ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΟΚΤΩΜΒΡΗ 10-15 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ???
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ… Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Φιλε ατμιν εγω θελω να σε ρωτησω πιος καθοριζει πως ο ταδε μηνας εν μηνας αναπαραγωγης για τους λαγους? Εγω τζινο που επροσεξα που το λαγο μας εν πως γεννα ολοχρονα τζαι πως δεν εχει σταθερη αναπαραγωγικη περιοδο...ποσο μητρικο πληθυσμο επιρεαζουν 2-3 σκυλοι οταν ειναι καθημερινα στο βουνο και ποσο επιρεαζουν οταν ειναι 2-3 λαθροθηρες της περιοχης καθε μερα εξω για 12 μηνες το χρονο??
Η όλη συζήτηση που προσπαθήσαμε κάποιοι να αναπτύξουμε, είχε ως στόχο την μείωση της υπερβολής, προσωπικά στις παραθέσεις μου, δεν εναντιωθηκα πλήρως στα εκπαιδευτικα και αναφέρθηκα και σε έντιμος, παθιασμένους κυνηγούς οι οποίοι εχουν πλήρη επίγνωση στο τι κάνουν και πλήρη έλεγχο των ή του ζώου τους.
Κάποιοι κολλησαν σε συγκεκριμένες λέξεις, κάτι που συνηθίζεται χωρίς να λαμβάνεται πλήρως η όλη φιλοσοφία μιας παράθεσης, οι λόγοι άγνωστοι αλλα αυτα τα περιστατικά συνήθως καταλήγουν απο διάλογο σε λογομαχία απο την παρέμβαση κάποιων με trolling posts.
Η αναφορα μου στους 18 μήνες, θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά, δεν κάνει το ζώο κυνηγετικό διδάκτορα, αλλα κατα την γνώμη μου ειναι η μέση ηλικία είτε για δείκτες, είτε για ιχνηλάτες όπου πλέον τα ζώα εχουν αναπτύξει πλήρως τα κυνηγετικα τους ένστικτα και θα πρεπει απο εκει και πέρα να ειμαστε πιο προσεκτικοί στις εξόδους μας και να μειώσουμε τις συχνές επαφές με άγριο θήραμα.
Εχω αναφερθεί ότι ενα ζώο θα παίρνει "ΕΜΠΙΡΕΙΕΣ", για όσο ζει, αυτο όμως δεν σημαίνει ότι πρεπει να κάνει εντατικά "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ" εφ όρου ζωής, βέβαια απο την στιγμή που ειναι νόμιμο, κανε το όσο συχνά θέλεις, απλα θα πρεπει να μειώσουν κάποιοι τις απαιτήσεις τους αναφορικά με το θήραμα, η την αναφορα τους στην λέξη σεβασμός προς το θήραμα.
Ενα έμπειρο κυνηγετικό σκυλι, δεν χριαζεται συνεχείς συναντήσεις με άγριο θήραμα, μια-δυο φορές τον μήνα ειναι υπέρ αρκετές, αλλα χριαζεται συχνές προπονήσεις για εχει πάντοτε σωματική ετοιμότητα, αυτο δεν χριαζεται την παρουσία άγριου θηραματος.
Οπως γίνεται προσπάθεια απο όλους και σε όλους τους τομείς, για μείωση της λαθροθήρας, των επιβλαβων, της επιμόρφωσης των νέων κυνηγών έτσι θα πρεπει και αυτο να μειωθεί για να μειωθει και η πίεση που δέχονται οι άγριοι πληθυσμοί στο σύνολο.
Φίλε KALLITZIA, δεν αναφέρομαι ποτε σε καταστάσεις που δεν γνωρίζω η που άκουσα, αλλα πάντα μιλώ μέσο των δικών μου εμπειριών και γνώσεων, σε ενα κυνηγετικό σκυλι δεν μπορείς να επεμβεις στην κυνηγετικη του πορεία απο την στιγμή που εχει περάσει τους 30 μήνες. Οι πρώτοι 18 μήνες ειναι αυτοί που θα καθορίσουν την πορεία του ζώου στην κορύφωση του, περίπου στα 6 του χρονια, ενα κυνηγετικό ζώο φέρει εμφυτα όλα τα κυνηγετικα του ένστικτα και εινα φανερά απο τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της ζωής του, ο κυναγωγος απλα πρεπει να τα ξεδιπλωσει με σωστή σειρά και τροπο, έτσι ώστε καθώς θα ενιληκιωθει θα αρχίσει να κυνηγά με τα πρότυπα που φέρουν τα ένστικτα του και για χάριν του αρχηγού της αγελης, που ειναι ο κυναγωγος.
Η φέρμα δεν διδάσκεται, δεν μαθαίνεται υπάρχει εκει πριν καν γεννηθεί, το ίδιο και η ιχνηλασια ή το κλαφουνισμα ενος ιχνηλατη.
stelios--- έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΟΚΤΩΜΒΡΗ 10-15 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ???
Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι αυτοσκοπός δέν είανι μόνο να εκπαιδεύουμε τον σκύλο μας αλλά να επιτρέπουμε και στο θήραμα να αναπαράγεται και να πλυθαίνει. Η ολόχρονη εκπαίδευση του σκύλου λειτουργεί κατασταλτικά πρός την επίτευξη αυτού του σκοπού. Άλλά εάν σε ένα τόπο αφήσουμε το θήραμα και υσηχάσει και αναπαραχθεί θα είναι πολύ ποιό εύκολο να εκπαιδεύσουμε αργότερα τον σκύλο μας είναι κοινή λογική(περισσότερο θήραμα με νορμάλ συμπεριφορά). Δέν μίλήσαμε για ολόχρονη απαγόρευση αλλά για περιορισμό στους μήνες αναπαραγωγής τουλάχιστο. Αν σε μια περιοχή δέν πάει σκύλος απο τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάϊο και υπάρχει θήραμα μέσα τότε τα πράγματα για τον σκύλο θα είναι πολύ ποιό έυκολα καθώς το θήραμα θα έιναι πολύ ποιό ήρεμο.
stelios--- έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΟΚΤΩΜΒΡΗ 10-15 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ???
Αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι αυτοσκοπός δέν είανι μόνο να εκπαιδεύουμε τον σκύλο μας αλλά να επιτρέπουμε και στο θήραμα να αναπαράγεται και να πλυθαίνει. Η ολόχρονη εκπαίδευση του σκύλου λειτουργεί κατασταλτικά πρός την επίτευξη αυτού του σκοπού. Άλλά εάν σε ένα τόπο αφήσουμε το θήραμα και υσηχάσει και αναπαραχθεί θα είναι πολύ ποιό εύκολο να εκπαιδεύσουμε αργότερα τον σκύλο μας είναι κοινή λογική(περισσότερο θήραμα με νορμάλ συμπεριφορά). Δέν μίλήσαμε για ολόχρονη απαγόρευση αλλά για περιορισμό στους μήνες αναπαραγωγής τουλάχιστο. Αν σε μια περιοχή δέν πάει σκύλος απο τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάϊο και υπάρχει θήραμα μέσα τότε τα πράγματα για τον σκύλο θα είναι πολύ ποιό έυκολα καθώς το θήραμα θα έιναι πολύ ποιό ήρεμο.
ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΣΩΣΤΑ????ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΜΝΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ???
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ… Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Εγώ προσωπικά δέν θα ήθελα και δέν θα καταδεχόμουν να έχω στην κατοχή μου σκυλιά που για να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους θα έπρεπε να είναι 2 μήνες στο κυνήγι και τους άλλους 10 σε εκπεδευτικά.
Τώρα άν κάποιος το κάνει γιατί του αρέσει και γιατί δέν έχει κάτι καλύτερο να κάνει ,είναι μια άλλη ιστορία.