Γενική Συζήτηση αναφορικά με τον Όμιλο Κούρτσχααρ Κύπρου
- ANTARTIS
- Full Member
Re: Γενική Συζήτηση αναφορικά με τον Όμιλο Κούρτσχααρ Κύπρου
και 10 euro να είναι ο φασιανός αν βάλουμε 20 σκυλιά θα πρέπει να αγοραστούν 30fasianoi τουλάχιστον +40-50euro κύπελλα και ξέρω εγώ μένουν 50-60 euro για τον όμιλο
κάπου νομίζω εμπλέξετε τα πράγματα, σε ένα αγώνα οτιδήποτε και να ne αν είναι "εγkριμενος" από fci και βάση τον κανονισμών μπορεί να αποδοθεί cacit. δεν είναι άγονες πρακτικού και οι άλλοι άγονες cacit
από ότι ήξερα μέχρι τώρα σε άγονες πρακτικού εάν ο σκύλος δεν κάνει ακινησία απλά δεν διεκδικά cacit εκτος εάν άλλαξε αυτό?
οκτώβρη του 11 πριν έντεκα μήνες dld δεν έγιναν πρακτικού σε ορτύκι με σκοπευτή? η εκτος εάν πάνε με την περσινή σεzόν, και πάλι με τους αυριανούς πάμε στους οκτώ
κάπου νομίζω εμπλέξετε τα πράγματα, σε ένα αγώνα οτιδήποτε και να ne αν είναι "εγkριμενος" από fci και βάση τον κανονισμών μπορεί να αποδοθεί cacit. δεν είναι άγονες πρακτικού και οι άλλοι άγονες cacit
από ότι ήξερα μέχρι τώρα σε άγονες πρακτικού εάν ο σκύλος δεν κάνει ακινησία απλά δεν διεκδικά cacit εκτος εάν άλλαξε αυτό?
οκτώβρη του 11 πριν έντεκα μήνες dld δεν έγιναν πρακτικού σε ορτύκι με σκοπευτή? η εκτος εάν πάνε με την περσινή σεzόν, και πάλι με τους αυριανούς πάμε στους οκτώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ANTARTIS την 27 Σεπ 2012, 16:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Φίλε Αντάρτη παρακαλώ γράφε Ελληνικά αν είσαι απο κινητό όταν βρεθείς σε υπολογιστή αντικατέστησε τα γραφόμενα σου με Ελληνικά. Παρατηρώ ότι γίνετε μια συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμούς και παράθεσει θέσεων σε λογικά πλαίσια τέτοιου είδους συζητήσεις είναι αποδεκτές και όταν δεν ξεφεύγουμε είμαι σίγουρος ότι κάτι καλό θα προκύψει στο τέλος.
Προσέχουμε...για να έχουμε
- Anthimos
- Moderator
Η επιλογη φασιανου ως θήραμα για τους αγωνες αν και σιγουρα θα κάνει τους αγωνες πιο " εντυπωσιακους " πιθανο να έχει τα εξης μειονεκτηματα εκτος του αυξημένου κόστους.Παντα κατα την αποψη μου!!
Τα σκυλια κυπριακης γεννας εκτροφης και εκπαιδευση δεν έχουν ιδέα τι εστι φασιανός.
Λογω του μεγέθους και θορυβωδους πετάγματος τους , σκυλια που ΔΕΝ εχουν εκπαιδευτει συστηματικα σε φασιανο θα δυσκολευτουν να κάνουν ακινησια.
Λογω του καιρου οι φασιανοι δεν έχουν φτερωσει αρκετα με αποτέλεσμα να επιλέγουν να φευγουν με τα ποδια αντι να πετάσουν ή να μην πετασουν καθολου ταλαιπωρόντας τους σκοπευτες και τα σκυλιά.
Τα σκυλια κυπριακης γεννας εκτροφης και εκπαιδευση δεν έχουν ιδέα τι εστι φασιανός.
Λογω του μεγέθους και θορυβωδους πετάγματος τους , σκυλια που ΔΕΝ εχουν εκπαιδευτει συστηματικα σε φασιανο θα δυσκολευτουν να κάνουν ακινησια.
Λογω του καιρου οι φασιανοι δεν έχουν φτερωσει αρκετα με αποτέλεσμα να επιλέγουν να φευγουν με τα ποδια αντι να πετάσουν ή να μην πετασουν καθολου ταλαιπωρόντας τους σκοπευτες και τα σκυλιά.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- ANTARTIS
- Full Member
admin apologoume ksexasa na anafero to kinito.
Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι.
-
- Full Member
Φιλε Μαρινο, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με την διαχειριση, ειπα οτι το βρηκα πολυ λογικο, απλα δεν πρεπει να καιγονται και τα χλωρα μαζι με τα ξηρα. Αν ειχα προβλημα δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο να το συζητησω πολιτισμενα και με επιχειρηματα.
Ανθιμε, συμφωνω μαζι σου στα οσα λες για τον Φασιανο, εκτος απο το σημειο οτι ειναι αγνωστο θηραμα,στα κυπριακης εκτροφης σκυλια. Πριν 2-3 χρονια ειχα φερει 2 σκυλιτσες απο Σερβια 13 & 15 μηνων. Στην πρωτη εξορμηση σε εκπαιδευτικο επιασαν φερμα και οι 2 σε Φραγκολινα, θηραμα αγνωστο και για τις 2. Τετοιες εμπειριες ειχα και αλλες.(Φυσικα εκτος απο το γεγονος οτι ειναι πιο θεαματικο, ειναι και πιο δυσκολο στον σκοπευτη να αστοχησει........... χαχαχαχα)
Φιλε Αχερκωτη, χωρις να εξεταζω τις θεσεις σου, ο τροπος και το υφος που τις παραθετεις και δικηο να εχεις, που δεν το εξεταζω, το χανεις. Οσοι υπηρετουν τους Ομιλους το κανουν με μεγαλο κοστος απο αγαπη και μονο προς την φυλη/ες που αγαπουν. Πιο καλα ειναι να τους δειχνουμε την στηριξη μας και οπου εχουμε διαφορετικη αποψη να την εκφραζουμε κοσμια πολιτισμενα μα πανω απο ολα με επιχειρηματα.
Οσο αφορα το αντικειμενο της συζητησης ο Ανταρτης με εχει καλυψει σε μεγαλο βαθμο. Εκει ομως που ηθελα να σταθω ειναι σε αυτο που λεει και εχει δικηο. Αν ενα ζωο δεν κανει ακινησια, τοτε του αποδιδεται ο ποντος χωρις CACIT. Ετσι τουλαχιστον γινοταν μεχρι περσι. Αν κατι εχει αλλαξει θα επρεπε να μπει στην προκυρηξη του αγωνα.
Οσο για την θεση που εκφρασα για 2ον η 3ον σκυλι με μια ειδικη διευθετηση, επιμενω οτι θα μπορουσε να γινει κατι. Δεν ειναι τα 5 ευρω για κανενα. Περισσοτερο μια ηθικη ικανοποιηση ειναι. Επισης ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο στις παρουσες συνθηκες να βρεθουν χορηγοι, αλλα μια τετοια ενεργεια, θα εριχνε το κοστος συμμετοχης, ωστε να μην υπηρχε λογος για ολη αυτη την συζητηση. Εκτος και αν η συζητηση δεν γινεται για τον πραγματικο λογο, και κατι αλλο κρυβεται που εμεις δεν το ξερουμε.
Ανθιμε, συμφωνω μαζι σου στα οσα λες για τον Φασιανο, εκτος απο το σημειο οτι ειναι αγνωστο θηραμα,στα κυπριακης εκτροφης σκυλια. Πριν 2-3 χρονια ειχα φερει 2 σκυλιτσες απο Σερβια 13 & 15 μηνων. Στην πρωτη εξορμηση σε εκπαιδευτικο επιασαν φερμα και οι 2 σε Φραγκολινα, θηραμα αγνωστο και για τις 2. Τετοιες εμπειριες ειχα και αλλες.(Φυσικα εκτος απο το γεγονος οτι ειναι πιο θεαματικο, ειναι και πιο δυσκολο στον σκοπευτη να αστοχησει........... χαχαχαχα)
Φιλε Αχερκωτη, χωρις να εξεταζω τις θεσεις σου, ο τροπος και το υφος που τις παραθετεις και δικηο να εχεις, που δεν το εξεταζω, το χανεις. Οσοι υπηρετουν τους Ομιλους το κανουν με μεγαλο κοστος απο αγαπη και μονο προς την φυλη/ες που αγαπουν. Πιο καλα ειναι να τους δειχνουμε την στηριξη μας και οπου εχουμε διαφορετικη αποψη να την εκφραζουμε κοσμια πολιτισμενα μα πανω απο ολα με επιχειρηματα.
Οσο αφορα το αντικειμενο της συζητησης ο Ανταρτης με εχει καλυψει σε μεγαλο βαθμο. Εκει ομως που ηθελα να σταθω ειναι σε αυτο που λεει και εχει δικηο. Αν ενα ζωο δεν κανει ακινησια, τοτε του αποδιδεται ο ποντος χωρις CACIT. Ετσι τουλαχιστον γινοταν μεχρι περσι. Αν κατι εχει αλλαξει θα επρεπε να μπει στην προκυρηξη του αγωνα.
Οσο για την θεση που εκφρασα για 2ον η 3ον σκυλι με μια ειδικη διευθετηση, επιμενω οτι θα μπορουσε να γινει κατι. Δεν ειναι τα 5 ευρω για κανενα. Περισσοτερο μια ηθικη ικανοποιηση ειναι. Επισης ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο στις παρουσες συνθηκες να βρεθουν χορηγοι, αλλα μια τετοια ενεργεια, θα εριχνε το κοστος συμμετοχης, ωστε να μην υπηρχε λογος για ολη αυτη την συζητηση. Εκτος και αν η συζητηση δεν γινεται για τον πραγματικο λογο, και κατι αλλο κρυβεται που εμεις δεν το ξερουμε.
- christosth
- Full Member
- Επικοινωνία:

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος christosth την 28 Σεπ 2012, 12:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ολοι οι κυνηγοι ειναι λαγοκυνηγοι και το θηραμα πρεπει ολοι να κατανοησουμε οτι ανηκει σε ολους και σε κανενα. Ολοι το εχουμε δανειστει απο τα παιδια μας.
κυριε ανταρτη καποιοι εσχιζαν τα ηματια τους πως την τιμη την καθοριζε το θηραμα το οποιο ελεγαν πως αγοραστηκε 18 ο ενας..και σιγουρα δεν ισχυει το γεγονος πως πριν ενα μηνα ηταν τοσα και τωρα λογο ζητησης και αγορας ή για οποιο αλλο λογο η τιμη αυτη να αυξηθηκε σχεδον στο διπλασιο..γραφω και ξαναγραφω δειχνοντας πως δεν ανεχομαστε την κοροιδια ουτε μασουμε κουτοχορτο αλλα ουτε και οτι μας δωσουν δεν μασουμε..εχουμε μυαλο γνωσεις που μπορουν να μας οδηγησουν να εχουμε τις δικες μας αποψεις και παρατηρησεις..οταν αυτες προσπερνουντε με παρομοιο τροπο οπως γινεται εδω τοτε σιγουρα τιθεται θεμα υποβιβασμου νοημοσυνης..ANTARTIS έγραψε:kai 10 euro na ine o fasianos an valume 20 skilia tha prepi na agorastun 30fasianoi tulaxiston +40-50eiro kipella k ksero ego menun 50-60 euro gia ton omilo
kapu nomizo empleksete ta pragmata enas agonas otidipote ke na ne an ine egrimenos apo fci kai vasi ton kanonismon mpori na apodothi cacit. den ine agones praktikou kai oi alloi agones cacit
apo oti iksera mexri tora se agones praktikou ean o skillos den kani akinisia apla den diekdika cacit ektos ean alakse auto?
octovri tou 11 prin enteka mines dld den eginan praktikou se ortiki me skopeuti? i ektos ean avtoi pqne me tin persini seson kai pali me tous avrianous pali pame stous okto
μελιμα του ομιλου ειναι να κανει αγωνες για να βαλει 50-60 ευρω στα ταμεια του..???μετα το σαλο που εγινε για τον εν λογω ομιλο πιστευω επρεπε να φερει τα μελη του κοντα με οποιοδηποτε τροπο και σιγουρα οχι με οτι βλεπουμε να συμβαινει..γινονταν αγωνες πρακτικου κυνηγιου με 10 ευρω συμμετοχη και διακανοσνισμους και αγωνες ανοιχτης ερευνας ψηλου επιπεδου για τους κλασατους το φεβραρη..εναντιωνομαι εντονα και λεω οι αγωνες μεθαυριο γινονται για κεινη την μικρη μεριδα σκυλλων κυναγωγων και ιδιοκτητων που δεν επιασαν ποντο μεχρι τωρα σε αγωνες ερευνας φεβρουαριου για τον οποιο λογο να εχουν την ευκαιρια με θηραμα εκτροφης να πιασουν ποντο..δεν γινονται για τον μεσο ιδιοκτητη γερμανικου δειχτη που υπαρχουν παρα πολλοι αλλα μενουν μακρυα για λογους που επρεπε να προβληματισουν αν σκοπος ηταν η φυλη και η κατοχη τετοιων σκυλλων αλλα γινονται για την μικρη μεριδα αυτων των κλασατων..
τα συμφεροντα δεν επρεπε να ηταν προσωπικα αλλα για το καλο της φυλης....
"Μην ζητιανευεις για κατι το οποιο...μπορεις να πιασεις με την αξια σου..." (προς καθε ενδιαφερομενο)
για τους τυπους θα σε πω κυριε Ακη και οχι συμμαθητη....stakis έγραψε: Φιλε Αχερκωτη, χωρις να εξεταζω τις θεσεις σου, ο τροπος και το υφος που τις παραθετεις και δικηο να εχεις, που δεν το εξεταζω, το χανεις. Οσοι υπηρετουν τους Ομιλους το κανουν με μεγαλο κοστος απο αγαπη και μονο προς την φυλη/ες που αγαπουν. Πιο καλα ειναι να τους δειχνουμε την στηριξη μας και οπου εχουμε διαφορετικη αποψη να την εκφραζουμε κοσμια πολιτισμενα μα πανω απο ολα με επιχειρηματα.

το υφος αν υπαρχει οπου υπαρχει ηταν μετα απο μια ακολουθια συζητησεων που αν διαβασεις πιο πανω ισως δεις τον υποβιβασμο νοημοσυνης αλλα και στα ιδια τα σκυλια τα οποια καποιο μελος μπορει να εχει..δικαιολογημενο η οχι δεν μπορω να πω αλλα σιγουρα δεν θα μπορουσα να το δεχτω γιαυτο οι θεσεις μου προσπαθω να τις παρουσιαζω με απτα παραδειγματα και οχι με αερολογιες..τυφλη εμπιστοσυνη και στηριξη σε ομιλους δεν δινεται ουτε υπογραφουν τα μελη λευκη επιταγη..θελουν να βλεπουν εργα που να ανταποκρινοντε σε ολα τα μελη ανεξαιρετως χωρις εξαιρεσεις..ειμαι ο πρωτος που στηριζω και επαινω κινησεις απο ομιλους γιαυτο οταν μου ειπαν καποιοι να συγκρινω τις τιμες που βαζει ο κυνολογικος στους αγωνες τους απαντησα φερνει τοσους κριτες απο το εξωτερικο αρα ειναι δικαιολογημενες..μετα απο αυτο ηρτε αλλη συγκριση για τους αγωνες vjp του ομιλου ντραατχααρ που επισης απαντησα ηταν 30 ευρω και ειχαν κουνελι ορτυκια και 2 κριτες απο το εξωτερικο και επειδη η τιμη θα ηταν ψηλη φροντισε ο ομιλος για ευκολια στα μελη του να ερτουν κοντα να βρουν σπονσορες πραγμα που επαινειται και αφηνει τα μελη να στηριζουν το ομιλο τους..αυτο δυστυχως δεν συμβαινει και φαινεται να συνεχιζει γιαυτο αντι να προσπαθουμε να συγκριθουμε αδικως με αλλους ας προχωρισουμε σε κινησεις απο μας για μας..αγαπατε την φυλη?τα μελη?αποδειξετε το..δεν υπαρχουν μελη 2 ταχυτητων......
αν σε καλυψαν εσενα για τες τιμες εμενα ακομα οχι...καμνεις αγωνες για να βαλεις στα ταμεια σου 50-60 ευρω???τουτο θα χαρακτηριζε καπως τον ομιλο...αν σκοπος ειναι να βαλει σεντ στα ταμεια του οκ πασο..το τοσα τους αγορασετε απο το τοσα λετε πως αγοραστηκαν εχει διαφορα..εβαλα την δημοσιευση για να μην επιμενετε ενω πιο πριν εμμεσα σας εδειχνα πως η τιμη αγορας προκαλει κ προκαλουσε επισης η αδιαλλαχτη θεση της μη μειωσεις της συμμετοχης..για ολα ερχεσουν με αλλη δικαιολογια χριστο που ξαναπαντουσα..ξερεις τι εν να ηταν πιο σωστο και πιο αντρικιο να καμεις?πε ναι κυριε οι αγωνες γινονται τελικα για καποιους γνωστους αγνωστους που εν επιασαν ποντο τον φεβραρη να πιασουν ευκολα τωρα και ισως (παω ενα βημα πιο μπροστα) να ερτετε να πειτε βαση των ποντων να επιλεγει η εθνικη Κυπρου....πολλα ευκολα αντρικια κ ισια κ οχι πισω που το δακτυλο μας χωσμενοι...ευχαριστουμε για ακομα μια φορα που μας χαρισετε την πικρα του τι εστι ομιλος κουρτσχααρ "κυπρου"..christosth έγραψε:Για τες τιμές εκαλιπσαν με ο αντάρτης και ο Άκης. Τώρα που το ακούσετε και που άλλους ελπίζω να το καταλάβετε. Μπορεί και να έχετε δίκαιο στις τιμές αλλά εξοσο γνωρίζω τόσα τους αγοράσαμε. Μπορεί πριν 2 η 3 μήνες η ακόμα 1 εβδομάδα πριν η τιμή να ήταν 10 λόγο της ζήτησης όμως και από πληροφορίες που έχω ότι δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά λόγο τον αγώνων που υα κάνουμε μπορεί η τιμή να πήγε στα 18 και σήμερα άκουσα τιμή ότι πουλιούνται μέχρι και 20 εύρο ο ένας. Μπορεί και να έχω λάθος δεν είπα ούτε έδηξα ότι ήμουν απόλυτος. Ούτε μαννους είπα ορισμένος ούτε προκάλεσα κανένα μονή σας τα σκεφτήκατε μονής σας τα εμπεδώσετε. Μονή σας τα εγραπσεται.
Όσο για τους αγώνες πάλι εκαλιπσε ο αντάρτης. Δεν ξέρω εάν όντος ισχύ για αγώνες CACIT αλλά στα προηγούμενα χρόνια εμείς αλλάξαμε τους κανόνες για να έρθουν και αλλά μελή κοντά ( πάλε ειμαστουν η εκλεκτή όπως μας αποκαλείται).
Και ξέρεται κάτι έπρεπε να χαίρεστε που ο όμιλος διοργανώνει τέτοιου είδους αγώνες CACIT. Γιατί ανεβάζει το επίπεδο. Είναι ένας διεθνείς τίτλος αναγνωρισμένος που το FCI. Και πάλε έπρεπε να το επικροτήσετε γιατί για αυτούς τους τύπους αγώνες υπάρχουν διεθνής πρότυπα και κανονισμοί που κάνεις μα κάνεις δεν μπορεί ούτε να παραβλέψει ούτε και να αλλάξει. Άρα δεν είναι ότι καβλωση του ομίλου που γίνεται αλλά με ότι γραφεί το ευαγγέλιο την κυνοφιλιας η αλλιώς FCI. Η πάλε στην νήσο Κύπρο δεν το αναγνωρίζουμε ούτε τούτο γιατί είμαστε υπεράνω όλων και ξερόλες η αλλιώς (GOOGLE).
Χωρίς να προσβάλω και ούτε να μειώσω ο σηιλλος εσηιτα κατεβαζιστον στους αγώνες και βουλώνεις στόματα και πιάνεις και το μπράβο. Αλλά και πάλε μπορείς να κατεβάσεις τον σηιλλο σου να πιάσει εμπειρίες και ένα πεις επέταξα 10 20 30 40 50 60 ευρώ πανό στον σηιλλο μου και ευχαριστήθηκα το.
Ερωτήσει προς αλλά μελή. Πόσα λεφτά πατάσσεται στα εκπεδεφτικα με τα ορτύκια εκτροφείς. Για ένα σαββατοκύριακο.
μου το ειπες και προσωπικα το γραφεις και εδω..εν θα φερω σκυλλο ή σκυλλια μου για να αποδειξω οτι "εσχιει το" ή εν το εχει ουτε σιγουρα θα δεχτω την προσβλητικη προταση φερτες να σου τες βαλω εγω μεσα..εν το εκαμα θεμα για να με σπονσαρει κανενας εκαμα το για οσα μελη θελουν να ερτουν αλλα οι συνθηκες και οι καιροι τους το απαγορευουν..ξερετε κ ξερουμε πως εξω υπαρχουν αξιολογα σκυλλια αλλα δεν ειναι κοντα σας και δεν αφηνετε να ερτουν..αυτο σε πιο παλιες συζητησεις ειπαμε να σας προβληματισει και τελικα συνεχιζετε στο ιδιο τεμπο..
οσο για την ερωτηση που εθεσες...πετασσω την πεζινα για να παω στον τοπο και ελπιζω στην τυχη αλλα και την καλοπιστη βοηθεια απο φιλους στην εκπαιδευση..καλοπιστη ομως οχι μπροστα μας αλλα κ πισω μας αλλα..κ σιγουρα οχι με κολλαρα ρευματος που οταν δεν βλεπει ο ιδιοκτητης πατουμε ωστε να ζαωσει ο σκυλλος..ευτυχως με την βοηθεια την τυχη αλλα και τα ορτυκια που απελευθερωναν μελη του συμβουλιου κουρτχααρ εκαμνα την δουλεια μου...
Θα επανέλθω και εγώ στο θέμα, αφού έχω εκφράσει την απορία μου από την αρχή για το θήραμα εκτροφής και παρά το ότι η απάντηση που είχα πάρει από τον Κο. Χρίστο Θεοδότου δεν με είχε ικανοποιήσει πλήρως, τώρα αντιλαμβάνομαι την ουσία της απάντησης του και η οποία κατά την γνώμη μου ήταν να προστατεύσει τες απαιτήσεις κάποιων. Επαναλαμβάνω πως δεν είμαι κάτοχος Κούρτσχααρ ή Ντράτχααρ, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου κυνόφιλο και αυτό μου δίνει, πιστεύω, το δικαίωμα να εκφράσω την άποψη μου.
Στους αγώνες AKI είτε είναι CACIT, είτε είναι εθνικού επιπέδου τα στάνταρ και οι κανονισμοί είναι προκαθορισμένα εδώ και αρκετές δεκαετίες και δεν είμαστε εμείς που θα τα αμφισβητήσουμε για να δημιουργήσουμε δικά μας, έτσι όπως μας βολεύουν εμάς, ‘’ΧΑΛΑΡΟΥΣ’’.
Σε αγώνες έρευνας κυνηγίου, κανένας κανονισμός δεν λέει ότι για να λάβει ένα ζώο συμμετοχή πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένο, εισαγόμενο η ‘’κλασάτο’’, ακόμα και στο πρακτικό. Οι απλοί κυνηγοί η/και κυναγωγοί ακόμη και αν δεν έχουν ‘’κλασάτο’’ σκύλο μόνο με την παρουσία τους ανεβάζουν το επίπεδο, παίρνουν εμπειρίες και οι κριτές μαζί με πραγματικούς γνώστες δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές για να γίνει η βελτίωση στο ζώο αλλά και για να παρακινηθεί ο κυναγωγός, στο να ξαναπάρει το σκύλο του σε αγώνες. Οι ‘’χαλαροί’’ αγώνες προσφέρουν πολλά αλλά ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΥΛΗΣ.
Και σας ρωτώ κύριοι, τι είναι ορθότερο για την βελτίωση μιας φυλής, η οικονομική ανεξαρτησία του ομίλου του έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει στα μέλη και στα ζώα με διάφορες εκδηλώσεις και αγώνες που ακολουθούν κατά γράμμα τα στάνταρ της φυλής? Η μήπως οι αγώνες χαλαρού επιπέδου? Αυτοί οι αγώνες που υποτίθεται, θα φέρουν κυνηγούς, θα φέρουν κα την βελτίωση της φυλής?
Επίσης ελπίζω να μην υπάρχει οποιαδήποτε προσωπική διαμάχη πίσω από τα λεγόμενα κάποιων.
Στους αγώνες AKI είτε είναι CACIT, είτε είναι εθνικού επιπέδου τα στάνταρ και οι κανονισμοί είναι προκαθορισμένα εδώ και αρκετές δεκαετίες και δεν είμαστε εμείς που θα τα αμφισβητήσουμε για να δημιουργήσουμε δικά μας, έτσι όπως μας βολεύουν εμάς, ‘’ΧΑΛΑΡΟΥΣ’’.
Σε αγώνες έρευνας κυνηγίου, κανένας κανονισμός δεν λέει ότι για να λάβει ένα ζώο συμμετοχή πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένο, εισαγόμενο η ‘’κλασάτο’’, ακόμα και στο πρακτικό. Οι απλοί κυνηγοί η/και κυναγωγοί ακόμη και αν δεν έχουν ‘’κλασάτο’’ σκύλο μόνο με την παρουσία τους ανεβάζουν το επίπεδο, παίρνουν εμπειρίες και οι κριτές μαζί με πραγματικούς γνώστες δίνουν τις απαραίτητες συμβουλές για να γίνει η βελτίωση στο ζώο αλλά και για να παρακινηθεί ο κυναγωγός, στο να ξαναπάρει το σκύλο του σε αγώνες. Οι ‘’χαλαροί’’ αγώνες προσφέρουν πολλά αλλά ΟΧΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΥΛΗΣ.
Και σας ρωτώ κύριοι, τι είναι ορθότερο για την βελτίωση μιας φυλής, η οικονομική ανεξαρτησία του ομίλου του έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει στα μέλη και στα ζώα με διάφορες εκδηλώσεις και αγώνες που ακολουθούν κατά γράμμα τα στάνταρ της φυλής? Η μήπως οι αγώνες χαλαρού επιπέδου? Αυτοί οι αγώνες που υποτίθεται, θα φέρουν κυνηγούς, θα φέρουν κα την βελτίωση της φυλής?
Επίσης ελπίζω να μην υπάρχει οποιαδήποτε προσωπική διαμάχη πίσω από τα λεγόμενα κάποιων.