Τα Καταστρεπτικά Εκπαιδευτικά! Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Re: ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!Οι… ζώνες της αναπαραγωγής

Δημοσίευση από admin »

beagle mania έγραψε:Φιλε ατμιν εγω θελω να σε ρωτησω πιος καθοριζει πως ο ταδε μηνας εν μηνας αναπαραγωγης για τους λαγους? Εγω τζινο που επροσεξα που το λαγο μας εν πως γεννα ολοχρονα τζαι πως δεν εχει σταθερη αναπαραγωγικη περιοδο...ποσο μητρικο πληθυσμο επιρεαζουν 2-3 σκυλοι οταν ειναι καθημερινα στο βουνο και ποσο επιρεαζουν οταν ειναι 2-3 λαθροθηρες της περιοχης καθε μερα εξω για 12 μηνες το χρονο??

Σύμφωνα με Παγκόσμιες έρευνες που έγιναν και παρουσιάστηκαν πάμπολες φορές το REPRODUCTION PICK PERIOD του λαγού, της πέρδικας αλλά και της φραγκολίνας δηλαδή η περίοδος όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αναπαραγωγή είναι τους μήνες απο Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο. Η λαθροθηρία υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ότι και να κάνουμε αλλά εάν εμείς που υποτίθεται ενδιαφερόμαστε για το κυνήγι Και θέλουμε να το δούμε να αυξάνεται δέν ξέρουμε τι ζημιά κάνει ένας σκύλος εκέινη την περίοδο τότε δέν έχουμνε μέλλον. Είναι όπως να βλέπουμε ένα να κλέφτει και να λέμε μα αφού τσίνο ς κλέφκει γιατί να μεν κλέψω και εγώ. Γιατί δυστηχώς εν τον εαυτό μας που κλέφκουμε. Ένας σκύλος μπορεί τον Φεβρουάριο να σπάσει μαι φωλιά μιας πέρδικας και να χαθεί ένα αλάϊ περδικόλουλα, μπορεί να τρέξει μιαν λαουθκιά κατάβαρη και να αποβάλει , μπορεί να διώξει απο την περιοχή του μιαν φραγκολίνα σε φάση αναπαραγωγής και να μην αναπαραχθεί. Παλιά όταν δέν υπήρχαν τα κοπάδια με τους σκύλους, όταν το 80% των κυνηγών κυνηγούσαν με σκύλους φέρμας ακόμη και τον λαγό οι παλιότεροι θυμούνται πρίν 20 χρόνια όταν ξεκίνησα και εγω να πηγαίνω κυνήγι οι σκύλοι έβγαιναν έξω 2-3 μήνες πρίν το κυνήγι και το θήραμα που παιζαμε ήταν πενταπλάσιο του τί παίζουμε σήμερα και πολύ ποιό εύκολα γιατί?? Γιατί δέν προσηκώνονταν τόσο εύκολα οι λαγοί, γιατί δέν προπετούσαν τόσο εύκολα τα περδίκια;
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΣΩΣΤΑ????ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΜΝΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ???[/quote]

Κυνηγάμε με μανία της επιτρπώμενες , λίγοι λαγοί που γλιτώνουν και περδίκαι είναι λόγω των απαγορευμένων που καταφεύγουν κυρίως αν δέν τα αφήσουμε ούτε εκεί να υσηχάσουν και να αναπαραχθούν και τα στείλουμε πάλι στις επιτρεπώμενες για να τα παίξουμε του χρόνου τελικά τι κάνουμε.... τρώμε τον μητρικό πλυθησμό. Δέν αφήνουμε κανένα χώρο για το θήραμα να προστατευθεί.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

KALLITZIA έγραψε:φιλε δυστιχος εχει τζιαλους αποτι βλεπω τορα που ροτουν καπια πραματα απαντα και σε αφτους :roll: :roll:
Φίλε το θεωρώ υποχρέωση και χαρά μου να απαντώ και να συζητώ με όλο τον κόσμο όχι μόνο μαζί σου ή κάποιον άλλο συγκεκριμένο ούτε γιατί θέλω να παίξω τον έξυπνο ούτε γιατί είμαι παντογνώστης αλλά επειδή αυτό που κάνω είναι η πραγματική μου δουλειά και σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο ασχολούμε , μελετώ, και δοκιμάζω στην Κύπρο και στο εξωτερικό αρκετά πράγματα για το κυνήγι και η προσπάθεια είανι να το σώσουμε όχι να το καταστρέψουμε.Πολύ ευχαρίστως να βρεθούμε να πιούμε και το φραπέ μας έρχομαι συχνά Λευκωσία.
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Rai έγραψε:Εγώ προσωπικά δέν θα ήθελα και δέν θα καταδεχόμουν να έχω στην κατοχή μου σκυλιά που για να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους θα έπρεπε να είναι 2 μήνες στο κυνήγι και τους άλλους 10 σε εκπεδευτικά.
Τώρα άν κάποιος το κάνει γιατί του αρέσει και γιατί δέν έχει κάτι καλύτερο να κάνει ,είναι μια άλλη ιστορία.

Φιλικά
Rai
φιλε Rai για εμενα εισαι Θεος ειπες με 2 γραμμες ζινα που επροσπαθα να πει ο Αρηστος σε 10 ποστ
7 εκπαιδευτικα την βδομαδα φιλε Στελιο οπως μου ειπες χτες για τον εαυτο σου χωρις παρεξηγιση μου ακουγεται υπερβολη! Θα στο εγραφα απο χτες αλλα ειπα να μην ασχοληθω... ο καθενας εξαλου οτι ξερει και νομιζει εν σωστο κανει !

φιλικα
129
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

απο την δημοσιευση του θέμου αν την διαβασε κανεις αλλος, εν κατακλειδι

Γ) Τριών έως τεσσάρων ετών
Σ' αυτή την ηλικία, ασχολούμαστε μόνο με ιχνηλάτες που έχουν περάσει με επιτυχία τα προηγούμενα στάδια εκπαίδευσης.

Τα βασικότερα προσόντα ενός ιχνηλάτη είναι: η κληρονομικότητα, η λεπτή όσφρηση, το πάθος για το κυνήγι, η εξυπνάδα, η αντοχή και η δυνατή φωνή.

Μέχρι τα δυο χρόνια ή και λίγο παραπάνω, όλα αυτά τα προσόντα πρέπει να μας τα δείξει στην πράξη, εφ' όσον του δώσαμε όλες τις ευκαιρίες, διαφορετικά απορρίπτεται.

Στον τρίτο χρόνο ο ιχνηλάτης θα μπει στο στάδιο των εμπειριών, που θα μεγαλώνουν ανάλογα με τα πόσο συχνά κυνήγια θα κάνει. Οσο πιο συχνά, τόσο πιο πολλούς λαγούς θα ξεσηκώνει και τόσο πιο γρήγορα θα βελτιώνεται. Αλλα σκυλιά, ολοκληρώνονται στον τρίτο χρόνο και άλλα στον τέταρτο. Εξαρτάται από τον σκύλο και τον κυνηγό.

Οπως είναι φανερό για να αποκτήσει αυτή την εμπειρία θα πρέπει να βγαίνει τακτικά κυνήγι και σε περιοχές με διαφορετικό έδαφος και κλιματικές συνθήκες.

Ολα αυτά θέλουν χρόνο και νομίζω πως τα δυο χρόνια είναι αρκετά για να αποδώσει ο σκύλος το 100% του εργασιακού του στυλ, τόσο σαν ράτσα όσο και σαν άτομο…

Θανάσης Κυριτσάκας

Δηλαδη αν ρε κοπελια ως τα 2 χρονων ο σκυλος ειτε δεν εδειξε σημαδια ειτε ΕΣΕΙΣ δεν τον εκπαιδευσατε σωστα 365 μέρες τον χρόνο να τον φκαλλετε η βελτιωση του θα ειναι ελαχιστη απλα θα καμετε ενα σκυλι με γερα πνευμόνια......
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

Σύμφωνα με Παγκόσμιες έρευνες που έγιναν και παρουσιάστηκαν πάμπολες φορές το REPRODUCTION PICK PERIOD του λαγού, της πέρδικας αλλά και της φραγκολίνας δηλαδή η περίοδος όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αναπαραγωγή είναι τους μήνες απο Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο. Η λαθροθηρία υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ότι και να κάνουμε αλλά εάν εμείς που υποτίθεται ενδιαφερόμαστε για το κυνήγι Και θέλουμε να το δούμε να αυξάνεται δέν ξέρουμε τι ζημιά κάνει ένας σκύλος εκέινη την περίοδο τότε δέν έχουμνε μέλλον. Είναι όπως να βλέπουμε ένα να κλέφτει και να λέμε μα αφού τσίνο ς κλέφκει γιατί να μεν κλέψω και εγώ. Γιατί δυστηχώς εν τον εαυτό μας που κλέφκουμε. Ένας σκύλος μπορεί τον Φεβρουάριο να σπάσει μαι φωλιά μιας πέρδικας και να χαθεί ένα αλάϊ περδικόλουλα, μπορεί να τρέξει μιαν λαουθκιά κατάβαρη και να αποβάλει , μπορεί να διώξει απο την περιοχή του μιαν φραγκολίνα σε φάση αναπαραγωγής και να μην αναπαραχθεί. Παλιά όταν δέν υπήρχαν τα κοπάδια με τους σκύλους, όταν το 80% των κυνηγών κυνηγούσαν με σκύλους φέρμας ακόμη και τον λαγό οι παλιότεροι θυμούνται πρίν 20 χρόνια όταν ξεκίνησα και εγω να πηγαίνω κυνήγι οι σκύλοι έβγαιναν έξω 2-3 μήνες πρίν το κυνήγι και το θήραμα που παιζαμε ήταν πενταπλάσιο του τί παίζουμε σήμερα και πολύ ποιό εύκολα γιατί?? Γιατί δέν προσηκώνονταν τόσο εύκολα οι λαγοί, γιατί δέν προπετούσαν τόσο εύκολα τα περδίκια;[/quote]
ΣΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ......ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ......ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.......ΥΠΗΡΧΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΟΠΤΡΕΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΦΛΟΠΕΡ ΜΕ ΣΙΓΑΣΤΗΡΕΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ ΚΤΛΠ......!!!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ ΕΒΑΖΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΕΣ!ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ(ΠΑΤΤΙΣΙΕΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΕΣ ΤΡΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΩΝΟΙ.......ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΩΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΒΟΛΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.....!!ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΑΡΙΣΤΕ ΑΝ ΘΥΜΑΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΑΝ ΣΑΝ ΤΡΟΠΑΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.......ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΩΣΗΣ.......!!!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

