Marinos έγραψε:Όταν λέμε ότι ένας σκύλος κυνηγά μικτό θήραμα...
- ποιος/τι καθορίζει τι τον θέλουμε να κυνηγήσει μια συγκεκριμένη μέρα???
- πάμε και ότι φκαλει εφκαλε???
- όταν πιάσει μάλαή λαου για παράδειγμα θα την αφήσει για άλλη του περτικου που θα ευρει στην πορεία και αντίθετα???
- όταν πιάσει μάλαή του λαου πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα μείνει πάνω τις?? υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάμουμε για τούτο???
κάποιος να μας δώσει τα φώτα του

εγω που κυνηγω 4 χρονια με ενα τετειο σκυλι νομιζω μπορω να σε βοηθησω!
ο σκυλος του μικτου θηραματος παει ως εξεις... οτι μαλαη εβρει την ακολουθει! δεν θα πιασει μια μαλαη του λαου και να σε παρει 1000 μετρα, αλλα αμαν εν ως τα 200 αναλογα με το εδαφος τοτε ναι θα τον φκαλει ο δικος μου τουλαχιστο ανετα αν το εδαφος ειναι αναλογος ευκολο!
τωρα οτι αφορα το θεμα μαλαη... εγω καταλαβω απο την ταχυτητα και τον τροπο που δουλευκει την μαλαι ο σκυλος μου τι μαλαη κρατα ...φραφκολινας/λαγου η περδικας
και απο την συνπεριφορα του αν ο λαγος ειναι κοντα και εχω πυθανοτητες να τον βγαλει, αν προσηκοθικε η αν ειναι μαλαι βοσκης και αποκλειεται να με παρει ως την κουτσι του!
εμενα οταν κρατα μαλαη του λαου η του περτικου αναλογα με ποιαν επειασε πρωτη ζινη ακολουθα, δεν θα αλαξει την μαλαη του περτικου αν διασταυρονεται με λαου η το αναποδο!
δεν υπαρχει σκυλος μικτου αλλα κυνηγος μικτου θηραματος! ολοι οι σκυλοι πιανουν ολες τις μαλαες αναλογος ομως με το τι παιζει ο μαστρος τους τοτε δινουν προτεραιότητα στην αλαλογη μαλαη!
αν εγω επαιζα μονο λαγους τοτε ο σκυλος μου επειδη θα εδεινε περισοτερο προσοχη στην μαλαη του λαου με αυτο το τροπο θα γινοταν λογο εξασκησης καλητερος και θα επαιρνε μαλαη απο την αρχη μεχρι το τελος, ομως τωρα επειδη κυνηγω απολα ο σκυλος δεν μπορει να τα μαθει ολα του ετσι οτι μαλαη πιασει ακουλαθα την ως παρακατω!