Κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται για χρόνια τώρα με τους ομίλους σκύλλων φέρμας ακι ορισμένοι είναι και εκπαιδευτές. Οι άνθρωποι αυτοί πήγαν ορισμένοι στο εξωτερικό παρακολούθησαν σεμεινάρια , αγώνες και απέκτησαν εμπειρία με την εκπαίδευση των συγκεκριμένων σκύλων. Υπάρχουν εκπαιδευτές που εκπαίδευσαν σκύλους φέρμας και διέπρευσαν σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες.
Αν αξίζουν τα λεφτά τους θα φανεί στο αποτέλαισμα, εγώ πήρα ένα σκύλο για εκπαίδευση για ένα μήνα σε ένα εκπαιδευτή ο οποίος μου δούλεψε αρκετά καλά το σκυλί αλλά πρέπει ο ιδιοκτήτης να πηγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα να βλέπει την πρόοδο του σκύλου και το αποτέλαισμα της εκπαίδευσης.
Ο επαγγελματίες εκπαιδευτής απο τον ερασιτέχνη είναι ότι του ενός εν η ζήση του ο άλλος κάμνει το on the side
Η βασικότερη απάιτηση που έχω εγώ είανι μέσα σε 1-2 βδομάδες να μου πεί εάν ο σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί ή όχι. Αν ένα ζώο είανι ανεπίδεκτο εκππαίδευσης ή προχωρημένης ηλικίας που εκπαιδεύεται πολύ πιο δύσκολα είναι καλό να το ξέρω απο την αρχή.
Υπάρχουν και αρκετοί τσαρλατάνοι που χρησιμοποιούν λανθασμένες μεθόδους και κάνουν κακό παρά καλό η Κύπρος είανι μικρό νησί και εύκολα μπορείς να ρωτήσεις και να μάθεις ...