beagle mania έγραψε:Φιλε ατμιν εγω θελω να σε ρωτησω πιος καθοριζει πως ο ταδε μηνας εν μηνας αναπαραγωγης για τους λαγους? Εγω τζινο που επροσεξα που το λαγο μας εν πως γεννα ολοχρονα τζαι πως δεν εχει σταθερη αναπαραγωγικη περιοδο...ποσο μητρικο πληθυσμο επιρεαζουν 2-3 σκυλοι οταν ειναι καθημερινα στο βουνο και ποσο επιρεαζουν οταν ειναι 2-3 λαθροθηρες της περιοχης καθε μερα εξω για 12 μηνες το χρονο??
Σύμφωνα με Παγκόσμιες έρευνες που έγιναν και παρουσιάστηκαν πάμπολες φορές το REPRODUCTION PICK PERIOD του λαγού, της πέρδικας αλλά και της φραγκολίνας δηλαδή η περίοδος όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αναπαραγωγή είναι τους μήνες απο Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο. Η λαθροθηρία υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ότι και να κάνουμε αλλά εάν εμείς που υποτίθεται ενδιαφερόμαστε για το κυνήγι Και θέλουμε να το δούμε να αυξάνεται δέν ξέρουμε τι ζημιά κάνει ένας σκύλος εκέινη την περίοδο τότε δέν έχουμνε μέλλον. Είναι όπως να βλέπουμε ένα να κλέφτει και να λέμε μα αφού τσίνο ς κλέφκει γιατί να μεν κλέψω και εγώ. Γιατί δυστηχώς εν τον εαυτό μας που κλέφκουμε. Ένας σκύλος μπορεί τον Φεβρουάριο να σπάσει μαι φωλιά μιας πέρδικας και να χαθεί ένα αλάϊ περδικόλουλα, μπορεί να τρέξει μιαν λαουθκιά κατάβαρη και να αποβάλει , μπορεί να διώξει απο την περιοχή του μιαν φραγκολίνα σε φάση αναπαραγωγής και να μην αναπαραχθεί. Παλιά όταν δέν υπήρχαν τα κοπάδια με τους σκύλους, όταν το 80% των κυνηγών κυνηγούσαν με σκύλους φέρμας ακόμη και τον λαγό οι παλιότεροι θυμούνται πρίν 20 χρόνια όταν ξεκίνησα και εγω να πηγαίνω κυνήγι οι σκύλοι έβγαιναν έξω 2-3 μήνες πρίν το κυνήγι και το θήραμα που παιζαμε ήταν πενταπλάσιο του τί παίζουμε σήμερα και πολύ ποιό εύκολα γιατί?? Γιατί δέν προσηκώνονταν τόσο εύκολα οι λαγοί, γιατί δέν προπετούσαν τόσο εύκολα τα περδίκια;