Δεν υπαρχει σωστο ή λαθος και στις 2περιπτωσεις..
Καποιοι προτιμουν την κυπριακη κουζινα αλλοι τα ιταλικα αλλοι τα κινεζικα..ολοι ομως εχουν την ιδια αγαπη για το φαι..καπως ετσι το βλεπω..
Για καποιους η επαφη με την φυση ειναι το οξυγονο τους..οι εξορμησεις με τα σκυλια η χαλαρωση τους..κατι σαν τροπος ζωης..
Για αλλους αυτη η επαφη δεν ειναι τοσο συχνη μαλλον προς χομπυ αλλα και οι 2 περιπτωσεις εχουν την ιδια αγαπη..
Δεν εχει σωστο κ λαθος αν καμνεις κατι π σε γεμιζει και δεν επηρεαζεις αρνητικα οτιδηποτε..
Επισης αναλογα με το τι κυνηγας οι συναντησεις σκυλλου με θηραμα ειναι ελαχιστες..ποσες φορες σας ετυχε να σπαζει ο σκυλλος στο βουνο οταν δεν ερθει σε επαφη με θηραμα;;;γιαυτο συμφωνω πως καθε εξοδος ειναι χρησιμη και καθε επαφη με το θηραμα εμπειριες χρησιμες..
Αν ζουσαμε σε κυνηγετικο παραδεισο με αφθονια θηραματων ισως συμφωνουσα αλλα επιτρεψετε μ να διαφωνω..
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

sotiris!129 έγραψε:
Rai έγραψε:Εγώ προσωπικά δέν θα ήθελα και δέν θα καταδεχόμουν να έχω στην κατοχή μου σκυλιά που για να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους θα έπρεπε να είναι 2 μήνες στο κυνήγι και τους άλλους 10 σε εκπεδευτικά.
Τώρα άν κάποιος το κάνει γιατί του αρέσει και γιατί δέν έχει κάτι καλύτερο να κάνει ,είναι μια άλλη ιστορία.

Φιλικά
Rai
φιλε Rai για εμενα εισαι Θεος ειπες με 2 γραμμες ζινα που επροσπαθα να πει ο Αρηστος σε 10 ποστ
7 εκπαιδευτικα την βδομαδα φιλε Στελιο οπως μου ειπες χτες για τον εαυτο σου χωρις παρεξηγιση μου ακουγεται υπερβολη! Θα στο εγραφα απο χτες αλλα ειπα να μην ασχοληθω... ο καθενας εξαλου οτι ξερει και νομιζει εν σωστο κανει !

φιλικα
129
ΚΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑ ΤΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ;) ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Άβαταρ μέλους
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε Στελιο αν μου επιτρεπεις και εντελος απο περιεργια
δηλαδη το μινιμουμ για τα 3 σκυλια που εχεις αναλογει 2-3 εκπαιδευτικα του καθενος την εβδομαδα ! αν θιμαμε καλα εχεις σκυλια ρατσας και μαλιστα απο καλα κυνηγετικα αιματα, και οι γονεις τους ειχαν αχαλινωτο παθος για το κυνηγι !
την σεζον που μας περασε τι εκανες απο μεριας καρπωσης ?
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

sotiris!129 έγραψε:φιλε Στελιο αν μου επιτρεπεις και εντελος απο περιεργια
δηλαδη το μινιμουμ για τα 3 σκυλια που εχεις αναλογει 2-3 εκπαιδευτικα του καθενος την εβδομαδα ! αν θιμαμε καλα εχεις σκυλια ρατσας και μαλιστα απο καλα κυνηγετικα αιματα, και οι γονεις τους ειχαν αχαλινωτο παθος για το κυνηγι !
την σεζον που μας περασε τι εκανες απο μεριας καρπωσης ?
8-9 μηνων σιηλλοι τι καρπωση επρεπε να εχει δηλαδη;;;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκπαίδευση”