Έλεγχος επιβλαβών

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: Έλεγχος επιβλαβών

Δημοσίευση από Anthimos »

sotiris!129 έγραψε:bravo ρε Αρηστε εκαληψες με ακριβος με την κοκκινη παραγραφο
προσεχουμε για να εχουμε, πρεπει να σταματισουμε την νοοτροπια του "ε σιγα εν ο 1ς λαος που ετσιλισα? εν το 1 περτιζι παραπανω που επαιξα?" και να αντηστραφει στο μιαλο μας ως "εν η μια χαρτουτσια παραπανω που εν να παιξω!!!" και να εβεσθιτοπιιθουμε λιγο στο θεμα συνεπιας του να παταμε την σκανδαλη, δεν ειναι το 1 μπαμ παραπανω ουτε το κρεας που θα καρποθουμε που κανει εναν καλο κυνηγο να ξεχωριζει, αλλα το να μπορεσει να αντιμετοπισει το θυραμα στο βιοτοπο του να κουραστει να απολαφσει την ιχνηλασια και ολα τα αλλα πρην τον πυροβολισμο και οχι ενα μπαμ στην μεση του χωματοδρομου!
οταν απετουμε απο 65 ατομα να κανουν ολα αυτα σκεφτειτε τι περιμενουν αυτα τα 65 ατομα απο εμας που ειμαστε 50 000!!!
Ρε παιθκια με το ίδιο σκεπτικο για την αστυνομία τι να πουμε δηλαδη....ποση δυναμη εν η αστυνομια Κυπρου και αστυνομευει σχεδον 1.000.000 κοσμο μεν εκολλησαμε στο νουμερο.
Αν χρειάζετε βοήθεια το Ταμειο Θηρας το μόνο που έχει να κάμει το ταμειο θηρας ειναι να την ζητησει
Εθελοντες πολλοι κι εγω μεσα σ αυτους αλλα δεν γινετε να παιζω ενα κορωνο που τη μια και να λεω καμνω καλο στη πανιδα και ταυτόχρονα να ειμαι εκτός νόμου....
Νομιζω οτι και ο Αριστος και ο πετρος και όλοι συγκλινουμε στο ότι σε προσωπικο επίπεδο όλοι πρεπει να βάλουμε ενα λιθαράκι αλλα διαφωνουμε στη ποιοτητα της δουλειας που παραγεται απο το Ταμειο Θηρας προς αυτη τη κατευθυνση.
Αριστε μου πρεπει να δεχτουμε οτι νοσει το συστημα ρε φίλε . Ξαναλεω οτι δεν πρεπει να ειμαστε ισοπεδωτικοι αλλα εκει που θα μπορουσαν να παραξουν 5 παραγουν ενα και με κόπο.
Χρειαζετε μια τεχνοκρατικη προσεγγιση και να πειστουν να σταματησουν να τραβουν τα καρβουνα κοντα τους.
Εκεινο που πραγματικα με προβληματιζει παρα πολυ ειναι γιατι ΟΛΕΣ οι μελέτες που ανακοινωνουνται ειναι για να τεκμηριώσουν το γιατι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ κατι. Μια μελέτη για το τι μπορει να γινει εγω δεν διαβασά απο το ταμειο θηρας
Ερκουνται βιολογοι στη Κυπρο καμνουν μελετες παρακολουθουν και μας λεν εν γινετε
Εγινε μελέτη και λεει οτι μόνο το 2% των απελευθερωμενων πουλιων επιβιωνει . ΝΑΙ το 2% αμα τα ξαπολυσεις βουναρι σε μια κλουβα, Αν τα απελευθερωνεις δεκα δεκα καθε 2 τετραγωνικα χιλιόμετρα ποσα επιβιώνουν ???
Αν εν λιγοι και δεν προλαβαινουν ας τα δωσουν στους συλλογους
Ακουσαμε ότι αν απελευθερωνονται τα περδικια τον Αυγουστο προχτες εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να επιβιωσουν και το θηραμα ειναι καλητερης ποιοτητας . τουτον εγω ακουω το εχει 10 χρονια. παλε εμεις ατου μιαν εβδομαδα πριν και ανα 200.
Αριστε τα λαθη ειναι για να βελτιωνομαστε και οχι για να επαναλαμβανονται . σαφεστατα πιστωνουμε το ταμειο θηρας ειναι το μοναδικο εργαλειο εναντια στη λαθροθηραι και στη διασφαλιση του χομπυ που τοσο απολαμβανουμε αλλα τα επαναλαμβανομενα λάθη αγγιζουν τα όρια της κοροιδίας.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

φίλε δέν διαφωνώ σε τίποτα με αυτά που αναφέρεις, αλλά η δική μας η ενεργεί εμπλοκή και μόνο μπορεί αν βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση ιδιαίτερα τώρα που δέν υπάρχουν χρήματα. ο τρόπος πώς μπορούν να καταπολεμηθούν τα επιβλαβή, πώς μπορούν να γίνουν καλύτερες απελευθερώσεις πώς μπορούμε να ανοικοδομήσουμε κυνηγετικά άγωνες περιοχές υπάρχει. Εκείνο που απουσιάζει είναι η εθελοντική βοήθεια σε συνεχή βάση. Αν το ταμείο θήρας μπορούσε να προσφέρει 5 και τώρα δίνει ένα και πάλι είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να πάρουμε το κυνηγετικό μέλλον στα χέρια μας και να δώσουμε ώθηση και σε ταμείο θήρας και σε ουλαμό . ΦΑΙ-ΝΕΡΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει να επιτευχθεί αυτό το τρύπτιχο επιτυχίας.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Με λιγα λογια συμφωνεις μαζι μου φιλε Admin αλλα το πατημα ειναι η ελληψη προσωπικου .

Εισαι με την ιδεα οτι εαν προτεινουν διαφορα μετρα αυξησης των θηραματων σε οποιοδηποτε Κυνηγετικο Συλλογο θα φερει κανεις αντιρριση και δεν θα βοηθησουν?????

Σε περσινη αδεια καταπολεμισης επιβλαβων οταν μαζι με συνοδια θηροφυλακα πηγαμε σε περιοχη η οποια εχει εκατονταδες κορωνους (περιοχη στο ποταμο του Αγιου Ιωαννη επαρχια λευκωσιας οσοι τη ξερουν) μονιμα απαγορευμενη περιοχη κυνηγιου δεν μας αφησε να μπουμε μεσα για τον λογο οτι ειναι απαγορευμενη περιοχη κυνηγιου
Πεστε μου τι καταπολεμιση καναμε?????

Και το αλλο δεν σημαινει οτι αν καποιος δεν συμφωνει με τα εργα επι της αυξησης θηραματων ητε με την ΚΑΚΗ διαχειρηση των αγριων η εκτροφομενων ειδων και λεει τα πραγματα με το ονομα τους και το τι δειχνει το ταμειο Θηρας προς τα εξω οτι ειναι και λαθροθηρας
Αν ημουν Λαθροθηρας καθε βραδυ θα επιανα την τετρατροχη και σε 15 λεπτα να εκαμνα μια διαδρομη 10 χιλιομετρον αλλα δεν μου αρεσει και δεν το κανω .Αλλο το κυνηγι ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και αλλο η κρεατοσυλογη ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ

Ειδες ποτε να γραψω κατι σε θεματα λαθροθηριας με μηχανουθκια σκυλους και ατομα που κυνηγουν σε απαγορευμενες ητε καμνουν ταισματα ητε παιζουν τες φασσες με φλοπερ και αεροβολα και να υποστιριξω καποιον??
Αυτους ολους εγω θελω εαν ηταν δυνατον να μπουν και φυλακη γιατι μονο ετσι θα στρωσουν γιατι θα σκεφτουν την επομενη φορα να λαθροθηρησουν και 2 και 3 φορες και οχι με 1 εξοδικο 100-500 ευρω 2 νυχτες μπορει και να τα βγαλουν με μια βολτα στους χωματοδρομους

--Για τα περδικια εκτροφης γιατι λενε στο κοσμο οτι ειναι για εμπλουτισμο της αγριας ζωης και οχι για κρεατοσυλογη απο αλεπουδες, ποντικες και για τους κλουβατζιες κυνηγους???
--Γιατι να δινουμε τοσα λεφτα και να πηγαινουν χαμενα και να μην βλεπουμε εργα και να περιμενουν εμας καθε φορα να τους λεμε τι να κανουν μεσα απο αθρα του περιοδικου???

Το ποιό εύκολο πράγμα που έχουμε να κάνουμε όμως σαν κυνηγοί είναι να βάλουμε μαι ποντικοπαγίδα, να καθαρίσουμε μαι πηγή να καταγγείλουμε κάποιον που λαθροθηρά. Εάν το κάναμε όλοι αυτό τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Συμφωνω με αυτο που ειπες και σε διαβεβαιωνω οτι αυτα τα κανω απο μονος μου εδω και καιρο και πολλα περισσοτερα αλλα το ταμειο θηρας τι περιμενει τους απλους κυνηγους να κανουν και τις δουλειες τους

Σε ολα αυτα που αναφεραμε ολοι το ταμειο θηρας τι ενεργειες εκανε τα τελευταια δεκα χρονια για να γινουν καλυτερα τα πραγματα προς εμας τους κυνηγους
Τις ερευνες τους ας τις κρατουν κρυφες για να μην δωσουν αφορμη στους λαθροθηρες τα εργα τους ομως γιατι τα κρατουν κρυφα τοσο καιρο δεν ξερω

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τις απόψεις του με τα ιδια του τα ματια καθε χρονο και χειροτερα και δεν ειναι μονο το νομοσχεδιο που πρεπει να αλλαξει γιατι βρισκουν παραθυρα οι λαθροθηρες αλλα και ολο το ταμειο θηρας γιατι τα σαπια μηλα δεν ειναι 3-4 αλλα πιο πολλοι

Τελος θελω να προσθεσω οτι ολοι λιγο -πολυ αγαπουμε το κυνηγι και δεν νομιζω να εχει καποιο ''ευαισθητοποιημενο και νομιμο κυνηγο'' που θα απεχει σε οποιαδηποτε εθελοντικη πραξη για να βοηθησει να υπαρχει και να αυξηθει το θηραμα στα βουνα και καμπους και εδω πρεπει να κουντησει το ταμειο θηρας και να δωσει κινητρα στους κυνηγους.
Εαν δεν ξερουν πως ας καμουν μια παγκυπρια συνεδριαση να παρουν ιδεες η να μπουν μεσα στο google να ψαξουν να δουν τι κανουν οι αλλες χωρες για τα θηραματα τους και οταν εβρουν 100 πιθανες λυσεις ας εφαρμοσουν εστω το 2%
ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Lykoshillos

Δημοσίευση από Lykoshillos »

admin έγραψε:Αν έκαναν όλοι το καθήκον τους όπως οι φίλοι μας και εάν ηξερες και εσύ τι απειλές τι ώρες άφιλοκερδός τρώνε κάθε μέρα τι αγώνα δίδουν οι φίλοι μας για να κυνηγάς καλύτερα εσύ και εγώ θα ήθελες και εσύ να τους δίδεις κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα τους και δέν θα τους αποθάρυνες με τα γραφώμενα σου . Το πιό εύκολο πράμα είναι να πόύμε δέν δουλέυει κανένα , δέν υπάρχει ελπίδα εν ούλα τελειωμένα και να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Φίλε admin δεν ξέρω τι πιστεύεις, αλλά νομίζεις ότι ήρταμε ουρανοκατέβατοι δαμέ??? Φυσικά και ξέρω και τις απειλές και τις έξτρα ώρες, ακόμη και τους μισθούς που πιάνουν για να κάμνουν ότι κάμνουν. Ο μακαρίτης ο Σάββας έδωσε την ζωή του, όχι για να κυνηγώ εγώ και εσύ καλύτερα, έδωκε την γιατί είχε αξιοπρέπεια και ήθελε να κάμνει όσο καλύτερα το έργο για το οποίο πληρωνόταν.

Για μένα είναι φτηνές δικαιολογίες όλα αυτά. Είναι οι δουλεία τους, ξέρουν τα ρίσκα που αναλαμβάνουν και για τα οποία πληρώνονται. Αν δεν θέλουν ή αν δεν μπορούν έχει άλλους. Και με έτσι ανεργία έχει πολλούς που ενδιαφέρονται.

