φυσίγγια για φασσα

Απάντηση
NIKOLAS
Full Member

φυσίγγια για φασσα

Δημοσίευση από NIKOLAS »

χερετω την παρεα

θα ηθελα να μου μαθω τις δικες σας αποψεις για τα φυσιγκια της φασσας τον Αυγουστο :D

ριχνετε βαριες γομωσεις? ελαφριες? κυπριακα? εξωτερικα?

εγω περσι εμεινα απολιτα ευχαριστημενος για μια ακομα φορα απο φυσιγκια 31gr victory concorde no 6 και extra top 31,5 no 6

εριξα κε λιγες βολες με πιο βαρια αλλα και πιο ελαφρια διλ 30-28 αλλα δεν ειχα το σκοτωμα που ειχα με τα διο πιο πανω που αναφερα

σιγουρα παιζουν παρα πολλοι παραγοντες τον ρολο τους για να αποδιδει καλα ενα φυσιγκι αλλα θα ηθελα να μαθω και τι φυσιγκια δουλευετε εσεις στις φασσες....
Costas_
Full Member

Re: φυσιγκια για φασσα

Δημοσίευση από Costas_ »

Φίλε μου Νικόλα σε χαιρετώ!!!

Όπως και κάθε χρόνο λίγους μήνες πρίν απο την έναρξη του κυνηγιού- ανεξαρτήτως για πίο θήραμα, μας απασχολεί το ερώτημα πιο είναι το καταληλότερο φυσίγγιο!!

Κατ'αρχή, εννοείται ότι για τον καθένα μας είναι διαφορετικο/κα!! Διαφορετικά όπλα, διαφορετικές περιοχές που εξορμούμε, διαφορετικά τα περάσματα των πουλιών διαφορετικά τα φυσίγγια που μας πρόσφεραν εύτυχίες στο παρελθόν!!

Όσοι με γνωρίζουν είμαι σίγουρος ότι την άποψη μου περι του θέματος την έχουν ακούσει πολλές φορές. Δηλαδή, σε συνετές εντός βολής τουφεκιές, εάν το μέγεθος του σκαγιού είναι αυτό που αρμόζει για το θήραμα μας, όλα τέλεια!! Πιο σημαντικό είναι να είμαστε πάνω στο στόχο παρά το φυσίγγιο με τα 34 γρ αντί αυτό με τα 32γρ!!

Σίγουρα όμως πάντα πρέπει να ψάχνουμε για φυσίγγια σταθερά σε θέμα υλικών και ταχύτητας και να λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός ότι από περιοχή σε περιοχή διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες οπόταν είναι λογικό το ίδιο φυσίγγιο να συμπεριφέρεται διαφορετικά απο περιοχή σε περιοχή.

Προτείνω τα Express Lyalvale 32gr no.5 !!! Είμαι απίστευτα ευχαριστημένος μαζί τους.

Για κυπριακά συμφωνώ με τον Νικόλα για τα Victory Concorde no.6 και no.4 31γρ, ειδικά όταν φυσά και λίγο. Δοκιμάστε αν θέλετε ακόμα την Victory 35gr Άσπρη σε 5&6 αριθμό σκαγιού.
Επίσης, η σειρες της Extra η Royal 33.5γρ και Express 33.5 γρ σε ξηρασία και υγρασία αντιστοιχα είναι πολύ αποτελεσματικές και η Tiger για όσους προτίμουν ελαφρότερες γομόσεις (30γρ)

Για τους φανατικούς της Olympia δοκιμάστε την 32GEM σε 7.5 αριθμό σκαγιού.... ναί δεν εκανα λάθος 7.5!! Θα με θυμηθείτε!!!

Για όσους θέλουν να επιχειρήσουν οριακές βολές Extra Long Range no2 &no3 προτείνω το no3:)
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.....

Η ΗΒΡΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΣΣΕΣ ΤΖΑΙ ΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΛΟΥΝ ,ΕΠΙΑΝ ΤΖΑΙ ΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΟΥΣΙΕΚΚΙΑ ΤΖΑΙ ΕΦΙΑΝ

Η ΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΦΟΥΣΙΕΚΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΦΤΕΡΙΖΟΥΜΕΝ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ :lol:
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φίλε εγώ παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παίρνω μαζί μου 3 φυσίγγια άτε το πολύ 4 όταν πρόκειται να πάω για τριγώνια. Για τα τριγώνια επιλέγω κάποιο σκοπευτικό 28 γραμμάρια 71/2 νούμερο σκάγια κατα προτίμηση συγκεντρωτικό . Για την φάσσα παίρνω δύο κυπριακά ένα 28-30 γραμμάρια και ένα 32 γραμμάρια και ένα εξωτερικό 34 γραμμάρια . Είχα δοκιμάσει πιο παλιά κάποια φυσίγγια Ισπανικά RIO τα οποία μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση σε ένα καλοκαιρινό κυνήγι κοντά στα παράλια όπου χτύπησα 7-8 τριγώνια και 5-6 αγριοπερίστερα. Δέν θυμάμαι πολύ καλά κάποια πράγματα γιατί έχουν περάσει 7-8 χρόνια απο τότε το φυσίγγι ΄ηταν νομίζω RIO ROYAL 34 ή 32 . Εκείνο που θυμάμαι ήταν ότι δέν είχε πολύ πίεση ήταν κάπως ποιό αργό φυσίγγι αλλά πολύ αποτελαισματικό. Τότε ήμουνα Λευκωσία και τα αγόραζα απο κατάστημα που τα είσήγαγε εκεί αλλά μετά αφού μετακόμισα Λεμεσό και σε κάθε περίπατο σε κάποιο κυνηγετικό έπερνα και 1-2 πακέτα βρέθηκα με μια αποθήκη φυσίγγια δέν έτυχε να το δώ αυτό το φύσίγγι σε κάποιο κυνηγετικό κατάστημα που πάω εγώ αλλά τώρα που μου το θύμισες θα επειχηρήσω να το ξαναγυρέψω.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Fabarm
Full Member

Δημοσίευση από Fabarm »

Λεβέντες σας χαιρετώ,

Μιλιούνια οι φάσσες και φέτι..που τες πολλές που θωρούμεν στες αναγνωρίσεις προβληματιζούμαστεν τζε με ίντα φουσέκκια εννά τες ντυφεκίσομεν :D εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ 2-3 φουσεκκούθκια που κάποτε κάμνουν τζε κάποτε οι τζε τόσον. Το πρωίν πριν να σφίξει η πολλή η πειρά σερβίρω nobel speed 34gr. Εν καλό φυσίγγιο. Που τζιαμέ τζε τζι σερβίρω αλαφρά φυσίγγια όπως stringer, europa nickel η ακόμα και olymbia cometition 28!! :D

Aυτά τζέ πέτε μας τζέ που κινούνται λλία φασσόνια να κανονίσουμεν τζι εμείς το πρόγραμμα μας ;)
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

γεια σας. Η αποπση μου ειναι οτι το καλοκαιρι το βασικο ειναι να μεινεις σε ελαφριες γομοσεις. Οι υπερβολες των 36 και 40 γραμ. μονο αρνιτικα προσφερουν και μιλω εκ πειρας. Πιστευο οτι ενα φισσιγιο 32 γρ το πρωι και μετα 30 και 28 γρα σε νουμερα 5,6 και 7 ειναι μια χαρα.

Ολες οι κυπριακες εταιρειες βγαζουν καλα φισσιγια. Προσοπικα θεωρω πως για πολυ καλοs συνδιασμος ειναι το το VICTORY CHALLENGER 28, CONCORDE 31 KAI VICTORY 31 LILA καθωσ ισως και καπιες 35 γρ ασπρες για το πρωι.

Σε ελαφρια οπλα σιστινω το ολυμπια κυικ και το εχτρα βαβυ 28,5

Φετος σκοπευο να δοσο τερμα στις υπερβολες στα γραμμαρια και θα ρι3ο αυτα που ανεφερα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Mr. F3
Full Member

Δημοσίευση από Mr. F3 »

Μεχρι τις 8 το πρωι Victory 35gr No6 και ως που την βλεπω παιζω την.
Μετα τις 8 συνηθιζα να χρησιμοποιω κατα κορον τις Nobel Speed 34gr No6 με πολυ καλα αποτελεσματα στον ηλιο-ζεστη σε διαφορα οπλα που τις ειχα δοκιμασει. Τα τελευταια 2 χρονια ομως δυστηχως τις χαλασαν και βαζουν μεσα ο,τι ναναι αντι για C7.
Φετος προσανατολιζομαι σε 30γρ.-32γρ. ιδιογομωσεις.
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Για σας παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, σε καλοκαιρινές συνθήκες, την RC 32 Caccia πράσινη. Γνωρίζω αρκετούς φίλους κυνηγούς και σκοπευτές που είναι φανατικοί οπαδοί αυτού του φυσιγγίου και σκέφτομαι να την δοκιμάσω και εγώ.

Θα ήταν καλό να μας πείτε και το όπλο που χρησιμοποιήσατε και λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες.

Χαιρετώ και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

pant
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

pant έγραψε:Για σας παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, σε καλοκαιρινές συνθήκες, την RC 32 Caccia πράσινη. Γνωρίζω αρκετούς φίλους κυνηγούς και σκοπευτές που είναι φανατικοί οπαδοί αυτού του φυσιγγίου και σκέφτομαι να την δοκιμάσω και εγώ.

Θα ήταν καλό να μας πείτε και το όπλο που χρησιμοποιήσατε και λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες.

Χαιρετώ και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

pant
καλοκαίρι δυστηχώς όχι χειμώνα ναι με καλά αποτελαίσματα
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

ΦΙΛΕ ΠΑΝΤ, ΕΙΧΑ ΠΙΑΣΕΙ 3-4 ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ RC 32 11 ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΤΖΙΚΛΕΣ ΦΕΤΟΣ. ΕΠΙΑΣΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ. ΕΙΧΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ RC1 33 ΓΡ ΝΟΥΜΕΡΟ 11 ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΙΠΟΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΦΙΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΧΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”