Τα Καταστρεπτικά Εκπαιδευτικά! Οι… ζώνες της αναπαραγωγής
- KALLITZIA
- Full Member
Re: ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!Οι… ζώνες της αναπαραγωγής
αν λενε ολοι κυνηγοι που εχουν σκυλλους 5 και πανο <<ΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΕΜΑΘΕ ΠΙΟΝ>> κριμας ο Ο ΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΝΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ...
««TZINIOS XORIS SHILLO EN ANTHROPOS XORIS V@@LO»»
Φίλε μου,
Θα ήθελα παρά πολυ να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου, δηλαδή πες μας για το ζώο που είχες απο την γέννηση του και την εξέλιξη του στα 5-6 χρονια, όπως επίσης τι εκπαίδευση του έκανες και το έκανε διαφορετικά μετα τα 6 χρονια ζωής του.
Θα ήταν πολυ ενδιαφέρον ανάλυση.
Θα ήθελα παρά πολυ να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου, δηλαδή πες μας για το ζώο που είχες απο την γέννηση του και την εξέλιξη του στα 5-6 χρονια, όπως επίσης τι εκπαίδευση του έκανες και το έκανε διαφορετικά μετα τα 6 χρονια ζωής του.
Θα ήταν πολυ ενδιαφέρον ανάλυση.
- kypros
Εγω δεχομαι οτι ο σκυλος δεν πρεπει να χανει επαφη με το θηραμα και πρεπει ανεξαρτητος ηλικιας να φρεσκαρεται και να κερδιζει εμπειριες...ΟΜΩΣ εαν εκπαιδευτηκο σημαινει κανω κακο στο κυνηγι τοτε κατηγορηματικα να εχω ενα πιο μετριο σκυλο για να μπορω να κυνηγω.
Και θελω να πω κατι πολυ σημαντικο σε ολοους οσους αποκαλουν τους εαυτους τους σκυλλαριες...( αφου πλέον εχουμε και τουτο τον ορο)... Κυριοι, το χομπυ μας, το μερακι μας, το αθλημα μας, ο σκοπος μας, η ουσια μας ειναι να κυνηγουμε με εκπαιδευμενους σκυλους ΟΧΙ να εκπαιδευουμε κυνηγιετικους σκυλους.
Σταματατε να θεωρειτε τα εκπαιδευτηκα ος παρηγορια της καταντιας μας και καταλαβεται οτι οσο πιο ησυχα κατσετε στη περιοδο αναπαραγωγης τοσο πιο δραστηριοι θα μπορειτε να ειστε στο κυνηγι γιατι θα υπαρχουν πιο πολλα θηραματα.
Ακουω τον αλλο να απολαμβανει την ιχνηλασια και το καφε του το φεβραβρη μες την απαγορευμενη...ναι ρε φιλε εν ωραια η επαφη με τη φυση αλλα καμνεις κακο στο ευατο σου και στο ιδιο το κυνηγι
Οταν οι ιχνηλατες ηταν πολυ πιο λιγοι τα πραματα ηταν πολυ καλυτερα για το λαγο...τουτο και μονο ειναι η μαθηματικη βεβαιωση του κακου που γινεται.
Οσο για τα σκυλια φερμας , πρεπει να διατηρουν και αυτα την επαφη με θηραματα αλλα ειναι πολυ ευκολο με μια δυο φορες το μηνα με καποιο θηραμα εκτροφης .
Εννοιειται για να μην παρεξηγουμαστε οτι οι σκυλοι πρεπει να αθλουνται και να βγαινουν εξω καθημερινα. Ειναι για την ενοχληση θηραματων που λεμε οτι πρεπει να κοψει
Και θελω να πω κατι πολυ σημαντικο σε ολοους οσους αποκαλουν τους εαυτους τους σκυλλαριες...( αφου πλέον εχουμε και τουτο τον ορο)... Κυριοι, το χομπυ μας, το μερακι μας, το αθλημα μας, ο σκοπος μας, η ουσια μας ειναι να κυνηγουμε με εκπαιδευμενους σκυλους ΟΧΙ να εκπαιδευουμε κυνηγιετικους σκυλους.
Σταματατε να θεωρειτε τα εκπαιδευτηκα ος παρηγορια της καταντιας μας και καταλαβεται οτι οσο πιο ησυχα κατσετε στη περιοδο αναπαραγωγης τοσο πιο δραστηριοι θα μπορειτε να ειστε στο κυνηγι γιατι θα υπαρχουν πιο πολλα θηραματα.
Ακουω τον αλλο να απολαμβανει την ιχνηλασια και το καφε του το φεβραβρη μες την απαγορευμενη...ναι ρε φιλε εν ωραια η επαφη με τη φυση αλλα καμνεις κακο στο ευατο σου και στο ιδιο το κυνηγι
Οταν οι ιχνηλατες ηταν πολυ πιο λιγοι τα πραματα ηταν πολυ καλυτερα για το λαγο...τουτο και μονο ειναι η μαθηματικη βεβαιωση του κακου που γινεται.
Οσο για τα σκυλια φερμας , πρεπει να διατηρουν και αυτα την επαφη με θηραματα αλλα ειναι πολυ ευκολο με μια δυο φορες το μηνα με καποιο θηραμα εκτροφης .
Εννοιειται για να μην παρεξηγουμαστε οτι οι σκυλοι πρεπει να αθλουνται και να βγαινουν εξω καθημερινα. Ειναι για την ενοχληση θηραματων που λεμε οτι πρεπει να κοψει
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- Anthimos
- Moderator
Νομιζω ότι οι πιο καλές εμπειριές εκπαιδευτικά στα σκυλια ειναι κατα την διάρκεια του κυνηγιου....Το κυνηγι ειναι ενα μεγάλο εκπαιδευτικο οπου εντοπιζει λαθη και παραλειψεις και επεμβαινεις κατα την υπόλοιπη περιοδο διορθωτικά .....
Μετα τα 5 χρόνια ο σκυλος εκπαιδευεται στο κυνηγι , αμα εχει καλό κοντιτιον ως τα μιαν ηλικια και εχει συναντησεις με θηραμα κατα το κυνήγι μετα τ αλλα εν " προπόνηση " εννεν εκπαιδευση!!
Μπορεις να βγαλεις το σκυλί σποραδικα ( οχι μανιακα και συστηματικα) με πιο νεαρά σκυλια για να τα στρατεψει....
Να τον βγαζεις για να καμεις το κκεφι σου σε θηραμα μια φορα τον μηνα ....
Μετα τα 5 χρόνια ο σκυλος εκπαιδευεται στο κυνηγι , αμα εχει καλό κοντιτιον ως τα μιαν ηλικια και εχει συναντησεις με θηραμα κατα το κυνήγι μετα τ αλλα εν " προπόνηση " εννεν εκπαιδευση!!
Μπορεις να βγαλεις το σκυλί σποραδικα ( οχι μανιακα και συστηματικα) με πιο νεαρά σκυλια για να τα στρατεψει....
Να τον βγαζεις για να καμεις το κκεφι σου σε θηραμα μια φορα τον μηνα ....
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
η εκπαιδευση του σκυλου ειναι δεκα μηνες με ματσουκα και δυο με οπλο
- giorgos80
Με τα λεγομενα σας θυμιζετε μου καποιο που αποχωρησε απο το φορουμ περσι που ελεγε οτι τα σκυλα αμα εν τα βγαλεις πας το βουνο 3 μηνων και εν σου κουντησουν 5-6 λαους συρτε τα να πασιν.φιλε αντρεα αναφερες τον ορο ξεκινημενο οταν ειναι 18 μηνων κι εγω σου λεω για να γινει τελειωμενο χρειαζεται αλλους 12 μηνες μια εξοδο τη βδομαδα.αν πας για κυνηγι με ενα απλα ξεκινημενο θα εχεις μετρια αποτελεσματα
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Δεν ξέρω αν θυμίζω κάποιον, που τα γραφόμενα του ουδεμιαν σχέση εχουν με αυτα που έγραψα, αλλα διάβασα πολλές φορές τις παραθέσεις μου και νομίζω είμαι πλέον σίγουρος ότι μου θυμίζω τις κόρες μου, το καιρό που ξεκίνησαν να μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν, μάλλον αλλα διαβάζω και αλλα καταλαβαίνω και αλλα θέλω να γράψω και αλλα γράφω!!!!!
Δεν μπορει να εξηγηθεί αλλιώς, αυτο πρεπει να ειναι το πρόβλημα μου. Γι'αυτο συγχωρείτε με!!!!
Δεν μπορει να εξηγηθεί αλλιώς, αυτο πρεπει να ειναι το πρόβλημα μου. Γι'αυτο συγχωρείτε με!!!!

-
- Full Member
Ο κυνηγετικος σκύλος ειναι αθλητής υψηλών επιδόσεων και πρέπει να προπονειται ολοχρονα. Φαντασου τωρα ένας αθλητής να κάθεται 5 μήνες και να σηκώστει 2 μήνες πριν τους αγώνες να κάνει προπόνηση. Επίσης ένας Σκακιστας επαγγελματίας πέζει και 5 6 ώρες την ημέρα για να διατηρείται σε εγρήγορση , εν σημαίνει επειδη έμαθε σκάκι , ετελιωσε. Και απορώ εσείς που αγαπάτε τα ζώα πως δέχεστε να τα κλείουμε 5 μήνες τον χρόνο μές την κλούβα. Ανθιμε εναν καλο επανιελ που ειναι δύσκολο να έβρεις εν ο σκύλος της βουρκας που λέμε. Έννα σου φκαλλει τα πάντα χωρίς πολλή προπόνηση. Είδα προσωπικά να φκαλλει ενα σωρό περτικος φερμαριστους και 5 λαούς παρακαλώ σε μια εξόρμηση. Φυσικά καμία σχέση όμως με τα σεγκουτσι του Δημήτρη που πρέπει να λύσουν το αίνιγμα και να πασιν στο λαό ιχνηλατωντας. Τούτο θέλει εξάσκηση ολοχρονα. Αυτά απο εμένα. Όσο για το άρθρο εν μου λέει τίποτε γιατι έχει καιρο που τα έχουν με τα εκπαιδευτικά οι ίδιοι δημοσιογράφοι.
-
- Full Member
ΦΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑ78 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ......ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΙΑΣ....ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΧΟΝΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ 100ΑΔΕΣ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ........ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ.....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ......
ΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΣΟ Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΑΛΕΠΟΥ ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ............!!ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΛΑΓΟΣ ΣΕ ΤΕΛΛΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΩΞΗ ΣΚΥΛΙΩΝ.2.ΕΙΔΑ ΑΛΕΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΒΕΡΚΟΛΑΓΟΥΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ.3.ΕΙΔΑ ΚΑΤΣΙΚΟΡΩΝΕΣ ΝΑ ΞΗΛΟΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ......ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑ ΣΙΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ 100-200 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΤΣΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΩ........!

Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
- sotiris!129
ε Στελιο μα πιανει το ματι σου α !!!
εγω τοσα χρονια πας τα βουνα ετσι πραματα εν ετυχε να δω οσα ειδες εσυ σε λιγους μηνες σε μια περιοχη!
οχι πως δεν γινονται απλα δεν ετυχε να τα δω live
εγω τοσα χρονια πας τα βουνα ετσι πραματα εν ετυχε να δω οσα ειδες εσυ σε λιγους μηνες σε μια περιοχη!
οχι πως δεν γινονται απλα δεν ετυχε να τα δω live
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο