρωτο χερι ποσο την αγαπησες και αγαπας.....εφανηκεν που το τροπο που μιλουσες γιαυτην, την πρωτη φορα που σε γνωρισα στο περιπτερο του περιοδικου, πριν 2 η 3 χρονια.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

καλησπερα φιλοι μολις διαβασα το ονομα ηρμα ηρθαν μνημες αξεχαστες απο την κορη μου ,ετσι τη φωναζα και γω.πεθανε σε ηλικια 15 χρονων.πριν 8 χρονια περιπου μεχρι την τελευταια της πνοη ηθελε να πηγαινη κυνηγι.ολοι μας εχομαι κατι να πουμαι για καποιο σκυλο που ειχαμαι η εχομαι .οταν πεθανε ολοι στο σπιτι κλαψαμαι σαν να χασαμαι μελος της οικογενιας μας.θα σας διηγηθω δυο περιστατικα για να καταλαβεται τι ζωο ηταν.στη πορεια της παγανιας μας υπαρχη μια πηγη οπου παντα καθομασται τρωμαι κανενα σαντουιτς πινουν νερο τα σκυλια και συνεχιζομαι.εκεινη την μερα μολις ξεκινησαμαι να φυγομαι και σε αποσταση 50-60 μετρων απο τη πηγη η ηρμα πηδουσε πανω μου και δεν με αφηνε να συνεχισω.τοτε της λεω τι θελεις κορη μου?τι εχεις?αυτη αμεσως αρχισε να τρεχει επιστρεφωντας προς τη πηγη .πηγε στο παγκακι πηρε το καπελλο μου που ειχα ξεχασει και μου το εφερε.το αλλο που εκανε και δεν το ξεχνω στο κυνηγι οποιος απο τη παρεα (3 φιλοι εδω και 30 χρονια μαζι μια βουρκα)κτυπουσε θηραμα το επερνε σε αυτον.μια μερα ο ενας κτυπησε μια φραγγολινα και δεν την εβρισκε τοτε μου φωναξε να τη παρω εκει, γιατι δεν εχανε ποτε κουτσοφτερο οσο μακρια και να πηγαινε,εβαλε τη μυτη κατω και χαθηκε μετα απο δεκα λεπτα περιπου ηρθε με το πουλι και το εδωσε σε μενα .εγω το πηρα και το εδωσα στο φιλο μου ξεκινοντας να φυγω ο φιλος τοτε μου φωναξε οτι η ηρμα δεν τον αφηνε να προχωρηση και του τρβουσε τη φραγγολινα απο το περδικοδετη να τη βγαλη. πρωτη φορα εκανε κατι τετοιο και ο αλλος συντροφος του λεει δωστην να δουμαι τη θα κανη.οταν της την εδωσε ηρθε κοντα μου και γω απλωσα το χερι να μου τη δωση αυτη αρνηθηκε, για πρωτη φορα,μου εδωσε ενα γυρω και ηρθε απο πισω μου και ηθελε να τη βαλη μονη της μεσα στη βουρκα την ηθελε δικη της .εν πολλες οι ιστοριες τι να πρωτοπει κανεις για το αγαπημενο του σκυλι .αυτη ηταν κουρτσχααρ και πιστευω ηταν το καλυτερο φραγγολινοσκυλλο που ειδα και αυτο μπορουν πολλοι να σας το επιβαιβαιοσουν.
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

miky55 έγραψε:καλησπερα φιλοι μολις διαβασα το ονομα ηρμα ηρθαν μνημες αξεχαστες απο την κορη μου ,ετσι τη φωναζα και γω.πεθανε σε ηλικια 15 χρονων.πριν 8 χρονια περιπου μεχρι την τελευταια της πνοη ηθελε να πηγαινη κυνηγι.ολοι μας εχομαι κατι να πουμαι για καποιο σκυλο που ειχαμαι η εχομαι .οταν πεθανε ολοι στο σπιτι κλαψαμαι σαν να χασαμαι μελος της οικογενιας μας.θα σας διηγηθω δυο περιστατικα για να καταλαβεται τι ζωο ηταν.στη πορεια της παγανιας μας υπαρχη μια πηγη οπου παντα καθομασται τρωμαι κανενα σαντουιτς πινουν νερο τα σκυλια και συνεχιζομαι.εκεινη την μερα μολις ξεκινησαμαι να φυγομαι και σε αποσταση 50-60 μετρων απο τη πηγη η ηρμα πηδουσε πανω μου και δεν με αφηνε να συνεχισω.τοτε της λεω τι θελεις κορη μου?τι εχεις?αυτη αμεσως αρχισε να τρεχει επιστρεφωντας προς τη πηγη .πηγε στο παγκακι πηρε το καπελλο μου που ειχα ξεχασει και μου το εφερε.το αλλο που εκανε και δεν το ξεχνω στο κυνηγι οποιος απο τη παρεα (3 φιλοι εδω και 30 χρονια μαζι μια βουρκα)κτυπουσε θηραμα το επερνε σε αυτον.μια μερα ο ενας κτυπησε μια φραγγολινα και δεν την εβρισκε τοτε μου φωναξε να τη παρω εκει, γιατι δεν εχανε ποτε κουτσοφτερο οσο μακρια και να πηγαινε,εβαλε τη μυτη κατω και χαθηκε μετα απο δεκα λεπτα περιπου ηρθε με το πουλι και το εδωσε σε μενα .εγω το πηρα και το εδωσα στο φιλο μου ξεκινοντας να φυγω ο φιλος τοτε μου φωναξε οτι η ηρμα δεν τον αφηνε να προχωρηση και του τρβουσε τη φραγγολινα απο το περδικοδετη να τη βγαλη. πρωτη φορα εκανε κατι τετοιο και ο αλλος συντροφος του λεει δωστην να δουμαι τη θα κανη.οταν της την εδωσε ηρθε κοντα μου και γω απλωσα το χερι να μου τη δωση αυτη αρνηθηκε, για πρωτη φορα,μου εδωσε ενα γυρω και ηρθε απο πισω μου και ηθελε να τη βαλη μονη της μεσα στη βουρκα την ηθελε δικη της .εν πολλες οι ιστοριες τι να πρωτοπει κανεις για το αγαπημενο του σκυλι .αυτη ηταν κουρτσχααρ και πιστευω ηταν το καλυτερο φραγγολινοσκυλλο που ειδα και αυτο μπορουν πολλοι να σας το επιβαιβαιοσουν.
φιλε κατι ασχετο με το θεμα..αποτι καταλαβα κυνηγας σχεδον αποκλειστικα φραγγολινα..ποσες παιρνεις περιπου καθε χρονο και σε πια επαρχια κυνηγας
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

dangerus φιλε μου κυνηγω τη φραγγολινα απο τον καιρο που ξαναεπιτρεψαν το κυνηγι της νομιζω γυρω στο 1988 .κυνηγω παντα επαρχια παφου οπου ειναι η ηταν η μανα τους.ειμασται παντα η ιδια παρεα καποτε ερχεται και ο γιος μου αλλα καθετε στις τζικλες απλως καλυφκη καμια παραπανω που παιζωμαι που το κοτα.οταν παλια κτυπουσαμαι ποιο πολλες το μεσημερι τις παιρναμαι τους γερους στο χωρκο :lol: παλια οταν καταπολεμουσαμαι την αλεπου κτυπουσε η παρεα 90-100 το χρονο .τωρα γυρω στις 50 με πτωτικη ταση καθε χρονο.νομιζω θα αρχισω καταπολεμιση μονος μου και ας φακκα ο περδικης.καθε αλουπος θελει καθε χρονο 200-300 φτερωτα και 90-100 λαγους εξω τα αβγα που τρωη πειται μου τι μενει .η φραγγολινα στους τοπους μου δεν λαθροθηρευται και ομως λιγοστευη αρα τι φταιη? :mrgreen:
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

μπραβο φιλε πολυ καλα..πρωτη φορα ακουσα να κυνηγουν αποκλειστικα φραγγολινα,,, ενας γνωστος με σπρινγγερ φετος εδωσε περισσοτερη εμφαση μεστους ποταμους στα χαμηλα και επαιξε 15-20..κυνηγωντας την φραγγολινα εν παιζετε κανενα λαο κανενα περτικο??η δυσκολα βρεθοντε?εχουν να πουν οτι εκει που συναντοντε φραγγολινες εν χασιμια τα περδικια..παντος φετος κυριως στις δηλινες παγανιες για λαγο επαιξαμε και μεις λιες και εφανηκεν μου οτι ηταν αυξημενες φετος ιδιΑιτερα μεσα στη ζουρα των ποταμων και μεσα στα ξεροχορτα χωραφκιων παραπλευρος των ποταμων παλι..

οσο αφορα τους αλουπους φιλε μου λυπηση ενεχει..οι ζημιες που καμουν εν παραααα πολλες συγκριση με τα καλα που καμουν..
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

συναδελφε εν οπλοις πραγματι ειναι αυτες οι περιοχες που πιανουν τα πουλια παραποταμιες και χωραφια οχι με πυκνη βλαστηση προπαντος χαμηλη.πρεπει να μαθης τις συνηθηες τους γιατι μπορει να αφησης πουλια πισω.οσο για λαγους μετακινουμενοι απο ενα μερος που τις πιανη σε αλλο τους βρισκομαι οχι πολλους αλλα τρωμαι.για τις περδικες ειναι μυθος οτι δεν υπαρχουν οπου εχει φραγγολινες παρα πολλες φορες ειχα διπλη φερμα απο τους σκυλλους και ηταν φραγγολινα και περδικα.μια φορα με πηρε ο γιος μου ο μεγαλος χοιροκοιτια για λαγους μεχρι τις 9.30 κρατουσαμαι 5 λαγους και αρκετες περδικες.τοτε ειδα το συντροφο στα ματια και σαν να συνενοημενοι ειπα του γιου μου οτι θα φυγωμαι.αυτος αποριμενος ρωτησε γιατι και η απαντηση να παω χωριο να μου φερμαρουν μια και ας τη χασω.απο τοτε δεν ξανακυνηγησα σε αλλο μερος.αν θελεις πιστευης αλλα αυτη ειναι η παρεα μου .
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

φιλε miky με ποσα σκυλια κυνηγάτε;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

Breda Pegaso έγραψε:φιλε miky με ποσα σκυλια κυνηγάτε;
breda pegaso βασικα μεχρι περσυ στα μεσα τις σεζον ειχα τις 2 κουρτσχααρ θηλυκες και ο αλλος ενα διασταυρομενο αγγικο ποιντερ με κουρτσχααρ,εξαιρετικος, ο σκυλλος του αλλου ερχοταν για παρεα.μετα πηρα και τον αρσενικο του γιου μου (φωτο επιβητωρας).σημασια εχει οτι παντα ανανεονουμαι εχοντας ενα -δυο παλιους για δασκαλες διοτι οπως ειπα ειναι πανεξυπνα πουλια και αν δεν ξερεις τα κολπα τους εσυ και τα σκυλια αφηνεις πισω πουλια διοτι τα παλια πουλια θα μας γελασουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”