Τελικά σπάζουν οι λαοί με την δίωξη;
-
- Full Member
Re: Τελικά σπάζουν οι λαοί με την δίωξη;
kaταρχας μπραβο για τις πολυ ωρες πληροφοριες που μοιραζεστε στο φοροουμ..
εγω θα ξεκινησω απο εκει που τελειωσε ο φιλος ΑΥ79...με τον κυριο μανο ειχα την ευκερια να παμε μαζι για εκπαιδευτικο στην θεσσαλονικη οντως τα σκυλια του ειναι τρομερα απο καθε αποψη ιχνηλασια ξεφωλιασμα και διωξη ο ανθρωπος ειναι πραγματικα πολυ ψαγμενος και πολυ ντοπρος...στο θεμα διωξη αποψη μου ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν σπαζουν οι λαγοι αν εσπαζαν οι λαγοι με τις διωξεις που καμουν ειδικα τα σκυλια του κυριου μανου οι μισοι λαγοι θα επεφταν μαχομενοι απο τις διωξεις κατι που δεν ισχιει...
ποσο μαλλον στα κυπριακα τερεν οπου οι διωξεις ειναι πολυ πιο μικρες...εχουμε πραγματικα πολυ καλους ιχνλατες αλλα στο θεμα διωξη ιστερουν θελωντας και μη αρα ειδικα στην κυπρο δεν τιθετε θεμα για σπασιμο λαγο στην διωξη...
εγω θα ξεκινησω απο εκει που τελειωσε ο φιλος ΑΥ79...με τον κυριο μανο ειχα την ευκερια να παμε μαζι για εκπαιδευτικο στην θεσσαλονικη οντως τα σκυλια του ειναι τρομερα απο καθε αποψη ιχνηλασια ξεφωλιασμα και διωξη ο ανθρωπος ειναι πραγματικα πολυ ψαγμενος και πολυ ντοπρος...στο θεμα διωξη αποψη μου ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν σπαζουν οι λαγοι αν εσπαζαν οι λαγοι με τις διωξεις που καμουν ειδικα τα σκυλια του κυριου μανου οι μισοι λαγοι θα επεφταν μαχομενοι απο τις διωξεις κατι που δεν ισχιει...
ποσο μαλλον στα κυπριακα τερεν οπου οι διωξεις ειναι πολυ πιο μικρες...εχουμε πραγματικα πολυ καλους ιχνλατες αλλα στο θεμα διωξη ιστερουν θελωντας και μη αρα ειδικα στην κυπρο δεν τιθετε θεμα για σπασιμο λαγο στην διωξη...
Φιλε istarski gonik πια η δικια σου αποψη;
-
- Full Member

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ISTARSKI GONIC την 26 Μαρ 2013, 07:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Και εγω αυτο πιστευω. Ευχαριστω φιλε για την αμεση ανταποκριση.
-
- Full Member
Οι Βεδουίνοι στη έρημο κυνηγούν με τα σκυλιά δίωξης που έχουν, τα σαλλούκι? ,και πιάνουν πολλούς λαγούς με αυτό το τρόπο,χωρίς όπλο.
Βίντεος έδειξε αρκετές φορές το discovery........
Έτσι είναι,..άν έτσι νομίζετε...../Λουίτζι Πιραντέλλο
Τα σκυλια που λες φιλε ειναι λαγονικα. Σαλουκι,σελαχι,γκρευχουντ. Αλλη ιστορια αυτα τα σκυλια.
-
- Full Member
Ρε Αυ-79 καταρχας το τηλ μου ειναι 99317387 απλα για να σου πω οτι εγω δεν κρυβομαι πισω απο το πληκτρολογιο. Εσυ πηγες να μου εξηγησεις τι ειναι η διωξη . Και εγω ρε φιλε εν εκαμα αναλυση του παρελθοντος σου καμια φορα. Επικκαριστηκες παραπανω που το γιο μου που εν 19 μηνων ρε αν θελεις εχω και πιπιλα να σου δωκω. Πετασσεσε σε διαφορα θεματα και λαλεις ημιμαθειες . Γενικα εν εχεις γνωσεις σε τπτ ολοκληρωμενες. Και το αλλο ρε φιλε ο τιτλος του θεματος ειναι αν σπαζουν οι λαοι οχι αν πιανονται απο τα σκυλια. Απο μελετες που εγιναν και μας τις ανελυσε εκπροσωπος της θηρας σε συσκεψη του κυνηγετικου συλλογου οι λαγοι απο την πολλη διωξη και συχνες φορες/ημερες δημιουργει μεγαλη συγκεντρωση γαλακτικου οξεος στους μυες του λαγου και επειδη δυσκολευεται να αποβληθει απο τον οργανισμο υπαρχει πιθανοτητα ο λαγος να αποβαλει τους νεφρους του και να πεθανει. Επισης οσο για τους σκυλους στη διωξη τα μπικολ που ειχα ρε φιλε επιασαν μου στη διωξη δυο βερκολαγουδα . Και παλι εν εδιευκρινησεν κανενας στο θεμα αρχικα πριν γραψω αν εννοει μεγαλους λαγους μονο. Αλλα και οι νεαροι λαγοι που πιανονται παλι ζημια ειναι. Επισης με τη διωξη αν ειναι εγκυος η λαγινα παλι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πιαστει ειδικα στο δευτερο ξεφωλιασμα. Επισης καταδιωξη περιλαμβανει ολες τις φασεις και το δευτερο και το τριτο ξεφωλιασμα. Ειδα σκυλους να συλλαμβανουν τον λαγο στο δευτερο ή και τριτο ξεφωλιασμα. Αλλα απ οτι εκαταλαβα μπορει να μεν εχεις καν σκυλους.
Επισης καποιος ειπε οτι δεν εχουμε καλους ιχνηλατες στο κομματι διωξη στη Κυπρο. Εν η κουβεντα τοσο ειδα τοσα ξερω. Στη παρουσα φαση δεν λεω για τα σκυλια μου αλλα εχω δει ιχνηλατες στην Επαρχια Παφου ειτε βοσκων ειτε πραγματικα μανιακων με τους σκυλους που ταρασσουν τα πεκκα του λαου στη διωξη μια και δυο ωρες. Και σε παρακαλω ρε Αυ-79 που ουτε καν ονομα εν εβαλες να μεν σχολιαζεις το παρελθον μου . Αν δεν ψαχνεσαι για το τελειο συνεχως και απλα αρκεισε στο μετριο τοτε εχεις κατι κατο απο το μετριο.......
Ποιος σου μιλησε για μαθηματα περι διωξης...και ναι που θα μαθεις πραγματικα τι ειναι η διωξη θα καταλαβεις οτι πρεπει να εχεις σκυλλια με ταχυτητα του τσιταχ και να καμνουν τριαθλο για να πιασουν στη διωξη και παλε παιζεται.
Αλλα ασε μας εμας με τα παιχνιδακια μας και εκει που κατασταλλαξαμε οχι σαν κατι αλλους που ειχαν beagle και δεν εκατεχαν και ελεαν δεν καμνουν εφουμιζαν τα brack και τελικα μετα απο μια 10μηνη εμπηρεια απο τα Ιστριας γραφουν και αρθρα για τη φυλη.[/quote]
Επισης καποιος ειπε οτι δεν εχουμε καλους ιχνηλατες στο κομματι διωξη στη Κυπρο. Εν η κουβεντα τοσο ειδα τοσα ξερω. Στη παρουσα φαση δεν λεω για τα σκυλια μου αλλα εχω δει ιχνηλατες στην Επαρχια Παφου ειτε βοσκων ειτε πραγματικα μανιακων με τους σκυλους που ταρασσουν τα πεκκα του λαου στη διωξη μια και δυο ωρες. Και σε παρακαλω ρε Αυ-79 που ουτε καν ονομα εν εβαλες να μεν σχολιαζεις το παρελθον μου . Αν δεν ψαχνεσαι για το τελειο συνεχως και απλα αρκεισε στο μετριο τοτε εχεις κατι κατο απο το μετριο.......
Ποιος σου μιλησε για μαθηματα περι διωξης...και ναι που θα μαθεις πραγματικα τι ειναι η διωξη θα καταλαβεις οτι πρεπει να εχεις σκυλλια με ταχυτητα του τσιταχ και να καμνουν τριαθλο για να πιασουν στη διωξη και παλε παιζεται.
Αλλα ασε μας εμας με τα παιχνιδακια μας και εκει που κατασταλλαξαμε οχι σαν κατι αλλους που ειχαν beagle και δεν εκατεχαν και ελεαν δεν καμνουν εφουμιζαν τα brack και τελικα μετα απο μια 10μηνη εμπηρεια απο τα Ιστριας γραφουν και αρθρα για τη φυλη.[/quote]
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
-
- Full Member
τα σαλουκι ειναι τις κατηγοριας sighthoynds kai oxi scenthounds. δηλαδη κυνηγουν με τα ματια και οχι την μυτη.NARITAPA έγραψε:Οι Βεδουίνοι στη έρημο κυνηγούν με τα σκυλιά δίωξης που έχουν, τα σαλλούκι? ,και πιάνουν πολλούς λαγούς με αυτό το τρόπο,χωρίς όπλο.
οταν βρεχει και του κανουν καταδιωξη οι σκυλοι, κοβεται η αναπνοη του και πιανετε πιο ευκολα. ακουσες Μιχάλη??