Όσο για το ότι ισοπεδώνω τα πάντα, μεν φοβάσε και έχει πολύ καιρό που εν ούλα ισοπεδωμένα. Να παρακαλούμε το Θεό να μας βοηθήσει για ακόμα μια φορά, όπως έκανε με τα περδίκια τα τελευταία δύο - τρία χρόνια, και μεν μου πεις ότι η ανάκαμψη των περδικιών όφείλετε στις ενέργιες της Υπηρεσίας.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

΄Νομίζω τελικά συζητούμε όλοι με το ίδιο σκεπτικό αλλά με διαφορετική διατύπωση. Το ταμείο θήρας έχει πολλά περιθώρια βελτίωσεις αλλά κάποιοι παράγοντες όπως περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που θέτουν εμπόδια σε αρκετά θέματα, πολιτικές των διαφόρων υπουργείων για περικοπές, για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, κάποιοι διεφθαρμένοι ή άνίκανοι θηροφύλακες εμποδίζουν αυτή την βελτίωση. Απο την άλλη υπάρχουν και πολύ άξιοι άνθρωποι που πραγματικά πονούν και πραγματικά δουλεύουν στην υπηρεσία με πολύ φιλότιμο. Το να ερχόμαστε και να λέμε τίποτα δέν δουλεύει και είναι όλοι άχρηστοι μου θυμίζει ένα λαικισμό που προσπάθησαν κάποτε κάποιοι χούλιγκανς να περάσουν σαν σλόγκαν - Μπάτσοι γουρούνια-δολοφόνοι- . Με αυτή την στάση όμως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να απονθαρύνουμε τους ανθρρώπους που έχουν φιλότιμο και δουλεύουν και σε μιά φάση απο την αγανάκτιση τους και αυτοί θα τα διπλώσουν και θα είμαστε όπως και στο ψάρεμα...... χαμένοι. Προοπτικές βελτίωσεις όλοι έχουμε , επιδιώκουμε την συνεργασία και όχι την σύγκρουση. Αυτή η αντίληψη που έχει σχηματιστεί για την θήρα είναι μέσα στο DNA όλων μας . όταν είχα πρωτοβγάλει την πρώτη μου άδεια πήγα στις φάσσες και είδαμε μακριά θήρα να κάνει έλεγχο. Εγώ χάρηκα γιατί για πρώτη φορά είμουν νόμιμος στο βουνό και ήθελα να με ελέγξουν οι υπόλοιποι 4 που ήταν μαζί μου λές και είδαν τον χάρο. Παναγία μου θήρα .... παρά το ότι δέν είχαν τίποτε να κρύψουν. Αντί να υπάρχει συνεργασία , υπάρχει σύγκρουση και προκατάληψει αυτό μέχρι πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα. Προχθές μπήκε στα γραφεία της θήρας ένας τύπος να πληρώσει ένα εξώδικο. ήταν η τελευταία μέρα να το πληρώσει μετά έληγε και αυξανόταν. Μπήκε στον σταθμό με ένα σακούλι όλο σεντς ........ το καθίσκει πάνω στο γραφείο του θηροφύλακα . ελάτε ήρτα να πληρώσω το πρόστιμο μου. Τότε άκουσε την κουβέντα και ο υπεύθυνος του σταθμού και του λέει κανένα πρόβλημα κάτσετε εκεί με τον θηροφύλακα και μετράτετα 3 φορές να είμαστε σίγουροι ότι είναι σωστά . Αφήκαν τον τσαμέ 2 ώρες να μετρά και ετσιρίλαν ότι βιάζετε να φείγει. Τον περασμένο μήνα θηροφύλακας εκάψαν του το αυτοκίνητο του, άλλου στην Πάφο πέρσι εκάψαν την μάντρα του και το αυτοκίνητο του, άλλου εδώκαν του την με τον κούσπο ενώ έψαχνε κάποιον την νύχτα και εσπάσαν του το χέρι του σε 5 τόπους. Αν ήμουν και εγώ θηροφύλακας και εδούλευα πρός το καλό του κυνηγίου, εδέχομουνα τόσο πόλεμο απο λαθροθήρες και μετά το δικαστηκό σύστημα άφηνε με εκτεθημένο και οι πλειοψιφία του κόσμου έλεγε ότι εν κάμνω τίποτε και είμαι άχρηστος θα ήταν ζήτημα χρόνου απλά να τα παρετήσω να κάνω τα απολύτος απαραίτητα να δικαιολογώ τον μισθό μου και έννοια που σε έπιασε. Πέραν λοιπον απο τον μισθό είναι και η ηθική ικανοποίηση που θέλουν να νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά προσφέρουν. Και νομίζω αυτούς τους θηροφύλακες και τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τους βοηθούμε ακι να τους υποστηρίζουμε στο έργο τους...Οι νομοταγείς και σωστοί κυνηγοί και οι καλοί θηροφύλακες είναι το προζύμι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

admin έγραψε:΄Νομίζω τελικά συζητούμε όλοι με το ίδιο σκεπτικό αλλά με διαφορετική διατύπωση. Το ταμείο θήρας έχει πολλά περιθώρια βελτίωσεις αλλά κάποιοι παράγοντες όπως περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που θέτουν εμπόδια σε αρκετά θέματα, πολιτικές των διαφόρων υπουργείων για περικοπές, για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, κάποιοι διεφθαρμένοι ή άνίκανοι θηροφύλακες εμποδίζουν αυτή την βελτίωση. Απο την άλλη υπάρχουν και πολύ άξιοι άνθρωποι που πραγματικά πονούν και πραγματικά δουλεύουν στην υπηρεσία με πολύ φιλότιμο. Το να ερχόμαστε και να λέμε τίποτα δέν δουλεύει και είναι όλοι άχρηστοι μου θυμίζει ένα λαικισμό που προσπάθησαν κάποτε κάποιοι χούλιγκανς να περάσουν σαν σλόγκαν - Μπάτσοι γουρούνια-δολοφόνοι- . Με αυτή την στάση όμως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να απονθαρύνουμε τους ανθρρώπους που έχουν φιλότιμο και δουλεύουν και σε μιά φάση απο την αγανάκτιση τους και αυτοί θα τα διπλώσουν και θα είμαστε όπως και στο ψάρεμα...... χαμένοι. Προοπτικές βελτίωσεις όλοι έχουμε , επιδιώκουμε την συνεργασία και όχι την σύγκρουση. Αυτή η αντίληψη που έχει σχηματιστεί για την θήρα είναι μέσα στο DNA όλων μας . όταν είχα πρωτοβγάλει την πρώτη μου άδεια πήγα στις φάσσες και είδαμε μακριά θήρα να κάνει έλεγχο. Εγώ χάρηκα γιατί για πρώτη φορά είμουν νόμιμος στο βουνό και ήθελα να με ελέγξουν οι υπόλοιποι 4 που ήταν μαζί μου λές και είδαν τον χάρο. Παναγία μου θήρα .... παρά το ότι δέν είχαν τίποτε να κρύψουν. Αντί να υπάρχει συνεργασία , υπάρχει σύγκρουση και προκατάληψει αυτό μέχρι πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα. Προχθές μπήκε στα γραφεία της θήρας ένας τύπος να πληρώσει ένα εξώδικο. ήταν η τελευταία μέρα να το πληρώσει μετά έληγε και αυξανόταν. Μπήκε στον σταθμό με ένα σακούλι όλο σεντς ........ το καθίσκει πάνω στο γραφείο του θηροφύλακα . ελάτε ήρτα να πληρώσω το πρόστιμο μου. Τότε άκουσε την κουβέντα και ο υπεύθυνος του σταθμού και του λέει κανένα πρόβλημα κάτσετε εκεί με τον θηροφύλακα και μετράτετα 3 φορές να είμαστε σίγουροι ότι είναι σωστά . Αφήκαν τον τσαμέ 2 ώρες να μετρά και ετσιρίλαν ότι βιάζετε να φείγει. Τον περασμένο μήνα θηροφύλακας εκάψαν του το αυτοκίνητο του, άλλου στην Πάφο πέρσι εκάψαν την μάντρα του και το αυτοκίνητο του, άλλου εδώκαν του την με τον κούσπο ενώ έψαχνε κάποιον την νύχτα και εσπάσαν του το χέρι του σε 5 τόπους. Αν ήμουν και εγώ θηροφύλακας και εδούλευα πρός το καλό του κυνηγίου, εδέχομουνα τόσο πόλεμο απο λαθροθήρες και μετά το δικαστηκό σύστημα άφηνε με εκτεθημένο και οι πλειοψιφία του κόσμου έλεγε ότι εν κάμνω τίποτε και είμαι άχρηστος θα ήταν ζήτημα χρόνου απλά να τα παρετήσω να κάνω τα απολύτος απαραίτητα να δικαιολογώ τον μισθό μου και έννοια που σε έπιασε. Πέραν λοιπον απο τον μισθό είναι και η ηθική ικανοποίηση που θέλουν να νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά προσφέρουν. Και νομίζω αυτούς τους θηροφύλακες και τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τους βοηθούμε ακι να τους υποστηρίζουμε στο έργο τους...Οι νομοταγείς και σωστοί κυνηγοί και οι καλοί θηροφύλακες είναι το προζύμι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Ωραιός!!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

Οι νομοταγείς και σωστοί κυνηγοί και οι καλοί θηροφύλακες είναι το προζύμι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα
αριστε αυτο το τελευταιο που εγραψες ειναι η καλυτερη απαντηση για το μελλον του κυνηγου στην κυπρο,σωστος.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
NARITAPA
Full Member

Δημοσίευση από NARITAPA »

nature έγραψε:Απέσυρα τα posts από σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη πρωτίστως και επειδή αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum πριν καν ποστάρεις κύριε αστυφύλαξ. Το είχα ήδη ζητήσει από ένα moderator.

Βλέπω δεν πρόλαβε να περάσει 1 μέρα και έφτασαν οι ενισχύσεις.
Όλα τα κατηγορώ είναι γιατί παρουσιάζεται το ταμείο σαν το top οργανισμό και συνεχώς γλείψιμο από πάνω ως κάτω. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, κακό μόνο κάνετε.

Όπως πάντα όλα είναι ρόδινα στη Κύπρο και κρύψε να περάσουμε.

Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του χώρου για την φιλοξενία τα τελευταία 2 χρόνια. Θα απενεργοποιήσω το λογαριασμό μου μετά από δική μου απόφαση. Εν θα κάνω διπλοεγγραφή με άλλο nick ενεν του χαρακτήρα μου. Εννοείτε θα μπαίνω για να ενημερώνομαι για θέματα που αφορούν το hobby μου.

Αυτό είναι το τελευταίο μου post.

Καλά κυνήγια συνάδελφοι.
Απ' ότι βλέπω δεν είναι μόνο η αγένεια σου δισθεόρατη,αλλά και ο ρατσισμός/φασισμός σου απύθμενος!!
Ούτε ίχνος σεβασμού προς τον άνθρωπο!
αν έχεις προσέξει,ουδέποτε ασχολήθηκα με τη ουσία του θέματος,αλλά με τη ανθρώπινη συμπεριφορά σου και ηθική.
απ''ότι φαίνεται έχεις αρκετά απωθημένα..ίσως από κάποια απόρριψη αίτησης σου για διορισμό??
ελπίζω πραγματικά να επανέλθεις..
αντε γεια.........
Έτσι είναι,..άν έτσι νομίζετε...../Λουίτζι Πιραντέλλο
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

admin έγραψε:΄Νομίζω τελικά συζητούμε όλοι με το ίδιο σκεπτικό αλλά με διαφορετική διατύπωση. Το ταμείο θήρας έχει πολλά περιθώρια βελτίωσεις αλλά κάποιοι παράγοντες όπως περιβαλλοντολογικές οργανώσεις που θέτουν εμπόδια σε αρκετά θέματα, πολιτικές των διαφόρων υπουργείων για περικοπές, για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, κάποιοι διεφθαρμένοι ή άνίκανοι θηροφύλακες εμποδίζουν αυτή την βελτίωση. Απο την άλλη υπάρχουν και πολύ άξιοι άνθρωποι που πραγματικά πονούν και πραγματικά δουλεύουν στην υπηρεσία με πολύ φιλότιμο. Το να ερχόμαστε και να λέμε τίποτα δέν δουλεύει και είναι όλοι άχρηστοι μου θυμίζει ένα λαικισμό που προσπάθησαν κάποτε κάποιοι χούλιγκανς να περάσουν σαν σλόγκαν - Μπάτσοι γουρούνια-δολοφόνοι- . Με αυτή την στάση όμως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να απονθαρύνουμε τους ανθρρώπους που έχουν φιλότιμο και δουλεύουν και σε μιά φάση απο την αγανάκτιση τους και αυτοί θα τα διπλώσουν και θα είμαστε όπως και στο ψάρεμα...... χαμένοι. Προοπτικές βελτίωσεις όλοι έχουμε , επιδιώκουμε την συνεργασία και όχι την σύγκρουση. Αυτή η αντίληψη που έχει σχηματιστεί για την θήρα είναι μέσα στο DNA όλων μας . όταν είχα πρωτοβγάλει την πρώτη μου άδεια πήγα στις φάσσες και είδαμε μακριά θήρα να κάνει έλεγχο. Εγώ χάρηκα γιατί για πρώτη φορά είμουν νόμιμος στο βουνό και ήθελα να με ελέγξουν οι υπόλοιποι 4 που ήταν μαζί μου λές και είδαν τον χάρο. Παναγία μου θήρα .... παρά το ότι δέν είχαν τίποτε να κρύψουν. Αντί να υπάρχει συνεργασία , υπάρχει σύγκρουση και προκατάληψει αυτό μέχρι πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα. Προχθές μπήκε στα γραφεία της θήρας ένας τύπος να πληρώσει ένα εξώδικο. ήταν η τελευταία μέρα να το πληρώσει μετά έληγε και αυξανόταν. Μπήκε στον σταθμό με ένα σακούλι όλο σεντς ........ το καθίσκει πάνω στο γραφείο του θηροφύλακα . ελάτε ήρτα να πληρώσω το πρόστιμο μου. Τότε άκουσε την κουβέντα και ο υπεύθυνος του σταθμού και του λέει κανένα πρόβλημα κάτσετε εκεί με τον θηροφύλακα και μετράτετα 3 φορές να είμαστε σίγουροι ότι είναι σωστά . Αφήκαν τον τσαμέ 2 ώρες να μετρά και ετσιρίλαν ότι βιάζετε να φείγει. Τον περασμένο μήνα θηροφύλακας εκάψαν του το αυτοκίνητο του, άλλου στην Πάφο πέρσι εκάψαν την μάντρα του και το αυτοκίνητο του, άλλου εδώκαν του την με τον κούσπο ενώ έψαχνε κάποιον την νύχτα και εσπάσαν του το χέρι του σε 5 τόπους. Αν ήμουν και εγώ θηροφύλακας και εδούλευα πρός το καλό του κυνηγίου, εδέχομουνα τόσο πόλεμο απο λαθροθήρες και μετά το δικαστηκό σύστημα άφηνε με εκτεθημένο και οι πλειοψιφία του κόσμου έλεγε ότι εν κάμνω τίποτε και είμαι άχρηστος θα ήταν ζήτημα χρόνου απλά να τα παρετήσω να κάνω τα απολύτος απαραίτητα να δικαιολογώ τον μισθό μου και έννοια που σε έπιασε. Πέραν λοιπον απο τον μισθό είναι και η ηθική ικανοποίηση που θέλουν να νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά προσφέρουν. Και νομίζω αυτούς τους θηροφύλακες και τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τους βοηθούμε ακι να τους υποστηρίζουμε στο έργο τους...Οι νομοταγείς και σωστοί κυνηγοί και οι καλοί θηροφύλακες είναι το προζύμι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα.
Μακάρι αυτό να είναι μια νέα αρχή...
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

Δεν θέλω να κατηγορησω την θηρα γιατι πολλες φορές κανουν καλα την δουλεια τους , υπαρχουν όμως ορισμενα θεματα που δεν μπορω να τα κατανοησω.
Εγω εχω 5 καθαροαιμους ιχνηλατες.Καθε μερα τους εκπαιδευω και αφιερωνω πολλες ωρες και πολλα χρηματα για να τους συντηρω σωστα. Τωρα ερχετε η θηρα και λεει οτι δεν επιτρεπεται να εχουμε περισσοτερους απο 2 σκυλους στο κυνηγι. Εγω θελω να παιρνω 3 ή 4 μαζι . Την ομαδα τους. Θεωρουμε παρανομος τοτε?
Πεστε μου σε πια αλλη χωρα υπαρχει αυτη η νομοθεσια?Ειναι καποια πραγματα που και να μην θελεις σε κανουν να παρανομισεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ - ΕΠΙΒΛΑΒΗ”